Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Συνέντευξη Με Τον Αθλητή Physique Γιώργο Βυζανιάρη
Συνέντευξη Με Τον Αθλητή Physique Γιώργο Βυζανιάρη
By Kostas Marangopoulos, M.Sc., CPT.
20 Νοεμβρίου 2015


Συνέντευξη Με Τον Αθλητή Physique Γιώργο Βυζανιάρη

ΚΜ: Καλησπέρα Γιώργο, να σε καλωσορίσω στη σημερινή μας συνέντευξη. Πες μου αρχικά κάποια πράγματα για εσένα, πόσα χρόνια ασχολείσαι με το γυμναστήριο και πόσα με το αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος.


Γιώργος: Καλησπέρα κι από μένα. Καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω που μου δίνεις τη δυνατότητα αυτή να προβληθώ και να μιλήσω για τον εαυτό μου. Πέντε χρόνια ασχολούμαι με το γυμναστήριο, και δύο με το αγωνιστικό κομμάτι του body building, το χόμπι που ακολουθώ. Είμαι 27, και μένω στον Πειραιά.

ΚΜ: Είχες κατέβει τώρα πριν λίγες μέρες στην IFBB στο Πανελλήνιο Κύπελλο, όπου και κατέκτησες την 1η θέση στην κατηγορία σου. Αυτός ήταν ο δεύτερός σου αγώνας;

Γιώργος: Ήταν ο δεύτερος μου αγώνας.

ΚΜ: Ο πρώτος ήταν πέρυσι;

Γιώργος: Ο πρώτος ήταν πέρυσι, τον Μάιο. Ήτανε καθαρά - το λέω σε όλους και δεν το πιστεύει κανένας - ήταν καθαρά για αναμνηστικούς λόγους. Ήθελα δηλαδή απλά να φτάσω το σώμα μου στο όριό του, στο τότε όριό του, και να ‘χω απλά δέκα φωτογραφίες να δείχνω στα παιδιά μου όταν θα ‘μαι 50 χρονών, και να λέω ότι "τότε" είχα κατέβει σε έναν αγώνα και είχα βγει την τάδε θέση, το σώμα μου ήταν έτσι, να δικαιολογήσω δηλαδή τον όλο τρόπο ζωής, που ελπίζω να έχω μέχρι τότε. Με αποδεικτικά στοιχεία.

Μετά τον αγώνα αυτόν, υπήρξανε πάρα πολλά θετικά συμβάντα, η συνεργασία μου με την Scitec, πιο μετά η αλλαγή προπονητή που με ανέλαβε ο κύριος Δαυίδ τον Γενάρη του 2015, οπότε από κει που ήτανε καθαρά για "χαβαλέ" λόγους, έγινε πιο σοβαρό. Το πιο σοβαρό το κάνει το όνομα του κυρίου Δαυίδ, το όνομα της εταιρείας που με χορηγεί, που δεν γίνεται να έχεις αυτούς από πίσω σου και να μην κάνεις το καλύτερο δυνατό ώστε να μην τους απογοητεύσεις, να μην τους αντιπροσωπεύσεις σωστά.

Πόσο μάλιστα ειδικά στον αγώνα τώρα της IFBB που όλοι οι αθλητές του κυρίου Δαυίδ βγήκαν πρώτοι, πήρε γενικό ο Γιάννης ο Μάγκος, έκανε guest posing ο άλλος επαγγελματίας ο κύριος Μιχάλης, δηλαδή σου βάζει υποσυνείδητα ότι πρέπει να φέρεις τον καλύτερο σου εαυτό έστω και αν δεν βγεις πρώτος. Δεν πιέζει να βγεις πρώτος, αλλά όταν έχεις ένα όνομα τόσο βαρύ από πίσω σου, σκίζεσαι για να κάνεις το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Έτσι πήγα εγώ. Θέλω να πω, ότι ο κύριος Δαυίδ είναι πολύ πιο χαλαρός σε θέμα θέσεων, κατάταξης και τα σχετικά. Τον ενδιαφέρει η προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα.

ΚΜ: Είπες ότι τον Ιανουάριο ξεκίνησες πιο σοβαρά την προετοιμασία σου. Τι άλλαξε και αποφάσισες να ασχοληθείς πιο σοβαρά;

Γιώργος: Έτυχε η συνεργασία μου με την Scitec τον Οκτώβρη του ’14. Βασικά με το που τελείωσαν οι αγώνες τον Μάιο, δεν ήμουνα σίγουρος αν θα κατέβω ξανά ή όχι. Συνέχιζα βέβαια το ίδιο lifestyle που είχα αλλά όχι προετοιμασία για αγώνες. Αλλά έτυχε η συνεργασία, η γνωριμία πρώτα με την Scitec και μετά η συνεργασία, και θεώρησα ότι είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσω, και είναι – πέρα από τα αστεία- είναι μία μεγάλη βοήθεια να σε χορηγεί μία εταιρεία στα συμπληρώματά σου. Είναι ένα έξοδο και τα έξοδα μετράνε πάρα πολύ στον χώρο, πάντα, όχι πλέον, οπότε ένα έξοδο μεγάλο έφυγε από το μυαλό μου, ένα άγχος λιγότερο.

Η αλλαγή προπονητή ήρθε για διάφορους λόγους, προσωπικούς, όχι ότι είχα θέμα με τον προηγούμενο προπονητή, απλώς προσωπικά διαφέραμε λίγο στις απόψεις μας. Εγώ ήθελα να το συνεχίσω πιο πολύ, εκείνος είχε κι άλλες δουλειές ο άνθρωπος, δεν ήταν επαγγελματίας, δεν ήταν προπονητής-προπονητής, απλά ήταν φίλος και με βοήθησε ώστε να κατέβω. Και μετά σκέφτηκα ότι από τη στιγμή που με χορηγεί η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη, πρέπει να έχω – όχι πρέπει- θα ήταν καλό να είχα κάποιον από τους καλύτερους.

Και ο πρώτος που μίλησα και με δέχθηκε ήταν ο κύριος Δαυίδ. Δηλαδή δεν το έψαξα καθόλου, κοίταξα τον καλύτερο. Χαίρομαι δηλαδή που με δέχθηκε κατευθείαν και συνεχίσαμε την συνεργασία μας. Αν και στην αρχή πρέπει να τονίσω, που μου το εκμυστηρεύτηκε μετά ο άνθρωπος, είχε πολλούς ενδοιασμούς γιατί ήμουν ένας άγνωστος, δεν με ήξερε κανένας, και ρίσκαρε, αλλά από ότι φαίνεται μπορεί να σας το επιβεβαιώσει κιόλας το ρίσκο του πρέπει να έπιασε.


Comparison Στο 21ο Πανελλήνιο Κύπελλο IFBB.

ΚΜ: Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Το είδαμε άλλωστε και στη σκηνή.


Γιώργος: Πιστεύω οι πράξεις να μετράνε και όχι τα λόγια. Του είπα ότι αυτό που θα δείτε από εμένα, είναι πως ό,τι μου πείτε θα γίνει κατά γράμμα. Πάνω εκεί δουλέψαμε και ό,τι μου είπε βγήκε πάνω στην σκηνή.

ΚΜ: Πολύ ωραία. Πως είδες τον αγώνα και την όλη διοργάνωση, σε γενικές γραμμές;

Γιώργος: Καταρχήν, αυτό που ήθελα να επισημάνω, είναι ότι χρόνο με το χρόνο γενικά οι διοργανώσεις της IFBB βελτιώνονται. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό, βοηθάει τους αθλητές να έχουνε μια άνεση παραπάνω, για να δουλέψουνε πιο άνετα και να βγάλουν και τον καλύτερό τους εαυτό. Γιατί άλλο να είσαι πιεσμένος από το χώρο, απ’ το χρόνο, απ’ την όλη διοργάνωση και άλλο να παίζεις σε ένα όμορφο σόου. Σου δίνει και ένα ψυχολογικό plus σε όλο αυτό το θέμα, και βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό. Τώρα, ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν σε γνωστό χώρο, όμορφο χώρο και μεγάλο. Η οργάνωση ήταν καλύτερη. Κάθε χρόνο όπως είπα γίνεται και καλύτερη. Δουλέψανε όλα σωστά, το ωράριο, ο χρόνος και όλα αυτά βγήκανε όπως έπρεπε. Γιατί είναι και άλλοι αγώνες που λένε ότι ξεκινάνε 7, και ξεκινάνε 8.30-9.00 και δεν έχουνε πολλές συμμετοχές. Ο συγκεκριμένος, αν και κύπελλο, και τα κύπελλα συνήθως δεν έχουνε και πολύ κόσμο, είχε αν θυμάμαι καλά 107 συμμετοχές που είναι πάρα πολλές.

Και πιστεύω ότι και το επίπεδο ήταν πολύ καλό, σε όλες τις κατηγορίες, όχι μόνο στην δικιά μου. Αυτό ήτανε πάλι ένα αβαντάζ για μένα γιατί γενικά πιστεύω ο κάθε αθλητής που σέβεται την προσπάθειά του θέλει να έχει καλό ανταγωνισμό και να βγει πρώτος. Δηλαδή εγώ αυτό έλεγα, δεν με νοιάζει αν θα βγω πρώτος ή τελευταίος, η προσπάθειά μου θέλω να έχει αντίκρισμα. Δηλαδή δεν θέλω να είμαι μόνος μου σε μια κατηγορία. Θέλω να έχει καλό ανταγωνισμό και ας βγω και δεύτερος και τρίτος. Εγώ δεν κοιτάζω γενικά την θέση. Αυτό λέμε και με τον κύριο Δαυίδ. Μας ενδιαφέρει η εξέλιξη. Αυτή είναι η λέξη, ο στόχος μας. Η εξέλιξη. Κάθε αγώνα, μήνα με το μήνα, αγώνα με τον αγώνα, να βελτιωνόμαστε.

KM: Και στην κατηγορία σου ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλουν οι κριτές, είναι λίγο περίεργα τα κριτήρια.

Γιώργος: Να μην αρέσει κάτι στον κριτή, αυτό είναι δεδομένο, αυτό είναι γνωστό. Απλώς αυτό που είδα, την διαφορά φέτος με τους κριτές, είναι ότι επειδή πήγαν σε κάποιους αγώνες του εξωτερικού, πλέον έχουνε μία βάση σε αυτό που θέλουνε, στο θέμα αναλογίας, σκληράδας, και γράμμωσης, Μετά παίζουνε καθαρά προσωπική άποψη στο πως θα ήθελε το άνοιγμα, πως θα ήθελε το V, λεπτομέρειες δηλαδή. Οπότε είναι καλό αυτό και για τους αθλητές, να ξέρουνε περίπου που να κινούνται στο σώμα τους και ποια κατηγορία να επιλέξουνε.

ΚΜ: 'Εχεις κάποιο σκοπό για επόμενο αγώνα ή δεν έχεις αποφασίσει ακόμη;

Γιώργος: Θα ξεκινήσουμε προετοιμασία λογικά τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη για τον Μάιο, για τους αγώνες του Μαΐου με την προϋπόθεση να βάλουμε κάποια κιλά ώστε να υπάρχει μία εξέλιξη στο σώμα μου, να υπάρχει μία βελτίωση και να δείξουμε κάτι πολύ καλύτερο. Δηλαδή αν πούμε τώρα ότι πήρα και την κατηγορία, είναι αυτός ο στόχος ή μια καλύτερη θέση overall ή οτιδήποτε άλλο. Θέλουμε να έχει μία εξέλιξη το σώμα μου, να το βελτιώσουμε βάζοντας κάποια κιλά πάνω του γιατί όπως είναι λογικό το σώμα μου δεν είναι περιποιημένο, ούτε έχει φτάσει στα όριά του, θα το φτάσουμε σιγά σιγά στα όριά του.

ΚΜ: Τι πιστεύεις ότι μπορείς ή ότι πρέπει να βελτιώσεις;

Γιώργος: Στην κατηγορία μου αυτό που μπορώ να βελτιώσω σίγουρα στο σώμα μου είναι σημεία συγκεκριμένα. Δηλαδή το άνω στήθος, ώμους, το V γενικά. Αυτό αν το βελτιώσω, πιστεύω ότι θα βγω με πολύ μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις μου. Tο ποζάρισμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό, πιστεύω είναι το 50% το ποζάρισμα και το άλλο 50% είναι το σώμα το πως δείχνει. Γιατί μπορεί να είναι ένα μέτριο σώμα με πάρα πολύ καλό ποζάρισμα και να πλασαριστεί πάρα πολύ ψηλά στην θέση.

Αυτό που θα προσπαθήσουμε σίγουρα είναι να βελτιώσουμε το σώμα μου στα γενετικά που έχω, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε ούτως ή άλλως, να βελτιώσουμε σημεία συγκεκριμένα. Δηλαδή αν υποθέσω ότι η πλάτη μου είναι καλύτερη από στήθος και ώμους, θα φέρουμε το στήθος και τους ώμους σε ανάλογα επίπεδα έτσι ώστε να είναι συμμετρικά και να είναι ομοιόμορφα και να μην εξέχουν δύο μπάλες ώμοι με μικρό στήθος και άδεια πλάτη πίσω. Που είναι πολύ συνηθισμένο αυτό το πράγμα. Δηλαδή πολλά παιδιά έχουνε ένα δύο σημεία καλά, τα τονίζουνε κι άλλο και αφήνουνε όλα τα υπόλοιπα και δείχνει άσχημο.

Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε όλο το πακέτο, γι’ αυτό και θα το κάνουμε σιγά σιγά και δεν βιαζόμαστε καθόλου. Θέλουμε αυτό που θα φανεί στην σκηνή, να πούνε αυτό είναι ο ορισμός της physique. Είναι πολύ μεγάλα λόγια αυτά που λέω, και δεν είναι για το άμεσο μέλλον, δεν μιλάμε για τον Μάιο, αλλά προσωπικά ο στόχος μου είναι αυτός. Να θέσω τα όρια στην physique να πούνε ότι αυτό είναι που ψάχνουμε. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα αλλά είναι και πολύ μεγάλοι οι στόχοι που έχω και για Ελλάδα και για εξωτερικό. Γιατί έχω έναν πολύ αναγνωρισμένο προπονητή, και μια πολύ αναγνωρισμένη εταιρεία από πίσω μου, οπότε το μόνο που μου μένει είναι να δουλέψω το δικό μου σώμα. Τα άλλα όλα είναι δουλεμένα.


Νικητής Της Κατηγορίας Physique Ανδρών Έως 1.78m Στο 21ο Πανελλήνιο Κύπελλο IFBB.

ΚΜ: Πως ήρθε η γνωριμία με την Scitec αν θέλεις να μας πεις και πως συνεργαστήκατε;

Γιώργος: Είχανε ξεκινήσει περιοδεία η Scitec πέρυσι τον Ιούλιο του ’14, κάνανε πάλι πέρασμα από στην Ελλάδα γιατί είχανε σταματήσει την συνεργασία τους εδώ με την Ελλάδα και έτυχε να είμαι στο κατάστημα του προηγούμενου προπονητή μου εκείνη την ημέρα. Ήρθε ο υπεύθυνος πωλήσεων στην Ελλάδα, και ήμουνα εκεί, οπότε μιλήσαμε, ενδιαφέρθηκε για μένα χωρίς να ξέρει ποιος είμαι και αν κατεβαίνω σε αγώνες. Δηλαδή πρώτα τον κέρδισα σαν άνθρωπο και μετά συνεχίστηκε μία συνομιλία έτσι πολύ θετική με τον καιρό, δηλαδή από Ιούλιο μέχρι Οκτώβρη περίπου, και Οκτώβρη μου λέει, Γιώργο, έχεις σελίδα σαν αθλητής, αφού κατεβαίνεις που κατεβαίνεις σε αγώνες;

