Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register

Page 1 of 71 123451151 ... LastLast
Results 1 to 30 of 2103
    Forum Team Kardoula's Avatar

Default Kardoula's Log - There Is No Off Season

Kαλησπέρα σε όλους και καλώς ορίσατε στο ημερολόγιό μου!
    Ένα ημερολόγιο που θα έχει λίγο απ'όλα. Σκέψεις μου, φωτό, βίντεο, οτιδήποτε έχω στο μυαλό μου (και έχω πολλά ) που θέλω να τα αποτυπωσω.
    Όχι, δεν ανοίγω για να ανακοινώσω την αγωνιστική μου προετοιμασία (όταν έρθει η ώρα θα το κάνω κι αυτό).
    Ο σκοπός του είναι για να δείξω πως ένας αθλητής πρέπει να είναι και τους 12 μήνες του χρόνου συνεπής στο στόχο του. Ότι δεν υπάρχει "οff season". Συνήθως λίγο πριν τους αγώνες, όλοι είμαστε εστιασμένοι, γράφουμε, έχουμε μεγάλο κίνητρο.. Με το που τελειώνουν, ΠΟΥΦ όλα εξαφανίζονται. Ο δικός μου στόχος είναι να εκμεταλλευτώ αυτή την περίοδο για να βελτιωθώ. Άρα δεν μιλάμε για οφφ season αλλά για "περίοδο βελτίωσης "

Αν μέσα από αυτό το λογκ πάρετε δύναμη και κίνητρο, θα είναι ότι καλύτερο για μένα :) Μεσα σε αυτό το φόρουμ, ο ένας ενθαρρύνει την προσπάθεια του άλλου.

Επειδή κάθε ένας είναι διαφορετικός, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως αυτά που κάνω ή τρώω είναι τα ιδανικά και για κάποια άλλη κοπέλα. Πειραματίζομαι, προσπαθώ να αποκωδικοποιώ αυτά που μου "λέει" το σώμα μου και ανάλογα να κάνω.

Δεν υπάρχει ιδανικό πρόγραμμα, ιδανική διατροφή. Υπάρχει συνέπεια και υπομονή.
    Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Ακολουθώ έναν με αφοσίωση και πείσμα.. Πολύυυυ πείσμα

Αυτά για την ώρα, ήδη είναι αργά και τα πόδια μου έχουν καταπιαστεί από την πρωινή προπόνηση.
    Αυριο θα επιστρέψω δριμύτερηηηη!!!

Άντε, καλορίζικο το νέο μου ημερολόγιο (και εύχομαι να αξιώνομαι να το ανανεώνω!!! - ορίστε ένας νεος στόχος )
    Attached Images Attached Images

Senior Bodybuilder giannis_84's Avatar

Καλή αρχή Ειρήνη! O θαυμασμός μας για την αφοσίωση και τα επιτεύγματα σου είναι διαρκής, είτε είσαι on είτε "off" season!
    "Don't bitch at me when your results aren't there, don't tell me your program sucks... Your program's just fine, YOU suck!"
    Μερα χωρις γυμναστηριο, ποσο χαμενη πηγε..!
    ...Albums are on!

Senior Bodybuilder lary2332's Avatar

καλη αρχη!! στο νεο σου log.

*Δεν υπάρχει ιδανικό πρόγραμμα, ιδανική διατροφή. Υπάρχει συνέπεια και υπομονή.* +1000
    οτι φτιαχνεται δυσκολα χαλαει και δυσκολα!!!!!

Forum Team Mazda 6's Avatar

Αφοσίωση και πείσμα!!! Καλή αρχή Ειρήνη!!!
    Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
    να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

Senior Bodybuilder Renesis's Avatar

Καλή αρχή στο λογκ σου Ειρήνη!!!Θα σε παρακολουθούμε όλες κ όλοι καθημερινά,είσαι πηγή δύναμης ειδικά για μας τις γυναίκες!!!
    Πυραμίδα ο άνθρωπος.Στη βάση του το κτήνος,στη κορυφή ο Θεός..
    Χρέος μας η ανηφόρα

Senior Bodybuilder anna_lou's Avatar

ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ Καλή αρχή θεία! Ωραία επιτέλους λόγκ σου!
    Επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθεις! Σήκω καλέ!!!
    Άθελα σου με έβαλες να σου ορκιστώ πως θα τα καταφέρω και πισωγύρισμα δεν θα κάνω...άθελα σου με πείσμωσες ακόμη ποιο πολύ! Το χαμόγελο σου δεν θα το σβήσω ποτέ από τη καρδιά μου!!!

Senior Bodybuilder

Καλή αρχή Ειρήνη! Πολύ μου αρέσουν τα λογκ που εκτός από προπονήσεις, φωτογραφίες και τέτοια, περιλαμβάνουν και σκέψεις και συμπεράσματα και διάφορα άλλα που δείχνουν αυτό ακριβώς που λες, ότι δεν υπάρχει ιδανικό, δεν είναι τίποτα εύκολο αλλά όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Να ζήσουν τα σεντόνια λοιπόν!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους! :)

Η off season (ή περίοδος βελτίωσης) πιστεύω πως είναι πιο δύσκολη από την αγωνιστική.
    Όταν έχεις μια προθεσμία, ότι σε Χ εβδομάδες πρέπει να είσαι στην Α κατάσταση για τον αγώνα, αυτομάτως γίνεσαι συνεπής και έχεις μεγάλο κίνητρο να παραμένεις σταθερός στην διατροφή, στις κουραστικές αερόβιες, στις προπονήσεις.
    Η επόμενη μέρα του αγώνα σε βρίσκει σε ένα χάος. Από δω και πέρα.. τι; Δεν έχεις συγκεκριμένο στόχο, δεν έχεις το άγχος μη φας κάτι εκτός.
    Από προσωπική εμπειρία, είδα πως επιβάλλεται να θέσω συγκεκριμένο στόχο. Το είχα ήδη κάνει πριν τον αγώνα. Συνέχισα να είμαι συνεπής στη διατροφή μου (πλέον άρχιζα σταδιακά να ανεβάζω θερμίδες και ποικιλία - προσοχή στη λέξη "ΣΤΑΔΙΑΚΑ").
    Διάβαζα στο φέισμπουκ για αθλητές που έγραφαν τα γουρουνιάσματα που έκαναν. 7 κιλά σε μια εβδομάδα.. ναι 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ κιλά ειχε βάλει κάποιος. Μα πόσο εύκολο είναι μέσα σε λίγες μέρες να πάει χαμένος τόσος κόπος, πείνα, ιδρώτας..

Με σωστό πρόγραμμα, πειθαρχία, υπομονή, συγκέντρωση, έστησα το πλάνο μου. Σιγά σιγά, υπήρχε αύξηση θερμίδων και τροφών. Δεν σταμάτησα να κάνω αερόβια. Συνεχίζω να κάνω 6 φορές την εβδομάδα 30 λεπτά μετά τα βάρη, συνήθως διαλειμματικής μορφής (αυτοσχεδιάζω). Σας φαίνεται υπερβολική; Κι όμως δεν είναι.. Οταν προαγωνιστικά κάνεις διπλές αερόβιες, το να κάνεις μισή ωρίτσα δεν είναι τίποτα. Ακόμα και εκεί θέλει σταδιακή προσαρμογή. Για το δικό μου σώμα, αυτό είναι το βέλτιστο. Θυμαμαι παλια, διάβαζα το κλασικο "3 φορες την εβδομάδα αερόβια απο 30 λεπτά οταν θελετε να βαλετε μυικό ιστό". Τα έκανα όλα κατα γράμμα.. Ετρωγα λιγο παραπανω απο τις θερμιδες συντηρησης, μπλα μπλα μπλα, ολα κατα γραμμα. Το αποτελεσμα; Εβαζα λιπος! Ενα ωραιοτατο ξύγκι που είχε κατσικωθεί στον κώλο και στα μπούτια. Το σώμα μου ειναι πεισματάρικο και θέλει άλλη προσέγγιση. Κι αφού την θέλει.. την έχει!

Που είχα μείνει; Α.. ναι! Η ενέργεια στα βάρη αυξήθηκε, πλέον έχω επανέλθει στα κιλά που έκανα τον χειμώνα.
    Κάνω 5 φορές την εβδομάδα βάρη, Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Αυτό θα αλλάξει οσο προχωράω, δεν μένω στάσιμη σε συχνότητες και μέρες. Για τώρα όμως ακολουθώ αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή.

Διατροφικά έχω φτάσει στις θερμίδες "συντήρησης". Και το λέω σε εισαγωγικά επειδή λόγω μεταβολισμού βλεπω πως σηκώνω να ανεβάσω και άλλες. Μετράω τα πάντα, μάκρος, θερμίδες, ποσότητες, νερό, τον αέρα που αναπνέω. Ομως δεν γίνομαι σκλάβος των μάκρος. Δεν υπάρχει μαγικός αριθμός. Αν με 300γρ υδατάνθρακα την ημέρα, παραμένω σταθερή στο βάρος μου και βλεπω το σώμα μου πως αλλάζει προς το καλύτερο.. γιατί να φάω λιγότερο; Επειδή τόσο λέει το κομπιουτεράκι;
    Ολα αυτα τα χρησιμοποιώ ως αφετηρία. Από κει και πέρα βλέπω πως αντιδρα το σώμα (feedback). Και ανάλογα το feedback κάνω αλλαγές.

Cheat meals δεν κάνω. Το τελευταίο ήταν την ημέρα του αγώνα, δηλαδή 30 Μαϊου. Κάνω όμως κάτι καλύτερο : refeed!
    Ημέρες όπου τρώω περισσότερο υδατάνθρακα (από πηγές όπως ρύζι, πατάτα, ρυζογκοφρέτες, απλά σάκχαρα όπως γλυκόζη, μαρμελάδα, αποξηραμένα φρούτα).Μειώνω πρωτείνη και λιπαρά. Περίπου το 70% των θερμίδων προέρχονται απο υδατ.
    Όλα υπολογισμένα στο γραμμάριο.
    Refeed είχα παρεπιπτόντως χθες! Ειδικα το τελευταίο μου γεύμα το περιμενα πως και πως... Γιαουρτι 0%, μαρμελάδα, γλυκόζη, σταφίδες, φρουι ζελε (το βαζω μεσα) και ρυζογκοφρετες. Ολα αυτα αχταρμα.
    Μετά από λίγο ενιωθα φλεβικότητα, οι παλμοί μου ανέβηκαν, μετά υπνηλία..
    Όχι δεν ένιωθα φούσκωμα (ισως λιγο ναι, λογικο ειναι). Ποια είναι η διαφορα με το να εκανα ελευθερο γευμα; Αναπληρωσα με τον καλυτερο τρόπο το μυικο γλυκογόνο, ανεβασα τη λεπτίνη. Σήμερα, η ζυγαρια δεν εδειξε ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμια αλλαγη!!! Κι ομως... ειχα φαει 400γρ υδατανθρακα!!!! 400 ΟΛΟΚΛΗΡΑ γρ. υδατανθρακα και μαλιστα απλου. Αλλες φορες εχω αυξηση (μιας και για 1 γρ υδατανθρακα κραταει περίπου 3γρ νερό) αλλα ειναι φορες που δεν εχω.
    Το σωμα μου το βλεπω πιο στεγνό, οι μυες πιο γεμάτοι. Και η χαρα μου μεγάλη, γιατί εχω καταφερει το ιδανικο : να τρώω και παράλληλα να μη χάνω τη φόρμα μου!!!

Θέλει μεγάλη πειθαρχία αυτή τη μέρα, γιατί πολύ εύκολα μπορείς να ξεφύγεις. Το έχω πάθει και πιστέψτε με, ειναι οτι χειρότερο υπάρχει!! Όχι μόνο σωματικα (τρομερό φουσκωμα) αλλά και ψυχολογικά. Νιωθεις πως ολα εχουν χαλάσει, το στομαχι ειναι πλυντήριο, νιώθεις τύψεις.. και όλα αυτά τα "ωραία συναισθήματα.

Αυτή την πειθαρχία δεν την είχα, ή μάλλον υπήρχε αλλά την καλλιέργησα. Το δούλεψα, δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο. Αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Όμως, όταν το φτάσεις, το συναίσθημα είναι τόσο ωραίο, που δεν συγκρίνεται με όλα τα cheat του κόσμου!!!

Σήμερα η πρωινή αερόβια με άδειο στομάχι στο ελλειπτικό (το έχω σπίτι μου) ήταν απόλαυση. Όλοι αυτοί οι υδατάνθρακες της χθεσινής μέρας μου έδωσαν ενέργεια. Και το καλύτερο;; Η κοιλιά εντελώς ΦΛΑΤ, ούτε ίχνος πρηξίματος και το σώμα στεγνό. Δεν ειναι παντα ετσι, συνήθως παιρνει 1-2 μερες, ομως αυτη τη φορα φαινεται πως το σωμα διψουσε και οτι του εδωσα το τραβηξε σαν σφουγγαρι.

Καλή Κυριακή να έχουμε! Ώρα για δουλείτσα και παιχνίδι με το γατουλίνι μου

Το τελευταίο μου γεύμα χθες (της κολάσεως )
    ImageUploadedByTapatalk1405846494.619729.jpg

Junior Bodybuilder restoration's Avatar

Μπράβο ειρήνη!!!
    Γράφεις εσύ,μαθαίνουμε εμείς καινούρια πράγματα και επιβεβαιώνουμε και όσα ξέρουμε!!!!!
    Καλή δύναμη γιατί από πείσμα έχεις μπόλικο!!!!!!

Όσο για το γεύμα σου .......,μμμμμμμμμμμμμμ

καλη αρχη ειρηνη !

ελπιζουμε να διαβαζουμε νεα σου συνεχεια :)

Senior Bodybuilder tsourekas's Avatar

Quote Originally Posted by Kardoula View Post
    Κάνω όμως κάτι καλύτερο : refeed!
    Πραγματικά !!!!

Τρομερό feeling , χωρίς το ψυχολογικο crash ενός cheat και με μέγιστα οφέλη μετά από μια περίοδο σε χαμηλα ποσοστά !!!

Δώσε γνώση Kardoulini
    Η τεστοστερονη εφταιγε για ολα ......αγαπη μου !!!

Senior Bodybuilder

Ειρήνη καλή αρχή. Στρατιώτης ανέκαθεν σε διατροφή-προπόνηση-αερόβιο

Pumping Iron kostantina's Avatar

καλοριζικο Ειρηνη μου σου ευχομαι τα καλυτερα και σε ευχαρηστω για ολες τις συμβουλες σου

Senior Bodybuilder

Ειρήνη μιας που μας σκανδάλισες ωραία και καλά με τη φωτογραφία απ το refeed, με έβαλες σε ιδέες και πήγα σήμερα και πήρα αυτή τη μαρμελάδα Ζωγράφος που αναφέρεις σε διάφορες συνταγές σου. Για χόρταση προφανώς δεν είναι, αλλά φαντάζομαι μπορεί άνετα όποιος είναι σε φάση ανασύστασης ή όγκου να τη χρησιμοποιεί στο πρωινό πχ, σωστά; Ποσότητες του τύπου 1 κ.γ. (το αναφέρω λόγω φρουκτόζης, κατά τα άλλα εύκολα το χωράει κανείς στα macros).

Pumping Iron Efi93's Avatar

Καλοριζικο Ειρηνη
    keep going!
    Εμένα δεν μπορεί να με κάψει κανείς , εγώ είμαι η ίδια η φωτιά....

#Ripped Eater #Meathead #Broscientist #FoodTech

Γεια σας και πάλι :)
    Eυχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Μου δίνετε δύναμη!

Μόλις έκανα τη φραπεδιά μου (με άρωμα φουντούκι βεβαίως βεβαίως..), έχω τον Ρόκυ στο μπαλκόνι να λιάζεται και το κλιματιστικό στο φουλ γιατί δεν την παλεύω τη ζέστη

Αν και όταν πάω προπόνηση δεν παρατηρώ γύρω μου τι γίνεται, δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπω κοπέλες να κάνουν σκουώτ (κυρίως στο σμιθ). Βλέπω στα μάτια τους τον τρόμο, λες και πρόκειτε να κάνουν κάποια φιγούρα πατινάζ, από αυτές που περιέγραφε ο Κωστάλας στην ερτ κάποτε. Ημικαθίσματα με πολύ μικρή αντίσταση, λάθος στάση σώματος, τα πόδια ένα μέτρο μπροστά, εύρος κίνησης 5 εκατοστά.

Θυμήθηκα τον εαυτό μου όταν προσπαθούσα να μάθω καθίσματα. Μιλάω τώρα για πριν 10 χρόνια (λίγο πριν ανακαλύψω το φόρουμ), που το ίντερνετ δεν ήταν όπως τώρα. Που δεν είχα κανέναν να μου δείξει τίποτα κι ότι μάθαινα ήταν από κάτι άσχετα σάιτ που έδειχναν ασκήσεις με σκίτσα.

Πήγαινα τότε σε ένα σιδεράδικο.. Φοβερό τζιμ.. (πόσο τυχερή νιώθω που εκανα σε τετοιο γυμναστηριο.. τελος παντων, στο θεμα μας τωρα!) Καθομουν στο σμιθ (αδεια μπαρα φυσικα) και προσπαθουσα να κανω την άσκηση. Αμ ελα που δεν ενιωθα το παραμικρο. Ούτε πιασιμο στον ποπό, ούτε τίποτα. Ρε μπας και θέλει πιο μπροστα τα πόδια; Πιο πισω; Τίποτα! Μεγάλος καημός που δεν μπορούσα να την κάνω σωστά. Ναι.. ρωτούσα το παιδί που ήταν εκεί υπεύθυνος. Και ναι.. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ήταν άσχετος! Καλό παιδάκι, αλλά ξερετε ήταν απο αυτούς τους τύπους που φόρτωνε από 10 δισκους στην καθε πλευρά της μπάρας, φορούσε ζωνη, καθοταν κατω απο το σμιθ και εκανε σκουωτ με ευρως κινησης 3 άντε 4 εκατοστα το πολύ.
    Θυμάμαι και τη μέρα που δοκίμασα πρώτη φορά ελευθερα καθίσματα! Εκεί νομιζα πως θα έπεφτα κάτω. Έχανα την ισορροπία μου, νομιζα πως θα πέσω κάτω, δεν θα μπορέσω να σηκωθώ (και μιλάω φυσικά πάντα για άδεια μπάρα ε;) Δεν παραιτήθηκα, είπα από μέσα μου "ρε κέρατο θα σε καταφέρω, που θα μου πας". Και τσουκου τσούκου, το πάλευα.

Τα χρόνια πέρασαν, έμαθα να κάνω σκουώτ. Και φιλοσοφόντας το, κατάλαβα πως τελικά έκανα τα απλά περίπλοκα. Η πιο απλή, φυσική κίνηση, που κάνει μέχρι και ένα μωρό, με δυσκόλευε τόσο που δεν μπορούσα να την κάνω με τίποτα! Όλες οι ασκήσεις, μιμούνται κινήσεις που κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Αλλά για έναν μυστήριο λόγο, με το που περνάμε το κατώφλι του γυμναστηρίου, νομίζουμε πως θα κάνουμε ότι πιο υπερφυσικό, δύσκολο, τραγικό, που είτε θα μας τραυματίσει τη μέση ή στην χειροτέρα των περιπτώσεων θα μείνουμε παράλυτοι για την υπόλοιπη ζωή μας.
    Σκονάκια ολόκληρα με οδηγίες χρήσης της άσκσησης, λες και πρότειτε να μπούμε σε διαστημόπλοιο και να πάμε στη σελήνη. Μα κάνουμε σκουώτ σχεδόν συνέχεια μεσα στη μέρα.. Σκουώτ να κάτσουμε σε ένα σκαμπό, σκουώτ να κάτσουμε σε καρέκλα, σκουώτ να κάτσουμε στη λεκάνη της τουαλετας..

Όσες οδηγίες και να δώσουμε, όσα βίντεο και να δούμε, δυστυχώς χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσουν οι ασκήσεις πάνω μας, να τις κάνουμε κτήμα μας και να δουλεύουμε αποδοτικά.
    Κάτι που με βοηθάει (και ελπίζω να βοηθήσει κι εσάς που δυσκολεύεστε με αυτή την άσκηση) να έχω τη σωστή στάση και να στέλνω όσο γίνεται περισσότερη επιβάρυνση στον γλουτό, είναι το εξής :

Καθώς είμαι έτοιμη για να κάνω καθίσματα -χρησιμοποιώντας μέτριο βάρος, αυτό δεν ειναι για βαρια κιλα!!!- προσπαθώ να βρω το σημείο ώστε κατεβαίνοντας , η μπάρα να ισορροπεί πάνω μου, ενώ τα χέρια ισα που ακουμπάνε, μόνο και μόνο για ασφάλεια. Δηλ στην ουσία κανω καθισμα ισορροπώντας τη μπάρα στο σβέρκο.
    Ε αυτό είναι! Αυτομάτως έχω τη σωστή θέση και νιώθω τα κολομέρια να πιάνουν φωτιά, ακόμα και με το μισό βάρος απ ότι κάνω.
    Κάθε άσκηση θέλει πειραματισμό, ψάξιμο. Και να μην επαναπαυόμαστε στο βάρος να κάνει τη δουλειά. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε την άσκηση πιο δύσκολη. Κι αυτό θα το καταφέρουμε όταν δεν κάνουμε μηχανικά τις επαναλήψεις.

Αν και λίγο άσχετο με το θέμα, δείτε ένα μικρό βίντεο για το πως μπορείτε πολύ πολύ εύκολα να έχετε έτοιμα τα γεύματά σας. Είχα βρει στον Βασιλόπουλο σολωμό προσφορά -30% (έληγε την επόμενη μέρα). Τσάκωσα 2 πακετάκια, τον μαγείρεψα, τον χώρισα σε μεριδούλες, τα βαλα αλουμινόχαρτο και μετά ψυγείο (βγήκαν 10 μερίδες, μετά τις έβαλα κατάψυξη και κάθε μέρα βγάζω από 1).

Σας ευχαριστώ που διαλέξατε εμένα για την ενημέρωσή σας
    Θα τα ξαναπούμε!

Quote Originally Posted by Elena29 View Post
    Ειρήνη μιας που μας σκανδάλισες ωραία και καλά με τη φωτογραφία απ το refeed, με έβαλες σε ιδέες και πήγα σήμερα και πήρα αυτή τη μαρμελάδα Ζωγράφος που αναφέρεις σε διάφορες συνταγές σου. Για χόρταση προφανώς δεν είναι, αλλά φαντάζομαι μπορεί άνετα όποιος είναι σε φάση ανασύστασης ή όγκου να τη χρησιμοποιεί στο πρωινό πχ, σωστά; Ποσότητες του τύπου 1 κ.γ. (το αναφέρω λόγω φρουκτόζης, κατά τα άλλα εύκολα το χωράει κανείς στα macros).
    Φυσικά και μπορείς να βάλεις!
    Πρόσεξε.. σχετικά με τη φρουκτόζη, αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι οι μεγάλες ποσότητες που υπάρχουν κρυμμένες σε πολλά τρόφιμα αντί ζάχαρης. Ένα φρούτο έχει αναλογικά λιγότερη. Φυσικά όλα εξαρτώνται σε τι φάση διατροφής είμαστε. Αλλά για τον δικό σου στόχο, ναι άνετα μπορείς! Το κανα κι εγώ παλιότερα, μια κουταλίτσα ισα ισα για τη γεύση

Advanced Bodybuilder enas's Avatar

ετσι οπως τα λες Ειρηνη!! ολοι αποφευγουν το sq λεγοτας αυτο δεν ειναι για μενα, θα τραυματιστω, τα γονατα μου κλπ... ενω ειναι η πιο φυσικη κινηση για το σωμα σε αντιθεση με το smith!! μπραβο σου που δεν τα παρατησες τοτε και ακομα μεγαλυτερο μπραβο που εγινες αυτη που εισαι σημερα!!!!
    καλα οσον αφορα την οργανωση σου εισαι κλασσικα φοβερη!!
    200 pounds is always 200 pounds

Σ'ευχαριστώ πολύ αγορίνα

Aγαπημένο μου καρδουλίστικο ημερολόγιο, καλημέρα!

Ούτε που κατάλαβα για πότε πέρασε η εβδομάδα. Πέρασε πολύ ομαλά, οι προπονήσεις μου πήγαν πολύ καλά. Από τον Ιούνιο σταδιακά ανέβασα θερμίδες, κυρίως από υδατάνθρακες. Έτσι έχω αρκετή ενέργεια στα βάρη αλλά και να βγάζω τις αερόβιες . Κινούμαι περίπου από 2000-2300 θερμίδες, με υδατάνθρακα από 200-230γρ. Πρωτείνη και λιπαρά τα κρατάω σταθερά. Με αυτες τις θερμιδες και αυτή τη δραστηριότητα, το βάρος μου παραμένει σταθερό (είμαι περίπου 1 κιλό πάνω από το βάρος που είχα στον αγώνα).

Για να τσεκάρω τα μάκρος και τις θερμίδες μου, χρησιμοποιώ το fitday.com Με έχει βολέψει πολύ και μου είναι πολύ πιο εύχρηστο από το fitnesspal. Μέσα σε 2 λεπτά έχω έτοιμο το πλάνο μου.

Οι τροφές είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Δεν έχω πρόβλημα γεύσης, μπορώ να τρώω ακριβώς τα ίδια γεύματα με την ίδια λαχτάρα. Μου αρέσει να κρατάω τα πράγματα απλά. Δεν κάνω ιδιαίτερες συνταγές (αυτό το κάνω μόνο για τα βίντεο) εκτός από το γιαουρτάκι με το κακάο (που ε οκ.. σιγά την γκουρμεδιά δηλαδή)
    .
    Τα ρίχνω όλα στον ατμομάγειρα (εκτός το ρυζι και τις πατατες που τις κανω στο φουρνο μικροκυματων) και ξεμπερδεύω. Λιγο αλατακι από πανω και τέλος. Δεν μπορώ τα πολλά "έξτρα", θελω όσο πιο απλό γίνεται το πιάτο μου. Όπως λέω, έχω διατροφικό Αλσχάιμερ, άρα κάθε φορά για μένα το γεύμα είναι νέα εμπειρία

Μια μέρα της εβδομάδας, αφιερώνω πλήρη ξεκούραση, στρέτσινγκ και μασαζάκι με τα εργαλεία μου.. Ποια είναι αυτά; Foam roller, μπαλάκι του τένις και μικρότερες μπαλίτσες (έχω κι άλλες αλλά τις πήρε ο Ρόκυ να παίξει). Α.. και μια...κάλτσα Βάζω τα μπαλάκια μεσα και πιέζοντας το σώμα στον τοίχο, κάνω μασάζ για να σπάσουν αυτά τα γρομπαλάκια τα άτιμα (οκ ας το πω και επιστημονικα.. τα trigger points ή για να μιλάμε και ελληνικά "επώδυνα μυοπεριτοναϊκά σημεία ")

Ξεκινάω με το foam roller (εχω παρει το μικρο μέγεθος.. βλακεία μου, επρεπε να χα παρει μεγαλύτερο) και ξαπλωμένη στο στρωματάκι, κάνω τους γλουτούς, μηριαία δικέφαλα, απαγωγούς, προσαγωγούς , τετρακέφαλα, γάμπες. Πόνος και ανακούφιση μαζί!!
    Μετά στον τοίχο (σαν τις κατσίκες που ξύνονται ) βάζω την κάλτσα με τα μπαλάκια και δως του στο ψαχνό. Για μας που κάνουμε έντοντες προπονήσεις είναι απαραίτητο να το κάνουμε. Δεν κοστίζει ακριβά, εγώ τα πήρα από τα τζάμπο. Κάλτσα παλιά όλοι έχουμε, άρα.. έτοιμο! ;-)

IMG_0873.jpg

H Kυριακή ξεκίνησε με πρωινό ξύπνημα, καφέ και αερόβια στο ελλειπτικό μου 45 λεπτά και μετά ακολούθησε το πρωινό μου, oat bran με βρωμη (βάζω μισο μισό) μαζί με 1 σκουπ πρωτείνη. Στην αερόβια ποτέ δεν πήγαινα σύμφωνα με τη "ζώνη καύσης λίπους". Αυτό που προσπαθώ είναι στο χρονικό διάστημα που έχω να καταναλώσω όσο περισσότερες θερμίδες γίνεται.

Το πρωί καθώς χουζούρευα στο κρεβάτι, σκέφτηκα πόσο όμορφο είναι να θυμόμαστε τα πιο απλά πράγματα που πολλές φορές τα θεωρούμε δεδομένα. Πράγματα που μας δίνουν χαρά και μας κάνουν ευτυχισμένους. Ποια είναι αυτά για μένα;

- Είμαι υγιής
    - Έχω ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ
    - Έχω την πολυτέλεια να κάνω αυτό που αγαπάω και έχω πάθος, επάγγελμα

Κάνω αυτά που με κάνουν πραγματικά χαρούμενη. Χωρίς να με νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κάνουμε αυτό που μας εκφράζει. Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να καταφέρω να ασχοληθώ με το πάθος μου. Κι ακόμα νιώθω πως είμαι στην αρχή.

Καλή Κυριακή! :)
    Attached Images Attached Images

Senior Bodybuilder Ελενα's Avatar

Eιρήνη μου να έχεις μια όμορφη μέρα! Και πάλι πολλά respect για την non ending προσπάθεια σου! Προφανώς μιλάμε για άλλα επίπεδα ψυχικής δύναμης...χωρίς cheat days-cheat weekends, με προπονησεις που δίνεις πάντα το 100%...respect.
    Και τα λες ολοσωστα. Αυτά τα 3 είναι μεγάλη ευτυχία. Και όσοι δε μπορούμε να έχουμε τα χόμπυ μας ως επαγγέλματα τουλάχιστον να μη τα ξεχνάμε και να ασχολούμαστε με αυτά όσο περισσότερο μπορούμε. Φιλια!!!
    A head full of fears has no space for dreams.

Ελενάκι μου γλυκό καλημέρα!

Δεν έχω υπερφυσικές δυνάμεις, ούτε τα αποθέματα είναι μεγαλύτερα απ ότι είναι στις υπόλοιπες γυναίκες. Για χρόνια είχα άλλη δουλειά, μαγείρευα δύο ξεχωριστά φαγητά (ξερεις τι ειναι να κανεις παστιτσιο και να μη γλυφεις ουτε το κουτάλι; Ολα εμπειρικα τα εβαζα, ακομα και το αλατι).
    Ειχα να συντηρησω σπιτι, δουλεια, τις προπονήσεις μου.
    Φυσικά και έχω τα αδύναμα σημεία μου. Φυσικά και γω θα θελα να φάω με το κουτάλι μερέντα ή παγωτό. Αλλά σκέφτομαι πως θα τα φάω όταν εγώ θελήσω, όχι τα συναισθήματά μου και οι ορμόνες μου ;-) Θέλει εξάσκηση. Το δούλεψα, δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη.

Απεναντίας, ανεβάζοντας θερμίδες και έχοντας refeed καλύπτω την ανάγκη μου για γλυκό και γενικότερα για έξτρα "καύσιμο".
    Έτσι δεν υπάρχουν διατροφικά ξεσπάσματα, ούτε πίεση να ακολουθώ καταναγκαστικά ένα πλάνο.

Να μαστε καλά να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε κι ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.. Θυμάμαι εκείνες τις μέρες, Σάββατα πρωινά, που έκανα τις δουλειές του σπιτιού. Έβαζα σκούπα, σφουγγάριζα και είχα το mp3 στ αφτιά να ακούω.... όχι μουσική.. χεχε.. άκουγα podcasts. Οτιδήποτε ειχε να κανει με βάρη, διατροφή. Έκανα καφέ τις Κυριακές τα πρωινά και καθόμουν ώρες στο λαπτοπ να διαβάζω. Για μένα αυτό ηταν ξεκούραση.

Άντε πολλά είπα και ο Ρόκυ με γρατζουνάει γιατί θέλει να φάει

Senior Bodybuilder lakers4life24's Avatar

πολυ ωραια φωτο απο πανω Ειρηνη, βαλε ομως και μια με το Ροκυ θεριο θα χει γινει

Pumping Iron kostantina's Avatar

Ειρηνακι μου respect καποια μερα ευχομαι να φτιαχτει και μενα ο μεταβολισμος μου που να μου επιτρεπει να ανεβαζω θερμιδες χωρις ενοχες!!!! το πρωινο σου πιτακι το εκανες?

Pumping Iron Efi93's Avatar

Quote Originally Posted by Kardoula View Post
    Όσες οδηγίες και να δώσουμε, όσα βίντεο και να δούμε, δυστυχώς χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσουν οι ασκήσεις πάνω μας
    True story.....
    Εμένα δεν μπορεί να με κάψει κανείς , εγώ είμαι η ίδια η φωτιά....

#Ripped Eater #Meathead #Broscientist #FoodTech

Junior Bodybuilder Lifescarcity's Avatar

^
    Προσωπικά με βοήθησαν αρκετά βιβλία ανατομίας και ... το mentality του kai.

Advanced Bodybuilder djastral232's Avatar

Ειρήνη πόσο "πάει" η συνδρομή στο Log σου;

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !!!
    Η λεβεντιά είναι μια πληγή
    που πάντα αίμα τρέχει
    Θε μου και πώς τηνε βαστά
    εκείνος που την έχει.

Advanced Bodybuilder djastral232's Avatar

Α! Επειδή το ξέχασα πριν... όποτε κ αν βρεις το χρόνο κάνε μερικά videos πως κάνεις μασάζ με το foam roller κ τα μπαλάκια
    Η λεβεντιά είναι μια πληγή
    που πάντα αίμα τρέχει
    Θε μου και πώς τηνε βαστά
    εκείνος που την έχει.

Senior Bodybuilder

Εμένα με προβλημάτισες Ειρήνη με το μέγεθος του Foam roller, χρειάζεται να προσέξουμε κάτι ιδιαίτερο; Δώσε μας τα φώτα σου!!

Καλησπέρα σε όλους! :)

Στέλιο, η συνδρομή είναι θετική ενέργεια. Την στέλνεις κατά την είσοδο
    Ωραια ιδέα για το βιντεο. Χμ....για να δω τι μπορω να κανω... Stay tuned

Δήμητρα, το μέγεθος είναι σχετικά μικρό, γιατί υποτίθεται πως μπορείς να το παίρνεις μαζί σου (το χω πάρει και στο τζιμ και έκανα μετά από προπόνηση ποδιών). Οπως καταλαβαίνεις, όσο μεγαλύτερη επιφάνεια έχει, τόσο περισσότερο πιάνει το σώμα και μπορείς να ισορροπείς. Και άντε εγώ είμαι μια σταλιά άνθρωπος, αν το πάρει κανα ντερέκι, δεν του φτάνει.
    Όχι ότι δεν μου είναι χρήσιμο, είναι και παραείναι!! Απλώς αν έπαιρνα το επόμενο μέγεθος θα ηταν καλύτερα. Τώρα με το παραμικρό "φεύγει" από την πορεία του. Αλλά οκ, τη δουλειά του την κάνει. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις, πάρε κάποιο που να μην έχει απλώς λεία επιφάνεια, να έχει εξογκώματα. Αυτα ειναι που με την πίεση κάνουν το μασάζ και διαλύουν τα γρομπαλάκια. Βέβαια, υπάρχει και η λύση του pvc σωλήνα. Αγοράζεις και κάνεις την ίδια δουλειά. Αλλά είναι λείο.
    Δες αυτό το site, τέτοια μάρκα έχω, έχουν μεγάλη ποικιλία και θα πάρεις αρκετές πληροφορίες
    www.tptherapy.com

Όσο για την κάλτσα και τα μπαλάκια.. ΣΩΘΗΚΑ. Πλέον το πιάσιμο της πλάτης έχει μειωθεί κατά 80%. Ευτυχώς έχω και την ιδιωτική μου χειροπρακτικό (τη μαμά μου )που μου σηκώνει τα πάκια (όσοι θα ξέρετε θα καταλαβαίνετε τι ανακούφιση δίνει στην μέση ιδιαίτερα μετα από προπόνηση άρσεων!).

Σήμερα καλά ξεκίνησε η βδομάδα.. Με το που τελείωσα την προπόνηση και πριν ξεκινήσω αερόβια στο στεπμιλ, πάω τουαλέτα και μου πέφτει το κινητό μέσα (ναι είχα τραβήξει το καζανάκι). Μη με ρωτάτε.. έχωσα το χέρι, το πήρα (μετα το εκανα μπανιο με μπεταντιν, ιουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ) και με το μπιστολακι που εχουν στα αποδητήρια του εριχνα αερα.
    Ευτυχώς μετά από ώρα, επανήλθε. Αθάνατα Sony
    Οι δικοί μου έχουν φύγει διακοπές, ο Ρόκυ έμαθε να τρώει πατάτα μαζί με την κονσέρβα του (θα τον κατεβάσω και σε αγώνα.. τη βλέπω τη δουλεια..) και οι μέρες κυλούν ήρεμα με διάβασμα, δουλειά και προπόνηση (και κους κους στο τηλέφωνο ).

Σήμερα περιμένοντας στη στάση του λεωφορείου για να πάω γυμναστήριο, το μάτι έπεσε σε μια κοπέλα δίπλα μου. Δεν είναι η μόνη, έχω παρατηρήσει πως πολλές κοπέλες έχουν γίνει παχύσαρκες. Σκεφτόμουν τους λόγους που μπορεί κάποια να φτάσει σε αυτό το σημείο, την ψυχολογία της, τα αισθήματά της, τις σκέψεις της.
    Δεν μιλάω για καταστάσεις παθολογικές, αλλά όταν αυτό το βάρος είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής σε συνδιασμό με έλλειψη άσκησης ή έστω κάποιας δραστηριότητας.
    Σου αλλάζει τον χαρακτήρα, τον αλλοιώνει. Μπορεί να σε κάνει δύστροπη, κακιά, ζηλιάρα, κομπλεξική.
    Έρχεσε σε κάποια φάση που παραιτείσαι, που λες, δεν με νοιάζει, ας γίνω όσο θέλω. Και αρχίζει ο κύκλος της αυτοκαταστροφής.
    Αν είναι ενας λόγος που θα θελα όλες οι γυναίκες να αρχίσουν να ασχολούνται με τη γυμναστική (όχι απαραίτητα με τα βάρη, αλλά με μια δραστηριότητα που θα της κάνει να σηκώνονται από τον καναπέ), είναι για να έχουν ΥΓΕΙΑ και μετά για να έχουν σφιχτούς γλουτούς ή επίπεδη και γραμμωμένη κοιλιά.

Το να κουβαλάμε μεγάλο περιττό λίπος πάνω μας, αποσυντονίζει τις ορμόνες, με ότι συνεπάγεται αυτό. Το σώμα κουράζεται πιο εύκολα. Για σκεφτείτε.. να το αναγκάζεις να κουβαλάει τόσα παραπάνω κιλά! Πάρτε έναν 15κιλο δισκο και περπατήστε μια μέρα να δείτε πως είναι να έχεις 15 κιλά ΕΞΤΡΑ λίπους ολο το 24 ωρο.
    Όπως και να το δεις, τα βάρη και το φιντες γενικότερα είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθούμε νέες! Το καλύτερο λίφτνγκ.
    Και με αυτές τις σκέψεις, ήρθε το λεωφορείο και πήγα γυμναστήριο και έκανα ώμους/τρικέφαλα

Η ζωή είναι πολύ όμορφη και την ομορφαίνουν μικρές στιγμές.. Στιγμές όπως αυτή.. Καλό σας βράδυ!!!:)

IMG_0914.jpg
    Last edited by Kardoula; 28-07-14 at 21:18.

Senior Bodybuilder

Ειρήνη αυτό που λες το σκέφτομαι και γω πολλές φορές, κυρίως μέσα σε τίποτα μετρό, λεωφορεία και τέτοια που κάθομαι όσο κρατάει η διαδρομή και παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου. Δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε τι σκέφτεται και τι κουβαλάει μέσα του ο καθένας, αλλά σίγουρα το να αφήνει κανείς τον εαυτό του, είναι από τα χειρότερα που μπορεί να κάνει. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πιστεύω να ξεκινήσει κάποιος τη γυμναστική. Άπαξ και γίνει αυτό και δει τι αποτέλεσμα έχει στο σώμα και την ψυχολογία του, είναι θέμα χρόνου να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς του. Οποιοδήποτε είδος γυμναστικής φυσικά, δεν είναι όλοι που τους ταιριάζουν τα ίδια. Θεωρώ πολύ σημαντική σε αυτό το θέμα τη συμβολή ατόμων που έχουν κάνει το fitness γενικότερα μέρος της ζωής τους, που στόχος τους είναι να κινητοποιούν τον κόσμο, να τον σηκώνουν απ τον καναπέ. Και εδώ πιστεύω ότι κάνετε όλοι στην ομάδα του φόρουμ πολύ καλή δουλειά. Κυρίως εμείς οι κοπέλες παίρνουμε μεγάλο κίνητρο από σένα. Είναι σημαντικό να βλέπεις ότι το άτομο που βλέπεις πχ σε φωτογραφίες από αγώνες, με τα κοψίματα και τα σχήματα του σώματος, το μακιγιάζ και τον αερογράφο, είναι ένας καθημερινός άνθρωπος όπως οι υπόλοιποι που προσπαθεί, έχει τα πάνω και τα κάτω του όπως όλοι και είναι πολλά παραπάνω απ αυτό που βλέπεις για μερικά λεπτά πάνω στη σκηνή. Δεν είναι η εικόνα το παν, δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Είναι όλος ο κόπος που κρύβεται από πίσω. (Μπορώ να γράψω κι άλλα αν με αφήσουν, έχω έμπνευση :Ρ)

Τι φοβερός ο Ρόκυ! Τι ψυχούλες μωρέ που είναι τα ζώα, τι ωραία που αφήνονται και χαλαρώνουν όταν βρίσκονται δίπλα σε ανθρώπους που τους βγάζουν αγάπη... Αυτά και τα μωρά πιστεύω μας δίνουν τα καλύτερα μαθήματα ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς αγάπης...

Page 1 of 71 123451151 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)