Results 1 to 30 of 42
Thread: Ρεβυθομπιφτέκια φούρνου με βρώμη
-
18-10-13, 09:53 #1
Ρεβυθομπιφτέκια φούρνου με βρώμη
Καλημέρα!
Δοκίμασα χτες μία συνταγή η οποία βγήκε αρκετά πετυχημένη και είναι ιδανική για τις ημέρες που θέλετε να φάτε όσπρια και ψάχνετε κάτι το διαφορετικό στη γεύση! (και για τους λάτρεις του φαλάφελ σαν κι εμένα)
Υλικά:
- 1/2 κιλό ρεθύθια
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκόρδο
- λίγο μαϊντανό
- λίγο νεράκι
- περίπου 4 κ.σ. βρώμη
- αλάτι
- πιπέρι
- κάρυ
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ στο νερό
Αλέθουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ρεβύθια και λίγο νεράκι.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 5- 10 λεπτά.
Πλάθουμε όπως τα μπιφτέκια (πλακουτσωτά) και μεταφέρουμε στο ταψί (σαν βάση έβαλα λαδόκολλα).
Τα αλείφουμε με ελάχιστο λάδι και ψήνουμε σε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. (μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε προσεκτικά!)
καλή όρεξη!
-
18-10-13, 12:06 #2
- Join Date
- 13-07-13
- Posts
- 3,548
Πωπω και γω τα λατρεύω αυτά... (έχω τη γιαγιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο και όποτε έχει κέφια τα φτιάχνει αλλά τα κάνει στο τηγάνι. Την επόμενη φορά θα το επιχειρήσω!) Ευχαριστούμε!
-
18-10-13, 13:15 #3
-
18-10-13, 13:51 #4
Με γιαούρτι, ντοματούλα και λίγο κάρυ πεθαίνω!
Επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθεις! Σήκω καλέ!!!
Άθελα σου με έβαλες να σου ορκιστώ πως θα τα καταφέρω και πισωγύρισμα δεν θα κάνω...άθελα σου με πείσμωσες ακόμη ποιο πολύ! Το χαμόγελο σου δεν θα το σβήσω ποτέ από τη καρδιά μου!!!
-
18-10-13, 14:03 #5
- Join Date
- 13-07-13
- Posts
- 3,548
-
18-10-13, 14:10 #6Επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθεις! Σήκω καλέ!!!
Άθελα σου με έβαλες να σου ορκιστώ πως θα τα καταφέρω και πισωγύρισμα δεν θα κάνω...άθελα σου με πείσμωσες ακόμη ποιο πολύ! Το χαμόγελο σου δεν θα το σβήσω ποτέ από τη καρδιά μου!!!
-
18-10-13, 14:17 #7
- Join Date
- 13-07-13
- Posts
- 3,548
Χαχαχα! Νομίζω πάντως πως ανήκει στην κατηγορία υδατάνθρακας-καλά λιπαρά... :Ρ Όσπρια με ταχίνι είναι, λίιιγο ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο...
-
18-10-13, 14:58 #8
Ετσι πως το πας με βλέπω να χαλάω τη διατροφή μου και θα σε κυνηγάω μετά
Επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθεις! Σήκω καλέ!!!
Άθελα σου με έβαλες να σου ορκιστώ πως θα τα καταφέρω και πισωγύρισμα δεν θα κάνω...άθελα σου με πείσμωσες ακόμη ποιο πολύ! Το χαμόγελο σου δεν θα το σβήσω ποτέ από τη καρδιά μου!!!
-
18-10-13, 16:49 #9Using a moderate weight with a correct form and technique, is much beneficial than swinging heavy weights around. Now! I am not saying that you shouldn't push the envelope & lift heavy. what I am talking about is the quality of the rep which is more important than the weight lifted. - Charles Glass, The Godfather Of Bodybuilding
-
18-10-13, 21:48 #10
προς kardoula: ωχ ωχ θα πρεπει να ξαναψησω ρεβυθομπιφτεκους να σε γλυκανω γιατι σε βλεπω να χανεις την υπομονη σου με τα σκουωτ που θα εκτελεσω (βρισκομαι ακομα στο σταδιο 0: ακομα αχρηστη στα βαθια καθισματα)!
προς anna_lou / elena29: μη μου μιλατε για χουμους, το αγαπαωωωωω (και θα κανω κατι αιωνες να το φαω κιολας, χαχαχα)
-
18-10-13, 21:51 #11
image.jpg
ιδου και τα ρεβυθομπιφτεκια, μολις βγηκαν απο το γκριλ - προσοχη καινεεεεεLast edited by Kardoula; 18-10-13 at 22:41.
-
18-10-13, 21:58 #12
Α πα πα κόλαση!!!
Using a moderate weight with a correct form and technique, is much beneficial than swinging heavy weights around. Now! I am not saying that you shouldn't push the envelope & lift heavy. what I am talking about is the quality of the rep which is more important than the weight lifted. - Charles Glass, The Godfather Of Bodybuilding
-
18-10-13, 22:27 #13
-
18-10-13, 22:41 #14
Διορθώθηκε. Για ξαναδες.
Using a moderate weight with a correct form and technique, is much beneficial than swinging heavy weights around. Now! I am not saying that you shouldn't push the envelope & lift heavy. what I am talking about is the quality of the rep which is more important than the weight lifted. - Charles Glass, The Godfather Of Bodybuilding
-
19-10-13, 00:58 #15
-
19-10-13, 11:52 #16
-
05-11-13, 12:33 #17
Η συνταγη απλά δεν υπάρχει!!!! Εγώ έβαλα 40 γρ βρώμη και βγήκαν περιπου 6 μπιφτέκια των 110-120 γρ
287Θ-16Π-50Υ-4.5Λ
Το συνόδευσα με 50 γρ cottage light...Last edited by starakii; 05-11-13 at 12:35.
Πρώτα τα παρατάει το μυαλό μετά το σώμα!!
''Ψάχνω ακόμα σα μαλάκας, ψάχνω...
της ελπίδας μου να βρω το αποσπόρι.
Σίγουρα κάποιος, θα ξέρει γι' αυτό.
Ψάχνω στις μνήμες, μα πώς να τις γιάνω;
Πρέπει να θες, δεν μπορώ με το ζόρι.''
-
09-11-13, 13:04 #18
- Join Date
- 13-07-13
- Posts
- 3,548
Επίσης φαντάζομαι μπορούμε να τα ετοιμάσουμε και όπως είναι ωμά να τα αποθηκεύσουμε σε αλουμινόχαρτα σε μερίδες στην κατάψυξη και να ξεπαγώνουμε όποτε θέλουμε και να τα φτιάχνουμε στο αντικολλητικό... (έτσι κάνω με τα μοσχαρίσια μπιφτέκια)
-
25-11-14, 10:41 #19
Πολυ ομορφη συνταγη και ειδικα τα οσπρια μου αρεσουν παρα πολυ! Αλλα μου ειχαν πει να μην τρωω ρεβυθια και να τρωω καλυτερα φακες γιατι τα ρεβυθια εχουν πολλες θερμιδες κλπ κλπ... Βλακιες μου ελεγαν ε?
-
25-11-14, 22:27 #20
- Join Date
- 13-07-13
- Posts
- 3,548
-
26-11-14, 11:31 #21
Ρεβυθομπιφτέκια φούρνου με βρώμη
Ευκαιρία που περισσεψε 1 τέταρτο, να φτιάξω κι εγώ!
Εκτός απο κρεμμύδι κ μαιντανό που δεν μαρέσουν, έχω κ αλλεργία στο πρώτο... Ολα τα άλλα τα αναμίξαμε με τη γιαγιά (αυτές οι γιαγιάδες !!' Ήρωες! Χαχαχα)
Και σε λίγο θα τα πλάσουμε..
Θα ψήσω ενα το μεσημερακι να φάω να σας πω τη γνώμη μου... Από τωρα παντως στη μορφή που είναι μοσχοβόλησε ο τοπος!
-
26-11-14, 11:47 #22
Εχεις δικιο Ελενα.. και αποτι διαβασα ειναι καλο να τρωγονται η με τυρι η με ρυζακι.. θα το εφαρμοσω σημερα κιολας! χαχα..
Διαβασα οτι η μεριδα ειναι γυρω στα 300 γραμμαρια.. πολλα δεν ειναι βρε παιδια? Βεβαια θα μου πειτε ο καθενας εχει το στοχο του τις θερμιδες του κλπ.. αλλα σε μια μεση διατροφη 2000 θερμιδων οταν τα 100 γραμμαρια ρεβυθια εχουν 300 κατι θερμιδες... τα 300 γραμμαρια δεν ειναι πολλα???Last edited by Niki93; 26-11-14 at 11:51.
-
26-11-14, 12:21 #23
Κι εγώ με ρυζάκι σχεδιάζω να τα κάνω... 300γρ;
Μμ.. Πολυ μου φαίνεται!!!
Εμενα παντως βγηκαν μικούτσικα.. Άλλωστε δοκιμαστικά με 250γ ρεβύθια ποσα να φτιάξεις πια!!!!
-
26-11-14, 19:55 #24
update : έψησα κι έφαγα ένα το μεσημεράκι! σχετικά γρήγορο ψήσιμο .. πολύ ωραία μυρωδιά και γεύση !! (και είμαι και περίεργηη....)
Το έκανα στυλ μεξικάνικου, τύπου τορτίγια μέσα σε αραβική, με ρυζάκι, κότατζ, λίγη πράσινη σαλάτα (μαρουλάκι ψιλοκομμένο) όσοι τρώτε και τίποτα άλλα καυτερά του πάει .. θα το δοκίμαζα βέβαια και με γιαουρτάκι αντί για κότατζ .. ή τζατζίκι (γιαούρτι-αγγούρι μόνο το κάνω έτσι κι αλλιώς) σαν πιο ελληνική βερσιον.
-
26-11-14, 20:08 #25
- Join Date
- 13-07-13
- Posts
- 3,548
300 εννοείς μαγειρεμένα φαντάζομαι, διαφορετικά φτιάχνεις κατσαρόλα ολόκληρη!
Μην κοιτάς πόση είναι η μερίδα ''τυπικά'', αυτά είναι υποτίθεται οι ιδανικές ποσότητες σε μια διατροφή μέσου ανθρώπου. Όταν έχεις συγκεκριμένο στόχο όπως εμείς, ψάχνεις και βρίσκεις την ποσότητα που εξυπηρετεί τις δικές σου θερμιδικές ανάγκες. Πχ εγώ όταν φτιάχνω όσπρια, τα συνοδεύω με ρύζι, τα ζυγίζω ωμά για να ξέρω καλύτερα πόση ποσότητα θα χρειαστώ και τα κάνω κάπως έτσι: 60 γρ. φακές - 30 γρ. ρύζι και στα ρεβύθια 55 γρ. και 30 γρ. ρύζι (είναι η θερμιδική διαφορά που λέγαμε παραπάνω). Εμένα αυτές οι ποσότητες με εξυπηρετούν. Βάζω και δίπλα ή μισό κεσεδάκι τυρί cottage ή αν έχω από κάποιο κρεατικό (κοτόπουλο/μοσχάρι) ή ψάρι και έτοιμο το γεύμα, συν 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Αλλά σου λέω, αυτές οι ποσότητες ταιριάζουν σε ΕΜΕΝΑ. Εσένα μπορεί να διαφέρουν λιγάκι. Έτσι πρέπει να το ψάξεις.
-
26-11-14, 22:51 #26
-
26-11-14, 23:30 #27
- Join Date
- 13-07-13
- Posts
- 3,548
-
31-03-18, 10:57 #28
εχει δοκιμασει καποιος τη συνταγη χωρις βρωμη?θελω πολυ να την εκτελεσω τωρα που εχω αρχισει να ειμαι φαν των οσπριων
-
31-03-18, 11:34 #29
-
02-04-18, 21:52 #30
Τα δοκιμασα σημερα ελεω νηστειας,απλα τρομερα...Θα τα καθιερωσω και στο off season(αν μου επιτρπεται η εκφραση) καθως δεν εβλεπα την ωρα να ερθει το βραδυ να ξαναφαω
τα θαυματα συμβαινουν μονο σε οσους δε τα παρατανε ΠΟΤΕ
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Similar Threads
-
Oμελέτα Φούρνου
By Psilos23 in forum Συνταγές Για Bodybuilding & FitnessReplies: 28Last Post: 08-05-15, 18:01 -
"Τηγανιτές" Πατάτες Φούρνου!
By perakis in forum Συνταγές Για Bodybuilding & FitnessReplies: 59Last Post: 01-03-15, 19:21 -
Ρεβυθομπιφτέκια
By konstantina81 in forum Συνταγές Για Bodybuilding & FitnessReplies: 60Last Post: 22-03-12, 02:40 -
ΒΡΩΜΗ
By PEPI in forum Διατροφή Για Bodybuilding & FitnessReplies: 0Last Post: 23-03-07, 18:40
Bookmarks