ΑΡΧΙΚΗ  |   BODYBUILDING FORUM |   
   
   

Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού 2011 - Μέρος 2ο
Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Μελλοντικά Σχέδια Για Το 2012
By Kostas Marangopoulos, M.Sc., CPT.
7
Νοεμβρίου 2011
 

 

Συνέχεια από το πρώτο μέρος της συνέντευξης με τον Μιχάλη για την αγωνιστική πορεία του 2011.

Μιχάλης Κεφαλιανός - Προπόνηση Μετά Το Olympia 2011
Η Σκληρή Προπόνηση Για Το 2012 Έχει Ήδη Άρχίσει

KM:
Από δω και πέρα, πως είναι τα πράγματα; Πως πάει η διατροφή και η προπόνηση; Έχεις αφιερώσει κάποιο χρόνικό διάστημα για ξεκούραση;

Μιχάλης: Κοίτα να δεις η προπόνηση πρέπει να βγει, κανονικότατα, όπως το ορίζει ο Μιχάλης, ξέρεις ο Μιχάλης πως είναι. Δεν είναι ότι τελειώσαμε τους αγώνες και σταματήσαμε, η προπόνηση είναι προπόνηση και το ραβανί ραβανί, που λέει και η Ελένη! Λοιπόν, η αλήθεια να λέγεται, η προπόνηση βγαίνει σωστά. Πριν μια βδομάδα ήμασταν πιο χαλαρά, πρέπει να ξαναμπούμε στο πνεύμα της προπόνησης και της διατροφής λίγο λίγο γιατί όσο να ‘ναι, μετά από τόση κούραση θέλεις να είσαι και λίγο χαλαρός. Βέβαια χαλαρά πήγαινα με την προπόνηση γιατί δεν την σταματήσαμε τελείως αλλά τώρα τη δεύτερη εβδομάδα που ξεκινήσαμε κανονικά με τον προπονητή μου είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Τώρα λέμε να προσέξουμε και τη διατροφή μας λίγο παραπάνω και θα είμαστε ακόμη πιο σούπερ.

ΚΜ: Να ετοιμαστείς δηλαδή για τον Νοέμβριο ώπου θα κάνεις και μια εμφάνιση επι ελληνικής σκηνής απ’ ό,τι έμαθα.

Μιχάλης: Ναι τώρα για το Νοέμβριο έχω ένα guest να κάνω.

ΚΜ: Στην Καλαμάτα;

Μιχάλης: Έχω και ένα στην Καλαμάτα. Ένας αγώνας που τον διοργανώνει ένα παιδί, μας είχε καλέσει να πάμε εκεί για ένα σαββατοκύριακο, να κάνουμε και ένα γκεστ, και να κάνουμε ένα meeting με τα παιδιά να μιλήσουμε.

ΚΜ: Και μετά, τέλη Νοεμβρίου;

Μιχάλης: Κατά τα τέλη Νοεμβρίου, θα πάμε στο Ελλάς πάνω (στο Wabba Mr. Oδύσσεια 2011), μαζί με τον σπόνσορά μου τον Αλέκο τον Σιατραβάνη, να κάτσουμε εκεί στο περίπτερό του, να τα πούμε και εκεί και με τον Αλέκο και με τον Δαυίδ τον Μπαλάσα, τον προπονητή μας, να βγάλουμε κάποια πλάνα για τον επόμενο χρόνο που μας έρχεται δηλαδή για το 2012, για τους αγώνες. Ποιόν αγώνα θα παίξουμε και τι θα κάνουμε.

ΚΜ: Ελπίζεις σε πρόσκληση στο Arnold Classic 2012;

Μιχάλης: Όπως τα ξέρεις κι εσύ, τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο. Η τοπ τριάδα σταμάτησε πλέον και είναι μόνο ο winner, ο πρώτος. Δεν έχει δεύτερη ευκαιρία. Τώρα πλέον είναι μία θέση. Άλλαξαν κάποιους ρόλους τελευταία όταν ήμασταν στο Λας Βέγκας, το μάθαμε και στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ, κακά τα ψέματα τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για καλύτερες θέσεις πιστεύω, τώρα αν είμαστε τυχεροί και γίνει κάτι καλύτερο, και μπορούμε, γιατί όχι να πάμε ξανά στο Olympia.

KM: Πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα ή στην τακτική σου ή στην προπόνηση για να κερδίσεις έναν αγώνα;

Μιχάλης: Κοίτα αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω ακριβώς αν θα αλλάξω ή δεν θα αλλάξω. Βέβαια από ότι μου είπε ο Δαυίδ ο προπονητής μου κάποιες προπονήσεις θα αλλάξουμε. Δηλαδή θα βάλουμε κάποιες άλλες ασκήσεις, για πιο σκληρή προπόνηση, μπορούμε κάποια σημεία να τα παίζουμε δυο φορές την εβδομάδα, κάτι τέτοιο μου ‘χει πει. Τέλοσπάντων, εμείς περιμένουμε να βγει το πλήρες πρόγραμμα που είναι να βγει για το 2012, να δούμε ποιους αγώνες μπορούμε να παίξουμε, τι πρέπει να κάνουμε και τι πρόγραμμα πρέπει να κάνουμε.

Δηλαδή να καθήσουμε κάτω και να βγάλουμε την προπόνηση πως πρέπει να βγει, κάποια σημεία να τα παίζουμε και δύο φορές μέσα στην εβδομάδα αντί για μία που τα παίζαμε μέχρι τώρα, δηλαδή για να μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερη εντύπωση στους κριτές. Δηλαδή ο Δαυίδ, από αυτό που φαντάστηκα εγώ και αυτό που λέει, θέλει να δώσουμε δηλαδή μεγαλύτερη εντύπωση στους κριτές. Τώρα, πιο σκληράδα, να βγάλουμε δηλαδή περισσότερη μάζα αλλά πιο σκληρή ακόμη; Αυτό πάμε να πετύχουμε τώρα γι’ αυτό και λέει θα βάλουμε δύο προπονήσεις παραπάνω την εβδομάδα. Και αυτό ίσως μας δώσει λίγο παραπάνω και δηλαδή πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε για Olympia ξανά.

ΚΜ: Μακάρι! Και ελπίζεις σε πρόσκληση για το Arnold Classic στο Ohio, σωστά;

Μιχάλης: Αυτό τουλάχιστον φέτος το πιστεύω. Δηλαδή κάτι μου λέει ότι θα πάει καλά. 

ΚΜ: Κι εμένα κάτι μου λέει.

Μιχάλης: Θέλω στο Ohio, Columbus, να είμαι έτσι με τους μεγάλους αθλητές, να παίξω εκεί πέρα, γιατί αυτό μου θυμίζει λίγο πολύ σαν Olympia. Νομίζω είναι ένα σκαλί παραπάνω το Olympia από το Arnold Classic. Για μένα είναι το ίδιο πράγμα, γιατί εντάξει, άλλο το amateur και άλλο να παίξεις σαν επαγγελματίας. Κι αν γίνει κι αυτό θα είναι ένα από τα όνειρά μας και αυτό. Που το ελπίζουμε. Και έπειτα τα υπόλοιπα.

Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Σε Φωτογράφιση Με Τον Ronny Rockel
Με Τον Ronny Rockel Σε Φωτογράφιση Στη Γερμανία

ΚΜ: Ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικά με την Ελλάδα, να αλλάξουμε λίγο θέμα. Εντάξει, ακούμε διάφορους ας πούμε, γίνονται αγώνες διάφοροι, γίνονται διάφορες προσπάθειες, εσύ πως τα βλέπεις τα πράγματα, πάμε μπροστά τελικά; Υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί πιστεύεις να ακολουθήσει στα χνάρια του Μιχάλη Κεφαλιανού, να έχει μια κάρτα, να μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά την Ελλάδα; Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποιος αθλητής;

Μιχάλης: Κώστα μου, μετά λύπης μου θα το πω. Δυστυχώς, νομίζω ότι δεν υπάρχει. Ξέρεις γιατί; Γιατί εμείς οι ίδιοι δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι. Πρέπει η ομοσπονδία να προωθήσει τους αθλητές. Ενώ θέλουν τα παιδιά, πραγματικά θέλουν τα παιδιά, αλίμονο ποιος αθλητής δεν θέλει να γίνει σαν κι εμένα και κάτι παραπάνω, και το εύχομαι. Το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου γιατί εγώ ούτε κανένας αιώνιος είμαι ούτε θα παραμείνω μια ζωή εκεί, και θέλω να βρεθεί κάποιος Κεφαλιανός, και δεύτερος, και τρίτος και τέταρτος και πέμπτος. Αλίμονο, γιατί θέλουμε πραγματικά αθλητές. Η Ελλάδα έχει το ταλέντο αυτό αλλά δεν τα βοηθάμε τα παιδιά όπως πρέπει. Αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο. Δηλαδή πρέπει κάποτε να αλλάξουμε νοοτροπία αν θέλουμε να βοηθήσουμε, και το έχω πει χιλιάδες φορές. Όταν γίνονται αγώνες να μπορούν να τους ενισχύουν, και τα παιδιά να τα βοηθάνε, όχι να τα ισοπεδώνουν. Γι’ αυτό σου λέω, εμείς οι ίδιοι κάνουμε τη ζημιά στους αθλητές. Αθλητές υπάρχουν, υποδομές δεν υπάρχουν.

Να βοηθήσουμε τα παιδιά, δηλαδή… εγώ με τη μια είμαι τυχερός το πιστεύω δηλαδή αν ήμουν στην Ελλάδα με αυτές τις προοπτικές δεν θα βρισκόμουν Κώστα πουθενά. Το λέω. Και κρίμα που το λέω γιατί σου είπα, υπάρχουν αθλητές, υπάρχουν καλά παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τον Κεφαλιανό, και όχι μόνο, και κάποιους άλλους αθλητές.

Έγιναν κάποια πράγματα σε πρόσφατο αγώνα που ήταν πραγματικά ανεπίτρεπτα. Αν οι αθλητές κάθονται και λένε τα πράγματα προς τα έξω, και ακούγονται, όπως τα ακούς κι εσύ τώρα, τι περιμένεις Κώστα μου; Πώς να πάει η Ελλάδα; Πώς να προχωρήσει το άθλημα αυτό; Εγώ στεναχωριέμαι ειλικρινά. Τι να πω ότι το bodybuilding πηγαίνει καλά στην Ελλάδα; Χάλια πάει, Κώστα. Χάλια και όσο θα συνεχίζουν με αυτούς τους ρυθμούς θα πηγαίνει ακόμη πιο χάλια, και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στον πάτο και πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε bodybuilding. Δυστυχώς αυτά έχω να πω Κώστα μου.

ΚΜ: Από τους αθλητές που είναι τώρα στο προσκήνιο βλέπεις κάποιον που έχει ταλέντο για να ανέβει ψηλά;

Μιχάλης: Ταλέντα υπάρχουν πολλά εγώ πιστεύω, δηλαδή ότι υπάρχουν αθλητές και το θέλουν πάρα πολύ, και έχουν μεράκι. Ποιος είναι ο αθλητής που δεν θέλει να παίξει στο εξωτερικό να ακουστεί λίγο παραπάνω; Ποιος είναι; Νομίζω κανένας. Όλοι θέλουν. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο να έχεις το ταλέντο, το θέμα είναι να έχεις και το σπρώξιμο, να έχεις βοήθεια, να έχεις τη στήριξη της ομοσπονδίας, να έχεις τη στήριξη των δικών σου, να έχεις την στήριξη ολονών των γύρω σου. Αλλά προπάντων λέμε για την ομοσπονδία. Αν δεν υπάρχει στήριξη από την ομοσπονδία, όσο καλός αθλητής και αν είσαι, χαραμίζεσαι.

ΚΜ: Ακριβώς έτσι.  Απο τη φωνή σου και μόνο καταλαβαίνω οτι σε στεναχωρεί πάρα πολύ που βλέπεις έτσι αυτή την κατάσταση.

Μιχάλης: Εμένα, πάρα πολύ. Είναι κρίμα, όταν ακούς μία διοργάνωση να γίνεται σε ένα Μίστερ Ελλάς να υπάρχουν μόνο 2 και 3 αθλητές, σε κάθε κατηγορία δηλαδή 12 άτομα και 30 θεατές. Εκεί σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάτι δεν γίνεται σωστά. Και βλέπεις μία WABBA, που για μένα στην Ελλάδα πρέπει να είναι η καλύτερη. Φτάνουν τους χίλιους θεατές κοντά και γύρω στους 50 αθλητές, το λιγότερο που μπορώ να πω σε όλες τις κατηγορίες και λέω γιατί; Γιατί άλλη ομοσπονδία να μην μπαίνει τόσο μπροστά; Γιατί να μην ενωθούνε, να κάνουνε κάτι να σώσουνε την κατάσταση λίγο;

Αντί να ανεβαίνουμε ένα σκαλί κάθε χρόνο, πηγαίνουμε δυο σκαλιά πίσω. Δηλαδή χρόνο με τον χρόνο χειρότερα. Και όχι καλύτερα. Αυτό δεν ξέρω που οφείλεται… Πιστεύω ότι πολλοί έχουν καταλάβει που οφείλεται, δεν θέλω να ξαναλέω τα ίδια, αλλά κάποτε πρέπει η Ελλάδα να ξυπνήσει.

ΚΜ: Όλοι πρέπει να ξυπνήσουμε..!

Μιχάλης: Όλοι, πραγματικά όλοι. Όλοι πρέπει να ξυπνήσουμε, αθλητές, ομοσπονδία, όλοι και να πούμε γιατί; Αυτό το γιατί πρέπει να εξεταστεί καλά.

ΚΜ: Και πρέπει και όλοι να σταματήσουμε κάποια στιγμή να μην μιλάμε.

Μιχάλης: Ακριβώς. Αυτό είναι το πιο σωστό αυτό που είπες. Να βρεθεί μια λύση.  

ΚΜ: Και όχι μόνο αυτό. Κι εμείς έχουμε ευθύνη από τα media, έτσι; Δεν μιλάω μόνο για εμάς, μιλάω για όλα, που δεν μιλάμε περισσότερο και δεν δείχνουμε το δάχτυλο εκεί που πρέπει.

Μιχάλης: Ακριβώς, Κώστα μου, αυτό. Όταν ακούμε τέτοια πράγματα, τώρα πρέπει να ανοίγουμε το στόμα μας. Όταν ακούμε τέτοια πράγματα, όταν βλέπουμε τέτοια στραβά, πρέπει να κάνουμε ενέργειες. Και σωστές ενέργειες. Και όχι να κάνουμε την παλαβή, δεν μας ενδιαφέρει αυτό, δεν μας ενδιαφέρει η τάδε ομοσπονδία, δεν μας ενδιαφέρει ο τάδε αθλητής. Όλοι για μένα οι αθλητές είναι το ίδιο, όλοι οι αθλητές πεινάνε, όλοι διψάνε, όλοι για τον ίδιο σκοπό πάνε.

Ο κάθε αθλητής πάει για κάτι καλύτερο, πάει για να κερδίσει, πάει για να χαρεί αυτό που πάει να κάνει, να εντυπωσιάσει τους φίλους του, να εντυπωσιάσει την οικογένειά του, να εντυπωσιάσει όλους τους φαν γύρω του. Λοιπόν, δεν κατεβαίνει έτσι γιατί μου ‘ρθε να κατέβω για να διψάσω και να πεινάσω, και να κουραστώ τόσο πολύ γιατί ο καθένας θέλει να κάνει το δικό του. Όχι. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει στήριξη. Όλοι οι αθλητές, πρέπει να αλληλοστηρίζονται μεταξύ τους και όλες οι ομοσπονδίες να βάλουν το χεράκι τους. Και να προσεγγίσουν τους αθλητές. Αυτό θέλω εγώ. Να τους φέρουν κοντά τους, να τους στηρίζουν με τον κάθε τρόπο.

ΚΜ: Κακά τα ψέματα, όμως τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Μιχάλης: Εγώ το έχω πει. Να αφήσουν τα οικονομικά συμφέροντα τα μεγάλα, ειδικά στην Ελλάδα, αν θέλουν να έχουν αθλητές αύριο μεθαύριο. Γιατί όπως πάνε, δεν θα έχουν ούτε αθλητές. Θα πηγαίνουν μόνοι τους κάνουν αυτά που πάνε και κάνουνε. Και θα είναι άσχημο. Εγώ αυτό πιστεύω. Αν θέλουν ας το καταλάβουνε. Εγώ ως έμπειρος, έχουν δει πολλά τα μάτια μου, το ξέρεις πολύ καλά, ότι έχουμε παίξει σε κάποιους αγώνες μεγαλύτερους από την Ελλάδα, έχουν δει τα μάτια μας πάρα πολλά και έχουμε δει οργανώσεις φοβερές, κάποτε δεν λέω να φτάσουμε στο επίπεδο του εξωτερικού αλλά τουλάχιστον χρόνο με το χρόνο να ανεβαίνουμε ένα σκαλάκι προς τα πάνω.

ΚΜ: Σωστά, να βελτιωνόμαστε λίγο.

Μιχάλης: Να βελτιωνόμαστε. Να κάνουμε κάτι καλύτερο για τους αθλητές, να υπάρχουν meeting, να μιλάμε, να σχολιάζουμε, σωστά πράγματα και σχολιασμούς και όχι κατινίστικα πράγματα, να ο ένας, να ο άλλος, να ο Κεφαλιανός να το ένα να το άλλο. Όχι! Συμβουλές πάνω από όλα, στήριξη στους αθλητές, ομοσπονδίες να βρεθούν να κάνουν ένα meeting και να μιλήσουνε και να στηρίζουν όποιος κάνει έναν αγώνα να τον στηρίζουν, οποιοσδήποτε, μα στην Καλαμάτα γίνεται, μα στην Αθήνα γίνεται, μα στη Θεσσαλονίκη γίνεται, να πηγαίνουν όλοι εκεί πέρα όλοι αθλητές όπου και αν είναι, να βρίσκονται αγαπημένοι να κάνουν άθλημα σωστό. Να ανεβεί αυτό το ρημαδιασμένο το άθλημα να πάρει λίγο τα πάνω του. Είναι αμαρτία από το Θεό, αυτό το άθλημα, γιατί παλιά υπήρχαν πάρα πολλοί αθλητές στην Ελλάδα, και το ξέρω πάρα πολύ καλά, από τους παλιούς μέχρι και το 2000. Από κει και πέρα πήρε την κατηφόρα του και θέλω επιτέλους να πάρει λίγο τα πάνω του. Εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλοί αθλητές, το θέλουν πάρα πολλά παιδιά, και το επιθυμούν να φτάσουν ένα σκαλάκι παραπάνω.

ΚΜ: Αλλά βλέπουν ότι δεν υπάρχει υποστήριξη και σου λένε ωπ μέχρι εδώ.

Μιχάλης: Δυστυχώς. Τα παιδιά πάνε και απογοητεύονται και σου λένε γιατί, εγώ θα πεινάσω, εγώ θα διψάσω, εγώ θα κουραστώ για 2-3 μήνες να κάνω αυτή την εξαντλητική δίαιτα, το ένα και το άλλο, και να μην υπάρχει στήριξη; Ε τότε γιατί υπάρχει η ομοσπονδία; Αν δεν μπορούν να στηρίξουν μία ομοσπονδία, καλύτερα να την κλείσουν και να πουν ότι «παιδιά, υπάρχει μόνο μία ομοσπονδία στην Ελλάδα» και τελειώνουμε.

Εγώ αυτό πιστεύω. Αν δεν μπορείς να στηρίξεις τον αθλητή, αν δεν μπορείς να τον προβάλεις προς τα έξω, μην το κάνεις. Έτσι που το πάνε σιγά σιγά δεν θα πηγαίνει κανένας. Σου λέει γιατί να διψάσω; Γιατί να κουραστώ; Για το τίποτα; Άστο να περνάω καλά. Να γυμνάζομαι τουλάχιστον για την πάρτη μου και ότι γίνει. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, εγώ δίνω ένα μήνυμα σε όλους τους αθλητές να προσπαθούν για το καλύτερο και ας ελπίσουμε αυτοί που μας ακούν και αυτοί που θα μας διαβάσουν να καταλάβουν λίγο πολύ τι εννοούμε.

Εγώ ειλικρινά λυπάμαι τους αθλητές, κανέναν άλλον. Γιατί ξέρω από τον εαυτό μου, ξέρω τι τραβάω, ξέρω ο οποιοσδήποτε τι τραβάει. Εγώ μιλάω για μένα γιατί ακόμα είμαι ενεργός αθλητής γι’ αυτό μιλάω για μένα. Δεν θέλω να το παίξω ούτε ξερόλας ούτε τίποτα, απλώς θέλω να πω, ότι ξέρω το τι τραβάει ο κάθε αθλητής. Είναι δηλαδή αυτό που λέω εξωφρενικό. Το να διψάς και να πεινάς για 2-3 μήνες ενώ έχεις τα πάντα να φας, έχεις τα πάντα να πιεις, για να πας να παίξεις ένα αγώνα να δικαιωθείς και να πεις έκανα κάτι για τον εαυτό μου, έκανα κάτι για τους φίλους μου, έκανα κάτι για τους φαν μου και ξαφνικά να κερδίζεις έναν αγώνα και να μην υπάρχει στήριξη. Είναι Κώστα μου η χειρότερη απογοήτευση που μπορεί να ακούσεις. Γιατί λες μετά, τι έκανα; Γιατί κουράστηκα; Γιατί δίψασα, γιατί πείνασα...;

ΚΜ: Είναι ότι χειρότερο αυτό.

Μιχάλης: Λοιπόν, εγώ θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Θα πω για την Ελλάδα πρώτα. Λοιπόν. Σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους αθλητές που ξέρω αυτοί τουλάχιστον που θέλουν να αγωνιστούν για το Μr. Οδύσσεια που θα γίνει τώρα το Νοέμβριο, και στους επόμενους αγώνες που θα αγωνίζονται, τους εύχομαι καλή τύχη, καλή συνέχεια και να μην το βάζουνε κάτω. Και πιστεύω ότι κάποτε θα αλλάξουν λίγο τα πράγματα και όσο μπορούν πιο σύντομα. Αυτή είναι η ευχή που δίνω εγώ σαν Μιχάλης για την Ελλάδα. Να καλυτερεύσουν τα πράγματα, για τους αθλητές μας!

ΚΜ: Πες μας για το 2012 ποιά θα είναι τα σχέδια σου.

Μιχάλης:
Εγώ όπως είπαμε Κωστή μου, εγώ περιμένω το καινούργιο το πλάνο που θα βγει τώρα, τους αγώνες που θα βγούνε, εγώ θα συνεχίσω όπως πρέπει να συνεχίσω, σκληρή προπόνηση και διατροφή κανονικά όπως πρέπει. Θέλω να δώσω έναν καλύτερο εαυτό πάλι φέτος όσο μπορώ, έτσι; Που σίγουρα θα έχουμε καλές επιτυχίες. Τώρα βέβαια μακάρι να έχουμε την πρόκριση για Olympia αλλά ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, για να τα λέω και ευθέως και να μην κουράζονται πολύ να με ακούνε και το ένα και το άλλο, εγώ θα δίνω την καλύτερή μου εμφάνιση σε κάθε αγώνα, αυτό θέλω πιο πολύ εγώ. Λοιπόν, και το καλύτερο που εύχομαι για το 2012 είναι να έχουμε καλές επιτυχίες.

Μιχάλης: Δηλαδή καλές θέσεις. Αυτό εννοώ. Και καλές εμφανίσεις. Αυτό εύχομαι από το 2012 και να πάνε όλα καλά.

ΚΜ: Δίκαιες και σωστές.

Μιχάλης: Ακριβώς. Θέλω να ευχαριστήσω καταρχήν εσένα που μιλήσαμε, το Bodybuilder.gr, θέλω να ευχαριστήσω τον Αλέκο Σιατραβάνη, τον σπόνσορά μου, την ομοσπονδία μας την IFBB, την MHP τον σπόνσορά μου στην Αμερική, και όλους τους φαν που μας ακούνε. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την στήριξη που μου δίνουνε και για την αγάπη που μου δίνουνε. Βέβαια για τα παιδιά μου θα πω, για την οικογένειά μου, να είναι καλά πάντα, για την Ελένη που με ανέχεται τόσο καιρό, να με ταΐζει να με φροντίζει γιατί κακά τα ψέματα πίσω από μια νίκη, βρίσκεται και μια γυναίκα. Λοιπόν, τον Βάκη τον προπονητή μας που αυτός ο άνθρωπος έχει δώσει τη ζωή του για μένα, τον ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δαυίδ Μπαλάσας - Μιχάλης Κεφαλιανός - Αλέκος Σιατραβάνης
Δαυίδ Μπαλάσας - Μιχάλης Κεφαλιανός - Αλέκος Σιατραβάνης

Λοιπόν, σε εσένα ακόμη μια φορά, στον φίλο μας τον σπόνσορά τον Αλέκο τον Σιατραβάνη, γιατί είναι και πατέρας μας, είναι ένας άνθρωπος που για μένα, έχω να το λέω χιλιάδες φορές, και εξακολουθώ να το λέω, ότι αυτός ο άνθρωπος με ανέλαβε εδώ και 7-8 χρόνια και παραπάνω, με πήρε για το τίποτα, ούτε με συμβόλαια, ούτε με χαρτιά, ούτε τίποτε, και ακόμη και τώρα που μιλάμε, δεν έχω κάνει τίποτα, ο άνθρωπος αυτός είναι που με έκανε να βρεθώ και στα Olympia, και σε όλους τους αγώνες που έχω παίξει. Είναι αυτός και ο Βάκης ο Μπαλάσας. Είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι που πραγματικά μου άνοιξαν τα φτερά.

Και εντάξει, συγκινούμαι που το λέω, αυτοί οι δύο άνθρωποι, ειδικά ο Αλέκος βρέθηκε και είπε «Θέλω να βοηθήσω τον Μιχάλη», όπως το λέω, ήμουνα μπροστά. Και όχι μόνο βοήθησε αυτός ο άνθρωπος Κώστα μου, πραγματικά έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

ΚΜ: Το γνωρίζω Μιχάλη μου, έτσι είναι.

Μιχάλης: Το γνωρίζεις, το ξέρεις Κώστα μου, τον έχεις γνωρίσει τον Αλέκο, είναι άνθρωπος πολύ συμπαθητικός, ένας άνθρωπος που πονάει για τον αθλητή, και τα έχει δώσει όλα. Είναι, αυτός ο άνθρωπος τελικά είναι του το λέω καμιά φορά και μου λέει μην τα παραλές. Γιατί λέω την αλήθεια. Γιατί είπαμε για να φτάσεις τόσο ψηλά, δεν είναι μόνο να έχεις το ταλέντο. Αν δεν έχεις την οικονομική ενίσχυση, αν δεν έχεις τα πάσο, αν δεν έχεις τα συμπληρώματά σου, αν δεν έχεις τα φαγητά σου και όλα αυτά που σε στηρίζουν, δεν μπορείς να φτάσεις τόσο ψηλά, όσο καλός και αν είσαι.

Λοιπόν, πέρα από το να έχεις το ταλέντο και τη θέληση, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που σε βοηθάνε πάρα πολύ για να φτάσεις τόσο ψηλά. Είναι όπως έχω πει εσύ, όπως έχω πει ο Αλέκος, το ξαναλέω άλλη μία φορά, είναι ο Βάκης, είναι η Ελένη και πάνω απ’ όλα και οι φαν που μας ακούνε. Γιατί Κώστα κακά τα ψέματα και οι φαν που μας ακούνε και μας λένε μπράβο Μιχάλη και συγχαρητήρια, να ξέρεις η ψυχολογία ανεβαίνει στα ύψη.

ΚΜ: Εννοείται.

Μιχάλης: Έτσι είναι. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, όσοι μας ακούνε. Το 2011 τελείωσε, πάμε για το 2012 δυναμικά, με φρέσκια άποψη που λέει και η Ελένη, πάμε για κάτι καλύτερο, που θα το χουμε ελπίζουμε, και πάνω από όλα υγεία και πιστεύω πως θα έχουμε επιτυχίες καλές. Γιατί αν έχεις την υγειά σου όλα πάνε καλά.

ΚΜ: Μία τελευταία ερώτηση. Είσαι έτοιμος για την πρώτη σου νίκη;

Μιχάλης: Πιστεύω ναι.

ΚΜ: Εννοώ ψυχολογικά. Πρέπει να είσαι έτοιμος για την πρώτη νίκη και ψυχολογικά και νοητικά και όλα. Όχι πως δεν θα έχεις κερδίσει πάλι, αλλά λέω συγκεκριμένα για επαγγελματική νίκη.

Μιχάλης: Ναι Κώστα μου. Ξέρω τι εννοείς και πως το λες. Ότι πάνω απ’ όλα είναι η ψυχολογία. Η ψυχολογία αν είναι καλή, όλα θα πάνε καλά. Είπαμε πάμε για κάτι καλύτερο. Τέρμα. Τα ξεχνάμε όλα τα άλλα, γιατί είχαμε και καλές εμπειρίες, είχαμε και άσχημες εμπειρίες. Αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα καλά. Και τώρα πάμε για κάτι καλύτερο.

ΚΜ: Ωραία. Οπότε ο Μιχάλης Κεφαλιανός θα μιλήσει επί σκηνής πάλι.

Μιχάλης: Πρώτα να μας έχει καλά ο Θεός πάνω απ’όλα υγεία και σίγουρα ο πρώτος μας αγώνας θα είναι το Grand Prix που θα γίνει στην Αυστραλία, το δηλώνω από τώρα. Και αν πλέον πάμε για τριάδα ή διάδα ή οτιδήποτε, απλώς πάμε για μια καλή εμφάνιση.

ΚΜ: Εύχομαι και γω από την πλευρά μου ότι το καλύτερο, να έχουμε πάντα υγεία και όλα θα γίνουν. Ευχαριστούμε και πάλι για το χρόνο σου και θα τα πούμε πάλι σύντομα με όλα τα νεότερα για την πορεία σου το 2012.

Μιχάλης: Να'σαι καλά Κώστα μου, καλή συνέχεια.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Μιχάλη στο διαδίκτυο με τους παρακάτω τρόπους:

- Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του: http://www.MichaelKefalianos.com
- Στο Forum μας, στον τομέα: "Ask The Pro Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό"
-
Στο Facebook: Επίσημο Facebook Page Μιχάλη Κεφαλιανού
- Στο Twitter: Michael Kefalianos Official Twitter

Επισκεφτείτε το παρακάτω link για τη σχετική συζήτηση στο forum μας:
Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού Για Το 2011 - Συζήτηση Bodybuilders.gr Forum


Copyright 2011 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας. Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Αποκλειστικά Νέα Bodybuilding Από Ελλάδα
  Wabba International Mr. Αιγαίο 2017
  Wabba World Hellas - Αθήνα 11 Ιουνίου
  Διαγωνισμός NAC Mr. & Ms. Hellas 2017
  INBA Natural Mr. Hellas 2017 Στην Αθήνα
  IFBB Grand Prix Agathokleous 2016 Στη Λευκωσία
  Πρόγραμμα Αγώνων ΕΟΣΔ Μαΐου-Ιουνίου 2016
  Πρόσκληση Μιχάλη Κεφαλιανού Στο Arnold Αφρικής!
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Προπόνηση Ώμων Στη Ρόδο
  Arnold Classic Europe 2015 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Natural Mr. Hellas 2015 Στη Ζάκυνθο
  Πάρης Νικολάου Προπόνηση Πριν 28ο Πανελλήνιο IFBB
  Ο Jay Cutler Στην Ελλάδα: Φωτογραφίες & Video!
  Γιώργος Ξάνθης - Αγωνιστικά Νέα Για Το 2015!
  Προπόνηση Έλενας Καββά Για Το Ferrigno Legacy 2014
  Wabba Mr. Κρήτη 2014: Gallery Φωτογραφιών Αγώνα
  Ktistakis Challenge 2014 Gallery Φωτογραφιών Αγώνα
  Κεφαλιανός 24 Ώρες Πριν Το Arnold Brazil 2014
  Ktistakis Challenge 2014 - 3ο Greek King Στα Χανιά
  ΗΡΑΚΛΗΣ FiberMASS: Το Νέο “Όπλο” Της PowerFood
  Τα Νέα Του Μιχάλη Κεφαλιανού - Νοέμβριος 2013
  Προπόνηση Πλάτης Μιχ. Κεφαλιανού Με Γιάννη Μάγκο
  Arnold Classic Και Στην Αυστραλία Το 2015
  Joe Weider's Olympia Weekend 2013
  Διασυλλογικό IFBB Alexander 2013 - Νίκη Αττιλάκου
  Mr. Κρήτη - Greek King 2013: Πλήρη Αποτελέσματα
  Ποσειδώνια 2013: Αποτελέσματα & Φωτογραφίες
  Πρόγραμμα Αγώνων Bodybuilding Ελλάδας Άνοιξης 2013
  2013 IFBB New York Pro - Η Επιστροφή Του Martinez
  Mr. Europe Pro 2013: Η 4η Χρονιά Του Μεγάλου Αγώνα
  Arnold Classic Brazil: Η Εξάπλωση Του Bodybuilding
  IFBB Australian Pro 2013 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Μη Μου Χαλάς Τη Μέρα H Μεγάλη Επιστροφή Του Arnold
  Wabba Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2012 - Πληροφορίες
  Σεμινάριο Μιχάλη Κεφαλιανού Στις Σέρρες
  18ο Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης IFBB
  EVLS Prague Pro 2012 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Πάρης Νικολάου 6 Εβδομάδες Πριν Το Οδύσσεια 2012
  Arnold Classic Europe 2012 - 8ος ο Μιχ. Κεφαλιανός
  Γρηγόρης Καραγιάννης - 3η Θέση Στο Arnold Amateur!
  Συνέντευξη Μ. Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Olympia 2012
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Ο Δρόμος Για Το Olympia 2012
  Sheru Classic 2012 Επιστροφή Κεφαλιανού Στην Ινδία
  Συνέντευξη Θανάση Αττιλάκου - Wabba Mr Hellas 2012
  WΑΒΒΑ Πρωτάθλημα Mr. Hellas 2012
  NABBA-WFF Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 Στην Κομοτηνή
  Video Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού Στο MuscleMag
  Mr. Europe Pro 2012: Στη Μάχη Ο Μιχάλης Κεφαλιανός
  FIBO 2012 - Κεφαλιανός & Μπαλάσας Προπονούν Πλάτη
  2012 FIBO Power - Προπόνηση Ώμων Μιχάλη Κεφαλιανού
  Αγωνιστικά Νέα Της IFBB Figure Pro Ελένης Πλακίτση
  Agathokleous Grand Prix 2012 Στη Λευκωσία
  ΗΡΑΚΛΗΣ GrowMax - Νέο Συμπλήρωμα Powerfood Hellas
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Ανασκόπηση 2011
  Διήγηση - Αφιέρωμα Στο Σπύρο Μπουρνάζο - Μέρος 2ο
  Σπύρος Μπουρνάζος -Ένας Φίλος Από Τα Παλιά Θυμάται
  Arnold Classic Europe 2011 Video Μιχάλη Κεφαλιανού
  17ο Πανελλήνιο Κύπελλο IFBB - Νίκη Γιάννη Μάγκου!
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Οδύσσεια Για Το Olympia 2011
  Sheru Classic Στην Ινδία Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Ο Μ. Κεφαλιανός Στα Διεθνή Περιοδικά Bodybuilding!
  Συνέντευξη Με Τον IFBB Mr. Hellas Τάσο Μηνίδη
  Συνέντευξη Κώστα Σταμάτη Μετά Το Hercules 2011
  Hercules 2011 - Mr. Στερεά Ελλάς Στη Λιβαδειά
  Ανταπόκριση & Εντυπώσεις Από Wabba Mr. Hellas 2011
  WABBA Mr. Hellas 2011 - Αποτελέσματα & Φωτογραφίες
  Mr. Κρήτη - Greek King 2011 - Αποτελέσματα
  NABBA-WFF Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bodybuilding 2011
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Fibo Power Pro 2011
  2011 IFBB FIBO Power Pro - Πλήρη Αποτελέσματα
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Προκρίνεται Στο Mr. Olympia!!
  Μιχάλης Κεφαλιανός 12 Μέρες Πριν Το Australian Pro
  Μιχάλης Ζαμπίδης - Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  2011 Αυστραλιανό Grand Prix Με Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Arnold Classic 2011 - Λίστες Αγωνιζομένων
  Arnold Sports Festival 2011: Πληροφορίες Εκδήλωσης
  WABBA Mr. Οδύσσεια 2010 - Αποτελέσματα & Photo!
  Αποτελέσματα 16ου Πανελληνίου Κυπέλλου IFBB
  Φωτογράφιση Μ.Κεφαλιανού Στο Muscular Development!
  16o Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης IFBB
  Πρόγραμμα Αγώνων Της IFBB Για Το 2011
  Παρασκευάς Νικολάου Πριν Το WABBA Mr Οδύσσεια 2010
  WABBA Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2010
  Συνεργασία Μανώλη Καραμανλάκη Με Τον Peter Trenz
  Michael Kefalianos Signs Contract With MHP!!
  2ο IFBB Olympus Pro Grand Prix - Elite Tour
  2010 Mr. Europe Pro - Madrid, Spain - 11/Sep/2010
  Κεφαλιανός & Καραμανλάκης Στο IFBB Dallas Pro 2010
  Mr. Olympia 2010 - Αγωνιστική Προεπισκόπηση
  Video Μανώλη Καραμανλάκη 7 Εβδ. Πριν Το Dallas Pro
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Θα Αγωνιστεί Στο Tampa Pro!
  Π.Ε.Σ.Δ. WABBA Πρωτάθλημα Mr. Hellas 2010
  1ο IFBB Olympus Pro Grand Prix - Αποτελέσματα.
  23o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IFBB / Ε.Ο.Σ.Δ.
  Wabba Mr. Αιγαίο 2010 - Αποτελέσματα
  Αγωνιστικά Νέα Μανώλη Καραμανλάκη Για Το 2010
  Κτιστάκης Challange - Mr. Κρήτη 2010
  Π.Ε.Σ.Δ. (WABBA) Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2009
  Μανώλης Καραμανλάκης Αγωνίζεται Στο Sacramento Pro
  Michael Kefalianos - Road To The 2009 Mr. Olympia
  Guest Posing Μιχάλη Κεφαλιανού Στα Χανία
  Προετοιμασία Του M. Κεφαλιανού Για Το Olympia 2009
  Π.Ε.Σ.Δ. (WABBA) Mr. Hellas 2009 - Κάλυψη Αγώνων
  Ο Μανώλης Καραμανλάκης Στο Temple Gym Του D. Yates
  Desktop Wallpapers Ελλήνων Bodybuilder
  Φωτογράφιση Μιχάλη Κεφαλιανού Στη Μελβούρνη
  Η Πρώτη Ελληνική Πρωτεϊνη Στον Κόσμο: ΗΡΑΚΛΗΣ
  Michael Kefalianos Guest Posing In Rodos Island
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Κερδίζει Επαγγελματική Κάρτα!
  Video Από Τη Νίκη Του Μ. Κεφαλιανού Στη Γερμανία
  Wabba Mr. Αιγάιο 2005 Στην Κώ - Αποτελέσματα
   

    
    

 

Έλληνες Πρωταθλητές
Σπύρος Μπουρνάζος - Spyros Bournazos
Μιχάλης Κεφαλιανός - Michael Kefalianos
Μανώλης Καραμανλάκης - Manolis Karamanlakis
Αλέκος Σιατραβάνης
Σταύρος Παπαδόπουλος
Μανώλης Τζινίδης
Δαυίδ Μπαλάσας

Έλατε στην παρέα μας στο Bodybuilders.gr Facebook fan page. Πατήστε εδώ για να δείτε τα πιο πρόσφατα μας video στο YouTube!  

  

 
   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2018 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies