Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Διάφορες συνταγές για bodybuilding

  
  1. #1
    Senior Bodybuilder natasa has a spectacular aura about natasa has a spectacular aura about
    Join Date
    01-03-06
    Location
    athens
    Posts
    1,356

    Default Διάφορες συνταγές για bodybuilding

    Το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να βρω συνταγές στις οποίες να υπάρχει συνδυασμός πρωτεινης υδατάνθρακα κ καλών λιπαρών σε ένα γεύμα (μαζί με λαχανικά) ώστε το πιάτο από μόνο του να αποτελεί ένα ΄πλήρες γεύμα.

    Σας παραθέτω μία ("Κοτόπουλο στο γκριλ με κους κους"). Η πηγή είναι οι συνταγές της θείας ευτέρπης:D γι αυτο τα υλικά και η εκτέλεση τα δίνω όπως τα αναφέρει. Φυσικά και θα πρέπει να κάνετε καποιες αλλαγές, π.χ. σκέτο στηθος κοτοπουλο, όχι βούτυρο, κι από κει και πέρα κατά τον ουρανίσκο σας:D

    Λοιπόν:
    Κοτόπουλο στο γκριλ με κους κους

    Υλικά για 2 άτομα:
    · 100 γρ κους κους (1/2 φλιτζανι),
    · 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο,
    · ½ κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες,
    · ½ κολοκύθι ψιλοκομμένο,
    · κίγα κομμάτια από κόκκινη και κίτρινη πιπεριά,
    · 6 κομμάτια λιαστές ντομάτες,
    · 6 κουτ. Σούπας χυμό πορτοκάλι,
    · 1 κουτ. Σούπας δυόσμο,
    · 4 κομμάτια κοτόπουλο στήθος με την πέτσα,
    · 1 κουτ. Σούπας βούτυρο μαλακό

    Εκτέλεση
    o Ζεστάνετε το γκριλ. Βάλτε ένα φλιτζάνι νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και βράστε το κους κους για 10 λεπτά. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να «σταθεί» για άλλα 10 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσουν.
    o Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τσαιγαρίστε το κρεμμύδι και το κολοκύθι. Στη συνέχεια ρίξτε τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες και τελευταίο το κους κους. Τέλος προσθέστε 4 κουτ. Σούπας χυμό πορτοκάλι και το δυόσμο.
    o Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα πιρέξ, αφού το αλατοπιπερώσετε καλά και το αλέιψετε με βούτυρο. Περιχύστε το με τις υπόλοιπες 2 κουτ. Σούπας χυμό πορτοκαλιού.
    o Βάλτε το στο γκριλ για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς το για να ψηθεί παντού. Θα είναι έτοιμο, όταν η πέτσα ροδοκοκκινίσει και είναι τραγανή,
    o Σερβίρετε το κοτόπουλο με το κους κους.

    Την συνταγή την δοκίμασα χτες πρωτη φορα, με τις αλλαγές που σας είπα κ κατι ακομα, κι η εντύπωση ήταν πολύ θετική. ΠΛήρες γεύμα, γρήγορο 20 λεπτά max, εύκολο, (και πέρα από νόστιμο-για όσους οι γεύσεις είναι κοντά στα παραπάνω υλικά- ωραίο κ στο μάτι επίσης).

  2. #2
    GRF is on a distinguished road
    Join Date
    16-03-05
    Posts
    9,327

    Default

    Ναι το βούτυρο λογικά δεν χρειάζεται, ούτε και το pyrex, μπορεί κανείς να βάλει απευθείας τα στήθη στο grill. Αυτό με το βράσιμο-μαλάκωμα πολύ καλή ιδέα! Ψάχνω να βρω γμτ τρόπο να κάνω το κοτόπουλο στο grill ώστε να είναι τραγανό απ'εξω, αλλά μαλακό και από μέσα και όλο κάτι πάει στραβά. Έτσι όπως το κανες Νατάσα, το κοτόπουλο πώς βγήκε;

    Thanks για τη συνταγή (και congrats for the 1000+ posts)[:-thumbu]

  3. #3
    Junior Bodybuilder panos46
    Join Date
    24-02-08
    Location
    θεσσαλονικη, Greece.
    Posts
    127

    Default

    μπραβο νατασα,συνταγη ολα σε ενα!
    μπορεις για να παρει περισσοτερη γευση το κους κους, να το βρασεις στα υγρα που εβρασες το κοτοπουλο(ετσι θα εχεις και ετοιμο βρασμενο νερο!).απλα η πετσα απο το κοτοπουλο θα το κανει λιγο λιπαρο.μπορουμε και να τη βγαλουμε(100 θερμιδες ειναι αυτες).
    επισης στο τελος,αμα θελουμε μπορουμε να προσθεσουμε και τριμμενη φετα με 40% λιγοτερα λιπαρα(για να υπαρχει και γαλακτοκομικο υλικο)
    παντως και απο χρωματα ,απο τα υλικα που περιεχει,ειναι εμφανισιμο και στο ματι.συνεχισε ετσι!

    GRF,το κοτοπουλο μπορουμε να το ριξουμε ενα γρηγορο δυνατο ψησιμο στο τηγανι πριν το βαλουμε στο γκριλ.η να το σκεπασουμε με αλουμινοχαρτο.
    παντως αυτο που κανω εγω,ειναι να το ψηνω στο: πανω-κατω και αερα σκεπασμενο,και μετα το περναω για λιγο απο το γκριλ ,ξεσκεπαστο να ροδισει,και ετσι βγαινει ζουμερο μεσα.
    , ..

  4. #4
    Senior Bodybuilder natasa has a spectacular aura about natasa has a spectacular aura about
    Join Date
    01-03-06
    Location
    athens
    Posts
    1,356

    Default

    γιάννη όντως βγήκε μέσα μαλακό έξω τραγανό (δεν το αφησα και πολυ στο grill),

    παναγιώτη, όντως καλή ιδέα αυτό με το να το βρασεις στο ζουμι απ το κοτόπουλο, δεν το ξερα ότι γίνεται το θεωρούσα σχετικά "βρωμικο" αυτο το νερο (ξερεις επειδη βραζει το κοτοπουλο, πεταμα μετα). Αν γίνεται πάντως καλύτερα φυσικά, όντως έτοιμο βρασμένο νερό και λιγότερες κατσαρόλες για πλυσιμο μετα:D

    εννοείται πετσες κ βουτυρα κτλ δεν έβαλα, απλά παρεθεσα τη συνταγη οπως είναι αρχικά

    thnx για τα tips του ψησιματος

  5. #5
    Junior Bodybuilder panos46
    Join Date
    24-02-08
    Location
    θεσσαλονικη, Greece.
    Posts
    127

    Default

    νατασα ολοι μας λιγο πολυ,εχουμε χρησιμοποιησει κυβους για γευση(λαχανικων,κοτας,μοσχαρι) στα φαγητα..
    αυτοι ,στην ουσια ειναι βρασμενα και αφυδατωμενα υλικα,συν ορισμενα συντηριτικα..οι κυβοι απο μοσχαρι και κοτα,προκυπτουν απο βρασμενα...εχμμμ....
    κοκκαλα και υπολειματα κρεατων απο ενα αλλο τμημα παραγωγης.(πχ,κοκκαλα που μενουν απο τα φιλετα).ολα ειναι αλυσιδα και δεν πετιεται τιποτα.
    εμεις στη δουλεια,φτιαχναμε τα κονσομε(σουπες κρεατικων)απο συνδιασμο βρασμενων κοκκαλων και κυβων..

    οποτε το ζουμακι απο το φιλετο στηθος κοτοπουλο,πιστεψε με,ειναι οτι πιο εκλεκτο υπαρχει.
    συν το οτι εχει ολα τα θρεπτικα στοιχεια του κρεατος που μενουν στο υγρο απο τη βραση.απλα εχε κατα νου,οτι το κους κους θα βγει λιγο πιο πιχτο.
    οταν κανω κοτοπουλο βραστο,στο ζουμι μετα,βραζω ρυζι και το αφηνω στο τελος να απορροφησει ολα τα υγρα(προσθετοντας λιγο νερο μεχρι να γινει).
    βεβαια η θεωρια λεει: 2 μερη νερο,1 μερος ρυζι.αλλα καλο ειναι να το κοιτας και να δοκιμαζεις που και που.
    για μενα,ειναι ο καλυτερος τροπος μαγειρεματος για το ρυζι.(χρησιμοποιω ρυζι νυχακι)
    , ..

  6. #6
    Junior Bodybuilder giannis123
    Join Date
    03-06-07
    Location
    ροδος, Greece.
    Posts
    244

    Default

    Πανος46 απο οσο ξερω τις κονσομε με κοκαλο τις απαγορευσανε συμφωνα με το haccp
    Don't take life too serious, it is not permanent.


 
+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts