Καλώς Ορίσατε Στο Bodybuilders.gr - Κάντε Εγγραφή Και Ελάτε Στην Παρέα Μας! Register

Page 44 of 44 FirstFirst ... 344041424344
Results 1,291 to 1,318 of 1318
  1. #1291
    Pumping Iron lamprini's Avatar
    Join Date
    31-05-15
    Posts
    359

    Default

    Tις πηρα πριν λιγο και δεν προλαβα να τις δειξω στον γιατρο ,απλα η μικροβιολογος μου ανεφερε για την χοληστερινη και για την Β12 που ειναι υψηλες ,απο συμπληρωματα αυτο τον καιρο δεν παιρνω τιποτα!!!Σ"ευχαριστω πολυ για την απαντηση !!!

  2. #1292
    Senior Bodybuilder DIVER's Avatar
    Join Date
    29-08-11
    Location
    Αθήνα-Νέα Ιωνία
    Posts
    8,833

    Default

    Στην οικογένεια έχετε ιστορικό χοληστερίνης;
    BP:120
    BSQ:160 (170 smith)
    DL:190
    OHP:87,5

  3. #1293
    Pumping Iron lamprini's Avatar
    Join Date
    31-05-15
    Posts
    359

    Default

    Οι γονεις μου δεν ειχαν ποτε θεμα με χοληστερινη !!!
    Η καρδιολογος που ρωτησα μου ειπε πως δεν το δινει και πολυ σημασια γιατι η καλη χοληστερινη ειναι υψηλη!!! Στον ενδοκρινολογο θα παω την Τεταρτη!!!Diver μηπως πρεπει να προσεξω κατι και σε κανενα μηνα να τις επαναλαβω;;;;

  4. #1294
    Senior Bodybuilder DIVER's Avatar
    Join Date
    29-08-11
    Location
    Αθήνα-Νέα Ιωνία
    Posts
    8,833

    Default

    Ναι, καλό θα ήταν να κάνεις μια επανεξέταση. Να με συγχωρεί ο καρδιολόγος σου αλλά λέει @@@. Είσαι μια νέα κοπέλα που και διατροφή σωστή κάνει και γυμνάζεται. Η χοληστερίνη δε θα έπρεπε να είναι πάνω από τα φυσιολογικά όρια. Σαφώς και δεν είναι σε επίπεδα να θορυβείσαι, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχει γενετική προδιάθεση οπότε καλό θα είναι να το τσεκάρεις. Πάντως επαναλαμβάνω οτι δε χρειάζεται να αγχώνεσαι.
    BP:120
    BSQ:160 (170 smith)
    DL:190
    OHP:87,5

  5. #1295
    Pumping Iron lamprini's Avatar
    Join Date
    31-05-15
    Posts
    359

    Default

    Οκ !!! Σ'εκανενα μηνα περιπου θα τις επαναλαβω!!!
    Σ'ευχαριστω πολυ !!!

  6. #1296
    New Bodybuilder
    Join Date
    15-02-17
    Posts
    2

    Default

    Γειά σας, Από κάτω θα παραθέσω τις αυξημένες τιμές από τις βιοχημικές εξετάσεις που έκανα πρόσφατα. Κάνω καθημερινά έντονη γυμναστική με βάρη και αερόβιο και κάνω λήψη κρεατίνης για περίπου ένα μήνα αλλά και πρωτείνης για παραπάνω από ένα μήνα. Υπάρχει κάτι ανησυχητικό? μήπως πρέπει να σταματήσω να τα παίρνω?
    SGPT (ALT) Πυροσταφυλική τρανσαμινάση 52 ΑΙΜ φυσιολογικό 8-40
    LDH Γαλακτική δευδρογενάση 317 ΑΙΜ φυσιολογικο 80-230



  7. #1297
    New Bodybuilder
    Join Date
    15-02-17
    Posts
    2

    Default

    Γειά σας, Από κάτω θα παραθέσω τις αυξημένες τιμές από τις βιοχημικές εξετάσεις που έκανα πρόσφατα. Κάνω καθημερινά έντονη γυμναστική με βάρη και αερόβιο και κάνω λήψη κρεατίνης για περίπου ένα μήνα αλλά και πρωτείνης για παραπάνω από ένα μήνα. Υπάρχει κάτι ανησυχητικό? μήπως πρέπει να σταματήσω να τα παίρνω?
    SGPT (ALT) Πυροσταφυλική τρανσαμινάση 52 ΑΙΜ φυσιολογικό 8-40
    LDH Γαλακτική δευδρογενάση 317 ΑΙΜ φυσιολογικο 80-230

  8. #1298
    Senior Bodybuilder giannis_84's Avatar
    Join Date
    05-10-09
    Location
    Greek bb Mecca
    Posts
    1,373

    Default

    Παραθέτω και καποιες τιμες απ τις δικες μου που ελαβα σημερα. Να σημειωσω οτι πριν γινει αιμοληψία, προηγηθηκαν 3 μερες off απ το γυμναστηριο και μειωμενες ποσοτητες σε πρωτεΐνη, ενω σταματησα και καθε συμπληρωμα (βιταμινες, whey, Ω3).
    -Σακχαρο: 82 (ορια 74-106)
    -Ουρια: 38 (ορ. <50)
    -Ουρικο οξυ: 3,75 (ορ. 3,6-7,7)
    -Κρεατινινη: 1,15 (ορ. 0,7-1,3)
    -Χοληστερολη: 128 (ορ. <200)
    -Τριγλυκεριδια*: 147 (ορ. <150)
    -HDL: 54,6 (ορ. 35-55)
    -LDL: 44 (ορ. 66-178)
    -SGOT: 26 (<37)
    -SGPT: 29 (<41)
    -ALP: 38 (35-141)
    -CPK: 111 (<190)
    -CRP: 0.1 (0.03-0.5)
    -Fe: 148 (65-175)
    -Φερριτινη: 337,6 (30-400)
    -TSH: 3.72 (0.27-4.20)
    -T4: 7.35 (5.13-14.1)

    *Συκωτι που παντα ηταν τσιμπιμενο, τωρα ολα οκ! Το μονο που με "προβληματισε" ηταν η οριακη τιμη στα τριγλυκεριδια! Συγκρινοντας τα δε με την περυσινη τιμη, διπλασιαστηκαν! (περυσι 68)
    Δε ξερω τι μπορει να "φταίει", οχι οτι εχει ξεφυγει η τιμη, αλλά διχως να χω αλλαξει κατι συνταρακτικο στη διατροφη μου, τρωγοντας υγιεινα ολο το χρονο (χωρις υπερβολες σε πρωτεΐνες, οι οποιες προερχονται απο καθαρες πηγες οπως κοτοπ/αβγο/απαχο κρεας), παιρνοντας Ω3 (1γρ) καθημερινα, τοσο ραγδαια αυξηση τιμης μού προκαλεσε την περιέργεια..
    Απο συμπληρωματα παιρνω whey, κρεατινη 1-2 κυκλους το χρονο, βιτ. C/B/D, Ω3.
    Δε ξερω αν χρειαστει να αυξησω λιγο τα Ω3 ή και να προσθεσω κανα συμπληρωμα Νιασινης..
    "Don't bitch at me when your results aren't there, don't tell me your program sucks... Your program's just fine, YOU suck!"
    Μερα χωρις γυμναστηριο, ποσο χαμενη πηγε..!
    ...Albums are on!

  9. #1299

    Default Εξετασεις αιματος!!!

    Καλησπερα παιδια,ειμαι νέος στο forum Και θα ηθελα την βοηθεια σας.Καταρχας ειμαι 16 ετών και γυμναζομαι περιπου 2 χρονια με βαρη.Σε 4 μερες απο τωρα θα κανω εξετασεις αιματος και εχω ανησυχήσει παρα πολυ μη δειξει τιποτα περιεργο και ανησυχήσουν οι δικοι μ και εγω..Τα συμπληρωματα που παιρνω ειναι πρωτεινη,κρεατινη,αμινοξεα,ZMA,νιτρικο και ω3.Ειμαι στο χωριο τρ και δεν εχω καμια επαφή με συνπληρωματα και γυμναστικη.Ειναι αρκετές 7-8μερες χωρις κανενα συμπληρωματα πολυ νερο να "καθαρίσω" ωστε ναναι φυσιολογικές οι εξετασεις μου;Ευχαριστω πολυ περιμενω απαντησεις.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  10. #1300
    Advanced Bodybuilder Labros13's Avatar
    Join Date
    07-01-13
    Location
    Keratsini
    Posts
    1,065

    Default

    Δεν υπαρχει θεμα απο τα συμπληρωματα.Ισως η κρεατινη να δειξει λιγο υψηλοτερα την κρεατινινη σου.Σε καποιος συμβαινει,σε αλλους οχι.

  11. #1301

    Default

    Quote Originally Posted by Labros13 View Post
    Δεν υπαρχει θεμα απο τα συμπληρωματα.Ισως η κρεατινη να δειξει λιγο υψηλοτερα την κρεατινινη σου.Σε καποιος συμβαινει,σε αλλους οχι.
    Υπαρχει καποιος τροπος να το κανω να μην ειναι και τοσο υψηλή ;πχ να προσέξω κατι πριν την ενεταση ή κατι τετοιο.
    Επισης εχω και μια ερωτηση.Σε αυτες τις 4 μερες να παρω κατι βοτανακια π εχω αντιοξειδωτικά;(σπιρουλινα,σιταροχορτο,τσουκνίδα,πυρήνες βερίκοκου)


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  12. #1302
    Advanced Bodybuilder Labros13's Avatar
    Join Date
    07-01-13
    Location
    Keratsini
    Posts
    1,065

    Default

    Αφου θα κανεις σε 4 μερες οχι δεν αλλαζει κατι.Δεν χρειαζεται να παρεις κατι ρε συ,μην τρελενεσαι .Πιο πιθανο ειναι να εχουν καμια βρωμια τα βοτανα και να σου ανεβασουν ψευδως καμια τρανσαμιναση παρα να σε βοηθησουν καπου τωρα.Μην αγχωνεσαι,ολα καθαρα θα ειναι.

  13. #1303
    Junior Bodybuilder Fitpal's Avatar
    Join Date
    22-12-16
    Location
    θεσσαλονικη
    Posts
    169

    Default

    Ακομα με εντυπωσιαζει το γεγονος πως εισαι 16 και παιρνεις ολα αυτα...ουτε προταθλητισμο να κανες!

  14. #1304

    Default

    Quote Originally Posted by Fitpal View Post
    Ακομα με εντυπωσιαζει το γεγονος πως εισαι 16 και παιρνεις ολα αυτα...ουτε προταθλητισμο να κανες!
    Θα κανω


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  15. #1305

    Default Οδηγός γενικών εξετάσεων αίματος &amp; ούρων

    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by basiliswar; 12-06-17 at 20:30.

  16. #1306
    Senior Bodybuilder
    Join Date
    27-08-08
    Location
    Athens, Greece.
    Posts
    1,982

    Default

    Παρέλαβα σήμερα εξετάσεις. CPK- CK-MB ανεβασμένες, δεν θυμόμουν οτι είχα ραντεβού για τις εξετάσεις και δεν ειχα κανει off λιγες μερες πριν τις κάνω.

    Γλυκόζη 76 ( 70-105 )
    Κρεατινινη 0.9 ( 0.8-1.5)
    Φωσφαταση Αλκαλική 152 (80-270)
    SGOT 40 (5-40)
    SGPT 36 ( 5-40)
    γ-GT 12 (10-50)
    Λευκωματα Ολικά 7.9 ( 6.4-8.3 )
    Αλβουμίνη 4.2 ( 3.5-5 )
    CPK 555 (40-226)
    CK-MB 25 (1.8-19.4)
    Χοληστερίνη LDL 154 ( 140-240 ) δεν κατάλαβα οταν της εγραψε ο γιατρός οτι δεν εβαλε και HDL
    Τριγλυκερίδια 46 ( 40-160 )
    Ασβεστιο ολικό 9.5 ( 8.8-10.8 )

    Εκανα και T3-T4-TSH και αντισώματα και θα πάω απο βδομάδα στον ενδοκρινολόγο, μέσα στα όρια ειδα ειναι και αυτές απλα λογω κληρονομικότητας ειπα να τα τσεκάρω γιατι παλαιότερα μια τιμή ηταν εκτος ορίων και μου ειπαν να το ξαναελεγξω.

  17. #1307
    Junior Bodybuilder
    Join Date
    20-08-14
    Posts
    224

    Default

    Καλημέρα σε όλους !!!
    Επειδή έχω χαθεί λίγο με τις διάφορες εξετάσεις μπορεί κάποιος αν δεν βαριέται να μου γράψει τι ακριβώς εξετάσεις αίματος και ορμονών να ζητήσω από τον γιατρό ;
    Ευχαριστώ :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  18. #1308

    Default

    Αν θες να το ψάξεις σε βάθος αυτά:
    - Γενική Αίματος
    - Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών, CRP (Δείκτες Φλεγμονής)
    - Σίδηρος, Φερριτίνη, Φυλλικό οξύ, Βιταμίνη Β12 (Εξετάσεις για Αναιμία)
    - Σάκχαρο
    - Ολική Χοληστερίνη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια (Λιπίδια - Καρδιά)
    - SGOT, SGPT, γ-GT, Αλκαλική Φωσφατάση, Ολική Χολερυθρίνη (Συκώτι)
    - Ουρία, Κρεατινίνη, Ουρικό οξύ (Νεφρά)
    - Αμυλάση (Πάγκρεας)
    - CPK, LDH (Μυς)
    - Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Φώσφορος (Ηλεκτρολύτες)
    - TSH, FT3, FT4, Αντισώματα (Θυρεοειδής)
    - Ολική Τεστοστερόνη, Ελεύθερη Τεστοστερόνη, FSH, LH, Προλακτίνη (Ορμόνες Φύλου)
    - Ε2 (Οιστρογόνα)
    - Κορτιζόλη (Επινεφρίδια)
    - Παραθορμόνη (Παραθυρεοειδείς Αδένες) και βιταμίνη D3

  19. #1309
    Junior Bodybuilder
    Join Date
    20-08-14
    Posts
    224

    Default

    Quote Originally Posted by hardgainer32 View Post
    Αν θες να το ψάξεις σε βάθος αυτά:
    - Γενική Αίματος
    - Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών, CRP (Δείκτες Φλεγμονής)
    - Σίδηρος, Φερριτίνη, Φυλλικό οξύ, Βιταμίνη Β12 (Εξετάσεις για Αναιμία)
    - Σάκχαρο
    - Ολική Χοληστερίνη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια (Λιπίδια - Καρδιά)
    - SGOT, SGPT, γ-GT, Αλκαλική Φωσφατάση, Ολική Χολερυθρίνη (Συκώτι)
    - Ουρία, Κρεατινίνη, Ουρικό οξύ (Νεφρά)
    - Αμυλάση (Πάγκρεας)
    - CPK, LDH (Μυς)
    - Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Φώσφορος (Ηλεκτρολύτες)
    - TSH, FT3, FT4, Αντισώματα (Θυρεοειδής)
    - Ολική Τεστοστερόνη, Ελεύθερη Τεστοστερόνη, FSH, LH, Προλακτίνη (Ορμόνες Φύλου)
    - Ε2 (Οιστρογόνα)
    - Κορτιζόλη (Επινεφρίδια)
    - Παραθορμόνη (Παραθυρεοειδείς Αδένες) και βιταμίνη D3
    Κατατοπιστικότατος !!! Σε ευχαριστώ πολύ .
    Γνωρίζεις αν όλες αυτές δικαιολογούνται από τα εκάστοτε ταμεία κοινωνικής ασφάλισης ; Η αν ξέρεις περίπου κάποιο κόστος ;


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  20. #1310

    Default

    Εκτός από την ελεύθερη τεστοστερόνη όλες οι άλλες εξετάσεις καλύπτονται από τον ΕΟΠΠΥ.
    Αν αποφασίσεις να τις κάνεις σε δημόσιο νοσοκομείο, δεν θα πληρώσεις τίποτα. Βέβαια θα χρειαστεί να περιμένεις κάποιο διάστημα μέχρι να έρθει το ραντεβού σου.
    Αν αποφασίσεις να τις κάνεις σε ιδιώτη μικροβιολόγο που δέχεται παραπεμπτικό του ΕΟΠΠΥ, θα πληρώσεις συμμετοχή, η οποία για όλες αυτές τις εξετάσεις είναι περίπου στα 50 ευρώ.

  21. #1311
    Junior Bodybuilder
    Join Date
    20-08-14
    Posts
    224

    Default

    Ειλικρινα σε ευχαριστω παρα πολυ !!!
    Με την πρωτη ευκαιρια θα κανω ενα τσεκ και θα ποσταρω τα αποτελεσματα στο log μου

  22. #1312
    New Member dogkanos's Avatar
    Join Date
    09-05-17
    Location
    Greece
    Posts
    89

    Default

    είχα κάνει εξετάσεις αίματος και τις είδε ο γιατρός και μου είπε αν αθλουμαι αυτό από φαίνεται?

  23. #1313
    Junior Bodybuilder
    Join Date
    20-08-14
    Posts
    224

    Default

    Οι εξετασεις πραγματοποιηθηκαν σημερα το πρωι κατα τις 8μιση . Τελευταιο γευμα χτες το βραδυ κατα τις 11 μια μπανανα με πρωτεινη . ( θα τις ανεβασω και στο log μου )

    Μου λειπουν 2 ακομη εξετασεις που θα τις παρω απο Δευτερα . ( Μην με ρωτησετε ποιες , δεν ξερω )
    Attached Images Attached Images

  24. #1314
    Junior Bodybuilder
    Join Date
    20-08-14
    Posts
    224

    Default

    Οριστε και οι τελευταιες 2 εξετασεις..Οποιος θελει μπορει να σχολιασει ....Βασικα απο οσο εψαξα ολες καλες μου φενονται εκτος απο την ουρια και την κρεατινινη . Για την κρεατινοφωσφαταση δεν νομιζω οτι πρεπει να αγχωνομαι ιδιαιτερα...Λογικα με λιγο ξεκουραση κ λιγο περισσοτερο φαγητο θα στρωσει..

    Aν θελει καποιος mod ας ενωσει τα 2 ποστ γιατι δεν μπορω να κανω edit , ωστε να τα εχω μαζεμενα σε ενα .
    Attached Images Attached Images
    Last edited by killer55; 17-07-17 at 19:40.

  25. #1315
    Junior Bodybuilder Down's Avatar
    Join Date
    21-08-16
    Posts
    160

    Default

    Με κάθε επιφύλαξη γιατί μπορεί να κάνω λάθος, αλλά επειδή την έχω "πατήσει" και εγώ στο παρελθόν, η ουρία είναι τόσο ανεβασμένη λόγο της αυξημένης πρόσληψης πρωτείνης. Ειδικά το ότι είχες καταναλώσει πρωτείνη το βράδυ είναι που την έδειξε τόσο ψηλά. Όταν ξαναεπανάλαβεις προσπάθησε να βρίσκεσαι περίπου στην φυσιολογική πρόσληψη (~2γρ ανά κιλό), συν κάνα 12ωρο πριν να μην έχεις κατανάλωσει κάποια υψηλά πρωτεϊνικό γεύμα και θα την δεις σε φυσιολογικά επίπεδα.

    Το CPK επίσης μπορεί να φαίνεται τόσο ανεβασμένο λόγο του ότι δεν είχες σταματήσει καθόλου την προπόνηση όπως είπες, μια αποχή 3-4 ημερών δείχνει πιο φυσιολογικές τιμές.

    Για την κρεατινίνη δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά σε προηγούμενες εξετάσεις που είχα κάνει με ανεβασμένη ουρία και CPK διαπίστωσα ότι ήταν απ' αυτούς τους λόγους.

  26. #1316

    Default

    Από προσωπική εμπειρία και χωρίς να είμαι γιατρός, εάν δεν έχει προηγηθεί αποχή από το γυμναστήριο και γυμνάζεσαι μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν κάνεις εξετάσεις κάποιες τιμές επηρεάζονται.
    Γι' αυτό προσωπικά για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα προτιμώ να κάνω εξετάσεις όταν είμαι σε περίοδο διακοπών, όπου σταματάω για λίγο το γυμναστήριο.
    Πριν αγχωθείς χωρίς λόγο, επανέλαβε τις εξετάσεις που βγήκαν εκτός φυσιολογικών ορίων, αφού όμως προηγουμένως σταματήσεις το γυμναστήριο για κάποιες μέρες.
    Η ουρία, από όσο γνωρίζω, εκτός των άλλων έχει να κάνει και με το πόσο νερό πίνει κανείς. Ίσως πρέπει να αυξήσεις λίγο την ποσότητα νερού που πίνεις.
    Η κρεατινίνη επίσης έχει να κάνει και με τη μυικότητα του ατόμου. Τα μυώδη άτομα τείνουν να έχουν υψηλότερες τιμές κρεατινίνης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν και κάποιο πρόβλημα.
    Προσωπικά πάντως πριν από οτιδήποτε άλλο θα έκανα πρώτα ξανά τις εξετάσεις αυτές σε κατάσταση ηρεμίας και ξεκούρασης.

  27. #1317
    New Member dogkanos's Avatar
    Join Date
    09-05-17
    Location
    Greece
    Posts
    89

    Default

    η κρεατινηνη δεν έχει σχέση με το λίπος?

  28. #1318
    Junior Bodybuilder
    Join Date
    20-08-14
    Posts
    224

    Default

    Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας !!!

    Οι εξετασεις εγιναν εσκεμμενως σε περιοδο μεγαλης κουρασης τοσο απο προπονησης και διατροφης , αλλα οσο και απο θεμα δουλειας και πιεσης στην καθημερινοτητα μου , ωστε να διαπιστωσω το που βρισκομαι μεσα σε δυσκολες συνθηκες.. Προς τα μεσα Αυγουστου που προγραμματιζω να εχω περασει σε φαση χαλαρωματος θα ξανακανω μια γενικη ωστε να δω αν αλλαξει τιποτε σε αυτες τις τιμες που εχω τσιμπιμενες.

    Αν καποιος αλλος/η εχει να προσθεσει κατι πολυ ευχαριστως να τον ακουσω.

 

 
Page 44 of 44 FirstFirst ... 344041424344

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Αποτελεσματα εξετάσεων αιματος
    By Billy14 in forum Γενικά Θέματα Bodybuilding & Fitness
    Replies: 21
    Last Post: 09-08-07, 08:42
  2. εξέταση αίματος-ούρων
    By Mastoras in forum Γενικά Θέματα Bodybuilding & Fitness
    Replies: 0
    Last Post: 25-09-06, 21:20

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT +3. The time now is 22:53.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
© Bodybuilders.gr - Greek Bodybuilding