ΑΡΧΙΚΗ  |   BODYBUILDING FORUM |   
   
   

Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Σπύρος Μπουρνάζος -Ένας Φίλος Από Τα Παλιά Θυμάται
Σπύρος Μπουρνάζος - Ένας Φίλος Από Τα Παλία Θυμάται..
Του Γιάννη Ζαβιτσανάκη
Bodybuilders.gr Bodybuilding HistorianΈνα όνομα, που έμελε να γίνει γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και πολύ πέρα από τα όριά της.
Ένα όνομα, που θα έφτανε στα χείλη τόσων πολλών Ελλήνων σχετικών με το σιδερένιο άθλημα, αλλά και άλλων τόσων τελείως άσχετων με αυτό…

Σπύρος Μπουρνάζος
(Πατήστε πάνω στην κάθε photo για πλήρη ανάλυση)

Ήταν η βραδιά της 25ης Νοεμβρίου, του 1979. Τόπος, το Holiday Inn της Αθήνας. Στην μεγάλη, πολυτελή αίθουσα, καθισμένοι πίσω από τον πάγκο τους οι κριτές του Μίστερ Ελλάς της IFBB, ανάμεσά τους και ο Βρετανός, διεθνής πρωταθλητής Reg Park, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν έναν από τους πιο επιτυχημένους αγώνες Body Building, που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα. Και, σίγουρα, τον εντυπωσιακότερο στα 13 χρόνια που είχαν περάσει από το 1966, οπότε πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας Σωματικής Διάπλασης στη χώρα, το ιστορικό εκείνο Μίστερ Αθήνα.

Αγώνα εντυπωσιακό από άποψη ποσότητας, αφού συμμετείχε ένας πολύ μεγάλος αριθμός αθλητών - όπως λέγεται, περισσότεροι από 100 συνολικά διαγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος στους προκριματικούς του. Εξίσου εντυπωσιακό, όμως, και από την άποψη της ποιότητας, αφού για πρώτη φορά υπήρχαν τόσοι και τόσο καλοί αθλητές σε κάθε κατηγορία. Εξάλλου, υπήρχε και μια καινοτομία. Για πρώτη φορά, εντάχθηκε ξεχωριστή κατηγορία εφήβων.

Παρ’ όλα αυτά, έμελλε οι κριτές να ασχοληθούν με λίγα ονόματα εκείνη τη βραδιά, όσον αφορούσε στις πρωτιές τουλάχιστον...
Ένας αθλητής, κέρδισε τη βαριά κατηγορία ανδρών, πήρε το γενικό τίτλο, κατέκτησε και την πρώτη θέση στην κατηγορία παλαιών πρωταθλητών, στην οποία απέκτησε το δικαίωμα να συμμετάσχει αφού μόλις είχε κερδίσει τον τίτλο του Μίστερ Ελλάς.

Τρεις μεγάλες πρωτιές, σε μια νύχτα
..... Από έναν Body Builder, εικοσιενός μονάχα ετών...

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, το ίδιο επίθετο το αντιμετώπισαν για μια ακόμα φορά οι κριτές την ίδια νύχτα, λίγη ώρα νωρίτερα. Όταν, ο αδερφός του αθλητή που προαναφέραμε, κέρδισε την πρώτη θέση στους έφηβους, στα 16 μόλις χρόνια του...

Σπύρος Μπουρνάζος - Mr. Hellas 1979

25η Νοεμβρίου 1979. Μια βραδιά, που έμελλε να εξελιχθεί σε οικογενειακή υπόθεση για την οικογένεια Μπουρνάζου, το μεγάλο αδερφό Σπύρο και το μικρότερο, τον Κώστα.

Ποιος ήταν αυτός ο νεαρός, όμως, που σάρωσε τόσους τίτλους σε μια νύχτα και παραγκώνισε πρωταθλητές με τεράστια εμπειρία και επιτυχίες στο ενεργητικό τους, εντός και εκτός συνόρων, ζωντανούς θρύλους όπως το Βασίλη Μπουζιάνα, το Χρήστο Χατζηγεωργίου, το Γιάννη Κούκο, τον Κώστα Γιαννακόπουλο και τον Αριστείδη Ζαφειρόπουλο;;;

Επρόκειτο για ένα ταλαντούχο παιδί, που γεννήθηκε το 1958 στην Αμφιλοχία, μια παραλιακή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, στη Δυτική Ελλάδα. Ασχολήθηκε με το στίβο, ως δεκαθλητής, γυμναζόμενος ταυτόχρονα με βάρη για να βελτιώνει τις επιδόσεις του. Ώσπου, το 1976, στα 18 χρόνια του, τον συνάντησε ο Γιάννης ο Κωστογλάκης σε μια παραλία. Μια συνάντηση, που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του Σπύρου του Μπουρνάζου.

Ο Κωστογλάκης, μόλις τον είδε, του πρότεινε να λάβει μέρος στο Μίστερ Ελλάς που θα πραγματοποιούταν μετά από ελάχιστες ημέρες, όπως ακριβώς ήτανε, χωρίς να έχει κάνει ποτέ του μια κανονική προπόνηση Βody Building. Και, 18 χρονών μονάχα παιδί, να αντιμετωπίσει τους ώριμους πρωταθλητές, αφού δεν υπήρχε ειδική κατηγορία εφήβων.

Ο Σπύρος...το τόλμησε.

Στην πρώτη του αυτή συμμετοχή, κατέκτησε τη δεύτερη θέση, μετά τον γιγάντιο Φώτη Τόμπρα. Τον "Ηράκλειο", όπως τον ονόμαζαν τα περιοδικά της εποχής. Μετά από τη νίκη αυτή, άρχισε κανονική προπόνηση Body Building.

Το 1978, κέρδισε και πάλι τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του στο Μίστερ Ελλάς. Και, το 1979, ήταν η μεγάλη του χρονιά...

Όμως, αναφερθήκαμε στη βραδιά αυτή σαν ορόσημο, όχι μονάχα στη ζωή του Σπύρου του Μπουρνάζου, αλλά και στην πορεία του Ελληνικού Βody Βuilding. Για ποιο λόγο;

Επειδή υπήρξε μια τόσο επιτυχημένη διοργάνωση Μίστερ Ελλάς, που συμπεριελάμβανε και καινοτομίες όπως αυτή που προαναφέραμε, τη δημιουργία κατηγορίας εφήβων, έστω και ενιαίας; Επειδή, μήπως, απλά και μόνο πέρασαν τα πρωτεία σε νέα χέρια; Επειδή πέρασε η σκυτάλη από αθλητές όπως ο Φώτης ο Τόμπρας, ο Φραγκίσκος ο Μπατής και ο Βασίλης ο Μπουζιάνας σε μια νεότερη γενιά, που την εκπροσωπούσαν οι αδελφοί Μπουρνάζου;;;

Το πράγμα, είναι πολύ βαθύτερο.

Μέχρι την εποχή εκείνη, το Βody Βuilding στην Ελλάδα ζούσε μισοκρυμμένο στις σκοτεινές γωνιές υπόγειων “σιδεράδικων”, σε ένα ιδιόμορφο περιθώριο. Απολύτως έξω από την κοινωνική καθημερινότητα. Οι αθλητές του, δεν έχαιραν καμίας ιδιαίτερης εκτίμησης από τους εκτός του ευρύτερου χώρου ανθρώπους.

Θυμάμαι, όταν ξεκίνησα το σιδερένιο άθλημα, σε επαρχιακή πόλη της Ελληνικής Δύσης. Τα περιοδικά, μονάχα κατόπιν παραγγελίας μου τα έφερνε το τοπικό πρακτορείο τύπου. Θυμάμαι και τις ... νουθεσίες του βιβλιοπώλη.

"Μη μπλέκεις μ΄αυτά τα πράγματα. Όλοι αυτοί, καταστρέφονται. Μετά, τα παρατάνε και καίνε και τις φωτογραφίες τους, για να μη θυμούνται τι έκαναν...." Αυτό ήταν το σιδερένιο άθλημα στην Ελλάδα, ως τότε.

Spyros Bournazos With Reg Park

Μετά .... ήρθε ο Σπύρος ο Μπουρνάζος.

Ένας νέο παιδί, ψηλό, με όμορφα και αρμονικά χαρακτηριστικά προσώπου, λαμπερό χαμόγελο και έντονη κοινωνικότητα. Ένας άνθρωπος, φτιαγμένος από την πάστα των επιτυχημένων. Μια προσωπικότητα, που πουθενά δεν περνούσε απαρατήρητη. Από την εποχή εκείνη έως και σήμερα, πάρα πολλοί τον αποκαλούν "ο Έλληνας Άρνολντ". Ο λόγος, δεν είναι οι πανομοιότυποι σωματότυποι.

Ο Άρνολντ, παρέλαβε ένα άθλημα που, για ολόκληρη την Αμερικανική κοινωνία, δεν απείχε πολύ από ένα freak show. Και το έφερε στο φως. Όχι μονάχα με το κορμί του. Αυτό, ήταν το άλλοθι. Εξάλλου, πριν από εκείνον και μετά από αυτόν, υπήρξαν καλύτερα κορμιά στη διεθνή σκηνή του αθλήματος. Η προσωπικότητά του τα έκανε όλα. Τόσες δεκαετίες αργότερα, αν ζητήσει κανείς από κάποιον άσχετο με τη Σωματική Διάπλαση να του πει ένα όνομα που συνειρμικά ακολουθεί την έννοια του Βody Βuilding, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα αναφέρει τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Ό,τι έκανε ο Αυστριακός πρωταθλητής στη διεθνή σκηνή, το έκανε ο Σπύρος ο Μπουρνάζος στην Ελλάδα. Ένας άνθρωπος γεννημένος νικητής, όπως ο Σπύρος, είναι βέβαιο πως θα ήταν εξίσου πετυχημένος, με ό,τι κι αν είχε ασχοληθεί. Επέλέξε το Βody Βuilding. Το πήρε στους ώμους του και, με την προσωπική του επιτυχία, το επέβαλε στην Ελληνική κοινωνία.

Και, ξαφνικά, όλα άλλαξαν.

Ο Σπύρος, έπαιρνε ρόλους σε ταινίες. Τηλεταινίες και κινηματογραφικές, όπως ο Δράκουλας των Εξαρχείων. Κουβαλούσε και το σιδερένιο άθλημα εκεί, μαζί του, εξοικειώνοντας το κοινό με αυτό. Λάμβανε μέρος σε καμπάνιες για την προβολή προϊόντων, αθλητικών και όχι μόνο, ως μοντέλο. Μετέφερε εκεί και το αγαπημένο του άθλημα. Προβλήθηκε σε όλων των ειδών τα έντυπα. Από οικογενειακά περιοδικά, όπου παρουσίαζε διάφορα συστήματα ελατηρίων για προσωπική εξάσκηση, μέχρι.....κοριτσίστικα περιοδικά για teenagers, όπως η Μανίνα και η Κατερίνα. Ακόμα και στο Play Boy...

Η εικόνα του Βody Βuilder, άλλαξε. Δεν επρόκειτο πλέον για ένα εξωπραγματικό, ογκώδες και περίεργα "χαρακωμένο", κάθιδρο πλάσμα σε ημιάγρια κατάσταση, που ο ιδρώτας του έσταζε πάνω σε σκουριασμένα σίδερα, μέσα σε ανήλιαγα υπόγεια. Όλοι τώρα, φαντάζονταν έναν ψηλό και όμορφο, αρμονικά, ισορροπημένα και εξαιρετικά καλαίσθητα ανεπτυγμένο νέο άνδρα. Με τη λάμψη και το χαμόγελο του επιτυχημένου. Παντού αποδεκτό και αναγνωρίσιμο. Έναν άνθρωπο, που η παρουσία του τού άνοιγε όλες τις πόρτες.

Το πρότυπο του Βody Βuilder, αναπάντεχα, ταυτίστηκε με την εικόνα που ήθελα κάθε άνδρας για τον εαυτό του. Και κάθε γυναίκα, για να την έχει δίπλα της.

Ο Έλληνας Arnold Schwarzenegger Σπύρος Μπουρνάζος

Ξαφνικά, άκουγες νεαρά παιδιά από την επαρχία, αγόρια και κορίτσια, που για οποιοδήποτε λόγο βρέθηκαν για ένα διάστημα στην Αθήνα, να δηλώνουν περήφανα πως γυμνάστηκαν στο γυμναστήριο "του Σπύρου".... Άκουγες ανθρώπους, ειδικά στη Δυτική Ελλάδα από όπου είναι και η καταγωγή του, να συζητάνε προσπαθώντας να πείσουν τους συνομιλητές τους πως έχουν κάποια μακρινή συγγένεια με το Μπουρνάζο. Πράγματα που ίσως ακούγονται υπερβολικά και αστεία, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινά...

Αυτή η προσπάθεια απόκτησης οικειότητας με την γοητευτική προσωπικότητα του Σπύρου, οδήγησε στην εξοικείωση με το σιδερένιο άθλημα.

Τώρα πια, άνοιξε και η πόρτα της τηλεόρασης στο Μπουρνάζο και, μέσω αυτού, και στη Σωματική Διάπλαση.

Θυμάμαι, μια Κυριακή πρωί, που το γυμναστήριο στην Τροίας ήταν κλειστό για το κοινό όταν ο Σπύρος μας είχε καλέσει, 4-5 προχωρημένους αθλητές που ασκούμασταν στο γυμναστήριό του, για να έρθει η κρατική τηλεόραση, η μοναδική που υπήρχε τότε - στα τέλη της δεκαετίας του 80, να τραβήξει πλάνα. Άλλος είχε αναλάβει το squat, άλλος τον πάγκο, άλλος τις πιέσεις ώμων...Στον υποφαινόμενο, έπεσε ο κλήρος των βυθίσεων σε δίζυγο, με καμιά 35 κιλά κρεμασμένα στην αλυσίδα της ζώνης μέσης. Και πολύ στενοχωρήθηκε, που δεν του έτυχε το αγαπημένο του squat. Την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα το μεσημέρι, η εκπομπή προβλήθηκε στην τηλεόραση. Προβλήθηκε το άθλημα, είδαμε τα ιδρωμένα πρόσωπά μας στο γυαλί και, όλα αυτά, επειδή υπήρχε ο Σπύρος ο Μπουρνάζος. Που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ζωντανά και μίλησε για τη Σωματική Διάπλαση...

Μια νέα εποχή ανέτειλε στην Ελλάδα για το άθλημα, εκείνο το βράδυ του Νοέμβρη του 1979. Μια εποχή που, το Βody Βuilding, πέρασε από το σκοτάδι που περιθωρίου, στο φως της κοινωνικής καθημερινότητας. Τότε γεννήθηκε, ό,τι σήμερα όλοι μας θεωρούμε αυτονόητο..... Το γεγονός να πηγαίνει ο μέσος άνθρωπος, ασχέτως ηλικίας και φύλλου, κοινωνικής, οικονομικής και κάθε άλλης κατάστασης, σε ένα γυμναστήριο με βάρη και να γυμνάζεται καθημερινά.

Και, ένα μεγάλο μέρος της "ευθύνης" για τη σύγχρονη αυτή πραγματικότητα, ανήκει στο...

ΣΠΥΡΟ ΜΠΟΥΡΝΑΖΟ!!! Τον Έλληνα Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ...Στο 2ο μέρος του αφιερώματος, ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή και την εκπληκτική πορεία και προσφορά του Σπύρου Μπουρνάζου στο σιδερένιο άθλημα.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε: Διήγηση - Αφιέρωμα Στο Σπύρο Μπουρνάζο - Μέρος 2ο

Πατήστε στο παρακάτω link για τη σχετική συζήτηση στο forum μας:
Σπύρος Μπουρνάζος - Ο Θρύλος Του Ελληνικού BodybuildingΣχετικά Με Το Συγγραφέα Γιάννη Ζαβιτσανάκη

Γεννήθηκε στη Δυτική Ελλάδα, όπου και έζησε μεγάλη περίοδο της ζωής του. Με προφανές το ιδιόμορφο του χαρακτήρα του, χάραξε τη ζωή του με βάση δύο κύριους άξονες. Την αγάπη για την Ελευθερία, την Ομορφιά και τη Γνώση. Και την αναζήτηση της Επικοινωνίας. Με το Δημιουργό, με το σύνολο της δημιουργίας και ιδίως με τους ομοίους του, τους συνανθρώπους του. Καθώς και με τον εαυτό του.

Έκανε Πανεπιστημιακές σπουδές, στην Αρχαιολογία και στην Ιστορία της Τέχνης. Σπούδασε επίσης Διοίκηση Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε Τ.Ε.Ι και Ηλεκτρονικά σε ιδιωτική σχολή. Διδάχθηκε Μεταλλοτεχνία και Αγιογραφία, από έμπειρο δάσκαλο. Έζησε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και σε μεγάλη ποικιλία πεδίων. Από το πολύβουο κέντρο μεγαλουπόλεων, μέχρι την απόλυτη ερημιά ορεινών όγκων. Καταπιάστηκε κατά περιόδους με το σύνολο σχεδόν των επαγγελμάτων, χειρωνακτικών και πνευματικών.

Εξίσου πολυάριθμες και ποικίλες, υπήρξαν οι εξωεπαγγελματικές ενασχολήσεις του. Ιδιαίτερα τον προσελκύουν οι δραστηριότητες στη φύση και οι καλές τέχνες. Σπηλαιολογία. Αναρρίχηση. Ορειβασία. Ποδηλασία. Μοτοσυκλετισμός. Φωτογραφία. Αρμόνιο και πιάνο. Εικαστικές τέχνες. Και γραφή. Δημοσιεύει κείμενα αφορώντα στην επιστήμη του, την Αρχαιολογία και τη Σπηλαιολογία, σε πολιτικοκοινωνικό σχολιασμό αλλά και λογοτεχνικά, τόσο στον έντυπο τύπο – καθημερινό και περιοδικό, όσο και στον ηλεκτρονικό. Επίσης, το 2005 εξέδωσε το Σπηλαιολογικό Οδηγό Αιτωλοακαρνανίας.

Για μακρότατη περίοδο της ζωής του, παράλληλα με άλλες δραστηριότητες ασχολήθηκε και με τη Σωματική Διάπλαση, σε άλλες εποχές του αθλήματος. Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους μεγάλους αθλητές των μεταβατικών χρόνων του ελληνικού body building, που έγραψαν σημαντικότατες σελίδες στην ιστορία του και το οδήγησαν στη σύγχρονη μορφή του. Ανθρώπους με μακρά και λαμπρή αγωνιστική πορεία, που το έκαναν αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, αλλά και δόξασαν την Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα.

Γυμνάστηκε σκληρά κοντά τους και συχνά μαζί τους, εργάστηκε στα γυμναστήριά τους και αποκόμισε από αυτούς πολύτιμες γνώσεις σχετικές με την προπόνηση, τη διατροφή, τα συμπληρώματα και κάθε άλλη πλευρά του αθλήματος. Επιπλέον, απέκτησε προσωπική αγωνιστική εμπειρία με τις συμμετοχές του σε Πανελλήνιους διοργανώσεις, παραμένοντας στην εξάδα της εκάστοτε κατηγορίας του.

Τώρα πια, μεγάλο μέρος του χρόνου του το περνά στο προσωπικό του ορεινό καταφύγιο, στην καρδιά του βελανιδοδάσους του όρους Αρακύνθου. Όταν εγκαταλείπει την απομόνωσή του και επιστρέφει στον πολιτισμό και στις ευκολίες που αυτός παρέχει, όπως ο ηλεκτρισμός και το διαδίκτυο, απολαμβάνει να μοιράζεται τις εμπειρίες του με όσους φίλους τιμούν με την παρουσία και το ενδιαφέρον τους την προσωπική γωνιά του στο Bodybuilders.gr, τη Φωλιά του Δεινόσαυρου..!

Όποιοι φίλοι ενδιαφέρονται και για άλλες από τις δραστηριότητές του, μπορούν να τον συναντήσουν στο http://cavemania.blogspot.com/ και στο http://www.facebook.com/profile.php?id=100001739055346.


C
opyright 2011 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας.
 

  Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Αποκλειστικά Νέα Bodybuilding Από Ελλάδα
  Wabba International Mr. Αιγαίο 2017
  Wabba World Hellas - Αθήνα 11 Ιουνίου
  Διαγωνισμός NAC Mr. & Ms. Hellas 2017
  INBA Natural Mr. Hellas 2017 Στην Αθήνα
  IFBB Grand Prix Agathokleous 2016 Στη Λευκωσία
  Πρόγραμμα Αγώνων ΕΟΣΔ Μαΐου-Ιουνίου 2016
  Πρόσκληση Μιχάλη Κεφαλιανού Στο Arnold Αφρικής!
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Προπόνηση Ώμων Στη Ρόδο
  Arnold Classic Europe 2015 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Natural Mr. Hellas 2015 Στη Ζάκυνθο
  Πάρης Νικολάου Προπόνηση Πριν 28ο Πανελλήνιο IFBB
  Ο Jay Cutler Στην Ελλάδα: Φωτογραφίες & Video!
  Γιώργος Ξάνθης - Αγωνιστικά Νέα Για Το 2015!
  Προπόνηση Έλενας Καββά Για Το Ferrigno Legacy 2014
  Wabba Mr. Κρήτη 2014: Gallery Φωτογραφιών Αγώνα
  Ktistakis Challenge 2014 Gallery Φωτογραφιών Αγώνα
  Κεφαλιανός 24 Ώρες Πριν Το Arnold Brazil 2014
  Ktistakis Challenge 2014 - 3ο Greek King Στα Χανιά
  ΗΡΑΚΛΗΣ FiberMASS: Το Νέο “Όπλο” Της PowerFood
  Τα Νέα Του Μιχάλη Κεφαλιανού - Νοέμβριος 2013
  Προπόνηση Πλάτης Μιχ. Κεφαλιανού Με Γιάννη Μάγκο
  Arnold Classic Και Στην Αυστραλία Το 2015
  Joe Weider's Olympia Weekend 2013
  Διασυλλογικό IFBB Alexander 2013 - Νίκη Αττιλάκου
  Mr. Κρήτη - Greek King 2013: Πλήρη Αποτελέσματα
  Ποσειδώνια 2013: Αποτελέσματα & Φωτογραφίες
  Πρόγραμμα Αγώνων Bodybuilding Ελλάδας Άνοιξης 2013
  2013 IFBB New York Pro - Η Επιστροφή Του Martinez
  Mr. Europe Pro 2013: Η 4η Χρονιά Του Μεγάλου Αγώνα
  Arnold Classic Brazil: Η Εξάπλωση Του Bodybuilding
  IFBB Australian Pro 2013 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Μη Μου Χαλάς Τη Μέρα H Μεγάλη Επιστροφή Του Arnold
  Wabba Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2012 - Πληροφορίες
  Σεμινάριο Μιχάλη Κεφαλιανού Στις Σέρρες
  18ο Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης IFBB
  EVLS Prague Pro 2012 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Πάρης Νικολάου 6 Εβδομάδες Πριν Το Οδύσσεια 2012
  Arnold Classic Europe 2012 - 8ος ο Μιχ. Κεφαλιανός
  Γρηγόρης Καραγιάννης - 3η Θέση Στο Arnold Amateur!
  Συνέντευξη Μ. Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Olympia 2012
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Ο Δρόμος Για Το Olympia 2012
  Sheru Classic 2012 Επιστροφή Κεφαλιανού Στην Ινδία
  Συνέντευξη Θανάση Αττιλάκου - Wabba Mr Hellas 2012
  WΑΒΒΑ Πρωτάθλημα Mr. Hellas 2012
  NABBA-WFF Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 Στην Κομοτηνή
  Video Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού Στο MuscleMag
  Mr. Europe Pro 2012: Στη Μάχη Ο Μιχάλης Κεφαλιανός
  FIBO 2012 - Κεφαλιανός & Μπαλάσας Προπονούν Πλάτη
  2012 FIBO Power - Προπόνηση Ώμων Μιχάλη Κεφαλιανού
  Αγωνιστικά Νέα Της IFBB Figure Pro Ελένης Πλακίτση
  Agathokleous Grand Prix 2012 Στη Λευκωσία
  ΗΡΑΚΛΗΣ GrowMax - Νέο Συμπλήρωμα Powerfood Hellas
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού 2011 - Μέρος 2ο
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Ανασκόπηση 2011
  Διήγηση - Αφιέρωμα Στο Σπύρο Μπουρνάζο - Μέρος 2ο
  Arnold Classic Europe 2011 Video Μιχάλη Κεφαλιανού
  17ο Πανελλήνιο Κύπελλο IFBB - Νίκη Γιάννη Μάγκου!
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Οδύσσεια Για Το Olympia 2011
  Sheru Classic Στην Ινδία Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Ο Μ. Κεφαλιανός Στα Διεθνή Περιοδικά Bodybuilding!
  Συνέντευξη Με Τον IFBB Mr. Hellas Τάσο Μηνίδη
  Συνέντευξη Κώστα Σταμάτη Μετά Το Hercules 2011
  Hercules 2011 - Mr. Στερεά Ελλάς Στη Λιβαδειά
  Ανταπόκριση & Εντυπώσεις Από Wabba Mr. Hellas 2011
  WABBA Mr. Hellas 2011 - Αποτελέσματα & Φωτογραφίες
  Mr. Κρήτη - Greek King 2011 - Αποτελέσματα
  NABBA-WFF Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bodybuilding 2011
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Fibo Power Pro 2011
  2011 IFBB FIBO Power Pro - Πλήρη Αποτελέσματα
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Προκρίνεται Στο Mr. Olympia!!
  Μιχάλης Κεφαλιανός 12 Μέρες Πριν Το Australian Pro
  Μιχάλης Ζαμπίδης - Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  2011 Αυστραλιανό Grand Prix Με Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Arnold Classic 2011 - Λίστες Αγωνιζομένων
  Arnold Sports Festival 2011: Πληροφορίες Εκδήλωσης
  WABBA Mr. Οδύσσεια 2010 - Αποτελέσματα & Photo!
  Αποτελέσματα 16ου Πανελληνίου Κυπέλλου IFBB
  Φωτογράφιση Μ.Κεφαλιανού Στο Muscular Development!
  16o Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης IFBB
  Πρόγραμμα Αγώνων Της IFBB Για Το 2011
  Παρασκευάς Νικολάου Πριν Το WABBA Mr Οδύσσεια 2010
  WABBA Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2010
  Συνεργασία Μανώλη Καραμανλάκη Με Τον Peter Trenz
  Michael Kefalianos Signs Contract With MHP!!
  2ο IFBB Olympus Pro Grand Prix - Elite Tour
  2010 Mr. Europe Pro - Madrid, Spain - 11/Sep/2010
  Κεφαλιανός & Καραμανλάκης Στο IFBB Dallas Pro 2010
  Mr. Olympia 2010 - Αγωνιστική Προεπισκόπηση
  Video Μανώλη Καραμανλάκη 7 Εβδ. Πριν Το Dallas Pro
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Θα Αγωνιστεί Στο Tampa Pro!
  Π.Ε.Σ.Δ. WABBA Πρωτάθλημα Mr. Hellas 2010
  1ο IFBB Olympus Pro Grand Prix - Αποτελέσματα.
  23o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IFBB / Ε.Ο.Σ.Δ.
  Wabba Mr. Αιγαίο 2010 - Αποτελέσματα
  Αγωνιστικά Νέα Μανώλη Καραμανλάκη Για Το 2010
  Κτιστάκης Challange - Mr. Κρήτη 2010
  Π.Ε.Σ.Δ. (WABBA) Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2009
  Μανώλης Καραμανλάκης Αγωνίζεται Στο Sacramento Pro
  Michael Kefalianos - Road To The 2009 Mr. Olympia
  Guest Posing Μιχάλη Κεφαλιανού Στα Χανία
  Προετοιμασία Του M. Κεφαλιανού Για Το Olympia 2009
  Π.Ε.Σ.Δ. (WABBA) Mr. Hellas 2009 - Κάλυψη Αγώνων
  Ο Μανώλης Καραμανλάκης Στο Temple Gym Του D. Yates
  Desktop Wallpapers Ελλήνων Bodybuilder
  Φωτογράφιση Μιχάλη Κεφαλιανού Στη Μελβούρνη
  Η Πρώτη Ελληνική Πρωτεϊνη Στον Κόσμο: ΗΡΑΚΛΗΣ
  Michael Kefalianos Guest Posing In Rodos Island
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Κερδίζει Επαγγελματική Κάρτα!
  Video Από Τη Νίκη Του Μ. Κεφαλιανού Στη Γερμανία
  Wabba Mr. Αιγάιο 2005 Στην Κώ - Αποτελέσματα
   

    
    

 

Έλληνες Πρωταθλητές
Σπύρος Μπουρνάζος - Spyros Bournazos
Μιχάλης Κεφαλιανός - Michael Kefalianos
Μανώλης Καραμανλάκης - Manolis Karamanlakis
Αλέκος Σιατραβάνης
Σταύρος Παπαδόπουλος
Μανώλης Τζινίδης
Δαυίδ Μπαλάσας

Έλατε στην παρέα μας στο Bodybuilders.gr Facebook fan page. Πατήστε εδώ για να δείτε τα πιο πρόσφατα μας video στο YouTube!  

  

 
   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2018 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies