Results 1 to 20 of 20
-
13-01-13, 18:45 #1
Σειρά Video Ασκήσεων Bodybuilding - Front Squat
Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζω μία από τις αγαπημένες μου ασκήσεις: το μπροστινό σκουώτ.
Η συγκεκριμένη παραλλαγή του σκουώτ δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα τετρακέφαλα και δεν επιβαρύνει τη μέση (άρα ιδανική για όσους έχουν ενόχληση εκεί).
Τα χέρια κατά την εκτέλεση μπορεί να είναι ή σταυρωτά ή όπως τα έχω στο βίντεο ή εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιμάντες (στραπς) γύρω από τη μπάρα. Πειραματιστείτε να δείτε πως βολεύει εσάς περισσότερο.
Σημεία προσοχής: Η πλάτη πάντα ευθεία, ποτέ καμπουριασμένη, το κεφάλι μπροστά, ποπός πάντα πετάει έξω και κινήσεις ελεγχόμενες.
Η άσκηση αυτή μπορεί να γίνει και στο σμιθ για όσους δυσκολεύονται αν και προσωπικά είμαι υπέρ του ελεύθερου.
Καλές προπονήσεις!!!
Great Things Never Came From Comfort Zones
-
13-01-13, 19:19 #2
η ειρηνη κ η κορμαρα της
μπραβο κοριτσαρε απο ολο το βιντεο φυσικα περιμενα το χαμογελο στο τελος ;)
-
13-01-13, 19:56 #3
Αγαπημενη ασκηση!αψογη εκτελεση!καλη χρονια Ειρηνη!!!παω για ποδια...
-
13-01-13, 21:29 #4
Καλή χρονιά Δημήτρη!! Σας ευχαριστώ! (Άλεξ το χαμόγελο βγήκε ζόρικο λόγο άσκησης, χαχα )
-
14-01-13, 09:29 #5
Σωστη κινηση !... ποιο σωστη λαβη !... ακομα ποιο γλυκια η εμφανιση !!!
...ManoulaΗ τεστοστερονη εφταιγε για ολα ......αγαπη μου !!!
-
26-01-13, 21:24 #6
Πολύ καλή άσκηση ! Ευχαριστούμε Ειρήνη !
-
01-02-13, 15:02 #7
-
01-02-13, 16:51 #8
Αρκετα χρησιμο,αν μπορεις να μας πεις και αλλα μυστικα που εχεις στις ασκησεις καλο θα ηταν! :P
-
01-02-13, 17:13 #9
Χαίρομαι που σας άρεσε, σας ευχαριστώ!
Παύλο, θα σου πω μερικά "μυστικά" που ισχύουν για όλες τις ασκήσεις και που με βοήθησαν να βελτιωθώ και πιστεύω θα σου φανούν χρήσιμα:
Tην μεγαλύτερη βελτίωση πάνω μου την είδα όταν ξεκίνησα να δίνω μεγάλη προσοχή στην εκτέλεση.
Δεν θυσιάζω την τεχνική για τα κιλά. Δεν κάνω powerlifting, αλλά bodybuilding.
Προσπαθώ να ειμαι όσο γίνεται συγκεντρωμένη και να "στέλνω" την επιβάρυνση ακριβώς στο μυ που θέλω. Προτιμώ να κάνω κάμψεις δικεφάλων με 8κιλο αλτήρα και να ρίχνω το 90% του βάρους στον δικέφαλο, παρά με 12κιλο και να στέλνω το 50% στο δικέφαλο και το υπόλοιπο στον εμπρόσθιο δελτοειδή..
Στις βασικές ασκήσεις πρώτο μου μέλημα είναι πάντα η πλάτη μου να είναι ευθεία, σφιχτός κοιλιακός και βλέμμα μπροστά.
Κινήσεις ομαλές και συγκεντρωμένες, χωρίς να χρησιμοποιώ την ορμή.
Σε ασκήσεις όπως έλξεις τροχαλίας ή κωπηλατική, σκέφτομαι πως τα χέρια μου λειτουργούν ως μοχλοί και το βάρος το τραβάει ο πλατύς ραχιαίος και όχι τα δικέφαλα.
Προσπαθώ να καταφέρω αυτό που λέμε "σύνδεση μυαλού -μυ". Δεν είναι εύκολο.
Πριν πάω μέσα στην αίθουσα έχω πρετοιμαστεί ψυχολογικά. Ξέρω ακριβώς τι προπόνηση θα κάνω, τη σειρά των ασκήσεων, τα σετ, τις επαναλήψεις, τα διαλείμματα.
Δεν αφήνω κανέναν να μου αποσπάσει την προσοχη (μάλιστα πριν λίγες μερες παρεξηγήθηκα με ένα παιδι γι αυτό το θέμα, αλλά καλύτερα να μη μου ξαναμιλήσει παρά να μου χαλούσε την προπόνηση..)
Πειραματίζομαι να βρω ακριβώς το πως θα κάνω την άσκηση να με πιάσει περισσότερο.
Δεν είμαι φυγόπονη, επιδιώκω τον "πόνο" και δεν προσπαθώ να κάνω μια άσκηση να με επιβαρύνει λιγότερο.
Προσπαθώ να σφίγγω τον μυ που δουλεύω σε κάθε επανάληψη και οχι να κάνω μηχανικές επαναλήψεις.
Αυτά σε γενικές γραμμές.Last edited by Kardoula; 01-02-13 at 17:16.
-
01-02-13, 18:16 #10
-
01-02-13, 19:04 #11
Μπραβο και απο εμενα Ειρηνη..πολυ καλη εκτελεση...λες θα με βοηθησει το front squat για να εχω πιο ισια την πλατη σε σχεση με τα back squat..?βασικα,παροτι ειναι ισια ερχομαι αρκετα προς τα μπροστα...
Και καλη προετοιμασια και απο εμενα!(αν εχεις χρονο δες και αυτα στο fb)
-
28-02-13, 01:45 #12
Μπράβο πολύ καλή άσκηση για αλλαγή είναι ότι πρέπει για να σοκαρης τους μυες τι κάνω και εγώ, χωρίς όμως να παρατάω την βασική που είναι τα κανονικά squat για τεράστια size στα πόδια
Train hard or go home
-
18-03-13, 18:02 #13
Δν μπορώ ν δώ τ βίντεο δν μ τα εμφανίζει κάν γτ;
-
18-03-13, 18:58 #14
Τι μήνυμα σου βγάζει δηλαδή; Δοκιμασε από άλλο browser.
-
21-03-13, 03:24 #15
Ειρήνη ουτε εγω μπορω να το δω δεν υπαρχει καν στο αρχικο ποστ.
-
21-03-13, 08:45 #16Η τεστοστερονη εφταιγε για ολα ......αγαπη μου !!!
-
21-03-13, 15:36 #17
Σ'ευχαριστώ τσουρεκινο. :-) Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του βίντεο: να δείξω σωστή τεχνική μιας και από εκεί πάσχουν πολλά παιδιά κυρίως αρχάριοι.
Και μπορώ να σου πω πως από τότε που έβαλα κάτω τον εγωισμό και τα κιλά, είδα μεγαλυτερη πρόοδο. Πρόσεξε, δεν λέω να κάνουμε αιωνίως με τα ίδια. Σαφώς και ανεβάζουμε. Αυτό θα το καταλάβουμε κι από το ίδιο μας το σώμα καθώς θα δυναμώνει. Τωρα που είμαι σε νέο γυμναστήριο θα προσπαθήσω να ανεβάσω νέα βιντεακιαLast edited by Kardoula; 21-03-13 at 15:38.
-
22-04-13, 20:05 #18
υπαρχουν και αλλα βιντεακια με ασκησεις??
-
15-09-13, 17:28 #19
πιανει καλυτερα σε τετρακεφαλα τα μπροστινα σκουωτ? θα τα εφαρμοσω
-
15-09-13, 17:48 #20
Θάνατος για τετρακέφαλα.. H καλύτερη άσκηση ever.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)