Του λέω δεν ξέρω αν θα κατέβω, δηλαδή ήμουνα ειλικρινής και με τον άνθρωπο γιατί δεν ήξερα τι σκοπό είχε, και μου λέει φτιάξε μία σελίδα να δούμε πως πηγαίνει, και γιατί όχι μου λέει να μην κατέβεις και να σε βοηθήσουμε. Με το που το άκουσα αυτό το πράγμα, ξεκίνησα γιατί μου άρεσε και του άρεσε το πως προωθούσα τα πράγματα χωρίς να έχω κάνει κάποια συνεργασία με κάποιον. Από μόνος μου δηλαδή πως προωθούσα τον εαυτό μου. Δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρόωρα του άρεσα πως προωθούσα γενικά τον εαυτό μου και μετά σκέφτηκε να με σπονσοράρουνε. Και ξεκινήσαμε έτσι τη συνεργασία και αυτός με ερωτηματικό γιατί ούτε αυτός με γνώριζε, γιατί και στην IFBB που είχα κατέβει είχα βγει έβδομος, δεν ήμουν κάποιο όνομα. Απλά αυτό που γενικά κοιτάζει σαν εταιρεία η Scitec δεν είναι οι θέσεις. Τους ενδιαφέρει να προωθήσεις το προϊόν σωστά, ωραία, χωρίς τσακωμούς, χωρίς γκρίνια, χωρίς αρνητική ενέργεια και να έχεις ένα καλό προφίλ.

Δηλαδή, τους ενδιαφέρει πιο πολύ σαν άνθρωπος ο αθλητής, παρά το αν είναι νούμερο 1 για χρόνια. Αυτό το έκανα από την αρχή και όσο περνάει ο καιρός, δόξα το Θεό, ακούω θετικά σχόλια, και το επεκτείνω κι'όλας με τα βιντεάκια και ότι μπορώ παραπάνω. Το επεκτείνω χωρίς να μου έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Γενικά επειδή πολλοί μου λένε ότι είμαι τυχερός, δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστεύω ότι η τύχη ονομάζεται όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία. Εμένα μου ήρθε η ευκαιρία της Scitec και με τον κύριο Δαυίδ. Ήτανε ευκαιρία αυτό το πράγμα, και ήμουνα προετοιμασμένος, είχα έτοιμα τα πολεμοφόδια μου, σε εισαγωγικά αυτό, και την άρπαξα την ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκα, κι αυτό σε εισαγωγικά πάλι, και τα δουλεύω έτσι. Γενικά δεν πιστεύω στην τύχη γιατί πολλοί μου λένε ότι είμαι τυχερός. Όχι, δεν είμαι τυχερός. Το δουλεύω αυτό που κάνω, δεν μου έρχονται έτσι απλά. Είναι κάτι που γίνεται γενικά στην Ελλάδα, γιατί πολλοί –τώρα αυτό δεν είναι ωραίο- παραπονιούνται για χορηγίες και βλέπεις ότι δεν κάνουν και κάτι αυτοί. Απλά περιμένουν να τους έρθουνε πράγματα. Εντάξει, αυτό είναι και στην νοοτροπία μας σαν λαός, δεν θα αλλάξει αυτό, αλλά αν θέλουμε να πάμε λίγο μπροστά, καλό θα ήταν να το κοιτάζαμε λίγο καλύτερο αυτό.

ΚΜ: Ναι γιατί ξέρεις τι, και εγώ βλέπω κάποιους αθλητές που έχουν χορηγίες που δεν κάνουν τίποτα.

Γιώργος: Και τους σταματάνε μετά, και λένε γιατί με σταμάτησε.

ΚΜ: Ναι, το θεωρούνε κάπως δεδομένο ότι θα έχουν σπόνσορα για πάντα.

Γιώργος: Η νοοτροπία μας είναι. Αφού δέσαμε το γάιδαρο μας ας το αφήσουμε και όπως πάει. Αλλά το μετά είναι το θέμα, που θα σε αφήσει ο χορηγός και εσύ θα γκρινιάζεις. Δεν φταίει ο χορηγός, ο χορηγός περιμένει από σένα δουλειά. Αν δεν θα δουλεύεις, δεν θα παίρνει λεφτά αυτός, αλλά δεν θα σε έχει και ανάγκη.

ΚΜ: Ακριβώς, και άλλοι νομίζουν ότι είναι μόνο για να κατέβεις στον αγώνα. Δεν είναι, είναι όλο το υπόλοιπο που μετράει, δηλαδή αυτό που κάνεις όχι την μία μέρα, αλλά όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Γιώργος: Όλη την χρονιά, ακριβώς.

ΚΜ: Ακριβώς, που πας, αν φοράς τα ρούχα, πως μιλάς για την εταιρεία, τι δείχνεις, όχι μόνο στα social media, και εκτός.

Γιώργος: Και όχι μόνο σχετικά με την εταιρεία, και σαν άνθρωπος. Όταν στα social media κράζονται μεταξύ τους και τσακώνονται, και έχουνε κάποιες απόψεις αντίθετες με πολύ κόσμο, αυτό δεν σε κάνει θεμιτό στον κόσμο και πόσο μάλλον στον σπόνσορά, που δεν θέλει κάποιον που να είναι νούμερο ένα και να τσακώνεται με όλο τον κόσμο, άρα δεν θα πάρει προϊόν κάποιος από αυτόν. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία σε όλα αυτά.

ΚΜ: Πες τη γνώμη σου για τη συνεργασία σου με τον Βάκη και τι σου έχει κάνει εντύπωση αυτούς τους τελευταίους μήνες.

Γιώργος: Ο άνθρωπος είναι τελείως απλός, από τον τρόπο που ζει, από τον τρόπο που μιλάει, από τον τρόπο που συμπεριφέρεται, το ξέρεις καλύτερα από μένα, είναι πάρα πολύ απλός. Και μου το απέδειξε γιατί εντάξει είχα κι εγώ την απορία τι κάνει και είναι όλοι οι αθλητές του έτσι. Καταρχήν, αυτό που σου κάνει, που σου προσφέρει, το πιο σημαντικό, σου διώχνει το άγχος. Εμένα αυτό που μου είπε, το πρώτο πράγμα και το τελευταίο δηλαδή με το που είπαμε ότι συνεργαζόμαστε, είναι, το μόνο που θέλω από εσένα είναι να ακούς μόνο εμένα. Ό,τι σου πω, αυτό ακριβώς θα κάνεις. Αν κάνεις κάτι άλλο, δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που σου προσφέρω εγώ.

Και αυτό που μου είπε, αυτό ακριβώς έκανα και βγήκε το αποτέλεσμα αυτό. Και ο άνθρωπος δεν πατάει στα σύννεφα, σου λέει ότι θα πάμε σιγά σιγά γιατί αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν τώρα, θα το εξελίξουμε, υπομονή και δουλειά. Και κάτι που μου ‘χει πει πριν, στον πρώτο μου αγώνα, που ούτε καν με ήξερε, είχα πάει μέσα στης WABBA το γραφείο που ήταν οι συμμετοχές και τον ρώταγα εγώ, ήμουνα μέσα στο άγχος όπως πάντα, και του λέω έτσι κι έτσι και μου κάνει «μην μασάς» μου λέει, «αν δουλεύεις, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα». Αυτό το πράγμα το έκανα t-shirt, του το είπα κιόλας, λέω αυτό θα το κάνω t-shirt εγώ, και το έκανα t-shirt και το φόραγα την ημέρα του αγώνα.

Αυτό μου έχει μείνει, γιατί αυτό είναι που μου λέει συνέχεια. Αν δουλεύεις, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Θα βγάλεις το 100% των δυνατοτήτων σου, οπότε αυτό που θα δείξεις στον κόσμο, θα είναι το 100% που έχεις εκείνη την στιγμή. Άρα δεν έχεις να φοβηθείς για κάτι, γιατί λες εγώ αυτό έχω, αυτό σας δείχνω. Και αυτό που προσπαθεί να σου διώξει, σου φεύγει το άγχος ειδικά τώρα στον αγώνα ας πούμε, ήμουνα στην άκρη, μου λέει Γιώργο κάτσε κάτω, όταν είναι θα σε φωνάξω εγώ να κάνουμε ζέσταμα, μην αγχώνεσαι καθόλου, γιατί και το άγχος είναι πάρα πολύ σημαντικό στο αγωνιστικό κομμάτι. Όταν σου βγάζει το άγχος αυτό αυτός ο άνθρωπος και έχεις τη σιγουριά που σου προσφέρει, και από τις κινήσεις του δηλαδή, το πως κινείται στον χώρο, σου βγάζει μια σιγουριά, πέραν του ονόματος, της φήμης και όλα αυτά. Σου βγάζει μια σιγουριά και λες τελείωσε, αυτός ό,τι μου πει το κάνω.


Μαζί Με Τον Δαυίδ Μπαλάσα Μετά Τη Νίκη Στην Κατηγορία Physique Έως 1.78m.

ΚΜ: Είναι και αυτό που είχε πει και στην συνέντευξη που του είχα κάνει πριν λίγο καιρό, που είχε πει πως το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή σχέση μεταξύ προπονητή και αθλητή.

Γιώργος: Αυτό είναι το πιο σημαντικό πιστεύω. Δηλαδή εγώ με το που μίλησα μαζί του και τον γνώρισα και σαν άνθρωπο, λέω αυτός ο άνθρωπος ό,τι μου πει, θα το κάνω γιατί θα λειτουργήσει. Και μήνα με το μήνα άμα δεις φωτογραφίες πως με ανέλαβε και πως με έβγαλε στον αγώνα, ή τρεις μήνες πριν τον αγώνα, ή έναν μήνα πριν τον αγώνα, τελείως διαφορετικό σώμα. Γιατί; Γιατί το άφησα όλο το κομμάτι αυτό πάνω του. Ούτε ρώταγα δεξιά αριστερά, κάτι το οποίο το σιχαίνεται. Να ρωτάς δηλαδή, είναι σαν να αμφισβητείς τις γνώσεις του. Αν τον αμφισβητείς σήκω φύγε καλύτερα από μόνος σου. Άμα δεις φωτογραφίες το πως με ανέλαβε, δηλαδή τα βλέπω τα ‘χω κάνει σε κολάζ, και λέω αυτός ο άνθρωπος με ανέλαβε έτσι, και με έβγαλε έτσι. Για ποιο λόγο με ανέλαβε εξ αρχής; Εγώ άμα με έβλεπα, θα έλεγα όχι ρε φίλε μου δεν σε αναλαμβάνω. Αλλά του αρέσει η πρόκληση. Και αυτούς που κοροϊδεύει τώρα -κάνουμε και πλάκα- που κοροϊδεύει τους παντελονάδες και τους λέει έτσι, του άρεσε γιατί είναι πρόκληση, γιατί σου λέει ότι bodybuilding αθλητή στο Mr. Olympia έχω βγάλει, bodybuilding έχω τον Μάγκο τα παίρνει όλα, πλην 100, πλην 90, είναι ο Τζινίδης και ο Γιώργος Αθανασίου, γυναίκες είναι η Γκασιάμη, έχω τον Αλέξη τον Μωυσίδη στις βαριές κατηγορίες και τι δεν έχω καταφέρει. Εγώ πιστεύω ότι έτσι το σκέφτηκε και ας με κοροϊδεύει συνέχεια, ας με λέει παντελονά, σου λέει τι δεν έχω, την καινούργια κατηγορία και θα βγάλω τον καλύτερο.

ΚΜ: Πες μου λίγο για την κατηγορία σου, γιατί παρεμπιπτόντως είναι και η πρώτη συνέντευξη που κάνω με αθλητή physique. Πες μου ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κατηγορία;

Γιώργος: Καταρχήν, είναι πολύ εμπορεύσιμη κατηγορία. Γιατί μπορεί ο καθένας –βέβαια, ανάλογα με τι προσδοκίες έχει – αλλά μπορεί κάποιος που δουλεύει ένα χρόνο, δύο χρόνια στο γυμναστήριο, να βάλει μία βερμούδα να παίξει. Βέβαια δεν θα είναι ανταγωνιστικός αλλά θα έχει κάνει μια προσπάθεια να βγάλει δέκα φωτογραφίες. Πιστεύω ήτανε απίστευτα έξυπνη κίνηση αυτή, και επίσης είναι και πολύ έξυπνο αυτό που κάνανε τώρα, το NPC που βγάλανε στην Αμερική την Classic Bodybuilding. Είναι κάτι ενδιάμεσα σε bodybuilding και physique, γιατί πλέον η physique εξελίσσεται πάρα πολύ γρήγορα.

Τώρα για την physique να μιλήσω που είναι η κατηγορία μου, αυτό που ψάχνουνε, από ό,τι έχω καταλάβει είναι η τέλεια αναλογία. Την αναλογία του Έλληνα Θεού, να το πω έτσι. Δηλαδή, με το V στο σώμα του, πλάτη, ώμους, στήθος ανοιχτό, και η μέση όσο γίνεται πιο μικρή. Τα πόδια βέβαια δεν πολυφαίνονται αλλά η γάμπα φαίνεται οπότε δεν γίνεται να μην κάνεις πόδια. Εγώ συγκεκριμένα κάνω δυο φορές την εβδομάδα πόδια, λόγω του κύριου Δαυίδ, πολλοί όμως τα αφήνουνε τα πόδια, αυτό είναι κακό δικό τους όμως γιατί δεν έχουνε και συμμετρία στο σώμα τους.

Φινιρισμένο σώμα και V γραμμή, νερό να έχει το σώμα ελάχιστο, να μην είναι άγριο, ένα σώμα παραλίας (σε πολλά εισαγωγικά), αλλά στην καλύτερη μορφή του. Με την βάση όμως αρχαίου αγάλματος ελληνικού. Ψάχνουνε ένα καλό καλούπι, αυτό που να τραβάει τον κόσμο γιατί πολλοί του γυμναστηρίου θα δούνε κάποιον bodybuilder και δεν τους αρέσει αυτό το πρότυπο, ενώ θα δουν κάποιον physique και θα πούνε «να, έτσι θέλω να γίνω». Είναι πιο εφικτό, άρα πιο εμπορεύσιμο, γι’ αυτό και έχει πάρα πολύ κόσμο που κατεβαίνει. Τώρα για το μαγιό, γιατί έχω διαβάσει τις κριτικές, τον τρόπο που κρίνουν στο εξωτερικό, είναι ότι το μαγιό παίζει ρόλο λέει στην προσωπικότητα του αθλητή. Το μαλλί, γενικά το χαμόγελο, ο τρόπος που περπατάς, αυτά βέβαια θεωρία είναι, μπορεί να παίζουν ελάχιστο ρόλο, παίζουνε μεν, αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο το κορμί. Πιστεύω είναι 50% ποζάρισμα, 50% σώμα. Κι αν μπορούμε να βάλουμε κι ένα 10% ας πούμε να κλέψουμε από τα άλλα δύο και να βάλουμε 10% σε σκηνική παρουσία, κάπως έτσι δηλαδή πάει.

ΚΜ: Πες μου λίγο για την Scitec, πες μου τα αγαπημένα σου προϊόντα ἠ αν έχει κάτι καινούργιο που έχεις δοκιμάσει.

Γιώργος: Τα αγαπημένα μου προϊόντα είναι...

ΚΜ: Όλα!

Γιώργος: Πέραν του ότι είναι όλα, τα βασικά μου που χρησιμοποιώ κάθε μήνα που είναι στάνταρ, είναι η πολυβιταμίνη η Multi Pro Plus που είναι σε πακέτα, τα οποία έχουνε ό,τι χρειάζεται το σώμα ενός αθλητή και καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μου όλη τη χρονιά. Δηλαδή από ωμέγα 3 μέχρι 1.5 γραμμάριο βιταμίνη C, βιταμίνη D, έχει τα πάντα, ακόμα και για τις αρθρώσεις έχει χονδροϊτίνη και τέτοια. Αυτό είναι δηλαδή για μένα είναι από τα τοπ προϊόντα και best seller. Μετά είναι εννοείται η πρωτεΐνη, η Whey Professional, η κόκκινη, η οποία βγάζει απίστευτες γεύσεις και κάθε μήνα παίρνω διαφορετική γεύση και δεν ξέρω με ποια να μείνω, έχει 27 γεύσεις και συνέχεια βγάζουν καινούργιες. Μαζί με την μπλε που βγάζει τις υπόλοιπες γεύσεις, τώρα δοκίμασα λόγω των αγώνων την Isolate, η οποία είναι με 0 λιπαρά και κόλλησα μ’ αυτό και είναι αυτό που χρειάζομαι μετά την προπόνηση. Δηλαδή, θα πω την πολυβιταμίνη, την Whey Professional, την Protein Pancake, το "πολυεργαλείο" δηλαδή, που εντάξει πεθαίνω για αυτό το πράγμα. Τρομερή ανακάλυψη. Αν δει δηλαδή κάποιος και τις σελίδες μου στα social media, το κάνω με νερό κρέπα, το κάνω βάφλα, το κάνω με ασπράδι στο φούρνο μικροκυμάτων, στο φούρνο, έχει χίλιες δυο χρήσεις.

Το άλλο που με βολεύει πάρα πολύ είναι τα Amino Magic, τα αμινοξέα δηλαδή, που δεν κάνω προπόνηση χωρίς αυτά, που έχουνε μέσα γλουταμίνη και καρνιτίνη, και επίσης η εξέλιξή του, το Amino Express. Το οποίο έχει και νιτρικά μέσα. Tο πιο σημαντικό απ’ όλα που θέλω να τονίσω για τα προϊόντα της Scitec, πέρα από τις γεύσεις, είναι η ποιότητα που έχουν. Αυτό που μου κάνει τεράστια εντύπωση είναι δυο πραγματάκια. Αυτό που σου γράφουνε, δηλαδή το πόσο τοις εκατό πρωτεΐνη έχει μέσα, είναι πόσο έχει το συμπλήρωμα και όχι απλά η επιγραφή. Γιατί πάρα πολλά γράφουνε ένα συγκεκριμένο αριθμό στην επιγραφή και στο τελικό προϊόν δεν τα ‘χει μέσα. Γιατί δεν τα ‘χουνε μετρήσει σε άλλη μορφή, τα ‘χουνε μετρήσει χωρίς γεύση, έχει πάρα πολλά τρικ.

Εμένα αυτό που μου αρέσει είναι η ειλικρίνεια που έχουν. Μπορεί να χάνει κάποια τοις εκατό σε σχέση με την ταμπέλα άλλων, αλλά στο πραγματικό προϊόν είναι πάρα πολύ καλύτερα τα στατιστικά τους. Και το άλλο πολύ σημαντικό το οποίο δεν το ξέρει ο κόσμος και το προσπαθώ να το προωθήσω για να καταλάβει το τι πληρώνει, είναι το barcode. Σε όλα τα συμπληρώματα της Scitec, σκανάρεις το barcode, και σε στέλνει κατευθείαν στο σάιτ της Scitec και σου βγάζει το συγκεκριμένο batch number και τον συγκεκριμένο εργαστηριακό έλεγχο που έγινε. Σου λέει αυτή η συγκεκριμένη παρτίδα που είναι το προϊόν σου, έφυγε από το εργοστάσιό μας, την τάδε ημερομηνία, έχει τόσο τοις εκατό πρωτεΐνη, τόσο τοις εκατό υδατάνθρακα, και αν κάτσεις και το ψάξεις λιγάκι, παρτίδα με παρτίδα ίσως και να έχουνε και 0,1% διαφορά. Τι σημαίνει αυτό; Ειλικρίνεια. Δηλαδή αυτό που χαρακτηρίζει την Scitec, είναι η ειλικρίνεια η ποιότητα, και η ποικιλία. Αν δηλαδή μου ζητήσεις τρεις λέξεις, είναι αυτό το πράγμα. Ποιότητα, ειλικρίνεια, και ποικιλία. Έβγαλα και σλόγκαν καινούργιο για την Scitec!

ΚΜ: Πες μου και ποια άτομα θα ήθελες να ευχαριστήσεις μέσα από τη συνέντευξη μας.

Γιώργος: Τα άτομα που θέλω να ευχαριστήσω, όχι με σειρά προτεραιότητας, καταρχήν τον κύριο Δαυίδ και την οικογένειά του, θέλω να το τονίσω αυτό, που με δεχθήκανε, που με έχουνε όπως με έχουνε, δεν χρειάζεται να πω λεπτομέρειες, και που μου συμπεριφέρονται όπως μου συμπεριφέρονται. Την εταιρεία που με χορηγεί, την Scitec Nutrition και τον υπεύθυνο τον Μαρκ, τον οποίο Μαρκ ακούτε και Μαρκ δεν βλέπετε, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και η εταιρεία που είναι από πίσω είναι πάρα πολύ καλή. Επίσης τον κύριο Σιατραβάνη για τα tips που μου έδινε καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τον κύριο Κεφαλιανό για τις συζητήσεις που είχαμε και ήταν μαθήματα για μένα.

Την οικογένειά μου που πλέον φέτος κατάλαβε ότι μου αρέσει αυτό που κάνω και ήρθαν και στους αγώνες και δέχθηκαν ότι θα το συνεχίσω γιατί εντάξει δεν είναι του χώρου. Δεν το είχανε και πολύ σοβαρό, και μου άρεσε που το ευχαριστήθηκαν. Και το πιο σημαντικό άτομο που θέλω να ευχαριστήσω είναι δίπλα μου τώρα, είναι η κοπέλα μου, πως χωρίς αυτήν, δεν θα έκανα ό,τι έκανα, είτε στο αγωνιστικό κομμάτι είτε στο όλο lifestyle. Είναι τεράστια βοήθεια για μένα, είναι και ο λόγος που το συνεχίζω αυτό που κάνω όσο και αν ακούγεται λίγο μελοδραματικό γιατί στο άθλημά μας πρέπει να σε στηρίζουνε και ψυχολογικά πέραν του οικονομικού, πρέπει ψυχολογικά πιο πολύ να σε στηρίζουνε, και πόσο μάλλον ο άνθρωπος που είσαι μαζί.


Με Τον Αλέκο Σιατραβάνη Και Τον Μιχάλη Κεφαλιανό.

ΚΜ: Πολύ ωραία. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου.

Γιώργος: Εγώ σε ευχαριστώ πάρα πολύ που επικοινώνησες μαζί μου και έχουμε αυτή την συνέντευξη και ελπίζω να είπα δυο τρία πραγματάκια να βοηθήσουνε και τον υπόλοιπο κόσμο, να καταλάβει ότι πρέπει να δουλέψεις για να αποκτήσεις πράγματα. Και όσο δουλεύεις, μόνο κερδίζεις, δεν χάνεις. Όσο περισσότερο δουλεύεις, τόσο περισσότερο κερδίσεις.

ΚΜ: Αυτό είναι σίγουρο!

Γιώργος: Σε ευχαριστώ πολύ, και είναι τιμή μου που με επέλεξες να κάνουμε αυτή την συνέντευξη, και πόσο μάλλον που είμαι ο πρώτος physique, και είναι και εμένα η πρώτη μου συνέντευξη που δίνω, η οποία ήθελα να είναι σε σένα για όλο το όνομα και το μεγάλο site που έχεις. Γιατί είναι. Δεν είναι απλά να δώσεις συνέντευξη σε ένα οποιοδήποτε σάιτ, είναι να δώσεις και σε κάποιον που εμπνέει και εμπιστοσύνη στον κόσμο, δηλαδή αυτά που θα πεις να έχουν κάποιο αντίκρισμα.

ΚΜ: Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Γιώργο, εύχομαι καλή συνέχεια με τους στόχους σου.

 

Copyright 2015 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας

  Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Συνεντεύξεις Ελλήνων & Ξένων Bodybuilder
  Συνέντευξη Με Μιχάλη Κεφαλιανό & Δαυίδ Μπαλάσα
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Νέα & Σχέδια 2018
  Συνέντευξη Με Τον Νέο IFBB Pro Χρήστο Πιστόλα
  Μιχάλης Κάββαλος - Νικητής Mr. Κρήτη 2016
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Βουτουφιανάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Δημήτρη Στειακάκη!
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Φλορίντα Χούτα
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Fitness Γιάννη Καφετζάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Της Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Λευτέρη Πετράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Στέφανου Κολιακουδάκη
  Συνέντευξη Με Τον Θανάση Αττιλάκο!
  Συνέντευξη Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό, Νοέμβριος 2015
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Μάριου Ζαχαράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Δημήτρη Στιακάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Αχιλλέα Βεσάι
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Γιώργου Σταμπουλή
  Παρουσίαση Του Αθλητή Βαγγέλη Καρουζάκη
  Ο Λευτέρης Σιδηρόπουλος Χαράζει Μια Νέα Πορεία
  Χρήστος Πιστόλας: Ταλέντο & Αγάπη Για Το Άθλημα
  Συνέντευξη Αβράμη Κυριακού: Το Κυνήγι Της Pro Card
  Συνέντευξη Δαυίδ Μπαλάσα & Γιάννη Μάγκου
  Συνέντευξη Παντ. Σταυρουλάκη & Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Γιάννης Μάγκος - Έτοιμος Για Την IFBB Pro League
  Συνέντευξη Με Τον Έλληνα Πρωταθλητή Βαλάντη Ντόκο
  Συνέντευξη Πρoέδρου Της IFBB, Dr. Rafael Santonja
  Συνέντευξη Κων/νου Τσάφου - Ben Weider Diamond Cup
  Συνέντευξη Με Τον Παντελή Σταυρουλάκη
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 2ο
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 1ο
  Μένιος Σεράνης: Αγάπη & Θέληση Για Το Bodybuilding
  Δημήτρης Παπαντώνης: «Η Ομοσπονδία Είναι Μία»
  Τάσος Μηνίδης Μετά Τη Μεγάλη Επιτυχία Στη Γερμανία
  Συνέντευξη Με Τον Μεγάλο Δάσκαλο - Δαυίδ Μπαλάσα!
  Nick Anthony - Ready For The 2012 Arnold Amateur!
  Ηλίας Κατσαρός - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Europe Pro 2012
  Κων/νος Δημητρίου Συνέντευξη Πριν Το Flex Pro 2012
  Συνέντευξη Του Αβράμη Κυριακου Στο Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Της Ελένης Πλακίτση Στο Bodybuilders.gr
  Λευτέρης Σιδηρόπουλος - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Con. Demetriou IFBB Pro Interview - Part 2
  Interview With IFBB Pro Constantinos Demetriou
  Γιάννης Αλιμπέρτης Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  Παντελής Σταυρουλάκης - Ένα Νέο Αστέρι Στο Χώρο
  Μανώλης Καραμανλάκης Συνέντευξη Στο Atlantic City
  Mr. Olympia 2009: Συνέντευξη Μπαλάσα - Κεφαλιανού
  Δηλώσεις Κεφαλιανού 7 Ώρες Πριν Το Mr Olympia 2009
  Αποκλειστική Συνέντευξη RONNIE COLEMAN Στην Ελλάδα
  Αποκλειστική Συνέντευξη Bodybuilders.gr Tom Venuto
  Συνέντευξη Bodybuilders.gr Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Συνέντευξη Έλληνα Πρωταθλητή, Μανώλη Καραμανλάκη
   
 

 
    
    

   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2022 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies