Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register

Results 1 to 12 of 12
  1. #1

    Default Tην Άποψή Σας Για Τη Διατροφή Μου!

    Καταρχας χαιρετω!

    Λοιπον ειμαι 23. 1.80 και 75 κιλα.

    εχω ΞΕΠΑΤΩΘΕΙ στο διαβασμα των αρθρων και του φορουμ και εχω καταληξει στο διατροφικό μου πλάνο ! χρειάζομαι λοιπόν την συμβουλή σας πανω σε αυτό

    να πω επισης ότι είμαι hardgainer. λίπος δεν εχω πολυ (αμιδρα φαινονται κοιλιακοι) εστω και αν δεν προσεχω ΚΑΘΟΛΟΥ! επισης να πω οτι γυμναζομαι εδω και 2-3 χρόνια, προσπαθώ να τρόω πολύ αλλα τα κιλά δεν μπαίνουν ευκολα...

    να'το λοιπον και περιμένω !

    *είμαι φοιτητής και τρώω στην καφετέρια του πανεπιστημίου (all you can eat!!!). επομένως δεν μπορώ να γράφω γραμμάρια φαγητού(όπως έχω δει σε αλλα θρεντς αφού ούτε να ζυγίσω μπορώ αλλά ούτε και να υπολογίσω ! αυτό που σκεφτομαι να κάνω είναι να ξεκινήσω το προγραμμα και αν δεν βαζω βάρος να προσθέτω περισσότερο (πχ αντι 1 κουπακι ρύζι, 1μιση!)


    8 am : πρωτεινη όγκου,πολυβιταμίνη (πόσο άσχημο είναι αυτό? μου είναι παρα πολύ εύκολο παρά να ετοιμάσω πρωινό)

    11:30 am : 2 chickenburger(χωρίς το ψωμάκι) ή τόνος ή αγνό στήθος κοτόπουλο, 1 κουπάκι ρύζι/μακαρόνια , 4 ασπράδια, σαλάτα, μήλο ή αχλάδι

    2 pm: whey 30 gr

    5 pm: 2 chickenburger(χωρίς το ψωμάκι) ή τόνος ή αγνό στήθος κοτόπουλο, 1 κουπάκι ρύζι/μακαρόνια , 4 ασπράδια, σαλάτα, μήλο ή αχλάδι

    6:30-7:30/8 gym

    8 pm : δεξτρόζη 50 gr με whey 50 gr

    9 pm : τονοσαλάτα (ή 2 chickenburger(χωρίς το ψωμάκι) ή τόνος ή αγνό στήθος κοτόπουλο, 1 κουπάκι ρύζι/μακαρόνια , 4 ασπράδια, σαλάτα, μήλο ή αχλάδι)

    12 pm : 24 γρ καζείνη

    - βασικά τα γεύματα που είναι ίδια θα αλλάζουν ανάλογα με το τι έχει η καφετέρια και την όρεξη μου

    - τις μέρες χωρίς προπόνηση θα βγαζω το post-workout

  2. #2

    Default

    Επισης !
    διαβαζω στο Thread: Διατροφή γιά όγκο. το εξής

    γ]Φροντίζουμε να κρατάμε τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα μας με τα γεύματά μας σε κανονικά επίπεδα κατά την διάρκεια της ημέρας,ώστε να μην αναγκαζόμαστε να εκκρίνουμε πολύ ινσουλίνη όταν δεν χρειάζεται,εκτός απο το πρωινό και το γεύμα μετά από προπόνηση όπου θέλουμε έκκριση ινσουλίνης για τους γνωστούς λόγους που ειπώθηκαν και σε άλλα τόπικς,όπως για να καταπολεμήσουμε τον καταβολισμό και για την αναπλήρωση γλυκογόνου στα μέγιστα.


    γιατί λοιπόν δεν είναι προτεινόμενο να παίρνουμε δεξτρόζη-γουέι το πρωί ? οπως δηλαδή μετά το γυμναστήριο ?

    ευχαριστώ

  3. #3
    Senior Bodybuilder Raf's Avatar
    Join Date
    20-05-09
    Location
    Salonika
    Posts
    2,139

    Default

    καλησπέρα φίλε..εντάξει για φοιτητή είναι οκ..βάλε και καμιία μπανάνα μετά την προπόπηση και θα είσαι οκ..!!να ξεκουράζεσαι καλά και να γυμνάζεσαι σκληρά..!!

  4. #4
    giannis_m's Avatar
    Join Date
    01-06-08
    Location
    Σητεία, Greece.
    Posts
    2,468

    Default

    Quote Originally Posted by guardian4ce View Post
    Επισης !

    γιατί λοιπόν δεν είναι προτεινόμενο να παίρνουμε δεξτρόζη-γουέι το πρωί ? οπως δηλαδή μετά το γυμναστήριο ?
    που το είδες ότι είναι προτεινόμενο αυτό?

    Επισης, δε φενεται να τρως πολύ, αρα τι hardgainer εισαι? υπολογισε ποσες θερμιδες χρειαζεσαι για να παρεις βαρος και θα δουμε αν εισαι hardgainer τελικά. Εχω δει πολλους ανθρωπους που δεν παιρνουν βαρος και πολλους που παιρνουν πολυ ευκολα (ασχετα με τη γυμναστικη). Ξερεις ποια είναι η διαφορα τους, συνήθως? Στην όρεξη. Υπολογισε (σωστα) ποσες θερμιδες χρειαζεσαι, και πιασε τα συνεργα. Κι εγω εχω τη δυνατοτητα να τροω έτοιμο φαγητό στη λεσχη της σχολής αλλα δεν το κανω.

    Σχετικα με την ποιοτητα, πιστευω πως ειναι πολυ ελλειπης διατροφή. Αφου κανεις τους υπολογισμους που ειπαμε, βαλε στη διατροφή σου αυγα γαλακτοκομικα, λιπαρα ψαρια και κοκκινο κρεας.

  5. #5
    Forum Team Kardoula's Avatar
    Join Date
    10-11-04
    Posts
    34,861

    Default

    Εγώ ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς είναι το chickenburger(χωρίς το ψωμάκι) ?
    Θα συμφωνήσω με αυτά που γράφει ο Γιάννης.
    Επίσης αν όντως δεν παίρνεις βάρος εύκολα, αντικατέστησε τις σκόνες πρωτείνης με κανονικό φαγητό.

  6. #6
    Advanced Bodybuilder perakis's Avatar
    Join Date
    06-12-09
    Location
    Άρτα
    Posts
    802

    Default

    εγω συμφωνω με γιαννη.πρεπει να βαλεις καλα λιπαρα απο ψαρια,γαλακτοκομικα,αυγα,βρωμη.πχ το πρωι ποσο δυσκολο ειναι να φας 70-80γρ βρωμη με γαλα 0%?πιστευω το κανεις ευκολα. επισης αν δεν εχεις χρονο βρασε αυγα να εχεις αν τα τρως βραστα και φτιαξε ενα τοστακι το πρωι πριν φυγεις με αυγα,ψωμακι ολικης,μαρουλι και οτι αλλο σου αρεσει (ντοματα, μια φετουλα τυρι 10% κτλ) εγω πχ ενα ωραιο τοστακι που τρωω μετα το πρωινο ειναι 2 φετες τοστ ολικης,80γρ κοτατζ τυρι 4.5%,2 φετες γαλοπουλα λαιτ και ντοματα.γευστικοτατο και πανευκολο.μαζι με ενα ποτηρι γαλα 0% περνεις τις ποσοτητες που θες σε πρωτεινη.
    μεταπροπονητικα τι να την κανει την μπανανα ρε c raf :p .50γρ δεξτροζη εχει.αρκετα ειναι.
    τελος νομιζω οτι εχεις πολλες φορες πρωτεινη σκονη καθε μερα.4 φορες που φαινονται πολλες.αν κανεις προεργασια απο την προηγουμενη μερα και εχεις ετοιμα πραγματα. αυγα,ρυζι,κοτοπουλο κτλ στο ψηγειο θα μειωσεις και τις σκονες.

  7. #7
    Junior Bodybuilder
    Join Date
    04-06-09
    Location
    athens, athens, Greece.
    Posts
    119

    Default

    boy γεια σου κατα τη γνωμη μου συμφωνω με τα παιδια πιο πανω και να συμπληρωσω γνωμες..τη πρωτεινη ογκου βγαλτην απο το πρωινο σου,βαλε γαλα και βρωμη το ιδιο ευκολο ειναι,τα burger που αναφερεις συνεχεια μπορει να ειναι και ψιλοακυρη τροφη αν εχουν μεσα ας πουμε ασπρο ψωμι ζαχαρες και τετοια..βγαλε τα φρουτα απο καθε σου γευμα μειωσε στο μισο την δεξτροζη στο μεταπροπονητικο και εκει χωσε μια μπανανα μαζι. στο γευμα με τη σκετη whey που εχεις βαλε και κανενα ξηρο καρπο για να επιβραδυνει την αποροφηση της επισης βαζε ελαιολαδο στα γευματα σου κανενα μοσχαρι απαχο και ωποσδηποτε καποιο λιπαρο ψαρι σωλομο η σαρδελες ας πουμε τουλαχιστον 2-3 φορες τη βδομαδα..

  8. #8

    Default

    φιλε γιαννη , για το πρωτο μερος, νομιζω δεν καταλαβες τι εγραψα.
    δεν ειπα οτι ειναι προτεινομενο . ρωτησα γιατι ΔΕΝ προτεινεται απο τη στιγμη που στο αρθρο λέει ' στο πρωινό και το γεύμα μετά από προπόνηση όπου θέλουμε έκκριση ινσουλίνης για τους γνωστούς λόγους'

    επισης, εχω διαβασει ξανα σε αλλο θρεντ την αποψη σου οτι δεν υπαρχουν εκτομορφοι... φιλε μου τι να σου πω ,τρωω διπλασιο φαγητο απο πολλους ανθρωπους γυρω μου (οι οποιοι γυμναζονται) και παιρνω το 1/3 του βαρους τους! συμφωνω πως οταν παρω περισσοτερες θερμιδες απο αυτες που χρειαζομαι θα βαλω βαρος αλλα αμα χρειάζομαι 4000 αντί 3000 για να το πετυχω ε δεν ειναι το ιδιο και καπως αλιως πρεπει να χαρακτηριζομαι ! λολ

    ευχαριστω για τις συμβουλες σας παντως...μερικες μπορω να τις εφαρμοσω, αλλες παλι δυσκολα...


    τα chickenburger(χωρίς το ψωμάκι) ειναι αυτο http://www.evernewrecipes.com/wp-con...ger-Recipe.jpg ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ...
    ειναι το μονο πραγμα σε κοτοπουλο που προσφερεται ΠΑΝΤΑ στην καφετερια και δεν τηγανιζεται. ειναι σε γκριλιερα (η κατι τετοιο τελωσπαντων)

  9. #9
    giannis_m's Avatar
    Join Date
    01-06-08
    Location
    Σητεία, Greece.
    Posts
    2,468

    Default

    Quote Originally Posted by guardian4ce View Post
    φιλε γιαννη , για το πρωτο μερος, νομιζω δεν καταλαβες τι εγραψα.
    δεν ειπα οτι ειναι προτεινομενο . ρωτησα γιατι ΔΕΝ προτεινεται απο τη στιγμη που στο αρθρο λέει ' στο πρωινό και το γεύμα μετά από προπόνηση όπου θέλουμε έκκριση ινσουλίνης για τους γνωστούς λόγους'
    γιατί δεν είναι τόσο μεγαλη αναγκη... το πρωί είναι αυξημένη η κορτιζόλη, απλα να φας και θα κατεβει. Ενω μετα την προπονηση, παλι έχουμε καταβολισμό, αλλα επισης η ευαισθησία στην ινσουλίνη είναι αυξημένη, η πρωτεινοσήνθεση, και η γλυκογονοσυνθεση.

    Quote Originally Posted by guardian4ce View Post
    επισης, εχω διαβασει ξανα σε αλλο θρεντ την αποψη σου οτι δεν υπαρχουν εκτομορφοι... φιλε μου τι να σου πω ,τρωω διπλασιο φαγητο απο πολλους ανθρωπους γυρω μου (οι οποιοι γυμναζονται) και παιρνω το 1/3 του βαρους τους!
    δεν είναι ότι δεν υπαρχουν εκτόμορφοι, απλα είναι λίγοι. Εσυ ας πουμε, αν υποθεσουμε ότι είσαι αρκετα δραστηριος και πας και 4 φορες την εβδομαδα γυμναστήριο, πρεπει να χρειαζεσαι καπου 3500 θερμιδες για να παρεις βαρος. Είναι αρκετή ποσοτητα. Ισως υποεκτιμας τις ενεργειακες σου αναγκες.

  10. #10

    Default

    να'σαι καλα!

    λοιπον θα προσπαθησω να προσθεσω αυτα που εχετε πει. το μαγειρεμα μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο λογω χρονου κυριως...

    ΑΠΟΡΙΕΣ
    1) την βρωμη πως την 'διαλυετε' μες το γαλα ? η απλα την τρωτε σαν κορν φλεικς ?
    2) ποιο ειναι το κοστος της βρωμης ? γιατι αμα ειναι να θέλω 100 δολαρια το μηνα να παιρνω βρωμη 'εξικκοσου' που λέμε και μεις εδω στην Κυπρο
    3) δεν εχω αντηληφθει πληρως γιατι η βρωμη ειναι τοσο καλη για πρωινο...εξηγηστε περεταιτω παρακαλώ!

  11. #11
    giannis_m's Avatar
    Join Date
    01-06-08
    Location
    Σητεία, Greece.
    Posts
    2,468

    Default

    Φίλε μου η βρώμη είναι μία καλή πηγή υδατανθρακα και μέχρι εκεί. Δεν είναι τίποτα φοβερό. Ο συνδοιασμός ινών λιπαρών και πρωτεινης που έχει, συντελούν ώστε να μας χορταίνει για αρκετή ώρα. Και επίσης απορροφαται αργα ωστε κραταει σχετικό σταθερό επιπεδο γλυκόζης στο αίμα. Το ίδιο αποτελεσμα μπορουν να έχουν και άλλα δημητριακά, φτιαγμένα απο προιόντα ολικής αλεσης, με φυτικές ίνες, και ελαχιστη προσθετη ζαχαρη.

    Εδω κανει 2,5 ευρω το μισό κιλό. Μια λογική τιμη απο μεγαλο σουπερ μαρκετ πρεπει να είναι φυρω στο 1,5-2 ευρώ το μισό κιλό.

    Και τελος, δε διαλυεται στο γάλα, ουτε πουθενα. Απλα τη βαζεις μεσα και την τρως :D

    EDIT : τωρα για το μαγειρεμα.. τελικα θα κανεις οτι θελεις, δε σε αναγκαζει κανενας να κανεις τιποτα, αλλα αν δεν έχεις χρόνο τωρα, δε νομίζω ότι θα συμβεί κατι τα επομενα χρόνια που να σου επιτρεπει να έχεις. (οταν βγεις στη συνταξη μπορει να εχεις). Αλλα ενταξει δεν ειναι τιποτα τραγικό, μπορεις να μαγειρευεις πρωινό μεσημεριανό και βραδυνό, και τα ενδοιαμεσα να αποτελεουνται απο τροφιμα που δε χρειαζονται μαγειρεμα και τρόγωνται ευκολα. (ξηροι καρποι, γαλα, πρωτείνες, βρωμη, φρουτα)
    Last edited by giannis_m; 09-08-10 at 09:52.

  12. #12

    Default

    λοιπον για πρωινο πως σας φαινεται να αφαιρεσω το ΓΚΕΙνερ και να βαλω 80γρ βρωμη μαζι με γουει(berry-μουρα γευση) ? (σκατα γευση θαχει?)
    Last edited by guardian4ce; 25-08-10 at 02:57.


 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Η διατροφη μου και η αποψη σας
    By Giorgosal in forum Διατροφή Για Bodybuilding & Fitness
    Replies: 4
    Last Post: 23-07-10, 13:03
  2. πειτε μου μια αποψη
    By fil in forum Φωτογραφίες & Video Μελών
    Replies: 16
    Last Post: 18-02-08, 22:33
  3. Την αποψή σας παρακαλώ
    By tzoker in forum Φωτογραφίες & Video Μελών
    Replies: 59
    Last Post: 24-08-07, 05:41
  4. Διατροφη για γραμμωση-Η αποψη σας
    By PetexHLS in forum Διατροφή Για Bodybuilding & Fitness
    Replies: 0
    Last Post: 25-04-06, 04:30

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •