Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Δοσολογία Τ4 Και Μείωση Απόδοσης.

  
  1. #1
    Bodybuilding Newbie mhxanikos is on a distinguished road mhxanikos's Avatar
    Join Date
    03-09-10
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    9

    Default Δοσολογία Τ4 Και Μείωση Απόδοσης.

    Παιδια γεια σας κ απο εμενα.Θερμα συγχαρητριαγια την πολυ καλη δουλεια και τα κατατοπιστικοτατα αρθρα.
    Ασχολουμαι με βαρη εδω και 7 χρονια,ειμαι 22 ετων,1,78m kai 80 κg.
    Πριν απο αρκετους μηνες επισκεπτηκα ενδοκρινολογο γιατι ειχα υποψια πως πασχω απο υποθυρειοδισμο(δυσκολευομουν πολυ να στεγνωσω και ποτε δεν μπορουσα να χασω το κομματι λιπους γυρω απο την μεση)
    Οι υποψιες μου επαληθευτηκαν.Πιο συγκεκριμενα
    1η εξεταση 7/8/09

    TSH 8.2 mIU/L
    FT4 11.3 pgr/L
    FT3 3.6 pgr/L

    Ξεκινησα Τ4 των 100μγ και ενιωσα την διαφορα μετα απο λιγες μερες(μειωθηκαν οι υπνηλιες και οι πτωσεις κατα την διαρκεια τηε μερας) και στον καθρεπτη καποιες βδομαδες αργοτερα.

    2η εξεταση 5/1/010

    TSH O.OO5
    fT3 6,04 pg/ml
    fT4 2.54 ng/dl

    Φανηκε πως η δοση των 100 ηταν πολυ κ ετσι μου χορηγησε των 75 με μια μερα την βδομαδα των 100

    3η εξεταση 8/4/010

    ΤSH 7,31
    fT3 2.97 pg/ml
    fT4 1.36 pg?ml
    Εδω φανηκε πως η δοση ηταν μικρη και μου επαναχορηγησε των 100 καθημερινα.
    Δεν την πηρα(θ εξηγησω πιο κατω) αλλα συνεχισα των 75 με 2 μερες την βδομαδα των 100 'η γενικα ανακατευα τις 2 δοσεις καπως ετσι.

    4η εξεταση 29/7/010

    TSH 4.35
    fT3 2.75 pg/ml
    fT4 1.25 pg/ml

    Μου επανελαβε πως επρεπε να παρω τη δοση των 100 ΑΛΛΑ εχουμε και λεμε:

    Mε αυτη την δοση πεφτω μυικα (και σε λιπος βεβαια) αλλα η αναλογια ειναι καθαρα προς την λαθος πλευρα..
    Ακομα,στις προπονησεις νιωθω πως δεν μπορω να πριστω καλα,τα χερια μου ειναι κρυα και οι φλεβες μου κρυμμενες..
    Τα κιλα που πιεζω πεφτουν,εγω προσπαθω πιο σκληρα για να ανακαμψω και υπερπροπονουμαι πεφτοντας σε φαυλο κυκλο.
    Τι να προτιμησω λοιπον?
    την δοση των 75 που με αφηνει να παιζω καλα στο gym 'η των 100 που μου λεει ο doc??????
    Να συμπληρωσω πως δεν εχω χρησιμοποιησει αλλα φαρμακα μονος μου ποτε,μου ειπε επισης πως και τα συμπληρωματα που παιρνω μπορει να επηρεαζουν(να περιχουν ιωδιο κλπ) και να μπερδευουν την κατασταση.
    Προσωπικα πιστευω πως το σωμα μου αντιδρα καλυτερα στο χαπι λογω της προπονησης και γι'αυτο συμβιβαζεται καλυτερα με την χαμηλοτερη δοση απλα αυτο δεν φαινεται στα χαρτια...
    Last edited by mhxanikos; 04-09-10 at 12:47 p.

  2. #2
    Forum Team Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula has a reputation beyond repute Kardoula's Avatar
    Join Date
    10-11-04
    Posts
    22,183

    Default

    Καλωσόρισες στο φόρουμ και σ'ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!
    Σχετικά με αυτά που ρωτάς, πρέπει να γνωρίζεις πως σε καμία περίπτωση οι γνώμες που θα διαβάσεις από τα μέλη δεν αντικαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού, γι αυτό καλύτερα είναι οι αποφάσεις που θα πάρεις να είναι κατόπιν συννενόησης μαζί του. Εμείς ούτε το ιστορικό σου γνωρίζουμε, ούτε γιατροί είμαστε.. Και ιδιαίτερα με τέτοια θέματα δεν είναι να ρισκάρουμε.

  3. #3
    Bodybuilding Newbie mhxanikos is on a distinguished road mhxanikos's Avatar
    Join Date
    03-09-10
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    9

    Default

    Σιγουρα δεν ειναι τοσο σημαντικο ζητημα αυτη η μικρη διαφοροποιηση της δοσης ωστε να παρω καποιο ρισκο για την υγεια μου..
    Σκεφτομαι να επισκεπτω καποιον αλλο γιατρο αλλα πιστευω πως θα δυσκολευτω λιγο να βρω καποιον που να θεωρησει προβλημα το να μην μπορω εγω να κανω καλη προπονηση,ωστε να ψαξει παραπανω το θεμα..
    Μεχρι τοτε θα ηθελα καποιες γνωμες ή απλα αποψεις,Σε καμια περιπτωση δεν θα της εκλαβω σαν ιατρικες συμβουλες,απλα να βοηθηθω κ εγω λιγο στο τι γινεται..

  4. #4
    Senior Bodybuilder giannis_m giannis_m's Avatar
    Join Date
    01-06-08
    Location
    Σητεία, Greece.
    Posts
    2,580

    Default

    Φιλε παρεθεσε και τις φυσιολογικες τιμες συμφωνα με το εργαστηριο, για να καταλαβαινουμε καλυτερα τι γινεται.
    I see farther as I stand in the shoulders of giants

  5. #5
    Bodybuilding Newbie mhxanikos is on a distinguished road mhxanikos's Avatar
    Join Date
    03-09-10
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    9

    Default

    λοιπον εχουμε
    TSH μΙU/ml 0.27-4.20 οσο πιο ψηλα τοσο περισσοτερο υπολειτουργει ο θυρειοειδης

    FT3 pg/ml 2.0-4.4

    FT4 pg/ml 0.80-2.0

  6. #6
    megageo is a glorious beacon of light megageo is a glorious beacon of light megageo is a glorious beacon of light megageo is a glorious beacon of light megageo is a glorious beacon of light megageo is a glorious beacon of light
    Join Date
    14-09-08
    Location
    Ironland
    Posts
    7,868

    Default

    Για να βοηθησω να καταλαβουν ολοι η TSH ειναι η ορμονη που διεγειρει την παραγωγη Τ4 κυριως και δευτερευοντως Τ3. Γιαυτο οταν η TSH ειναι ψηλα σημαινει οτι ο οργανισμος εχει ηδη διαγνωσει χαμηλη Τ4/Τ3 και δινει σημα στην υποφυση να αυξησει την TSH. Σε γενικες γραμμες οταν TSH ψηλα και T4/T3 χαμηλες ή φυσιολογικες τοτε σημαινει υποθυροειδισμος.

    Προσωπικα μπερδευτηκα λιγο με την πρωτη διαγνωση να πω την αληθεια. Στην πρωτη εξετασει εχεις ψηλα TSH και ψηλα T4. Αυτο δεν σημαινει υποθυροειδισμος συμφωνα με αυτα που ξερω. Βεβαια σημαινει παθολογια στην υποφυση.

    Στην δευτερη εξεταση η TSH μειωνεται δραματικα φυσιολογικα βεβαια γιατι πλεον ο οργανισμος εχει εξωγενη Τ4 και δεν χρειαζεται να παραγει.Βεβαιως μειωθηκε παρα πολυ, δεν επρεπε να πεσει κατω απο 0.5.

    Στην 3η εξεταση στο εχει γυρισει σε ηπιο υποθυροειδισμο ενω στην τεταρτη παλι το ιδιο.

    Εισαι σιγουρος οτι η Τ4 στην πρωτη εξεταση ηταν 11.3; Μηπως ηταν 1.13; Βασικα ολα τα καταλαβαινω εκτος απο την διαγνωση της πρωτης εξετασης.Αν οντως ειναι 11.3 μου λες λιγο τι σου ειχε πει ο γιατρος;

    Τωρα πιστευω εχεις παρει λαθος δρομο να πω την αληθεια. Καθεσαι και κανεις αυτοδιαγνωση και αυτορυθμιση μιας δοσολογιας που σου εχει προτεινει ο γιατρος με βαση το αν μπορεις να πρηστεις καλα ή αν εχεις δυναμη στο γυμναστηριο. Λοιπον οκ πας σε ενα γιατρο σου δινει κατι το δοκιμαζεις, βλεπεις οτι κατι δεν παει καλα. Η τακτικη δεν ειναι ρυθμιζω την δοση μου οπως γουσταρω αλλα παιρνω 2η και 3η γνωμη. Αν οι γνωμες συμπιπτουν τοτε πρεπει να τους εμπιστευτεις. Αν οχι τοτε δοκιμαζεις και διαλεγεις. Απλα το να ανεβοκατεβαζεις την δοση απο μονος σου...δεν το βρισκω πολυ σωστο γιατι ποιος ο λογος να πας σε γιατρο ετσι κι αλλιως τοτε. Ο γιατρος δεν ειναι εκει για να σου πει μονο τι φαρμακο θα παρεις αλλα κυριως ποσο θα παρεις. Αν μου εδειχνες εξετασεις και με ρωταγες τι να παρω , εγω που δεν ειμαι γιατρος θα σου ελεγα Τ4. Ομως εκει που δεν εχω ιδεα τι να σου πω ειναι στην δοση. Γιατι μονο ο γιατρος ξερει πως μπορει να σε επηρεασει καθε ποσοτητα που χορηγει.

    Το να "παιζεις" καλα στο gym ειναι σημαντικο κυριως για ψυχολογικους λογους αλλα νομιζω αυτο που θελεις καταρχην ειναι να ρυθμισεις τον θυροειδη σου. Φανταζομαι δεν θελεις για τα επομενα 60 χρονια να παιρνεις το ιδιο φαρμακο. Προσωπικα θα με "πονουσε" πολυ ψυχολογικα μια αναλογη κατασταση και σε καταλαβαινω αλλα θα σκεφτομουνα και λογικα και πρωτη προτεραιοτητα μου θα ηταν να τελειωνω με την θεραπεια για να ειμαι φυσιολογικος ξανα. Δεν εχεις ανιατη ασθενεια, μπορεις να επανελθεις.

    Αυτα που νιωθεις με την μεγαλη δοση Τ4 ειναι λογικα αλλα εχεις δοκιμασει να αυξησεις τον υδατανθρακα σου καθως και ισως καποια διεγερση με καφεινη κλπ; Η ληθαργικοτητα ειναι φυσιολογικη παρενεργεια αλλα υπαρχουν τροποι να την περιορισεις μεσω διατροφης.

  7. #7
    Senior Bodybuilder bigsteve is a glorious beacon of light bigsteve is a glorious beacon of light bigsteve is a glorious beacon of light bigsteve is a glorious beacon of light bigsteve is a glorious beacon of light bigsteve is a glorious beacon of light bigsteve's Avatar
    Join Date
    20-04-07
    Posts
    5,773

    Default

    συμφωνω με αυτα που σου γραφει ο Γιωργος παραπανω.Ακομα κ αν δεν ειχες προβλημα με τον θυροειδη κ εκανες διατροφη με χαμηλο υδατανθρακα προσπαθοντας να γραμμωσεις παλι για καποιο διαστημα οι φλεβες σου θα ηταν ατονες κ θα δεν θα ειχες κ τοση ενεργεια.Πιστευω λοιπον πως το προβλημα δεν ειναι τοσο η δοσολογια της Τ4 που παιρνεις αλλα η διατροφη που κανεις.Θα πρεπει να ειναι πιο σωστα οργανωμενη σχετικα με το βαρος ,το υψος κ τις καθημερινες δραστηριοτητες σου.Αν εσυ εχεις ριξει τον υδατανθρακα ακομα κ την πρωτεινη χαμηλα γιατι συνεχιζεις να σκεφτεσαι πως εχεις τον ιδιο μεταβολισμο που ειχες πριν την χορηγηση της Τ4 τοτε ειναι φυσικο να αντιμετοπιζεις ολα αυτα.

    Δεν φταιει ο γιατρος κ δεν βρισκω τον λογο να τον αντικαταστησεις,οπως κ πιστευω πως πρεπει να ακολουθεις πιστα τις οδηγιες του σχετικα με την αγωγη που σου εχει πει.
    Απλα θα πρεπει να μιλησεις μαζι του για το τι θελεις να κανεις με το σωμα σου κ να σου δωσει καποιες λυσεις.

    Μην χρησιμοποιεις υποσυνηδ την Τ4 ως ενα τροπο να γραμμωσεις πιο γρηγορα.Απλα προσαρμωσε την διατροφη σου στον τωρινο μεταβολισμο που εχεις αποκτησει με την χορηγηση της ορμονης που σου εδωσε ο γιατρος κ πιστευω πως ολα θα ειναι καλα.

    Αν θελεις γραψε μας σε αυτο το τοπικ κ την καθημερινη σου διατροφη,οπως κ την συχνοτητα της προπονησης σου κ της αεροβικης αν κανεις.Κιλα κ υψος εχεις ηδη γραψει.

  8. #8
    Bodybuilding Newbie mhxanikos is on a distinguished road mhxanikos's Avatar
    Join Date
    03-09-10
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    9

    Default

    Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.
    Στην πρωτη εξεταση διαφερουν οι μοναδες καθως ειναι απο αλλο εργαστηριο,αν κανουμε την μετατροπη αντιστοιχει σε 1.1 η FT4 αναλογικα με τις επομενες οπως ειπες MEGAGEO ...
    Σε καμια περιπτωση δεν θελω να κανω τον γιατρο του εαυτου μου,ουτε και μου αρεσει,αλλα μου δημιουργουνται αποριες γιατι μπορει να επιμενει στην ιδια υψηλη δοση και αν οντως ειναι αυτος ο λογος για τα συπτωματα αυτα που προανεφερα.Δεν πιστευω πως αρεσει σε κανεναν να ακολουθει τυφλα οδηγιες χωρις να καταλαβαινει κ πολλα κυριως οταν βλεπει μια βαρεμερα απο τον ειδικο να του εξηγησει( σε στυλ,παρε το χαπι και μην ρωτας κ πολλα),ποσο μαλλον οταν βλεπει πως τα αποτελεσματα ειναι περιεργα(μην ξεχναμε πως η δοση των 100 εβγαλε υπερβολικα αποτελεσματα)

    Λοιπον η διατροφη μου μια τυπικη καθημερινη παιζει ως εξης περιπου:
    170-200 γρ πρωτεινη,200-250 γρ υδατανθρακα και 60-80 γρ λιπος χωρισμενα σε 5 με 6 γευματα την ημερα.

    Προπονουμε 3 φορες την εβδομαδα με βαρη,2 αεροβικη 45 min και μια διαλλειματικη με μια μερα ρεπο.

    Σκεφτομαι να ακολουθησω πιστα την δοσολογια του γιατρου μεχρι τις επομενες εξετασεις και να μεiωσω λιγο τις αεροβιες προπονησεις ή την διαρκεια τους ή να την μοιραζω σε διαδρομο και κατι πιο ηπιο,ποδηλατο π.χ.και να μην φοβαμαι τοσο πολυ τον υδατανθρακα.

    Nα σημειωσω επισης πως ολο αυτο τον καιρο δεν υπαρχει μεγαλη αυξομοιωση στο βαρος μου(το καλοκαιρι κατεβηκα 2 κιλα,απο επιλογη ομως κ ως αποτελεσμα της υποθερμιδικης διαιτας που ακολουθουσα τοτε..)

    Ακομα για την καφεινη που αναφερθηκε,απο τον καιρο που ξεκινησα την θεραπεια με "πιανει" παραπανω κ εχω μειωσει λιγο την χρηση της και την συχνοτητα.Δεν με ανεβαζει δλδ αλλα μου δημιουργει εντονο στρες ακομα κ με γεματο στομαχι και επιδινονει αυτα που ανεφερα πριν(κρυμμενες φλεβες,κρυα χερια....)
    Last edited by mhxanikos; 04-09-10 at 01:32 .

  9. #9
    megageo is a glorious beacon of light megageo is a glorious beacon of light megageo is a glorious beacon of light megageo is a glorious beacon of light megageo is a glorious beacon of light megageo is a glorious beacon of light
    Join Date
    14-09-08
    Location
    Ironland
    Posts
    7,868

    Default

    Οκ απλα σαν παρατηρηση , δεν ξερω τι σου εχει πει ο γιατρος σου για αυτο αλλα εγω αν επαιρνα φαρμακα για θυροειδη και προσπαθουσα να εχω πραγματικη εικονα μεσω εξετασεων θα εκανα τα παρακατω:

    - Δεν θα ακολουθουσα low carb διαιτα
    - Δεν θα εξαντλουμουνα στην προπονηση
    - Δεν θα εκανα υποθερμιδικη διαιτα

    Εχω την εντυπωση οτι καποιο ή καποια απο τα παραπανω τα εχεις κανει ή τα κανεις τωρα. Απλα λεω την αποψη μου και η οποια συμπιπτει με του Σταυρου οτι η ληθαργικοτητα που εχεις μπορει να διορθωθει με καποιες αλλαγες στην διατροφη σου. Για τα διεγερτικα αφου σε πειραζουν αστα, η παρατηρηση σου οτι ειναι πιο δραστικα ισχυει αφου η Τ4 ανανεωνει τους β-υποδοχεις.


 
+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Νέο Μέλος - Μεγιστοποίηση Απόδοσης.
    By card41d in forum Νέα Μέλη Στο Bodybuilders.gr
    Replies: 5
    Last Post: 16-02-10, 05:07 p
  2. πρόγραμμα όγκου full απόδοσης
    By slkts in forum Προγράμματα Και Ασκήσεις
    Replies: 4
    Last Post: 30-04-08, 10:37

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts