ΑΡΧΙΚΗ  |   BODYBUILDING FORUM |   
   
   

Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Διήγηση - Αφιέρωμα Στο Σπύρο Μπουρνάζο - Μέρος 2ο
Σπύρος Μπουρνάζος - Οι Αναμνήσεις Ενός Φίλου Από Τα Παλιά..
Του Γιάννη Ζαβιτσανάκη
Bodybuilders.gr Bodybuilding Historian


(Συνέχεια από το πρώτο μέρος τής διήγησης για την πορεία και την προσφορά του Σπύρου Μπουρνάζου..)

Τον άνθρωπο αυτό, είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά. Στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Και να διαπιστώσω πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιδιά του χώρου. Και το εννοώ, ακριβώς όπως το λέω.

Πρόκειται για έναν αγνό, απλό, ευθύ και έντιμο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο, που ποτέ δεν έπαψε να είναι ένα μεγάλο παιδί. Και, αυτό, το θεωρώ από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις που μπορεί να πετύχει κάποιος. Μεγαλύτερη, από οποιαδήποτε θέση επάνω σε ένα βάθρο.

Σπύρος Μπουρνάζος
(Πατήστε πάνω στην κάθε photo για πλήρη ανάλυση)

Ο Σπύρος, είναι γενναιόδωρος. Σε όλα. Όπως κάθε πραγματικά επιτυχημένος σε αυτό που κάνει άνθρωπος, που δεν κουβαλάει κόμπλεξ, συμπλέγματα.

Έχει τη γενναιοδωρία, να του περισσεύει ένας καλός λόγος για τους άλλους. Να βλέπει έναν συναθλητή του και, αντί να στάζει η γλώσσα του δηλητήριο - όπως κάποιων άλλων ...... - να του τονίζει τα θετικά στοιχεία του, να τον ενθαρρύνει, να του δίνει κουράγιο να προχωρήσει. Και, αυτό που κάνει εμπρός του, δεν το αναιρεί πίσω από την πλάτη του - πράγμα που επίσης κάνουν πολλοί άλλοι, που μπροστά σου σε στολίζουν με δάφνες και πίσω από την πλάτη σου, σε λασπώνουν σε σημείο που να ακούς τι έχει ειπωθεί για σένα και να αδυνατείς να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου, μέσα σε αυτή την "περιγραφή"...

Επίσης, έχει τη γενναιοδωρία να σκορπάει απλόχερα σε όλους τις γνώσεις του. Σε όλους τους τομείς του αθλήματος. Ο Σπύρος, δίνει. Και δε ζητάει τίποτε. Εδώ, ας μην κάνω συγκρίσεις με κάποιους άλλους γιατί ... θα γίνω πραγματικά κακός.

Ακόμα, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή του, ήταν και παραμένει πάντοτε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ. Δεν είχε ποτέ συμπεριφορές που να προσβάλλουν τον ίδιο ή να δυσφημίζουν το χώρο, στον οποίο ανήκει και κινείται. Γι ' αυτό, τον αγαπάνε και τον τιμούν όλοι οι σοβαροί άνθρωποι του χώρου αυτού. Και, ανέκαθεν, τον μισούσαν οι μικροί - και μικρόψυχοι. Εκείνοι, που το τεράστιο "εγώ" τους, είναι εξαιρετικά δυσανάλογο με τη μηδαμινή αξία τους. Κάποια παγώνια που, κάτω από τα φτερά τους, δεν υπάρχει τίποτε. Που φουσκώνουν αυτοί, όταν κάποιοι άλλοι με πραγματική αξία, όπως ο Σπύρος ο Μπουρνάζος, παραμένουν σοβαροί και μετρημένοι χωρίς βεντετισμούς και άλλες ανάλογες, γελοίες συμπεριφορές.

O Σπύρος ο Μπουρνάζος, είναι κύριος. Όπως προείπα, είχα την τύχη, να τον γνωρίσω τη δεκαετία του '80, στον κολόφωνα της δόξας του ως Βody Βuilder. Εκείνη την εποχή, το Βody Βuilding στην Ελλάδα ήταν ταυτόσημο με το όνομά του. Τόσο απλά. Το γυμναστήριο του Σπύρου - o ίδιος σωστότερα, ήταν ένας πόλος έλξης για πολύ κόσμο.... από ηθοποιούς, τηλεπαρουσιαστές και μοντέλα, μέχρι παλαιστές και αρσιβαρίστες.

Διήγηση - Αφιέρωμα Στο Σπύρο Μπουρνάζο

Άνθρωποι πολύ μικρότερης εμβέλειας στο χώρο, εκμεταλλεύτηκαν τη μικρή τους απήχηση και τον κύκλο που δημιουργήθηκε γύρω τους με κάθε αθέμιτο τρόπο, για να κερδίσουν δόξα και χρήμα. Ο Σπύρος, ποτέ. Αν και βρισκόταν όλα στα χέρια του. Δε χρειαζόταν να χτυπήσει καμία πόρτα, γιατί όλοι χτυπούσαν τη δική του.

Δε έμπλεξε με κανένα χώρο, ούτε της μέρας ούτε της νύχτας, που θα σπίλωνε το όνομά του και την υπόληψή του, που θα ντρόπιαζε το άθλημα που υπηρέτησε και ανέδειξε, που θα του αφαιρούσε τον τίτλο του αθλητή και θα του προσέδιδε άλλους χαρακτηρισμούς, που δεν τιμούν όποιον τους κουβαλάει. Όπως, δυστυχώς, έκαναν πολλοί άλλοι “Βody Βuilders”. O οποίοι, όπως ήταν φυσικό και αναπόφευκτο, δεν είχαν καθόλου καλή πορεία. Και είχαν ακόμα χειρότερη κατάληξη. Τόσο ως αθλητές, όσο και ως άνθρωποι.

Τέλος, ο Σπύρος ο Μπουρνάζος είναι άντρας. Ήξερε να μην ασχολείται με τα ερπετά, που σέρνονταν και σφύριζαν κάθε είδους βρωμιά, ψέμα και συκοφαντία για τον ίδιο. Επειδή, μονάχα αυτό μπορούσαν να κάνουν. Γιατί αυτό, ήταν το εύκολο. Το άλλο, να σταθούν δίπλα του επάνω στο σανίδι και να δείξουν την αξία τους, ήταν το δύσκολο. Αυτό, που δεν τολμούσαν να κάνουν. Ήξερε, ακόμα, όταν περνούσαν κάθε όριο ύβρεως και προσβολής για το πρόσωπό του, όχι πλέον για τον αθλητή αλλά για τον άνθρωπο Σπύρο Μπουρνάζο και ΠΑΝΤΑ πίσω από την πλάτη του, να πηγαίνει ο ίδιος να τους βρίσκει, να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο απέναντί τους και να τους βάζει στη θέση τους, μια και καλή.

Γνώρισα το Σπύρο το Μπουρνάζο. Γυμνάστηκα πολύ καιρό στο γυμναστήριό του. Είχα μάλιστα την ευτυχία, να κάνω και μαζί του κάποιες προπονήσεις. Όλα όσα περιγράφω, είναι προσωπική μου εμπειρία και αντίληψη. Όχι φήμες και διηγήσεις άλλων, ούτε γεννήματα φαντασίας.Ήταν ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ για μένα και ΤΙΜΗ μου, η γνωριμία με τον άνθρωπο αυτό. Κέρδισα πολλά και, αν σε θέματα που αφορούν στο Βody Βuilding είχα λάβει περισσότερο υπ’ όψιν μου - παραμερίζοντας την παρορμητικότητα της νεότητας… - όσα με το δικό του, λιτό και σταράτο τρόπο μου προσέφερε, θα είχα βγει ακόμα περισσότερο κερδισμένος.

Αγαπητέ φίλε Σπύρο.
Μέσα από αυτό το βήμα που τόσο ευγενικά μου έχει προσφερθεί..
ως άνθρωπος...
ως αθλητής της Σωματικής Διάπλασης, που συνέβαλες ώστε να κερδίσει τη θέση η οποία της αξίζει στην Ελληνική κοινωνία και που, με την παρουσία σου και την πορεία σου, πραγματικά με ενέπνευσες και μου προσέφερες αθλητικό όραμα και...
ως Έλληνας, που με έκανες περήφανο με τις επιτυχίες σου εκτός της χώρας μας, σε μια εποχή που αυτό ήταν πρωτόγνωρο,
θέλω να σου πω μονάχα ένα ειλικρινές …

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω.Στο 3ο μέρος του αφιερώματος, οι πιο σημαντικοί σταθμοί στην πορεία του Σπύρου καθώς και πολλές αγωνιστικές φωτογραφίες.

Πατήστε στο παρακάτω link για τη σχετική συζήτηση στο forum μας
:
Σπύρος Μπουρνάζος - Ο Θρύλος Του Ελληνικού Bodybuilding

 Σχετικά Με Το Συγγραφέα Γιάννη Ζαβιτσανάκη

Γεννήθηκε στη Δυτική Ελλάδα, όπου και έζησε μεγάλη περίοδο της ζωής του. Με προφανές το ιδιόμορφο του χαρακτήρα του, χάραξε τη ζωή του με βάση δύο κύριους άξονες. Την αγάπη για την Ελευθερία, την Ομορφιά και τη Γνώση. Και την αναζήτηση της Επικοινωνίας. Με το Δημιουργό, με το σύνολο της δημιουργίας και ιδίως με τους ομοίους του, τους συνανθρώπους του. Καθώς και με τον εαυτό του.

Έκανε Πανεπιστημιακές σπουδές, στην Αρχαιολογία και στην Ιστορία της Τέχνης. Σπούδασε επίσης Διοίκηση Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε Τ.Ε.Ι και Ηλεκτρονικά σε ιδιωτική σχολή. Διδάχθηκε Μεταλλοτεχνία και Αγιογραφία, από έμπειρο δάσκαλο. Έζησε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και σε μεγάλη ποικιλία πεδίων. Από το πολύβουο κέντρο μεγαλουπόλεων, μέχρι την απόλυτη ερημιά ορεινών όγκων. Καταπιάστηκε κατά περιόδους με το σύνολο σχεδόν των επαγγελμάτων, χειρωνακτικών και πνευματικών.

Εξίσου πολυάριθμες και ποικίλες, υπήρξαν οι εξωεπαγγελματικές ενασχολήσεις του. Ιδιαίτερα τον προσελκύουν οι δραστηριότητες στη φύση και οι καλές τέχνες. Σπηλαιολογία. Αναρρίχηση. Ορειβασία. Ποδηλασία. Μοτοσυκλετισμός. Φωτογραφία. Αρμόνιο και πιάνο. Εικαστικές τέχνες. Και γραφή. Δημοσιεύει κείμενα αφορώντα στην επιστήμη του, την Αρχαιολογία και τη Σπηλαιολογία, σε πολιτικοκοινωνικό σχολιασμό αλλά και λογοτεχνικά, τόσο στον έντυπο τύπο – καθημερινό και περιοδικό, όσο και στον ηλεκτρονικό. Επίσης, το 2005 εξέδωσε το Σπηλαιολογικό Οδηγό Αιτωλοακαρνανίας.

Για μακρότατη περίοδο της ζωής του, παράλληλα με άλλες δραστηριότητες ασχολήθηκε και με τη Σωματική Διάπλαση, σε άλλες εποχές του αθλήματος. Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους μεγάλους αθλητές των μεταβατικών χρόνων του ελληνικού body building, που έγραψαν σημαντικότατες σελίδες στην ιστορία του και το οδήγησαν στη σύγχρονη μορφή του. Ανθρώπους με μακρά και λαμπρή αγωνιστική πορεία, που το έκαναν αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, αλλά και δόξασαν την Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα.

Γυμνάστηκε σκληρά κοντά τους και συχνά μαζί τους, εργάστηκε στα γυμναστήριά τους και αποκόμισε από αυτούς πολύτιμες γνώσεις σχετικές με την προπόνηση, τη διατροφή, τα συμπληρώματα και κάθε άλλη πλευρά του αθλήματος. Επιπλέον, απέκτησε προσωπική αγωνιστική εμπειρία με τις συμμετοχές του σε Πανελλήνιους διοργανώσεις, παραμένοντας στην εξάδα της εκάστοτε κατηγορίας του.

Τώρα πια, μεγάλο μέρος του χρόνου του το περνά στο προσωπικό του ορεινό καταφύγιο, στην καρδιά του βελανιδοδάσους του όρους Αρακύνθου. Όταν εγκαταλείπει την απομόνωσή του και επιστρέφει στον πολιτισμό και στις ευκολίες που αυτός παρέχει, όπως ο ηλεκτρισμός και το διαδίκτυο, απολαμβάνει να μοιράζεται τις εμπειρίες του με όσους φίλους τιμούν με την παρουσία και το ενδιαφέρον τους την προσωπική γωνιά του στο Bodybuilders.gr, τη Φωλιά του Δεινόσαυρου..!

Όποιοι φίλοι ενδιαφέρονται και για άλλες από τις δραστηριότητές του, μπορούν να τον συναντήσουν στο http://cavemania.blogspot.com/ και στο http://www.facebook.com/profile.php?id=100001739055346.


C
opyright 2011 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας. Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Αποκλειστικά Νέα Bodybuilding Από Ελλάδα
  Wabba International Mr. Αιγαίο 2017
  Wabba World Hellas - Αθήνα 11 Ιουνίου
  Διαγωνισμός NAC Mr. & Ms. Hellas 2017
  INBA Natural Mr. Hellas 2017 Στην Αθήνα
  IFBB Grand Prix Agathokleous 2016 Στη Λευκωσία
  Πρόγραμμα Αγώνων ΕΟΣΔ Μαΐου-Ιουνίου 2016
  Πρόσκληση Μιχάλη Κεφαλιανού Στο Arnold Αφρικής!
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Προπόνηση Ώμων Στη Ρόδο
  Arnold Classic Europe 2015 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Natural Mr. Hellas 2015 Στη Ζάκυνθο
  Πάρης Νικολάου Προπόνηση Πριν 28ο Πανελλήνιο IFBB
  Ο Jay Cutler Στην Ελλάδα: Φωτογραφίες & Video!
  Γιώργος Ξάνθης - Αγωνιστικά Νέα Για Το 2015!
  Προπόνηση Έλενας Καββά Για Το Ferrigno Legacy 2014
  Wabba Mr. Κρήτη 2014: Gallery Φωτογραφιών Αγώνα
  Ktistakis Challenge 2014 Gallery Φωτογραφιών Αγώνα
  Κεφαλιανός 24 Ώρες Πριν Το Arnold Brazil 2014
  Ktistakis Challenge 2014 - 3ο Greek King Στα Χανιά
  ΗΡΑΚΛΗΣ FiberMASS: Το Νέο “Όπλο” Της PowerFood
  Τα Νέα Του Μιχάλη Κεφαλιανού - Νοέμβριος 2013
  Προπόνηση Πλάτης Μιχ. Κεφαλιανού Με Γιάννη Μάγκο
  Arnold Classic Και Στην Αυστραλία Το 2015
  Joe Weider's Olympia Weekend 2013
  Διασυλλογικό IFBB Alexander 2013 - Νίκη Αττιλάκου
  Mr. Κρήτη - Greek King 2013: Πλήρη Αποτελέσματα
  Ποσειδώνια 2013: Αποτελέσματα & Φωτογραφίες
  Πρόγραμμα Αγώνων Bodybuilding Ελλάδας Άνοιξης 2013
  2013 IFBB New York Pro - Η Επιστροφή Του Martinez
  Mr. Europe Pro 2013: Η 4η Χρονιά Του Μεγάλου Αγώνα
  Arnold Classic Brazil: Η Εξάπλωση Του Bodybuilding
  IFBB Australian Pro 2013 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Μη Μου Χαλάς Τη Μέρα H Μεγάλη Επιστροφή Του Arnold
  Wabba Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2012 - Πληροφορίες
  Σεμινάριο Μιχάλη Κεφαλιανού Στις Σέρρες
  18ο Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης IFBB
  EVLS Prague Pro 2012 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Πάρης Νικολάου 6 Εβδομάδες Πριν Το Οδύσσεια 2012
  Arnold Classic Europe 2012 - 8ος ο Μιχ. Κεφαλιανός
  Γρηγόρης Καραγιάννης - 3η Θέση Στο Arnold Amateur!
  Συνέντευξη Μ. Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Olympia 2012
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Ο Δρόμος Για Το Olympia 2012
  Sheru Classic 2012 Επιστροφή Κεφαλιανού Στην Ινδία
  Συνέντευξη Θανάση Αττιλάκου - Wabba Mr Hellas 2012
  WΑΒΒΑ Πρωτάθλημα Mr. Hellas 2012
  NABBA-WFF Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 Στην Κομοτηνή
  Video Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού Στο MuscleMag
  Mr. Europe Pro 2012: Στη Μάχη Ο Μιχάλης Κεφαλιανός
  FIBO 2012 - Κεφαλιανός & Μπαλάσας Προπονούν Πλάτη
  2012 FIBO Power - Προπόνηση Ώμων Μιχάλη Κεφαλιανού
  Αγωνιστικά Νέα Της IFBB Figure Pro Ελένης Πλακίτση
  Agathokleous Grand Prix 2012 Στη Λευκωσία
  ΗΡΑΚΛΗΣ GrowMax - Νέο Συμπλήρωμα Powerfood Hellas
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού 2011 - Μέρος 2ο
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Ανασκόπηση 2011
  Σπύρος Μπουρνάζος -Ένας Φίλος Από Τα Παλιά Θυμάται
  Arnold Classic Europe 2011 Video Μιχάλη Κεφαλιανού
  17ο Πανελλήνιο Κύπελλο IFBB - Νίκη Γιάννη Μάγκου!
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Οδύσσεια Για Το Olympia 2011
  Sheru Classic Στην Ινδία Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Ο Μ. Κεφαλιανός Στα Διεθνή Περιοδικά Bodybuilding!
  Συνέντευξη Με Τον IFBB Mr. Hellas Τάσο Μηνίδη
  Συνέντευξη Κώστα Σταμάτη Μετά Το Hercules 2011
  Hercules 2011 - Mr. Στερεά Ελλάς Στη Λιβαδειά
  Ανταπόκριση & Εντυπώσεις Από Wabba Mr. Hellas 2011
  WABBA Mr. Hellas 2011 - Αποτελέσματα & Φωτογραφίες
  Mr. Κρήτη - Greek King 2011 - Αποτελέσματα
  NABBA-WFF Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bodybuilding 2011
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Fibo Power Pro 2011
  2011 IFBB FIBO Power Pro - Πλήρη Αποτελέσματα
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Προκρίνεται Στο Mr. Olympia!!
  Μιχάλης Κεφαλιανός 12 Μέρες Πριν Το Australian Pro
  Μιχάλης Ζαμπίδης - Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  2011 Αυστραλιανό Grand Prix Με Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Arnold Classic 2011 - Λίστες Αγωνιζομένων
  Arnold Sports Festival 2011: Πληροφορίες Εκδήλωσης
  WABBA Mr. Οδύσσεια 2010 - Αποτελέσματα & Photo!
  Αποτελέσματα 16ου Πανελληνίου Κυπέλλου IFBB
  Φωτογράφιση Μ.Κεφαλιανού Στο Muscular Development!
  16o Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης IFBB
  Πρόγραμμα Αγώνων Της IFBB Για Το 2011
  Παρασκευάς Νικολάου Πριν Το WABBA Mr Οδύσσεια 2010
  WABBA Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2010
  Συνεργασία Μανώλη Καραμανλάκη Με Τον Peter Trenz
  Michael Kefalianos Signs Contract With MHP!!
  2ο IFBB Olympus Pro Grand Prix - Elite Tour
  2010 Mr. Europe Pro - Madrid, Spain - 11/Sep/2010
  Κεφαλιανός & Καραμανλάκης Στο IFBB Dallas Pro 2010
  Mr. Olympia 2010 - Αγωνιστική Προεπισκόπηση
  Video Μανώλη Καραμανλάκη 7 Εβδ. Πριν Το Dallas Pro
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Θα Αγωνιστεί Στο Tampa Pro!
  Π.Ε.Σ.Δ. WABBA Πρωτάθλημα Mr. Hellas 2010
  1ο IFBB Olympus Pro Grand Prix - Αποτελέσματα.
  23o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IFBB / Ε.Ο.Σ.Δ.
  Wabba Mr. Αιγαίο 2010 - Αποτελέσματα
  Αγωνιστικά Νέα Μανώλη Καραμανλάκη Για Το 2010
  Κτιστάκης Challange - Mr. Κρήτη 2010
  Π.Ε.Σ.Δ. (WABBA) Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2009
  Μανώλης Καραμανλάκης Αγωνίζεται Στο Sacramento Pro
  Michael Kefalianos - Road To The 2009 Mr. Olympia
  Guest Posing Μιχάλη Κεφαλιανού Στα Χανία
  Προετοιμασία Του M. Κεφαλιανού Για Το Olympia 2009
  Π.Ε.Σ.Δ. (WABBA) Mr. Hellas 2009 - Κάλυψη Αγώνων
  Ο Μανώλης Καραμανλάκης Στο Temple Gym Του D. Yates
  Desktop Wallpapers Ελλήνων Bodybuilder
  Φωτογράφιση Μιχάλη Κεφαλιανού Στη Μελβούρνη
  Η Πρώτη Ελληνική Πρωτεϊνη Στον Κόσμο: ΗΡΑΚΛΗΣ
  Michael Kefalianos Guest Posing In Rodos Island
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Κερδίζει Επαγγελματική Κάρτα!
  Video Από Τη Νίκη Του Μ. Κεφαλιανού Στη Γερμανία
  Wabba Mr. Αιγάιο 2005 Στην Κώ - Αποτελέσματα
   

    
    

 

Έλληνες Πρωταθλητές
Σπύρος Μπουρνάζος - Spyros Bournazos
Μιχάλης Κεφαλιανός - Michael Kefalianos
Μανώλης Καραμανλάκης - Manolis Karamanlakis
Αλέκος Σιατραβάνης
Σταύρος Παπαδόπουλος
Μανώλης Τζινίδης
Δαυίδ Μπαλάσας

Έλατε στην παρέα μας στο Bodybuilders.gr Facebook fan page. Πατήστε εδώ για να δείτε τα πιο πρόσφατα μας video στο YouTube!  

  

 
   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2018 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies