ΑΡΧΙΚΗ  |   BODYBUILDING FORUM |   
   
   

Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Μιχάλης Κεφαλιανός - Ο Δρόμος Για Το Olympia 2012
Μιχάλης Κεφαλιανός - Ο Δρόμος Για Το Mr. Olympia 2012
Συνέντευξη Με Τον Μεγάλο Έλληνα Αθλητή

By Kostas Marangopoulos, M.Sc., CPT.
6
Ιουλίου 2012


Μιχάλης Κεφαλιανός - Ο Δρόμος Για Το Mr. Olympia 2012

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η ιστοσελίδα μας θα έχει αφιέρωμα στην πορεία του Μιχάλη Κεφαλιανού μέχρι το Mr. Olympia 2012. Ξεκινάμε την κάλυψη μας με μια αποκλειστική συνέντευξη με τον μεγάλο Έλληνα αθλητή, σχετικά με την προετοιμασία του για τον επερχόμενο αγώνα και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει με τον προπονητή του Δαυίδ Μπαλάσα για να επιτευχθεί ακόμα ένας μεγάλος στόχος - Μια θέση στη δεκάδα του Olympia. Ο Μιχάλης, μας μιλάει επίσης για τις προπονητικές και διατροφικές του αλλαγές εν όψει σκληρής δουλειάς για όγκο & γράμμωση, τις σκέψεις του για τον αγώνα και τους συναθλητές του, καθώς και για το πως ξεπερνά τις δυσκολίες της καθημερινότητας που ζει στην Ελλάδα έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει το στόχο που έχει βάλει.

Τις ερχόμενες εβδομάδες, και όσο πλησιάζει ο καιρός του Olympia Weekend 2012, θα έχουμε περισσότερα νέα με video από τις προπονήσεις του Μιχάλη και βέβαια την κάλυψη μας από το Las Vegas πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τα update μας θα ανακοινώνονται στο forum μας καθώς και στο Bodybuilders.gr fan page μας στο Facebook.

Καλή επιτυχία στον Μιχάλη και καλή σας ανάγνωση.

--------

ΚΜ: Καλησπέρα Μιχάλη, απ'οτι μου έχεις πει πριν περίπου 4 εβδομάδες ξεκίνησες την προετοιμασία σου για την 3η σου συμμετοχή στο Mr. Olympia. Ποιό είναι το πλάνο σου για αυτές τις 16 εβδομάδες σκληρής προετοιμασίας για τον μεγάλο αγώνα;

Μιχάλης: Ναι, Κώστα μου. Τώρα τα πλάνα μου από δω και πέρα, από αρχές Ιουνίου ξεκινήσαμε κανονικά πρόγραμμα πάλι, κανονικά τη διατροφή όπως κάναμε πάντα, με καλή διατροφή, καλή προπόνηση, αλλάξαν τα πλάνα της προπόνησης τελείως και έχουμε ώς στόχο να ανεβάσουμε κάποιες μάζες, και να βελτιώσουμε κάποια σημεία παραπάνω. Δηλαδή είναι βελτιωμένα αλλά θέλουμε κάτι παραπάνω να κάνουμε.

ΚΜ: Όπως για παράδειγμα..;

Μιχάλης: Όπως, ας πούμε, πρέπει να αυξήσουμε λίγο παραπάνω μάζα στο πάνω σημείο του στήθους και λίγο έμφαση στα χέρια επίσης.

ΚΜ: Στην πλάτη καθόλου; Εκεί υπάρχει ανάγκη για βελτίωση;

Μιχάλης: Η πλάτη… (γέλιο) όπως έχουμε συζητήσει και με τον προπονητή μου τον Δαυίδ Μπαλάσα, θα τη δουλέψουμε και θα την ανοίξουμε περισσότερο. Σχεδόν όλα τα σημεία, Κώστα μου, πόδια κλπ. θα αλλάξουνε τελείως τα πλάνα της προπόνησης. Δηλαδή πιο βαριές προπονήσεις, πιο λίγες επαναλήψεις, μιλάμε για τον όγκο τώρα, θα αλλάξουνε τα πλάνα γενικά για πιο λίγες επαναλήψεις.


Σε Φωτογράφιση Για Την Ιστοσελίδα Μας Μετά Το Mr. Olympia 2011

ΚΜ: Οπότε για αυτόν τον μεγάλο αγώνα full προετοιμασία 16 εβδομάδων απ'οτι βλέπω.

Μιχάλης: 16 εβδομάδες φουλ προετοιμασία, δηλαδή κάνουμε σχεδόν δύο μήνες όγκο, και δύο μήνες γράμμωση. Δηλαδή, είμαι στο τσακ που λέμε. Αλλά πρέπει να δώσουμε πολύ δυνατά, για να πετύχουμε το στόχο που θέλουμε.

ΚΜ: Για τη δεκάδα του Olympia, σωστά;

Μιχάλης: Σίγουρα αυτό είναι δεδομένο πλέον, φέτος πρέπει να χτυπήσουμε δεκάδα οπωσδήποτε.

ΚΜ: Στο New York Pro που έγινε πριν λίγο καιρό, πως σου φάνηκε ο McMillan που κέρδισε, και ο Johnnie Jackson που βγήκε δεύτερος;

Μιχάλης: Εντάξει για της Νέας Υόρκης τον αγώνα που είδα και τα σχόλια που διάβασα και αυτά, ο McMillan είχε πιάσει νομίζω μία καταπληκτική φόρμα. Δεν μπορώ να πω τίποτα γι’ αυτό το παιδί, άψογος από πάνω μέχρι κάτω. Φοβερή εμφάνιση, φοβερή μάζα, μπράβο του, συγχαρητήρια, σε αυτό το χρόνο που δούλεψε, δούλεψε πάρα πολύ καλά. Νομίζω δηλαδή άξιζε καταπληκτικά την πρώτη θέση. Τώρα για τον Jackson, εντάξει, δεν μπορώ να πω και πολλά, εντάξει, είπαμε, ο Johnnie Jackson είναι εντάξει, αλλά νομίζω τη δεύτερη θέση για μένα την άξιζε ο Kuclo. Αλλά για την πρώτη θέση δεν το αμφισβητώ καθόλου, νομίζω ότι το παιδί ήταν φαινόμενο.


ΚΜ: Εσύ αν είχες παίξει στον αγώνα που πιστεύεις θα είχες μπει;

Μιχάλης: Τριάδα- τετράδα, εκεί πιστεύω εγώ.

ΚΜ: Έχοντας κερδίσει τον Johnnie Jackson στον τελευταίο αγώνα στην Ισπανία, πιστεύεις θα κατάφερνες να βγείς δεύτερος;

Μιχάλης: Λίγο δύσκολο το βλέπω Κώστα μου εκεί, νομίζω ότι αν το βλέπανε αντικειμενικά, όπως τα έχω πει, πιστεύω ναι, γιατί στην Ισπανία πιστεύω είχα πιάσει καταπληκτική φόρμα. Και αν έπαιζα και στη Νέα Υόρκη νομίζω μία από τα ίδια θα ήμουνα. Εντάξει, εκεί δεν μπορώ να πω αν θα ήμουν δεύτερος, αν ήμουνα τρίτος, αν ήμουνα τέταρτος. Εντάξει εγώ πιστεύω πως θα κατέβαινα με μία φοβερή φόρμα πάλι. Αυτό έχω να πω.

ΚΜ: Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αν κατέβαινες θα έπρεπε σίγουρα να τον είχες κερδίσει τον Johnnie πάλι.

Μιχάλης: Σίγουρα. Εντάξει δεν ξέρω βέβαια αν εκατό τοις εκατό θα ήμουν δεύτερος ή οτιδήποτε, αλλά πιστεύω ότι θα τον κέρδιζα με την φόρμα που είχα πιάσει στην Ισπανία στο Mr. Europe.

Cedric McMillan & Μιχάλης Κεφαλιανός
Ο Μιχάλης με τον Cedric McMillan στο IFBB Europa Super Show το 2010 στο Dallas

ΚΜ: Για να πούμε λίγο τα δικά μας τώρα. Το Mr. Hellas 2012 της Wabba πώς το είδες που κέρδισε ο Αττιλάκος;

Μιχάλης: Το Hellas ήταν καλές συμμετοχές, ο Αττιλάκος ο Θανάσης μου θύμισε – δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια- αλλά μου θύμισε λίγο το χαρακτήρα το δικό μου. Μου έβγαλε μία πολύ ωραία αύρα Κώστα. Στήθηκε το παλικάρι πολύ ωραία πάνω, καταρχήν έχει ήθος και αξιοπρέπεια. Δηλαδή είναι ένας αθλητής φοβερός. Το παιδί αυτό Κώστα μου πιστεύω ότι έχει μέλλον. Καταρχήν, αυτό που είπαμε πριν ότι έχει αξιοπρέπεια, έχει ήθος, δείχνει σεβασμό στους αθλητές, στους κριτές, στήθηκε πάρα πολύ ωραία και αυτό στους κριτές μετράει πολύ. Πέρα που που ήταν φοβερός αθλητής, στάθηκε πάρα πολύ ωραία, και νομίζω ότι άξιζε την πρωτιά που πήρε και στην κατηγορία του και στο γενικό.

ΚΜ: Για το Olympia τώρα. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Δηλαδή, λένε για τον Jay Cutler δεν είναι σίγουρο, λένε για τον Phil Heath, λένε για τον Branch Warren, λένε για τον Kai Green, τι πιστεύεις εσύ;

Μιχάλης: Εντάξει, εγώ πιστεύω ότι ο Jay Cutler δεν θα κατέβει. Δηλαδή από τα σχόλια που διάβασα και από αυτά που λένε, δεν θα κατέβει γιατί δεν προλαβαίνει. Τώρα για τον Heath και τον Kai Green, εντάξει, έχω ακούσει. Νομίζω ο Phil Heath εκεί θα παίξει πάλι, στην πρωτιά. Ο άνθρωπος είναι ανεπανάληπτος, δεν περιγράφεται, φοβερός. Τώρα για τον Kai Green, τετράδα-τριάδα, εκεί τον βλέπω, όπως πάντα.

ΚΜ: Για τον φίλο σου τον Branch Warren;

Μιχάλης: Για τον Branch, δεν ξέρω που ακριβώς θα πλασαριστεί. Είδαμε τους δύο τελευταίους αγώνες που έκανε δεν ήταν όπως παλιά, έτσι; Στο Arnold Classic και στην Αυστραλία. Τώρα δεν ξέρω έπειτα από την ξεκούραση που θα κάνει πως θα είναι, αλλά ελπίζω να πιάσει τη φόρμα του 2009 και του '10.

Μιχάλης Κεφαλιανός και Branch Warren Σε Σύγκριση Πλάτης
Comparison Πλάτης Με Τον Branch Warren - Australian Pro 2012

ΚΜ: Μετά τη νίκη σου τον Απρίλιο στο Europe Pro 2012, πως αισθάνεσαι ψυχολογικά, πως έχουν αλλάξει τα πράγματα για έσενα;

Μιχάλης: Εχώ αισθανθεί πάρα πολύ ωραία, η αλήθεια είναι πως αυτή η χρονιά ήταν για μένα ένα πολύ καλό ξεκίνημα που το περίμενα χρόνια Κώστα μου. Η αλήθεια να λέγεται. Νομίζω έκανα ένα φοβερό start. Αυτή είναι η χρονιά, δηλαδή, από την Αυστραλία που ξεκίνησα, επίσης στην Ισπανία, στη Γερμανία, δηλαδή αυτοί οι τρεις αγώνες οι απανωτοί ήταν φοβερές θέσεις. Δηλαδή, βγήκα δεύτερος στην Αυστραλία, δεύτερος στη Γερμανία και πρώτος στην Ισπανία. Και νομίζω ότι έγραψε αυτό.

ΚΜ: Και η συμμετοχή στο Arnold Classic 2012;

Μιχάλης: Και στο Arnold Classic, αλλά εκεί θα μπορούσα να ήμουν και πιο ψηλά, ήμουν και τραυματισμένος πάρα πολύ σοβαρά, και νομίζω ότι είχα δώσει τον καλύτερό μου εαυτό. Δηλαδή δύο θέσεις, τρεις μπορούσα και πιο ψηλά. Αλλά σιγά σιγά με τη βελτίωση, που τα ‘χω ξαναπεί αυτά, όλο και καλύτερα πηγαίναμε, κι έτσι έγινε.

ΚΜ: Τώρα πως αισθάνεσαι με τη μέση σου και τον τραυματισμό που είχες, είναι όλα οκ;

Μιχάλης: Τώρα Κώστα μου, αισθάνομαι μια χαρά, είμαι πολύ καλά, και η μέση μου είναι οκ και οι θεραπείες που κάνω είναι πάρα πολύ καλά. Σούπερ! Αισθάνομαι πολύ καλά. Και ψυχικά και ηθικά και όλα.

ΚΜ: Οπότε ξεκουράστηκες, είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα;

Μιχάλης: Ε ναι τώρα πιστεύω Κώστα μου, όπως τα μιλήσαμε και με τον Δαυίδ Μπαλάσα, τον προπονητή μου, με το καινούργιο πλάνο κάνουμε κάποιες ασκήσεις διαφορετικές, φαγητό διαφορετικό, η ψυχολογία μας είναι πολύ καλύτερη από άλλες φορές, δόξα το Θεό τραυματισμοί δεν υπάρχουνε, πιστεύω ότι θα βγάλουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

ΚΜ: Όταν λες διαφορετικό φαγητό, δηλαδή; Για τον όγκο εννοείς;

Μιχάλης: Ε ναι για τον όγκο, μου ‘χει βάλει κάποια παραπάνω φαγητά, υδατάνθρακα και το ένα και το άλλο, αλλά πολύ καθαρό φαγητό, δηλαδή να μην τρώω ενδιάμεσα όπως έκανα άλλες φορές, έτρωγα δηλαδή στο ενδιάμεσο κάτι λίγο αν έτρωγα καμιά φορά. Τώρα θα παίξουμε σοβαρά, πολύ καθαρό φαγητό, μεγάλη ποσότητα ρύζια, πατάτες κι αυτά που μου λέει, και αυγά, ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην γράμμωση. Αυτό λέει.

ΚΜ: Να φορτώσεις κιλά δηλαδή τώρα και μετά να γραμμώσεις.

Μιχάλης: Να φορτώσουμε κιλά, να είναι ποιοτικά. Να βάλουμε δέκα κιλά, έξι κιλά, πόσα θα βάλουμε, αλλά θα είναι ποιοτικά. Αυτό εννοούμε.

ΚΜ: Στο Olympia, ο στόχος είναι να κατέβεις πιο βαρύς ή στα ίδια κιλά;

Μιχάλης: Ο στόχος μας είναι να κατέβουμε τουλάχιστον ένα-δύο με τρία κιλά βαρύτερος αλλά πιο σκαλισμένος. Δηλαδή τα κιλά μου να είναι φινίρισμα, και να είναι 110%. Αυτό θέλει να φτιάξει ο Δαυίδ, ο στόχος του αυτός είναι ως προπονητής, να βγω ποιο φινιρισμένος, δηλαδή πιο πολύ μάζα, κρέας και γράμμωση. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, και τον όγκο και τη γράμμωση.

ΚΜ: Στον όγκο κάνεις πιο πολλά γεύματα ή είναι πάλι έξι;

Μιχάλης: Όχι, έξι γεύματα πάλι αλλά πολύ περισσότερη ποσότητα. Δηλαδή φαντάσου ότι το κάθε γεύμα, εκεί που ήταν στην γράμμωση έκανα μισά, δηλαδή μιλάμε για πολλά αν τώρα είναι 450γρ, στη γράμμωση για παράδειγμα είναι 250γρ. Το κοτόπουλο είναι στην γράμμωση 200γρ, τώρα θα πάρω 300γρ (ανα γεύμα), είναι η ποσότητα περισσότερη δηλαδή. Απλώς είναι έξι φορές με περισσότερο φαγητό.

Διατροφή Bodybuilding
Η Καθαρή Διατροφή Είναι Το Παν, Είτε Για Αύξηση Όγκου Είτε Για Απώλεια Λίπους

ΚΜ: Τώρα που κάνεις τους δύο μήνες όγκου, κάνεις και αερόβιο ή όχι;

Μιχάλης: Ναι μου ‘χει βάλει την εβδομάδα τρεις φορές από 20λεπτα. Για το κυκλοφορικό, για το αίμα, για το ένα και το άλλο, να μπαίνουμε σιγά σιγά στο σύστημα.

ΚΜ: Ναι, και ο διαχωρισμός της προπόνησής σου θα παραμείνει ο ίδιος όπως τον είχες πάντα;

Μιχάλης: Όπως τον είχα πάντα. Το πρωί αερόβιο και το βράδυ προπόνηση κανονικά.

ΚΜ: Και τώρα που είναι και καλοκαίρι και θα δουλεύεις και πιο πολύ, πως θα τα βγάλεις πέρα δηλαδή, γιατί ξέρω ότι είναι δύσκολο το καθημερινό σου πρόγραμμα.

Μιχάλης: Ξέρεις Κώστα μου τώρα για μένα είναι το καλύτερο γιατί δεν έχω στο μυαλό μου να παίξω άλλους αγώνες όπως έκανα παλιά, όπως ήταν τον Ιούνιο, είχα τη δουλειά, είχα αγώνα κλπ. Τώρα ξέρω ότι θα σχολάσω, θα ξεκουραστώ λίγο, και το βράδυ την προπόνηση μου. Εντάξει, νομίζω δεν με κουράζει αυτό καθόλου, άσχετα αν έχει λίγη δουλειά παραπάνω γιατί είναι καλοκαίρι, αλλά τουλάχιστον πριν έπαιζε μεγάλο ρόλο η ψυχολογία μου. Δηλαδή το 2010 θυμάμαι που είχαμε αγώνες συνέχεια. Τώρα είμαι focus για το Olympia και είμαι οκ. Σχολάω, κοιμάμαι και πάω προπόνηση. Είναι τελείως διαφορετικά.

ΚΜ: Ναι, το ξέρω, σίγουρα. Και είναι και καλοκαίρι, πας θάλασσα, αλλάζει ο τρόπος ζωής.

Μιχάλης: Ε ναι, έχουμε και τη θάλασσά μας κοντά, βοηθάει πάρα πολύ αυτό, ηλιοθεραπεία, μαύρισμα. Το καλό είναι ότι θα αποφύγω το σολάριουμ. Κακά τα ψέματα. Και βοηθάει και ο ήλιος παραπάνω όπως ξέρεις, κάνει και καλό, πιστεύω πως είμαστε σούπερ.

ΚΜ: Για πέσ'μου όταν δουλεύεις το καλοκαίρι ας πούμε Αύγουστο ένα-ενάμιση μήνα πριν το Olympia, ποιο είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα, έτσι για να γνωρίζει και ο κόσμος που μας διαβάζει και ρωτάει πως τα καταφέρνεις.

Μιχάλης: Το πρόγραμμά Κώστα μου είναι αν είμαι βάρδια κανονικά το πρωί που δουλεύω, θα πιάσω δουλειά 6 η ώρα το πρωί, θα σχολάσω 6 η ώρα το απόγευμα, 12ωρο δουλεύω στο ταξί, έχω μαζί μου τα φαγητά μέσα σε ψυγειάκι στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, ανά τρεις ώρες σταματάω σε κανένα δέντρο από κάτω και τρώω και συνεχίζω τη δουλειά μου, αυτό είναι το πρόγραμμά μου.

Σχολάω κανονικά 6 η ώρα το απόγευμα, έρχομαι σπίτι, έχω να φάω το ρύζι, πατάτες ή κοτόπουλο, ξεκουράζομαι εκεί πέρα λίγο, το απόγευμα θα πάω λίγο για μπάνιο, θα έρθω πίσω ξανά, θα ξεκουραστώ καμία ώρα, και το βράδυ θα ξεκινήσω να πάω στο γυμναστήριο, να πιω έναν καφέ, να ξυπνήσω λίγο που λένε, και 8μιση η ώρα μπαίνουμε κανονικά για προπόνηση με τον προπονητή μου. Τελειώνω γύρω στις δέκα η ώρα το βράδυ, γυρνάω σπίτι, τρώω βραδινό και κοιμάμαι και την επομένη για δουλειά πάλι.

Επίσης την άλλη εβδομάδα αν είμαι βραδινός, πάω το πρωί για προπόνηση. Σηκώνομαι 10 η ώρα το πρωί, τρώω το πρώτο μου γεύμα, 12 τρώω το δεύτερο γεύμα, και ξεκινάω να πάω προπόνηση μιαμιση ώρα το μεσημέρι, να κάνω την προπόνηση, να πάει τρεις να έρθω σπίτι, να κάνω μπάνιο και να πάρω πάλι το ταξί να δουλέψω μέχρι τις 4 το πρωί τα ξημερώματα. Είμαι μία εβδομάδα πρωί και μία εβδομάδα βράδυ. Αυτή είναι η ζωή, η κουλτούρα μου που κάνω.

ΚΜ: Αλλά πάντα στη θάλασσα μπάνιο, ανεξαρτήτως βάρδιας;

Μιχάλης: Πάντα. Είτε πρωί θα σηκωθώ θα πάω στο μπάνιο μου, θα φάω το πρώτο μου γεύμα, θα γυρίσω πίσω, μία ώρα μπάνιο, θα κάνω λίγο ηλιοθεραπεία, θα φάω το δεύτερο γεύμα και θα πάω για προπόνηση. Επίσης πάλι το βράδυ, όταν σχολάς 4 η ώρα που ο ήλιος είναι ντάλα πάνω. Θα πάω το μεσημεράκι να κάνω το μπάνιο μου και να ξαναγυρίσω 6 η ώρα το απόγευμα στο σπίτι.

ΚΜ: Και οικογενειακώς, ε; Πας με τα παιδιά;

Μιχάλης: Βέβαια με τα παιδιά μαζί, ειδικά τα δύο τα μικρά, τα παίρνω συνέχεια μαζί μου, τα δύο τα μεγάλα κάνουν τη δική τους ζωή πλέον, η κόρη μου έχει μεγαλώσει, ο γιος μου είναι είκοσι χρονών έχει τη δική του παρέα, και η κόρη μου επίσης, και παίρνω τα δύο τα κουτσούβελα, το Βαλάντη και τον Νεκτάριο μαζί μου. Περνάμε καλά, δόξα το Θεό. Αυτό μας έχει μείνει ευτυχώς.

ΚΜ: Με τα προβλήματα που υπάρχουν, σίγουρα.

Μιχάλης: Κώστα μου τα ξέρεις πολύ καλά, τα ξέρει όλος ο κόσμος, δεν χρειάζεται να τα λέμε κάθε φορά. Εύχομαι να έρθουνε καλύτερες ημέρες. Αυτό έχω να πω.

ΚΜ: Για πες μου το νέο γυμναστήριο του Βάκη πως πάει; Θα το τελειώσει σύντομα;

Μιχάλης: Απ'όσο έχω δει, ο Βάκης ρίχνει πολύ προσωπική δουλειά δικιά του. Πιστεύουμε μέσα στο Σεπτέμβριο με Οκτώβριο το πολύ, θα έχει ανοίξει το καινούργιο γυμναστήριο. Πάει πάρα πολύ καλά, και η δουλειά του πάει πολύ καλά, πάρα πολύ συμμετοχή κόσμου, το γυμναστήριο είναι συνέχεια γεμάτο τίγκα, δόξα το Θεό σε αυτό πάει πάρα πολύ καλά και βλέπω τα καλύτερα.


Προπόνηση Μιχάλη Κεφαλιανού & Δαυίδ Μπαλάσα Στο "David's Gym" Στην Κω

ΚΜ: Χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω! Για πες μου, όταν κάνεις την περίοδο όγκου, τι συμπληρώματα χρησιμοποιείς; Γιατί ξέρουμε στη γράμμωση δεν παίρνεις τόσα πολλά, κάνεις πιο πολύ καθαρή διατροφή, αλλά στην περίοδο όγκου;

Μιχάλης: Τώρα χρησιμοποιώ τα αμινοξέα της mhp, την πρωτεΐνη την Probolic που είναι πολύ καλή πρωτεΐνη και με κρατάει, και γλουταμίνη σίγουρα.

ΚΜ: Κρεατίνη χρησιμοποιείς;

Μιχάλης: Μέρα παρά μέρα παίρνω και καμία κρεατίνη. Και τα υπόλοιπα βέβαια, τα φαγητά μου που είναι έξι γεύματα κανονικά την ημέρα.

ΚΜ: Πριν την προπόνηση παίρνεις κάποιο ενεργειακό συμπλήρωμα για ενέργεια ή μόνο καφέ;

Μιχάλης: Καφέ πίνω, όχι δεν παίρνω κάτι ενεργειακό, την κρεατίνη μου, θα πιω και έναν καφέ, κάθομαι κανένα μισάωρο έξω και εντάξει στην αρχή μέχρι να μπω και να ζεσταθώ, αλλά μόλις πάρουν οι τουρμπίνες μπροστά, ειμαι ΟΚ.

ΚΜ: Νιτρικό δεν παίρνεις;

Μιχάλης: Εντάξει, μία παίρνω, μια δεν παίρνω, δεν είμαι τακτικός σε αυτό το θέμα. Αφού και για τα αμινοξέα μου έλεγε καμιά ο Δαυίδ, ‘πάρε κανένα αμινοξέο’…. Τα ξεχνάω! (γέλιο). Δεν είμαι σταθερός.

ΚΜ: Δεν είσαι τόσο πολύ του συμπληρώματος όσο ξέρω.

Μιχάλης: Όχι, όντως δεν είμαι.

ΚΜ: Τι εικόνα έχεις για το αγωνιστικό σου μέλλον;


Μιχάλης: Εντάξει Κώστα μου, το μόνο να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά, θέμα προπόνησης και σε όλα. Σε αυτούς που μας βοηθάνε, μας αγαπάνε και τελοσπάντων μας προσέχουν, τους εύχομαι τα καλύτερα, εύχομαι να κάνουμε μία καλή προετοιμασία να δώσουμε μία πολύ καλή εμφάνιση στο Olympia, γιατί αυτό είναι το όνειρό μου, να δώσουμε μία καλή εμφάνιση και να μπω μες τη δεκάδα, και γενικά να πάνε όλα καλά Κώστα μου. Αυτό ευχόμαστε. Γενικά να πάνε όλα καλά.

ΚΜ: Εκτός από τον όγκο και τη γενική προετοιμασία θα δουλέψεις και το ποζάρισμα;

Μιχάλης: Τώρα αφού έχω χρόνο και το ποζάρισμα θα βελτιώσω, και το ατομικό ποζάρισμα, και το ποζάρισμα για τα lineup.

ΚΜ: Στην Ισπανία σε είδα ότι έκανες κάποιες πόζες διαφορετικά και σου ταιριάζανε πάρα πολύ, πχ. έκανες τη most με το χέρι στον τετρακέφαλο.

Μιχάλης: Ναι, αυτή βγήκε φοβερή.

ΚΜ: Αυτή η πόζα άφησε ιστορία στον αγώνα. Δηλαδή ήταν καταπληκτική, σου πάει απίστευτα.

Μιχάλης: Ναι φοβερή αλλά και η πλάγια. Εγώ πιστεύω θα δουλέψω καλύτερα φέτος. Έχω την ηρεμία μου, και θα κάνω καλή δουλειά Κώστα μου.

ΚΜ: Ναι το έχεις δουλέψει ήδη αρκετά και θα το τελειοποιήσεις τώρα πιστεύω για το Olympia.

Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Στην Πρώτη Του Συμμετοχή Στο Mr. Olympia
Η Αρχή Έγινε Το 2009 Με Την Πρώτη Συμμετοχή Στο Mr. Olympia

Μιχάλης: Αυτό ήταν δηλαδή ένα 10%. Πιστεύω πως θα πετύχω φέτος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτά τα ξέρεις, Κώστα μου, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, μαθαίνουμε περισσότερα και όταν έχεις ανθρώπους κοντά σου που σε αγαπάνε, σε εκτιμάνε, και σου λένε πέντε πράγματα και πρέπει να τα εκτιμάς, για μένα είναι το καλύτερο. Γιατι για να βγάλω αυτά που έβγαλα, άκουσα κάποια άτομα. Αυτό που μου λέει ο άλλος το ακούω, ακούω τη γνώμη όλων. Και αυτό εμένα μου δίνει μεγάλο προβάδισμα. Δηλαδή, ακούω, λέω ΟΚ, θα το κάνω παιδιά, θα προσπαθήσω, όπως και στο Arnold Classic που στάθηκα καλά αν και είχα πρόβλημα. Εγώ πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο θα βγάλω καλύτερος, και καλύτερο ποζάρισμα και αυτά, θέλω να ακούω γνώμες.

Και αυτό μ’ αρέσει. Δηλαδή ότι μου λες εσύ, και τα παιδιά που με βοηθήσανε στην Ισπανία, ο Βάκης επίσης με την υπομονή και επιμονή που μου λέει κάθε ‘φορά αυτό κι αυτό κάνε’. Εντάξει, είναι λίγο ζόρι, η αλήθεια να λέγεται, γιατί όταν πεινάς και όταν διψάς δεν είναι όλα τόσο εύκολα, αλλά πρέπει να γίνονται. Τέρμα. Η αλήθεια είναι αυτή. Και είτε πονάς είτε δεν πονάς, πρέπει να βγει. Αυτό είναι. Ανεβαίνεις πάνω στο stage και πρέπει να βγάλεις το αποτέλεσμα. Εκεί μετράει. Η αλήθεια είναι αυτή. Δεν κρυβόμαστε.

ΚΜ: Σίγουρα έτσι είναι. Μετά το Olympia, τα σχέδια παραμένουν;

Μιχάλης: Κώστα μου τα ξέρεις τα σχέδια. Μετά το Olympia θα είμαι σίγουρα φέτος στην Ινδία στο Sheru Classic 2012, μετά θα είμαι στην Ισπανία, το Arnold Classic Europe θα είναι εκεί, θα μας καλέσουν εκεί πέρα. Και μετά είναι και η Αγγλία τον Οκτώβριο αν δεν κάνω λάθος, αλλά δεν είναι σίγουρο και για εκεί πέρα. Και μετά έχει ο Θεός, αλλά τα σχέδιά μας είναι εκεί. Πρώτα ο Θεός, να είμαστε καλά και υγιείς, να παίξουμε το Olympia, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει τώρα, να πάμε καλά και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό εκεί πάνω, και μετά από κει βλέπουμε. Ο πρώτος μας στόχος τώρα είναι εκεί και μετά το συζητάμε.

ΚΜ: Εγώ θέλω στο Olympia να σε δω στην εξάδα.

Μιχάλης: Κώστα μου, από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί.

ΚΜ: Κοίταξε να δεις, αν ο Ronny Rockel μπορεί να μπει στην εξάδα, καταλαβαίνεις, μπορείς κι εσύ άνετα.

Μιχάλης: Μα γι’ αυτό λέμε, εγώ πιστεύω δηλαδή, με αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε φέτος, και με την όρεξη και το πάθος που έχω, αν βγάλουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, θα πάμε πολύ καλά. Πιστεύω κι αυτοί να το δούνε ξέρεις, ρεαλιστικά. Δηλαδή αν το δουν ρεαλιστικά, εγώ πιστεύω πως θα πάμε πάρα πολύ καλά. Που λογικά θα το δούνε. Και πρώτη θέση στην Ισπανία, και δεύτερη θέση στη Γερμανία, και στην Αυστραλία και στο Arnold Classic. Τέσσερις αγώνες. Μας είδανε, το ευχαριστηθήκαν, πιστεύω να το δούνε λίγο θετικά.

ΚΜ: Σίγουρα, συμφωνώ κι εγώ, υπάρχει η δυνατότητα για μια μεγάλη επιτυχία. Οι φωτογραφίες από την προπόνηση πλάτης στο Muscular Development πως σου φάνηκαν;

Μιχάλης: Τώρα αυτό Κώστα είναι όνειρο. Αυτές δεν ήταν φωτογραφίες, αυτά πραγματικά είναι τρέλα.

ΚΜ: Αυτές πρέπει να μπούνε πορτρέτο στο γυμναστήριο.

Μιχάλης: Σίγουρα αυτές οι φωτογραφίες πρέπει να γίνουν πορτρέτο, δηλαδή πρέπει να γίνουν κάδρο οπωσδήποτε. Δηλαδή βλέπω τον εαυτό μου και λέω, αυτός είμαι εγώ; Δεν το πιστεύω. Καταρχήν λέω τι δουλειά έχουν κάνει οι άνθρωποι, τι καταπληκτική δουλειά, τους ευχαριστώ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου, δηλαδή φοβερός ο φωτογράφος ο Per Bernal από το Muscular Development, το περιοδικό φοβερό δηλαδή οι άνθρωποι κάνανε “great job” που λένε.

Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Στο Περιοδικό Muscular Development
Αφιέρωμα Στην Προπόνηση Πλάτης Του Μιχάλη Στο Αμερικάνικο Muscular Development - Τέυχος Ιουνίου '12

ΚΜ: Ναι, είναι καταπληκτικοί.

Μιχάλης: Αλλά όπως είπε και ο φωτογράφος, αν δεν είσαι και έτσι όπως πρέπει να είσαι, ότι φωτογραφία και να βγάλουμε θα είναι χάλια.

ΚΜ: Ε βέβαια, δεν μπορεί να κάνει θαύματα.

Μιχάλης: Ήμασταν καλά, σταθήκαμε καλά, βγήκαμε καλά, και ο φωτογράφος επίσης έκανε τη δουλειά του σωστά.

ΚΜ: Και είχες και πρόβλημα με τη μέση.

Μιχάλης: Θυμάσαι; Αυτό ήταν δηλαδή όλα τα λεφτά. Δεν το περίμενα ούτε κι εγώ. Ειδικά μετά το Arnold Classic να κάνω τέτοια φωτογράφιση, θυμάσαι τι τραβήξαμε εκεί πέρα στο γυμναστήριο και βγάλαμε αυτό το αποτέλεσμα. Δηλαδή, τι να πω; Great job!

ΚΜ: Ποιόυς ανθρώπους θέλεις να ευχαριστήσεις, όπως κάθε φορά;

Μιχάλης: Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ Κώστα σε σένα που βρίσκεσαι εδώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε, για όλα αυτά που έχεις προσφέρει και συνεχίζεις να προσφέρεις, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέκο Σιατραβάνη, είναι η κολώνα για όλους μας πιστεύω, το στήριγμά μας, στον Δαυίδ Μπαλάσα στον προπονητή μου, επίσης κολώνα, σταθερές αξίες, οι τρεις σταθερές αξίες. Λοιπόν, και σε όλα τα παιδιά που μας διαβάζουν, στο bodybuilders.gr, ευχαριστώ όλους στο fan club, δηλαδή τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι όλοι τους καλά, και να δώσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Olympia. Αυτό θέλω εγώ και να πάνε όλα καλά.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστό στην Ελένη μου, όχι ότι την ξεχνάω, έχω πει τόσα πολλά για την γυναίκα μου, ο άνθρωπος είναι το μεγάλο στήριγμα μου, κακά τα ψέμματα. Δηλαδή εντάξει, είναι σε όλα άψογη. Στα φαγητά της, στα ζυγίσματά της, με προσέχει, και δεν είμαι μόνο εγώ. Έχει και τέσσερα παιδιά πίσω της. Κι εγώ κάνω για δέκα! Η αλήθεια να λέγεται, όλη τη μέρα μέσα στην κουζίνα είναι. Φαντάσου ότι πρέπει να βγάλει έξι γεύματα την ημέρα για μένα, και να ‘χει να κάνει και τα υπόλοιπα τα παιδιά. Δηλαδή, να φάνε πρωί μεσημέρι και βράδυ. Και να ‘χεις το σπίτι, να ‘χεις τα αυτά σου, όλα, δηλαδή… εντάξει.

ΚΜ: Είναι η οικογένεια, μεγάλο στήριγμα, έτσι;

Μιχάλης: Είναι όντως στήριγμα μεγάλο. Φοβερό στήριγμα. Και συνεχίζεται ακόμα. Δηλαδή ποτέ δεν μου ‘χει πει μία λέξη. Το μόνο που ρωτάει είναι το πότε έχουμε αγώνες. Δηλαδή φαντάσου τι αγάπη έχει γι’ αυτό που κάνουμε, γιατί της αρέσει πραγματικά. Της αρέσει να βλέπει τον άντρα της ψηλά. Κι επίσης εγώ της βγάζω το καπέλο. Είναι όλα τα λεφτά.

ΚΜ: Συμφωνώ απόλυτα Μιχάλη μου.

Μιχάλης: Γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα. Το έχω πει χιλιάδες φορές. Το να έχεις παιδιά, να ‘χεις σπίτι, και να ‘χεις και έναν άντρα να του φτιάχνεις έξι γεύματα την ημέρα, να τα ζυγίζεις, να προσέχεις, δεν είναι εύκολο πράγμα. Πολλές γυναίκες απορούνε. Και σου λένε ‘μα τι κάνεις;’ Κι όμως. Αυτό που κάνω με ευχαριστεί, μου αρέσει, γι’ αυτό και το συνεχίζω. Και μπράβο της.

ΚΜ: Να σου πω Μιχάλη μου. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Τώρα που είναι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα και είναι δύσκολα, κι εσύ που δουλεύεις τόσες ώρες, και με τόσα παιδιά και με οικογένεια, και σπίτι, πως τα βγάζεις πέρα; Δηλαδή, εντάξει, εμένα μου φαίνεται απίστευτο.

Μιχάλης: Όντως και πολλοί με ρωτάνε, ‘πως τα βγάζεις πέρα με τέσσερα παιδιά;’ . Με την γυναίκα, τον εαυτό σου, να συντηρείται ένα σπίτι, γιατί μόνος μου δουλεύω, και Κώστα είναι πάρα πολύ δύσκολα, δηλαδή κακά τα ψέματα, εδώ και δύο χρόνια έχω ζοριστεί πάρα πολύ, και οικονομικά αλλά και ψυχικά με αυτό το θέμα. Η αλήθεια να λέγεται, έχω κόψει λίγο τις εξόδους παραπάνω, εκεί που βγαίναμε με τα παιδιά έξω δύο φορές την εβδομάδα, μία φορά την εβδομάδα, δεν βγαίνουμε καθόλου, δηλαδή έχουμε κάνει κάποιες περικοπές που μου χουν στοιχίσει εμένα δηλαδή, στεναχωριέμαι, ειλικρινά.

Γιατί εντάξει, η δουλειά έχει πέσει πάρα πολύ, δεν δουλεύει το ταξί όπως δούλευα πριν τρία χρόνια και έβγαζα άσκαστα τα λεφτά μου, γιατί είχε πάρα πολύ δουλειά όντως, τώρα βλέπω η δουλειά έχει μείνει πίσω 50%, δηλαδή δουλεύω όλη μέρα και λέω τι τρομακτικά. Σχολάω και λέω τι βγήκα να κάνω. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, δηλαδή όντως πολλοί απορούνε, πως γίνεται. Γίνεται αλλά γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Όχι όπως ήτανε παλιά.

ΚΜ: Και παρ’ όλες τις δυσκολίες, δεν το βάζεις κάτω ποτέ.

Μιχάλης:
Όχι, ειδικά σε αυτό το θέμα τουλάχιστον. Έχω στερηθεί πάρα πολύ αλλά σε προετοιμασία να το βάλω κάτω, δεν το "ξέρω". Αυτό προσπαθώ να το κρατήσω ακέραια. Γιατί αυτό μας έχει βοηθήσει λίγο παραπάνω, και ηθικά και πνευματικά. Γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτό με κάνει όταν πηγαίνω στο γυμναστήριο να νιώθω άλλος άνθρωπος. Παρ'ολα τα προβλήματα και που δεν έχω δουλειά, αυτό είναι για μένα ένα μεγάλο ατού, που πάω γυμναστήριο και ξεδίνω εκεί πέρα τελοσπάντων, είμαι πολύ ήρεμος σπίτι μου, και είναι σαν να μην τρέχει τίποτα. Είναι ένα προβληματάκι που πιστεύω και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ξεπεραστεί.

ΚΜ: Και εγώ το εύχομαι πραγματικά.

Μιχάλης: Κώστα μου χάρηκα πάρα πολύ που σ'ακουσα και έυχομαι τα καλύτερα. Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα διορθώνονται.

ΚΜ: Να'σαι καλά Μιχάλη μου, σου εύχομαι εκ μέρους όλων μας καλή δύναμη με την προετοιμασία σου και θα τα πούμε πάλι σύντομα.

Γράψτε τις ευχές σας προς τον Μιχάλη και ακολουθείστε την πορεία του στο forum μας:
Μιχάλης Κεφαλιανός - Ο Δρόμος Για Το Mr. Olympia 2012 !!


Copyright 2012 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας. Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Αποκλειστικά Νέα Bodybuilding Από Ελλάδα
  Wabba International Mr. Αιγαίο 2017
  Wabba World Hellas - Αθήνα 11 Ιουνίου
  Διαγωνισμός NAC Mr. & Ms. Hellas 2017
  INBA Natural Mr. Hellas 2017 Στην Αθήνα
  IFBB Grand Prix Agathokleous 2016 Στη Λευκωσία
  Πρόγραμμα Αγώνων ΕΟΣΔ Μαΐου-Ιουνίου 2016
  Πρόσκληση Μιχάλη Κεφαλιανού Στο Arnold Αφρικής!
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Προπόνηση Ώμων Στη Ρόδο
  Arnold Classic Europe 2015 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Natural Mr. Hellas 2015 Στη Ζάκυνθο
  Πάρης Νικολάου Προπόνηση Πριν 28ο Πανελλήνιο IFBB
  Ο Jay Cutler Στην Ελλάδα: Φωτογραφίες & Video!
  Γιώργος Ξάνθης - Αγωνιστικά Νέα Για Το 2015!
  Προπόνηση Έλενας Καββά Για Το Ferrigno Legacy 2014
  Wabba Mr. Κρήτη 2014: Gallery Φωτογραφιών Αγώνα
  Ktistakis Challenge 2014 Gallery Φωτογραφιών Αγώνα
  Κεφαλιανός 24 Ώρες Πριν Το Arnold Brazil 2014
  Ktistakis Challenge 2014 - 3ο Greek King Στα Χανιά
  ΗΡΑΚΛΗΣ FiberMASS: Το Νέο “Όπλο” Της PowerFood
  Τα Νέα Του Μιχάλη Κεφαλιανού - Νοέμβριος 2013
  Προπόνηση Πλάτης Μιχ. Κεφαλιανού Με Γιάννη Μάγκο
  Arnold Classic Και Στην Αυστραλία Το 2015
  Joe Weider's Olympia Weekend 2013
  Διασυλλογικό IFBB Alexander 2013 - Νίκη Αττιλάκου
  Mr. Κρήτη - Greek King 2013: Πλήρη Αποτελέσματα
  Ποσειδώνια 2013: Αποτελέσματα & Φωτογραφίες
  Πρόγραμμα Αγώνων Bodybuilding Ελλάδας Άνοιξης 2013
  2013 IFBB New York Pro - Η Επιστροφή Του Martinez
  Mr. Europe Pro 2013: Η 4η Χρονιά Του Μεγάλου Αγώνα
  Arnold Classic Brazil: Η Εξάπλωση Του Bodybuilding
  IFBB Australian Pro 2013 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Μη Μου Χαλάς Τη Μέρα H Μεγάλη Επιστροφή Του Arnold
  Wabba Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2012 - Πληροφορίες
  Σεμινάριο Μιχάλη Κεφαλιανού Στις Σέρρες
  18ο Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης IFBB
  EVLS Prague Pro 2012 Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Πάρης Νικολάου 6 Εβδομάδες Πριν Το Οδύσσεια 2012
  Arnold Classic Europe 2012 - 8ος ο Μιχ. Κεφαλιανός
  Γρηγόρης Καραγιάννης - 3η Θέση Στο Arnold Amateur!
  Συνέντευξη Μ. Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Olympia 2012
  Sheru Classic 2012 Επιστροφή Κεφαλιανού Στην Ινδία
  Συνέντευξη Θανάση Αττιλάκου - Wabba Mr Hellas 2012
  WΑΒΒΑ Πρωτάθλημα Mr. Hellas 2012
  NABBA-WFF Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 Στην Κομοτηνή
  Video Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού Στο MuscleMag
  Mr. Europe Pro 2012: Στη Μάχη Ο Μιχάλης Κεφαλιανός
  FIBO 2012 - Κεφαλιανός & Μπαλάσας Προπονούν Πλάτη
  2012 FIBO Power - Προπόνηση Ώμων Μιχάλη Κεφαλιανού
  Αγωνιστικά Νέα Της IFBB Figure Pro Ελένης Πλακίτση
  Agathokleous Grand Prix 2012 Στη Λευκωσία
  ΗΡΑΚΛΗΣ GrowMax - Νέο Συμπλήρωμα Powerfood Hellas
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού 2011 - Μέρος 2ο
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Ανασκόπηση 2011
  Διήγηση - Αφιέρωμα Στο Σπύρο Μπουρνάζο - Μέρος 2ο
  Σπύρος Μπουρνάζος -Ένας Φίλος Από Τα Παλιά Θυμάται
  Arnold Classic Europe 2011 Video Μιχάλη Κεφαλιανού
  17ο Πανελλήνιο Κύπελλο IFBB - Νίκη Γιάννη Μάγκου!
  Μιχάλης Κεφαλιανός - Οδύσσεια Για Το Olympia 2011
  Sheru Classic Στην Ινδία Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Ο Μ. Κεφαλιανός Στα Διεθνή Περιοδικά Bodybuilding!
  Συνέντευξη Με Τον IFBB Mr. Hellas Τάσο Μηνίδη
  Συνέντευξη Κώστα Σταμάτη Μετά Το Hercules 2011
  Hercules 2011 - Mr. Στερεά Ελλάς Στη Λιβαδειά
  Ανταπόκριση & Εντυπώσεις Από Wabba Mr. Hellas 2011
  WABBA Mr. Hellas 2011 - Αποτελέσματα & Φωτογραφίες
  Mr. Κρήτη - Greek King 2011 - Αποτελέσματα
  NABBA-WFF Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bodybuilding 2011
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Fibo Power Pro 2011
  2011 IFBB FIBO Power Pro - Πλήρη Αποτελέσματα
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Προκρίνεται Στο Mr. Olympia!!
  Μιχάλης Κεφαλιανός 12 Μέρες Πριν Το Australian Pro
  Μιχάλης Ζαμπίδης - Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  2011 Αυστραλιανό Grand Prix Με Μιχάλη Κεφαλιανό!
  Arnold Classic 2011 - Λίστες Αγωνιζομένων
  Arnold Sports Festival 2011: Πληροφορίες Εκδήλωσης
  WABBA Mr. Οδύσσεια 2010 - Αποτελέσματα & Photo!
  Αποτελέσματα 16ου Πανελληνίου Κυπέλλου IFBB
  Φωτογράφιση Μ.Κεφαλιανού Στο Muscular Development!
  16o Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης IFBB
  Πρόγραμμα Αγώνων Της IFBB Για Το 2011
  Παρασκευάς Νικολάου Πριν Το WABBA Mr Οδύσσεια 2010
  WABBA Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2010
  Συνεργασία Μανώλη Καραμανλάκη Με Τον Peter Trenz
  Michael Kefalianos Signs Contract With MHP!!
  2ο IFBB Olympus Pro Grand Prix - Elite Tour
  2010 Mr. Europe Pro - Madrid, Spain - 11/Sep/2010
  Κεφαλιανός & Καραμανλάκης Στο IFBB Dallas Pro 2010
  Mr. Olympia 2010 - Αγωνιστική Προεπισκόπηση
  Video Μανώλη Καραμανλάκη 7 Εβδ. Πριν Το Dallas Pro
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Θα Αγωνιστεί Στο Tampa Pro!
  Π.Ε.Σ.Δ. WABBA Πρωτάθλημα Mr. Hellas 2010
  1ο IFBB Olympus Pro Grand Prix - Αποτελέσματα.
  23o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IFBB / Ε.Ο.Σ.Δ.
  Wabba Mr. Αιγαίο 2010 - Αποτελέσματα
  Αγωνιστικά Νέα Μανώλη Καραμανλάκη Για Το 2010
  Κτιστάκης Challange - Mr. Κρήτη 2010
  Π.Ε.Σ.Δ. (WABBA) Κύπελλο Mr. Οδύσσεια 2009
  Μανώλης Καραμανλάκης Αγωνίζεται Στο Sacramento Pro
  Michael Kefalianos - Road To The 2009 Mr. Olympia
  Guest Posing Μιχάλη Κεφαλιανού Στα Χανία
  Προετοιμασία Του M. Κεφαλιανού Για Το Olympia 2009
  Π.Ε.Σ.Δ. (WABBA) Mr. Hellas 2009 - Κάλυψη Αγώνων
  Ο Μανώλης Καραμανλάκης Στο Temple Gym Του D. Yates
  Desktop Wallpapers Ελλήνων Bodybuilder
  Φωτογράφιση Μιχάλη Κεφαλιανού Στη Μελβούρνη
  Η Πρώτη Ελληνική Πρωτεϊνη Στον Κόσμο: ΗΡΑΚΛΗΣ
  Michael Kefalianos Guest Posing In Rodos Island
  Ο Μιχάλης Κεφαλιανός Κερδίζει Επαγγελματική Κάρτα!
  Video Από Τη Νίκη Του Μ. Κεφαλιανού Στη Γερμανία
  Wabba Mr. Αιγάιο 2005 Στην Κώ - Αποτελέσματα
   

    
    

 

Έλληνες Πρωταθλητές
Σπύρος Μπουρνάζος - Spyros Bournazos
Μιχάλης Κεφαλιανός - Michael Kefalianos
Μανώλης Καραμανλάκης - Manolis Karamanlakis
Αλέκος Σιατραβάνης
Σταύρος Παπαδόπουλος
Μανώλης Τζινίδης
Δαυίδ Μπαλάσας

Έλατε στην παρέα μας στο Bodybuilders.gr Facebook fan page. Πατήστε εδώ για να δείτε τα πιο πρόσφατα μας video στο YouTube!  

  

 
   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2018 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies