Ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το τόπικ είναι γιατί μετά απο αυτό που θα σας περιγράψω κατάλαβα οτι το μεταπροπονητικό γεύμα είναι το Α και το Ω της όλης προσπάθειας.
Λοιπόν ο φίλος μου γυμνάζεται απο πολύ μικρή ηλικία και τα τελευταία 10 χρόνια είναι πάνω κάτω στα 82 κιλα. Λιπομέτρση έδειξε 13%. Είναι 1 και 86 ύψος και όταν λέω γυμναστική κάνει τα εξής: Τρέχει 3 φορές την βδομάδα απο 9 Km και 1 με 2 φορές τη βδομάδα κάνει έλξεις, καμψεις, κοιλιακούς, δικέφαλους, πίσω δελτοιειδής. Αυτά μόνο. Τρώει τα πάντα και σε μεγάλες ποσότητες, ψωμι μπόλικο και πάνω απο όλα 2 φέτες τυρί φέτα την ημέρα.
Μετά απο παρότρινση δική μου έβαλε μετά απο κάθε προπόνηση είτε αερόβια είτε όχι, 4 ασπράδια και 2 κουταλιές γλυκόζη. Εδώ και ένα μήνα το κάνει αυτό χωρίς να αλλάξει τίποτε άλλο στη διατροφή του και ακούστε το θεικό. Όταν ανέβηκε στη ζυγαριά και είδε οτι πήρε 1 κιλό και μάλιστα οτι περνούσαν οι μέρες και δεν επανερχόταν στα 82 του κιλά άρχισε να φωνάζει οτι τον κατέστρεψα. Οταν όμως του έκανα λιπομέτρηση κατάλαβα οτι μάλλον του έκανα πολύ καλό. Είχε δείξει 12.22%. Και τώρα απορώ. Αν μπορεί αυτό το επιπλέον γεύμα να κάνει τόση διαφορά (έστω και μικρή) σε κάποιον που δεν κάνει διατροφή τότε τί μπορεί να κάνει σε κάποιον που κάνει διατροφή κανονικά και γυμνάζεται με ένταση στα βάρη. Συνεπώς το μεταπροπονητικό γεύμα είναι το Α και το Ω της όλης φάσης.