Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New Bodybuilder
    Join Date
    21-08-13
    Posts
    2

    Default Λίγη Βοήθεια Με Προπόνηση & Οικονομική Διατροφή

    Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.

    Έψαχνα στο διαδίκτυο για κάποιες πληροφορίες που με ενδιαφέρουν, και έπεσα πάνω στο φόρουμ σας. Ζητάω συγγνώμη που άνοιξα νέο topic, αλλά είναι λίγο συγκεκριμένα αυτά που θέλω να ρωτήσω.

    Καταρχήν να πω πως είμαι άνδρας, 20 χρονών, 1,73mm ύψος, και 92 κιλά (ξέρω, χάλια αναλογία).
    Μόλις απολύθηκα από φαντάρος, ανέλαβα κατευθείαν την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία με αναγκάζει να είμαι στην δουλειά από τις 8 το πρωί, μέχρι τις 10 το βράδυ, με ένα διάλειμα 1μισης ώρας το μεσημέρι.

    Αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να χάσω κάποια κιλά. Δυστυχώς όμως, τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν ούτε εγγραφή σε γυμναστήριο, ούτε λιπο-διαλύτες, ούτε καν κάποια σπέσιαλ διατροφή, πέραν του φαγητού που διαθέτει η οικογένεια, και κάποιες μικρές προσθήκες από εμένα (π.χ. λίγα φρούτα ή κάποιες "μπάρες δημιατριακών", μπορώ να τα διαθέσω).
    Από θέμα άσκησης, μπορώ να γυμνασθώ 1 ώρα το πρωί (από τις 7 μέχρι τις 8), 1 ώρα το μεσημέρι (3 με 4) και 1,5 ώρα το βράδυ (10μιση με 12). Διαθέτω ένα μονόζυγο, καθώς και ένα λάστιχο γυμναστικής. Θεωρώ πως δεν έχω πρόβλημα να μην ξεκινήσω "μαλακά" αλλά λίγο ζόρικα (τίποτα υπερβολικό φυσικά), γνωρίζοντας τις αντοχές μου, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος

    Υπάρχει κάποιος που να έχει την όρεξη και τις γνώσεις, να με συμβουλέψει τι πρέπει να κάνω, πως να αξιοποιήσω καλύτερα την διατροφή μου και τις ώες που διαθέτω για γυμναστική, ώστε να χάσω κάποια κιλά (τα οποία και χάνω δύσκολα από ότι έχω παρατηρήσει) ; Απώτερος σκοπός είναι να φτάσω περίπου τα 78 κιλά, αν φυσικά το καταφέρω. Έχω θέληση και όρεξη να προσπαθήσω, αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω.

    Οποιαδήποτε συμβουλή, θα εκτιμηθεί. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας...

    Φιλικά,
    Πέτρος Κρ

  2. #2
    New Member
    Join Date
    16-07-13
    Posts
    27

    Default

    Μολις ξυπνας κανε τρεξιμο με αδειο στομαχι μετριας εντασης 40 λεπτα βαλε και περπατημα ξεκουραση μεσα αλλα μην το παρακανεις με αυτο προσπαθησε να μην κρατας σταθερο τεμπο αλλα οι παλμοι της καρδιας σου να αυξομοιωνονται δηλαδη αυξανε την ταχυτητα σου σε καποια διαστηματα για λιγο το ποσο και ποσες φορες θα το μαθεις μονος σου απο το σωμα σου και με τον καιρο θα διαμορφωνετε συμφωνα με τις δυνατοτητες σου , μολις επιστρεφεις σπιτι φαε κανονικα το πρωινο σου φροντισε οσο μπορεις τα γευματα σου να μην εχουν κορεσμενα λιπαρα , απεφευγε τις ζαχαρες , φρουτα το πρωι μετα την αεροβια και στο μεσημεριανο σου οχι συνεχως σε καθε γευμα , κανε προπονηση με καμψεις ελξεις και λαστιχο κοιλιακους προσπαθωντας να δινεις ενταση και να φτανεις στα ορια σου σε καθε προπονηση το μεσημερι αν προλαβαινεις μερα παρα μερα , απεφευγε της ετοιμες τροφες , μην πεσεις στην παγιδα να τρως λιγο , φαε αρκετα μικρα γευματα και ο <<καλα>> λιπαρα μπορεις ωμο λαδακι (σαλατες) ξηρους καρπους ... μην φοβασε να τρως μακαρονια αρκει να μην ειναι σε μεγαλες ποσοτητες , και να εχεις παντα μαζι σου υπομονη

  3. #3

    Default

    Φιλε μου η διατροφη που χρειαζεται να κανεις δεν ειναι τοσο οικονομικα δυσκολη. Οι μπαρες δημητριακων που λες για παραδειγμα ειναι αρξετα ακριβες. Μια σκονη πρωτεινης ή καποια τροφη οπως αυγα για παραδειγμα θα σου ερθει πολυ πιο φτηνα. Οι μπαρες γενικα δεν ειναι και οτι το καλυτερο διατροφικα. Καλυτερα να φας λιγο 3-4 κουαλιες της σουπας κουακερ μαζι με μια μεζουρα πρωτεινη και ενα φρουτο. Αν τα αγοραζεις σε μεγαλη ποσοτητα θα σου ερχεται ακομα πιο φτηνα. Διαβασε και τα παρακατω θεματα, θα παρεις πολλες ιδεες.

    Οικονομική Κρίση Και Γράμμωση

    Οικονομική Κρίση -vs- Διατροφή BodyBuilding

    Μεγάλες Εκπτώσεις Συμπληρωμάτων Διατροφής <==== Πατήστε Εδώ!

    --------------------------------------------------
    - M.Sc.
    - ISSA BODYBUILDING Specialist
    - NSCA Certified Personal Trainer
    - NASM Certified Nutrition Coach


    "Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη της θέλησης ή την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουν. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική μας δύναμη για να χτίσουμε και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Χρειάζεται και μια τεράστια ποσότητα πνευματικής δύναμης, και αυτό είναι που οι υπόλοιποι άνθρωποι πραγματικά ζηλεύουν. Πάρτε το ως κοπλιμέντο, διότι ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος ατόμων που μόνο ξέρουν να είναι ακόλουθοι."

    "Just remember that you are doing something that so few people in the world have the will power or determination to do. It takes much more than physical strength for us to build and sculpt our bodies. It takes an enormous amount of mental strength as well, and that's what people are truly jealous of. Take it as a compliment, for you stand out in a crowd full of followers."

    "You got a dream, you gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. If you want something, go get it. Period."
    ~ Chris Gardner

  4. #4
    Advanced Bodybuilder Rea!'s Avatar
    Join Date
    12-08-13
    Location
    Στο χωριό... (Αφίδνες)
    Posts
    871

    Default

    Πέτρο στην οικογενειακή επιχείρηση διαθέτεις καθόλου χώρο για να φτιάξεις ένα υποτυπώδες γυμναστήριο;

    ΣΤα υπόψη και για να δεις ότι όλα γίνονται, εργάζομαι στη δική μου επιχείρηση έχω 2 ΜΩΡΑ και ένα σύζυγο (με ένα σπίτι) που φροντίζω, μαγειρεύω και για μένα και για την οικογένειά μου. Έχω σκαρώσει ένα μικρό γυμναστήριο στο υπόγειο του σπιτιού όπου κάνω τη γυμναστική μου πρωινά, αξημέρωτα.

    Μετά τη 2η εγκυμοσύνη μου, έχασα 30 κιλά και γενικά έφτιαξα ένα πολλύ καλό σωμα. όρα http://www.bodybuilders.gr/forum/sho...t=36312&page=2

    Να μην αναφέρω τον κουβανό που δουλεύει 2 δουλειές, συμβουλεύει άπαντες εδώ και έχει και ένα σώμα να κρεμάσει η μασέλα.
    I may not be there yet... But I am closer than I was yesterday. And my coach, professional Paris Nicolaou is suporting me!


 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Λίγη βοήθεια με την διατροφη μου
    By odysseas1986 in forum Συμβουλές Για Νέους Με Το Bodybuilding
    Replies: 14
    Last Post: 01-05-10, 21:36
  2. Λιγη βοηθεια με τη διατροφη
    By dlar2 in forum Διατροφή Για Bodybuilding & Fitness
    Replies: 0
    Last Post: 14-03-07, 00:31

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •