Καλώς Ορίσατε Στο Bodybuilders.gr - Κάντε Εγγραφή Και Ελάτε Στην Παρέα Μας! Register

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 30 of 63
 1. #1
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,203

  Default Είναι Η Δύναμη Πραγματικά Απαραίτητη Για Την Μυική Υπερτροφία;!

  Απαντώντας μονολεκτικά στην ερώτηση-τίτλο του άρθρου, θα πω μονολεκτικά: όχι.

  Ωστόσο, η αλήθεια κρύβεται στις τιθέμες παραμέτρους που χρειάζονται ώστε να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου.

  1. Δεν μιλάμε για αθλήματα που εξαρτώνται άμεσα από προπονήσεις επιδόσεων, όπως η άρση βαρών.
  2. Δεν μιλάμε για γεννετικά προικισμένους οργανισμούς (1-2% του γενικού πληθυσμού) που εκ φύσεως έχουν χαμηλό λίπος, καλούς μεταβολισμούς, σχηματίζονται εύκολα με ελάχιστη ή διαφορετική προπόνηση.
  3. Δεν μιλάμε για ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν τέτοιες προπονήσεις επειδή τους αρέσει!!! Δεν μιλάμε για ανθρώπους που επιθυμούν να βλέπουν τα κιλά να ανεβαίνουν στο γυμναστήριο, εφόσον αυτό γουστάρουν!!! Ποιός είμαι εγώ για να τους υποδείξω το τι θα τους αρέσει και το τι θα τους ευχαριστεί;!

  Μιλάμε όμως για άτομα τα οποία έχουν ως στόχο την μυική υπετροφία, την καλή εικόνα την σωματική, πράγμα που όπως έχω ξαναγράψει, αποτελεί ένα σύνολο αρμονικά συνδιαζόμενων παραγόντων και δράσεων.

  Η αφόρμηση

  Πολλές φορές διαβάζω άρθρα για motivation δικό μου και βλέποντας το περίφημο topic του iceburner και ιδιαίτερα στην παράγραφο που μιλάει για τα κιλά και τον εγωισμό, μου δημιουργήθηκαν πολλές σκέψεις και απορίες. Φυσικά δεν μπορώ να παραλέιψω την κουλτούρα των σύγχρονων Youtube Powerlifters που μπλέκουν ανεξάντλητα την δύναμη και την απόδοση, με την εικόνα.

  Τι ισχύει για την δύναμη;!

  Η δύναμη είναι απαραίτητη για πάρα πολλά αθλήματα που τα κιλά σε οδηγούν σε επιδόσεις, αλλά μπορούν να μην συνδιάζονται με την όμορφη εικόνα του σώματός σου!!! Δείτε τους περίφημους Βούλγαρους αρσηβαρίστες:  Από την άλλη μεριά, σίγουρα η δύναμη και το "κυνήγι" της σου δίνει την εικόνα, ή γεννετικά θα πήγαινες εκεί ακόμη κι αν έκανες βαράκια στο σπίτι σου;! Παράδειγμα του Lu Xiaojun που έχει κορμάρα!!!

  Θα κέρδιζε σε έναν αγώνα Fitness ή Bodybuilding όμως ο Κινέζος;! Δεν νομίζω... ο Klokov;! Επίσης όχι και ο λόγος θα σας δωθεί αργότερα.

  Θα επιχειρήσω εδώ να κάνω και άλλο ένα ερώτημα: το να κάνεις περίσσοτερα κιλά στα καθίσματα θα σε κάνει καλύτερο στο MMA;! Μάλλον όχι... το να κάνεις περισσότερα κιλά στις άρσεις θανάτου θα σε κάνει καλύτερο δρομέα;! Επίσης μάλλον όχι... Και σαν παράδειγμα δίνω τον αγαπημένο μου Ramo Dekkers. Αμφιβάλει κανείς ότι εδώ η ωμή δύναμη, μεταφράζεται σε κάτι άλλο, χωρίς η εμμονή με τα κιλά να αποτελεί πανάκεια;! Στο 7:40 παρακαλώ.  Το Crossfit λοιπόν, το powerlifting, οι καλλισθενικές προπονήσεις θα μας χαρίσουν άλλα θετικά επάνω μας!!! Θα μας δώσουν άλλες ευχάριστες επιδόσεις και συγκινήσεις!!! Δεν σημαίνει όμως ότι θα μας οδηγήσουν στην όμορφη εικόνα και στην μυική υπερτροφία.

  Τι ισχύει για την υπερτροφία;!

  Γνωρίζουμε όλοι μέσα από την ανθρώπινη ανατομία και φυσιολογία ποιό είναι το εύρος εκείνο των λειτουργικών επαναλήψεων που προάγει την μυική υπετροφία. Εκείνο όμως που εγώ βρίσκω διαφορετικό στο κυνήγι της δύναμης και στην προσκόληση σε προγράμματα που οδηγούν σε μερικώς ανούσιους αριθμούς κιλών, είναι το πώς δουλεύει το σώμα μας.

  Με κάποια προγράμματα είναι αδύνατο να εστιάσεις σε αδύναμα σημεία (όταν έχεις), σχεδόν αδύνατο να κάνεις απομονωτικές ασκήσεις, σχεδόν αδύνατο να τα συνδιάσεις με διατροφές υποθερμιδικές. Και μεγάλη προσοχή εδώ!!! Γράφω "σχεδόν αδύνατο" γιατί εαν εσύ δεν επιθυμείς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απλά σου αρέσει να κάνεις συγκεκριμένες ασκήσεις, προγράμματα και πειραματισμούς, τότε όλα ΟΚ!!! Σημαίνει ότι έχεις συνείδηση του μέτριου ή και καθόλου κάποιες φορές αποτελέσματος που θα έχεις.

  Προσυπογράφω λοιπόν ότι στην μυική υπετροφία υπάρχει ένα ευρέως διαδεδομένο (όχι όμως και αυθαίρετο) πλήθος επαναλήψεων και προπονητικών διαχωρισμών που μας πάει εκεί. 6-12 επαναλήψεις, 8-12, 3 μέχρι 4 set, στήθος και δικέφαλα, κλπ κλπ κλπ. Αυτά τα απλά έχουν κάτι το διαφορετικό από τα παραπάνω: οδηγούν σε όλους στην καλυτέρευση της εικόνας του σώματός τους (όσο τους επιτρέπουν όλοι οι άλλοι παράγοντες να κάνουν) χωρίς να χρειάζεται η τόσο μεγάλη δύναμη, η χρήση των τεράστιων κιλών και τα ψυχολογικά συμπλέγματα "αχ γιατί εγώ δεν κάνω 100 κιλά στον πάγκο;!". Κατ' εμέ τα προγράμματα που στοχεύουν σε επιδόσεις και στην δύναμη μπορούν μόνο ορισμένους να τους οδηγήσουν στην ταυτόχρονη εξαιρετική σωματική εικόνα.

  Επίσης πολύ σημαντικό: κανείς δεν λέει να μην δοκιμάζετε πράγματα!!! High rep, low rep, άνω και κάτω σώμα, 5Χ5, 10Χ10, Tabata, Cross Training... σωστό θα είναι εκείνο που θα δουλέψει πάνω σας και θα έχετε αξιολογήσει κριτικά το αποτέλεσμα και όχι τρέφοντας αυταπάτες...

  Έτσι καταλήγω στο ότι δεν παίζει ρόλο μονάχα η μεταφορά ενός βάρους από το σημείο Α στο σημείο Β. Παίζει ρόλο και ο τρόπος που θα γίνει αυτό!!! Δεν είπαμε να μην ετελούμε ασκήσεις με τα κιλά που μπορούμε και να μην ελέγχουμε την δύναμή μας, αλίμονο!!! Αλλά επουδενί να μην ρισκάρουμε σε άγωνους εγωσιμούς τα κιλά σε βάρος της εκτέλεσης μιας άσκησης.

  Ρόλο επίσης παίζει η διατροφή, η ξεκούραση, η αεροβική, η γεννετικά προορισμένη μυοσκελετική δομή, και γι' αυτό ένας Klokov των 105 κιλών, δύσκολα θα κερδίσει έναν Mahmut Irmak των 75 κιλών:  Κατά τον ίδιο τρόπο που ένας Steve Cook χωρίς να εκτελεί με τόσο βαριά κιλά, αλλά με εναλλακτικούς τρόπους προπόνησης έχει ένα τόσο όμορφο σώμα:

  Επίλογος

  Δεν χρειάζονται λοιπόν αναθεματισμοί και υπερβολές. Ναι και με μισές άρσεις θανάτου θα κάνεις ωραία πλάτη. Ναι δεν είναι ανάγκη να ρισκάρεις μέση, δίσκους κλπ για να κάνεις ass to grass (γιατί κάθε γυμναστήριο που σέβεται τον εαυτό του έχει γρασσίδι για να κάνει ο κάθε φανατικός ass to grass καθίσματα), μπορείς να κάνεις με squat στο smith ωραία πόδια. Ναι και χωρίς να σηκώσεις 150 κιλά στον πάγκο, μπορείς να έχεις ένα ωραίο στήθος.

  Όμως: το να σηκώσεις περισσότερα κιλά, ναι θα σε φέρει πιο κοντά στο οπτικό αποτέλεσμα που ζητάς.

  Χρειάζεται να είσαι τόσο δυνατός όσο πρέπει να είσαι!!!

  Η δύναμη δεν είναι η λύση στο θέμα της εικόνας, ούτε η εικόνα είναι το απόλυτο ζητούμενο για όλους μας. Οι δρόμοι για τον στόχο μας είναι πάρα πολλοί. Πολλοί είναι επίσης οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βαδίσουμε τον κάθε δρόμο...

  Mazda 6

  Bodybuilders.gr Moderator's Team
  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 2. #2
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,203

  Default

  Τα 2 video που ξέχασα και δείσνουν την διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της εικόνας σε σχέση με την δύναμη:

  Lu Xiaojun:  Steve Cook:

  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 3. #3
  Pumping Iron Elita's Avatar
  Join Date
  28-01-12
  Posts
  502

  Default

  Αμήν! Μπράβο, πολύ ωραίο άρθρο!

 4. #4
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,203

  Default

  Την ευλογία μου τέκνον μου!!! :) :) :)

  Thanks Elita!!!
  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 5. #5
  Senior Bodybuilder
  Join Date
  13-07-13
  Posts
  3,548

  Default

  Quote Originally Posted by Mazda 6 View Post
  Την ευλογία μου τέκνον μου!!! :) :)
  Ο παπα-Mazda?!

  Ωραίο άρθρο Σταύρο, απλό και ξεκάθαρο. Ίσα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. ;)

 6. #6
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,203

  Default

  Διαπλεκόμενος παπάς!!! Σαν τον Βαβύλη!!!

  ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  Να 'σαι καλά Έλενα!!!
  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 7. #7
  Advanced Bodybuilder razor023's Avatar
  Join Date
  17-04-09
  Location
  .
  Posts
  1,078

  Default

  μπραβο για το αρθρο.εγω θα θεσω ως παραδειγμα τον Mike O'Hearn https://www.youtube.com/watch?v=tZjkwTb5fDc Νομιζω συστασεις δεν χρειαζονται.Ο ανθρωπος ειναι τιτανας.Συνδυαζει powerlifting και bodybuilding και πραγματικα σκληρες προπονησεις οχι οπως τον steeve cook. Τωρα σοβαρα ηταν αυτη προπονηση ποδιων; Η DLB ειναι πιο hardcore απο αυτον. Τεσπα αποψη μου ειναι οτι πρεπει να υπαρχουν καποιοι περιοδοι powerlifting και στην συνεχεια σωστη αξιοποιηση της αυξησης δυναμης σε περιοδο ογκου-υπερτροφιας για μεγιστα αποτελεσματα.

 8. #8
  Senior Bodybuilder Mirto_'s Avatar
  Join Date
  03-02-15
  Location
  Θεσσαλονίκη
  Posts
  1,307

  Default

  Μπραβο Mazda!Ευθυβολο και ευαναγνωστο αρθρο για παλιους και νεους
  Μαζί μου όποιος θέλει,απέναντι μου όποιος μπορεί.

 9. #9
  Senior Bodybuilder Ελενα's Avatar
  Join Date
  18-12-13
  Location
  Αθήνα
  Posts
  3,602

  Default

  Ωραιοτατα γραμμένο once again!!!

  Εγω (ως πολυτεχνειοπαιδο :-Ρ) απ τη φυσικα πολυ μικρη μου πείρα πανω σε ολα αυτα νομιζω πως εαν θελουμε ντε και καλα να αναφερθούμε σε νούμερα επιδόσεων τοτε αυτα θα πρεπει να ειναι τα ποσοστά των δυνατοτήτων μας και μονο. Τι εννοω; Εςτω εγω εχω δυνατότητα για Χ κιλα και ενας αλλος για Ψ κιλα οπου Χ μεγαλύτερο του Ψ. Εαν στις προπονησεις τλκ εγω δεν επιλέγω να "τςαλακωνομαι" και σηκωνω τα 6/10 των Χ κιλων και ο αλλος τα 8/10 των Ψ κιλων τοτε ο αλλος θα εχει μεγαλυτερη μυικη υπερτροφια. Μπορει τα 6/10Χ να ειναι περιςςοτερα απο τα 8/10Ψ αλλα ο αλλος εχει προσπαθησει/πιεστεί περισσοτερο απο μενα. Αρα εχει μεγαλύτερα κέρδη. Και θα ειναι μεγαλυτερος και θα "δειχνει" δυνατοτερος. Με εξαιρεση τα σημεία ισως που υστερούμε γενετικά απ το υπολοιπο σωμα, οπου οσο κι αν τα λιώνουμε θα αργήσουν πολυ να σχηματιστούν.
  Το παράδειγμα βεβαια αναφερεται σε ανθρώπους με παρόμοια στυλ προπονησης, δλδ πχ. 3-4σετ απο 8-12 επαναληψεις.
  A head full of fears has no space for dreams.

 10. #10
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Location
  Athens
  Posts
  33,132

  Default

  Σ ευχαριστούμε Σταύρο. Πολυ ωραίο αρθρο.
  Ας μη ξεχναμε πώς αυτο που κάνουμε λέγεται σωματικη διάπλαση. Και σε αυτο το άθλημα πρωτευον ρολο παίζει το σωμα και όχι τα εργαλεία. Το πως θα τα χρησιμοποιησουμε θα κανει τη διαφορά.
  Great Things Never Came From Comfort Zones

 11. #11

  Join Date
  04-01-12
  Posts
  1,125

  Default

  H δύναμη είναι απολύτως απαραίτητη για την μυική υπερτροφία, καθως η τελευταία δεν έρχεται χωρις προοδευτική υπερφόρτωση, η οποία με την σειρά της δεν έρχεται χωρις να ανεβαίνουν τα νουμερα (ναι, το να αυξήσεις τις επαναλήψεις χωρις να αυξήσεις το βάρος σημαινει οτι έγινες πιο δυνατός).

  Μάλλον ο γράφων εννοεί πως δεν χρειάζεται το powerlifting για την υπερτροφία. Χαίρω πολύ, αν κάποιος θέλει μονο υπερτροφία τότε θα κάνει την αντίστοιχη προπόνηση, της οποίας βεβαίως ακρογωνιαίος λίθος θα είναι η προοδευτική υπερφόρτωση , κρατωντας πάντα ψηλά το volume, εν αντιθέσει με μια καθαρα pl στρατηγική, οπου σίγουρα σε κάποιες φάσεις το volume θα είναι πολύ χαμηλό (και αντιστοίχως και το ερέθισμα για μυική ανάπτυξη). Πάντως η δύναμη είναι σε κάθε περίπτωση αναπόσπαστο κομμάτι. Ό,τι και να θες να πετύχεις κάνοντας βάρη πρέπει να γίνεις πιο δυνατός. Εκτός αν μπορεί καποιος να αναπτύξει πχ ένα μεγάλο στήθος κάνοντας για πάντα 3 σετ των 8 επαναλήψεων με 60 κιλά. Ακομα και αναβολικά να παίρνει μετά από κάποιο σημείο θα μένει στάσιμος.

  Κατ'εμε ο γρηγορότερος τρόπος να πετύχεις υπερτροφία είναι μια στρατηγική "powerbuilding", δηλαδή pl πρόγραμμα στο οποίο όμως ποτέ δεν ρίχνεις παρα πολύ το volume και στο οποιο έχεις εντάξει και απομονωτικές αναλόγως με τις ελλείψεις που παρατηρείς. Σε εμένα αυτό δούλεψε, και είναι λογικό, μιας και μια τέτοια στρατηγική ανταποκρίνεται περισσότερο στις δυνατότητες ενος αθλουμένου χωρις χημικη υποστήριξη, εν αντιθέσει με τα σπλιτ τα οποία φτιάχτηκαν από ντοπαρισμένους για ντοπαρισμένους, ασχέτως αν μέχρι προσφάτως θεωρούνταν το στανταρ για όλους.

  Κατι άλλο τώρα, σχετικό με τις πολεμικές τέχνες: Ναι, προφανέστατα κάποιος που θα κάνει καθίσματα, άρσεις κτλ και θα ανεβαίνει σε αυτές θα γίνεται καλύτερος και σε οποιοδήποτε μαχητικό άθλημα/πολεμική τέχνη, γιατί θα γίνεται πιο δυνατός/εκρηκτικός/γρήγορος. Γι'αυτο και πλεον τα βάρη χρησιμοποιούνται παντου, όχι μονο σε πολεμικές τέχνες αλλά ουσιαστικά σε κάθε άθλημα. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ μέχρι το mma, το kick boxing κτλ οι αθλητές μόνο να κερδίσουν έχουν από ένα pl πρόγραμμα, σχεδιασμένο ειδικά για αυτους και τις ανάγκες τους (εννοείται πως δεν μιλάμε για bb προγράμματα σπλιτ). Ο λόγος απλός: εαν έχουμε δύο αθλητές με παρόμοιο σωματικό βάρος και παρόμοιο επίπεδο τεχνικής, ο πιο δυνατός από τους δυο έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα να νικήσει.

  Αυτά τα ολίγα από εμένα, μιας και δεν έχω χρόνο ουτε για να γράψω προπονησεις στο λογκ...
  Last edited by UltraModus; 03-04-15 at 15:26.

 12. #12
  Senior Bodybuilder Achillezzz's Avatar
  Join Date
  16-03-07
  Location
  .
  Posts
  4,747

  Default

  Ενδιαφερον Mazda6, να σαι καλα για τον χρονο σου!

  Μερικες σκεψεις, ενστασεις και ερωτησεις:

  1. Αλλη η προπονηση υπετροφιας αλλη η προπονηση αντοχης στη δυναμη, αλλη η προπονηση μεγιστης δυναμης κοκ. Ξεκαθαρο.

  2. Τα low kicks του Dekkers δεν ειναι ωμη δυναμη, αλλα ταχυδυναμη.

  Τυχαινει να ερχομαι απο τον χωρο των ΠΤ και του ΜΜΑ. Συγγνωμη αλλα η προπονηση μεγιστης δυναμης (οπως και η αντιστοιχη αναπτυξη ταχυδυναμης, εκρηξης, αντοχης στη δυναμη,κλπ) ειναι σημαντικο κομματι της προετοιμασιας και του periodization και εξαρταται απο τα προσωπικα χαρακτηριστικα του αθλητη, την τακτικη του προσεγγιση, την κατηγορια του, τις ελλειψεις του, κλπ. Απλα πραγματα, η αποκτηση ΚΟ power punch χωρις προπονηση (και) μεγιστης δυναμης δεν γινεται.
  Ακομα και εαν ο στοχος δεν ειναι η αυξηση της μεγιστης δυναμης, η προπονηση πχ της ταχυδυναμης απαιτει και προυποθετει την προπονηση μεγιστης δυναμης (ειδικα τη δυναμη συστολης) καθως και αλλες συνδιαστικες μεθοδους (Μεγιστη δυναμη- Αντιδραστικη δυναμη, κλπ).
  Επομενως, μονολεκτικα και απλοικα, ναι η αυξηση των κιλων στο squat σε κανει καλυτερο στο MMA, στην πυγμαχια, κλπ ** φυσικα μεχρι το σημειο που αρχιζει να γινεται counterproductive **.
  (Η πιο συνηθης χρηση των βαρων βεβαιως ειναι μαλλον αντοχη στη δυναμη σε 15+ reps αλλα καταλαβες τι θελω να πω)

  3. Αντιστοιχα οι δρομεις ταχυτητας, δουλευουν πολυ προσεκτικα και τη μεγιστη δυναμη τους και την υπετροφια τους (καθως μεχρι ενος σημειου και τα δυο αυξανουν την εκρηκτικη δυναμη, την απολυτη ταχυτητα και την ταχυδυναμη).

  4. H προπονηση μεγιστης δυναμης αν και δεν ειναι απαραιτητη, μακροχρονια, μπορει να αποβει ιδιαιτερα εποφελης για εναν αρχαριο και μεσο bodybuilder (ενδεχομενως και προχωρημενο). Εαν το δουμε δυναμικα, η προπονηση δυναμης τον πρωτο καιρο θα του επιτρεψει να δουλεψει καλυτερα την υπετροφια στο μελλον. Σωστα;
  Ειδικα σε αρχαριους αθλητες, δεν ειναι μακροχρονια πιο εποφελης η προπονηση δυναμης τον πρωτο χρονο τουλαχιστον προκειμενου να χτισει ο αθλητης μια βαση και στη συνεχεια να επικεντρωθει σε προπονηση υπετροφιας; Αντι να χανει το χρονο του με πχ 12 reps σε curls με τα 5κιλα και εκτασεις τετρακεφαλων με 15kg γιατι να μη κανει ενα starting strength ενα 6μηνο;
  Πολλοι πετυχημενοι bodybuilders-ακομα και θρυλοι οπως ο Arnold, ο Grimek, o Park (squat 270+ παγκο 220+)- ειχαν δουλεψει φοβερα τη μεγιστη δυναμη τους η προερχονταν απο αθληματα δυναμης.
  Εχει λογικη: Οταν επιστρεψει στην προπονηση υπετροφιας θα εχει αυξησει και το φορτιο που θα αντεχει με τις ιδιες reps. Οπως σωστα λες, το να σηκωσεις περισσοτερα kg (στο ευρος της υπετροφιας) θα σε φερει πιο κοντα στο οπτικο αποτελεσμα που ζητας.
  Το 100% των natural bodybuilders που εχω δει στη ζωη μου ηταν πραγματικα δυνατοι. Τυχαιο;

  5. Πρακτικα ζητηματα. Ωραια η προπονηση υπετροφιας και το αισθητικο κομματι, αλλα ειναι κριμα να μη μεταφραζεται και σε πρακτικα οφελη στον πραγματικο κοσμο:
  i)Οταν θα σου ζητησει η κοπελα σου να ανοιξεις το βαζο η να σηκωσεις το ψυγειο στη μετακομιση τι θα πεις; "Μωρο μου, ειμαι 95kg 5% λιπος αλλα κανω μονο προπονηση υπετροφιας sry ειμαι αδυναμος";
  Δες και αυτο:

  https://www.youtube.com/watch?v=AAmCxXDkcdI

  Ναι ειναι "αδικο" για τον bodybuilder καθως ο arm wrestler προπονειται μονο για αυτο, αλλα δες ποσα like εχει. Ειναι απλα αστειο.

  ii)Θα εισαι γραμμωμενος μεχρι τα ματοκλαδα αλλα στα 10km ανωμαλο η στο 100αρι θα σε περναν ακομα και εφηβοι;
  iii) H εικονα του bodybuilder που δεν κλεινουν τα χερια απ τον ογκο και ο τραπεζοειδης ειναι στα αυτια αλλα κινειται σαν robot χωρις ιχνος "πλαστικοτητας", ευκινησιας και χαρης λογω των απειρων απομονωτικων ειναι χαρακτηριστικη.
  Κριμα ειναι.

  Γιαυτο νομιζω οτι η προπονηση δυναμης (αλλα και ευλυγισιας, αντοχης, ταχυδυναμης, functional strenght,κλπ- γενικα τα hybrid προγραμματα) αν και φυσικα δεν ειναι απαραιτητη, οδηγει σε πολυ πιο... "sexy" αποτελεσματα ακομα και σε bodybuilders.
  btw, τρεφω απεριοριστο σεβασμο σε ολους τους σοβαρους αθλητες ανεξαρτητως αθληματος που θυσιαζουν την καλοπεραση και την ανεση τους με ανταλαγμα ιδρωτα και πονο. Απλως θελω να τονισω το trade off του καθρεφτη vs real world.

  Ειναι ακριβως οπως το λες στο τελος. Χρειαζεται να εισαι δυνατος οσο πρεπει να εισαι. Απλως αυτο το "πρεπει" δεν ειναι- και δεν πρεπει να ειναι- μονοδιαστατο.

  PS Δε θα στοιχηματιζα κιολας οτι ο Steve Cook ειναι natural...
  Squat: 190kg
  Deadlift: 220kg
  Bench Press: 122.5kg
  Press: 85kg


  "What the hell is wrong with squatting? What are you, afraid? I thought powerlifters were supposed to be big, tough guys. Strap your cock on, leave your pussy at home, put a bar on your back and bend your knees!” – Kirk Karwoski

  "Train like a motherfucker for 10 years, no breaks, no bullshit, nothing but you and the bar, the rack and some chalk!" - Jim Wendler

 13. #13
  Senior Bodybuilder
  Join Date
  23-03-14
  Posts
  3,577

  Default

  Παντοτε, επειδη τυγχανει να προερχομαι απο ενα αθλημα στο οποιο δεν μας επιτρεποταν να κανουμε προπονηση με βαρη, λογω του οτι ημασταν
  1)Φτιαγμενοι και σχεδιασμενοι για το καθε οργανο στο οποιο αγωνιζομασταν και
  2)Επιρρεπεις στην αποτομη αυξηση μυικης μαζας, και αρα της συνολικης μαζας σωματος, λογω της ελαχιστης εμπειριας του σωματος μας στην προπονηση υπερτροφιας, και αρα αν καναμε αυτο το "λαθος" θα επρεπε να προσαρμοστουμε εξ αρχης στις κινησεις και στις θεσεις μας πανω στο οργανο,
  ειμαι, και θα συνεχισω να ειμαι της εξης λογικης:Παντα, στο τελος της ημερας, μας φτανει και μας περισσευει να σκεφτομαστε 2 πραγματα.Αν σημερα καναμε αυτο που αγαπαμε και αν σημερα που καναμε αυτο που αγαπαμε, δωσαμε το 101%.Ετσι, ποτε δεν θα μπαινουμε στη διαδικασια να "κοντραριζομαστε" για το ποια μεθοδος ειναι η βελτιστη.ΠΡΟΦΑΝΩΣ υπαρχουν γενικοι κανονες, ομως και παλι, οταν βλεπεις καποιον να κανει αυτο που αγαπαει και τον κανει χαρουμενο, αυτο ειναι που εχει σημασια.

  Μπραβο απο μενα για το αρθρο, που διασαφηνιζει τοσα πολλα σημεια, και βοηθαει νεους, παλιους, και πολυ παλιους.Η γυμναστικη και ο αθλητισμος, ενωνουν, δε χωριζουν, να το θυμομαστε παντα
  "Everyone works hard when they want to, when they get quick results, when it’s convenient to put forth effort. The best work hard when they don’t want to, when it’s inconvenient to give it that little extra effort... and that extra effort might be just what they need to place them on top." -Peter Vidmar

 14. #14
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,203

  Default

  Σας ευχαριστώ όλους για την συμβολή σας!!!

  Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στους στόχους σας!!!

  Έλενα εσύ τα 'δες (και θα τα δεις) αυτά που γράφω χειροπιαστά ;-)

  Ειρήνη να σου ευχηθώ ξεχωριστά καλή επιτυχία στην προετοιμασία σου!!!
  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 15. #15
  Senior Bodybuilder Ελενα's Avatar
  Join Date
  18-12-13
  Location
  Αθήνα
  Posts
  3,602

  Default

  Μας αρεςει να χαζοτςακωνομαςτε μαλλον....Δεν είπε κανεις πως αυξηςη των προσωπικών μας επιδόσεων δεν ειναι θετικό σημάδι μυικης υπερτροφίας. Αυτο που ειπώθηκε εαν εγω καταλαβα ειναι πως η δυναμη δεν ειναι περιγραφή της εικόνας με αντικειμενικά κριτήρια. Δλδ, εσυ που κανεις πχ. 100κιλα στηθος (τυχαίο νούμερο) δε σημαινει πως εχεις πιο ποιοτικο σχημα/μαζα απο αυτον που κανει 70. Τωρα, και οι δυο σας αν επιτύχετε αυξηση επιδόσεων πχ. +10κιλα μαλλον και οι δυο εχετε βελτιωθεί μυικα.
  Και παλι εχω δει παντως πως μπορει τλκ κιλα να μην αυξηθούν αλλα ποιοτικότερα σχηματα να βγαίνουν εφοσον ειλικρινής προσπαθεια υπαρχει απλα τλκ δε καταφερνονται τα περιςςοτερα κιλα.

  Και τελος μη ξεχνάμε την μεγαλυτερη νομιζω δυναμη που εχει σημασια στην εικονα: την ψυχική. Γιατι ενας που εχει τη δυναμη να μη πεφτει στη ζαχαρη οσο κι αν το θελει και κανει και το βαρετό αυτο πραγμα που λεγεται αεροβιο, οσο χρειαζεται σε καθε φαση, απο εναν αλλον που τρωει ψιλοχύμα και που εχει μαζες αλλα δεν αποφασίζει και ποτε να γραμμωσει και ολο το χρονο δειχνει σα σκατοσακουλα (συγγνωμη για την εκφραςη) θα δείχνει μεγαλυτερος και μακραν ποιοτικοτερος απο τον αλλον ειδικα το καλοκαιρι.

  Οταν πρώτογράφτηκα εδω, τελειως ασχετη τοτε, λιγοτερο ασχετη τωρα (!), ρωτησα στο log μου θυμαμαι: "ποσα κιλα ρακ πρεπει να κανω για να αποκτήσω τα σχηματα που θελω"; ΦΑΟΥΛ!

  Απο κει και περα η δυναμη βεβαιως ειναι ενα φυςικο χαρακτηριστικό αξιοθαύμαστο, διαφορετικο στον καθένα οπως πχ. η ευλυγησια ή η έκρηξη. Γεννιέσαι με αυτο. Φυςικα μπορεις αν επιθυμεις να το βελτιώσεις και η καθε προοδος ειναι απο μενα αξια θαυμασμού γιατι ειναι προςωπικη αυτοβελτίωση. Και τελος, ολα αυτα ειναι προσωπικα στοιχήματα και μονο. Γιατι η αξια μας δεν αυξάνεται επειδη αυξάνεται η δυναμη μας ουτε και επειδη μεγαλώνει η εικονα μας βεβαιως.

  Αυτα απο μενα και σορυ για τα off.
  A head full of fears has no space for dreams.

 16. #16

  Join Date
  09-07-10
  Posts
  868

  Default

  Ωραιο αρθρο Σταυρο !

  Παρολα αυτα εγω θα πω την εμπειρια τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ για το ΔΙΚΟ ΜΟΥ σωμα , που βλεπω οτι μου δουλευει και είναι η αύξηση του όγκου προπονησης ανα προπόνηση του συγκεκριμενου μύ (progressive overload) .
  Ουτε συγκεκριμενες επαναλήψεις , ουτε συγκεκριμενο αριθμό σετ , ουτε βασικες και απομονότικες ασκησεις ούτε τιποτα απο αυτα .
  Καλό να χουμε ένα μπούσουλα (και να μην μπερδευομαστε με αυτα που κανουν οι επαγγελματιες-χρηστες χημικών ουσιων ) αλα το βασικο είναι να κάνεις κάθε φορα λίγο παραπάνω απο την προηγούμενη .

  Υ.Γ Ποιος Steve cook μωρε θα μας τρελάνεις με τον χλαπάτσα ???? Ενας είναι ο physique 11070099_864604863583182_5380493172196553983_n.jpg

 17. #17
  Senior Bodybuilder pantelisk's Avatar
  Join Date
  05-10-13
  Posts
  2,120

  Default

  Για άλλη μια φορά ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟΣ όπως σε όλα τα άρθρα σου Σταύρο. Ευχαριστούμε!
  Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση στη ζωή είναι να κάνεις αυτό που οι άλλοι πιστεύουν ότι δεν μπορείς να κάνεις!

  Work Out
  No excuses -> No regrets!

 18. #18

  Join Date
  04-01-12
  Posts
  1,125

  Default

  Quote Originally Posted by koukouvitis View Post
  το βασικο είναι να κάνεις κάθε φορα λίγο παραπάνω απο την προηγούμενη .
  Ακριβώς αυτό, αν έπρεπε να τεθεί με μια φράση.

  Και προφανέστατα αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρις αύξηση της δυνάμεως και ταυτοχρόνως δεν μπορεί παρα να προκαλέσει αύξηση της δυνάμεως. Είναι η συζήτηση της κότας με το αυγό.

  Η μόνη συζήτηση με νόημα είναι αυτή της εμφάσεως, καθώς επιλογή με απολύτους όρους (ή το ένα ή το άλλο) είναι αδύνατον να γίνει.

 19. #19

  Join Date
  02-06-12
  Location
  athens
  Posts
  3,336

  Default

  << το να σηκώσεις περισσότερα κιλά, ναι θα σε φέρει πιο κοντά στο οπτικό αποτέλεσμα που ζητάς. >> >>

  ο επιλογος με καλυψε εμενα , δεν μιλαμε να ανεβεις κιλα χανοντας τεχνικη αλλα να επιδιωκεις την βελτιωση αυτο ειναι το ζητημα ..

  βασικα το να αποκλυεις καποιο ευρος επαναληψεις δεν ειναι καλο αποψη μου ,

  για μενα ολα ειναι χρησιμα , υπαρχουν τοσες μυικες ινες που λειτουργουν διαφορετικα που αν αποκλεισεις κατι πιστευω οτι χανεις ,

  ( ενα χρησιμο αρθρο απο t nation για οποιον θελει να διαβασει https://www.t-nation.com/training/3-essential-workout-methods-for-muscle )

  ο ed coan κατα πολλους ο καλυτερους powerlifter ολων των εποχων ελεγε οτι οι powerlifters πρεπει να γυμναζονται σαν bodybuilders εννοωντας τις υπολοιπες ασκησεις εκτος απο τις 3βασικες (παγκο αρσεις squats)

  και μη ξεχναμε τους αθλητες της χρυσης εποχης arnold franko platz κλπ που ολοι ειχαν τη δυναμη στο μυαλο τους και την εικονα τους

  οπως ειπε ο ultra ενα προγραμμα τυπου powerbuilding ειναι η καλυτερη επιλογη..

  ολα ειναι αναλογα τι στοχο εχεις πιστευω ..

  υγ LU BEAST !!! <3
  Last edited by daskalos198; 03-04-15 at 18:45.

 20. #20
  Senior Bodybuilder kusta80's Avatar
  Join Date
  02-08-04
  Location
  LaRiSa.
  Posts
  1,430

  Default

  Ολοι εχετε αληθεια σε αυτα που λετε!Απλα βλεπετε το αντικειμενο απο διαφορετικη οπτικη γωνια.
  Και ο Σταυρος εχει δικιο μιας και Ο πυρρος Δημας δυσκολα θα κερδιζε διαγωνισμο Βοodybuilding αλλα στα κιλα που σηκωνε στα ποδια ηταν αφταστος.Καθαρα προπονηση για δυναμη εκανε ο ανθρωπας.Οι μυς ηταν παραπροιον αυτης της προπονησης.
  Αυτοι που γυμναζονται για το αισθητικο αποτελεσμα ισως δεν φτασουν ποτε σε δυσθεωρητα επιπεδα δυναμης.Ποσοι Bodybuilders κανουν one arm pull ups,flags κλπ?Ελαχιστοι.Αλλα τρο αντικειμενο τους ειναι ως επι το πλειστον το αισθητικο κομματι.
  Γι αυτο υπαρχουν προπονησεις δυναμης (που θα σου δωσουν μυς (to some extend) και προπονησεις bodybuilding.
  Knowing is not enough,you must apply
  Willing is not enough,you must do!

 21. #21
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,203

  Default

  Να είστε όλοι καλά, για τις τοποθετήσεις σας!!!

  Να έχουμε την υγειά μας όλοι να κάνουμε την τρέλα μας.
  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 22. #22
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,203

  Default

  Το topic το καθάρισα από τα άσχετα post.

  Όποιος θέλει κάτι, μπορεί να μου στείλει PM.
  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 23. #23

  Join Date
  11-09-14
  Posts
  97

  Default

  Προπόνηση δύναμης απαραίτητα για μυϊκή υπερτροφία...όχι συνέχεια, αλλά μία προπόνηση (τουλάχιστον) την εβδομάδα για ανάπτυξη της συνολικής δύναμης (άρσεις τριάθλου, ολυμπιακές άρσεις), μόνο καλά έχει να προσφέρει στη σωματική διάπλαση.
  Ειδάλλως θα παίρναμε ένα σκουπόξυλο ή ακόμα καλύτερα θα κουνάγαμε τα χέρια μας πάνω κάτω, θα "βαρούσαμε" 919 επαναλήψεις με αέρα και θα αναπτυσσόμασταν.
  Powerbodybuilding λοιπόν σε στυλ O' Hearn κατά την ταπεινή μου άποψη.

  ΥΓ: Συμφωνώ για τον Riches (αν και πιάστηκε με ουσίες) παραπάνω σε σχέση με τον Steve Cook.

 24. #24
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,203

  Default

  Εγώ ξανασημειώνω άλλη μια φορά αυτό που πραγματικά πιστεύω:

  Δεν χρειάζονται λοιπόν αναθεματισμοί και υπερβολές. Ναι και με μισές άρσεις θανάτου θα κάνεις ωραία πλάτη. Ναι δεν είναι ανάγκη να ρισκάρεις μέση, δίσκους κλπ για να κάνεις ass to grass (γιατί κάθε γυμναστήριο που σέβεται τον εαυτό του έχει γρασσίδι για να κάνει ο κάθε φανατικός ass to grass καθίσματα), μπορείς να κάνεις με squat στο smith ωραία πόδια. Ναι και χωρίς να σηκώσεις 150 κιλά στον πάγκο, μπορείς να έχεις ένα ωραίο στήθος.

  Όμως: το να σηκώσεις περισσότερα κιλά, ναι θα σε φέρει πιο κοντά στο οπτικό αποτέλεσμα που ζητάς.

  Χρειάζεται να είσαι τόσο δυνατός όσο πρέπει να είσαι!!! Ακριβώς όπως είναι ο O'Hearn, ο Cook, το αφεντικο μου ο Μανώλης (4Χ10, 3ήμερο split, τρέξιμο στο γήπεδο, βάζω φωτογραφία του από το topic "Ο φίλος μου ο κομμάτιας", του sersemis), ο Παρασκευάς ο Νικολάου, η Ειρήνη, ο Αντρέας, ο Γιάννης (strafou) και ακριβώς όπως και εσείς!!!

  Απόδειξη είμαι και εγώ. Είμαι τόσο δυνατός, όσο μου χρειάζεται, χωρίς να κάνω υπερβολές και να μένω προσκολημένος πχ. στα σκουώτ τα βαθιά (τα κάνω κι αυτά, αλλά αμα δεν θέλω, δεν τα κάνω) ή στο να φτάσω να σπάω τα ρεκόρ μου στις ασκήσεις. Λες και είμαι λιγότερο άνδρας αμα κάνω μισές άρσεις θανάτου ξέρω 'γω... όπως προτάσει η υποκουλτούρα των Youtube Powerlifters, όπου όλοι πίσω από τις οθόνες είναι 11% λίπος με 2Χβάρος τους στις βασικές ασκήσεις (βασικές είναι, όχι υποχρεωτικές...).

  Ελπίζω τώρα να κατανοήσατε το τι θέλω να σας πω!!!
  Attached Images Attached Images
  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 25. #25

  Join Date
  09-07-10
  Posts
  868

  Default

  Καλα τα λες εσυ αλα δε βλεπω την μουρη σου λυπημενη , τρως πολυ Χαχαχαχχα

 26. #26
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,203

  Default

  Quote Originally Posted by koukouvitis View Post
  Καλα τα λες εσυ αλα δε βλεπω την μουρη σου λυπημενη , τρως πολυ Χαχαχαχχα
  Θλιμένη είπε!!!

  ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  Αντρέα, λίγο off topic, αλλά ανυπομονώ να ξεκινήσω και να δω το πρόσωπό μου θλιμένο!!!

  ΧΑΧΑΧΑΧΑ
  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 27. #27

  Join Date
  04-01-12
  Posts
  1,125

  Default

  Quote Originally Posted by Mazda 6 View Post
  Ναι δεν είναι ανάγκη να ρισκάρεις μέση, δίσκους κλπ για να κάνεις ass to grass (γιατί κάθε γυμναστήριο που σέβεται τον εαυτό του έχει γρασσίδι για να κάνει ο κάθε φανατικός ass to grass καθίσματα),
  Ρισκο πάντα υπάρχει, ό,τι και να κάνεις. Αυτό το οποίο δεν είναι καν πλεον προς συζήτησιν, όλοι συμφωνούν σε αυτό, είναι πως όταν μιλάμε για καθίσματα και άρσεις, το πλήρες εύρος κινησεως, όταν βεβαίως έχεις σωστή τεχνική, είναι μακραν πιο ασφαλές από το μειωμένο. Πχ τα ημικαθίσματα είναι ό,τι χειρότερο για τα γόνατα, εν αντιθεσει με τα βαθιά που ισχυροποιούν τα γόνατα. Καλά, για τις άρσεις τα πράγματα είναι ακόμα πιο καθαρά. Οι μισές άρσεις, κατα βάσιν "ρουμανικές"(με την διαφορά οτι λυγίζεις τα γόνατα), είναι ό,τι χειρότερο για την μέση. Στην συμβατική σωστή εκτέλεση η μέση ενεργοποιείται και αποφορτίζεται πλήρως πριν την επομένη ενεργοποίηση (όχι hoplift, DEADlift). Γιαυτό και ο πιο συνηθης τραυματισμός στις άρσεις δεν είναι στην μέση, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά στον δικέφαλο του χεριού (mixed grip). Ο μόνος τρόπος να την βγάλει καθαρή κάποιος με τέτοιες παραλλαγές είναι να παίζει πολύ χαμηλά σε κιλά και να ανεβάζει παρα πολύ αργά ή και καθόλου.

  Επειδή διαβάζουν και αρχάριοι το φορουμ, να πω αυτό, απευθυνόμενος σε αυτους, και όποιος θέλει το ακουει: ειδικά στις άρσεις ΜΗΝ κάνετε τίποτα άλλο εκτός από την καθαρή συμβατική εκτέλεση: η μπάρα ξεκινάει από το έδαφος, επιστρέφει σε αυτό, νεκρώνει. Κάθε επανάληψη πρέπει να πληροι αυτες τις τρεις προϋποθέσεις. Σηκώνεις λιγότερα κιλά έτσι, ειδικά όταν πας για επαναλήψεις επειδή χάνεις την βοηθεια της αναπηδήσεως και μειώνεις το stretch reflex, όμως έτσι είσαι όσο πιο ασφαλής μπορείς να είσαι και μπορείς να χτίσεις σε καλά θεμέλια. Ασφάλεια πάνω απ'ολα.

  Quote Originally Posted by Mazda 6 View Post
  όπως προτάσει η υποκουλτούρα των Youtube Powerlifters, όπου όλοι πίσω από τις οθόνες είναι 11% λίπος με 2Χβάρος τους στις βασικές ασκήσεις (βασικές είναι, όχι υποχρεωτικές...).
  Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιούς είδες και το έγραψες αυτό. Να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω καν τι ακριβώς εννοείς όταν λες "πίσω από τις οθόνες". Δεν υπάρχει Utube pler που να μην ανεβάζει και βίντεο προπονήσεων/meets. Από αυτά λοιπόν μπορείς να δεις ακριβώς ποιες ειναι οι επιδόσεις του, την τεχνική του, συνήθως μπορείς και να μαντέψεις στο περιπου και την σωματική του κατάσταση.

  Πάντως αυτοί που ξέρω εγώ και παρακολουθώ (Candito, Omar, Layne, Izzy, Blaha) δεν ασχολούνται με το ποσοστό λίπους τους και όλοι σε καθισματα και άρσεις είναι αρκετά εως παρα πολύ πάνω από το 2Χ σωματικό βάρος. Εδώ εγώ είμαι στο 1,6Χ στα καθίσματα και στο 2,25Χ στις άρσεις και ασχολούμαι κάτι μήνες. Ειδικά για τις άρσεις το 2Χ που αναφέρεις είναι αστείο, ο οποιοσδήποτε κάνει σοβαρή προπόνηση μπορεί να το φτάσει εντος μηνών, μαξ έτους. Πραγματικά δεν έχω ΙΔΕΑ σε ποιούς αναφέρεσαι/απαντάς και έχω τρελή περιέργεια να μάθω, μιας και ασχολούμαι με τον χώρο των youtube powerlifters.

  Κάτι τελευταίο, σχετικό με το pissing contest βάθους στα καθίσματα: ΚΑΝΕΙΣ σοβαρός powerlifter δεν υποστηρίζει αυτές τις ανοησίες. Όλοι προσπαθούν να έχουν ένα λογικο βάθος ώστε να είναι πιο αποδοτικοί στις προπονήσεις τους και στους αγώνες τους (δεν κερδίζεις μπονους αν πας πιο χαμηλά από το "χαμηλά"). Μέχρι και βίντεο έφτιαξε ο Candito για το πως να κάνεις πιο ρηχό squat: https://www.youtube.com/watch?v=ph9KCAU5D-0

 28. #28
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Location
  Athens
  Posts
  33,132

  Default

  Οι φωτό του Σταύρου τα λένε όλα. Είναι η απόδειξη αυτών που διδάσκει.

  Τα υπόλοιπα είναι "να χαμε να λέγαμε".  Άντε να μπουνε τα μάγουλα μέσα να γραμμώσουμε, ανυπομονώ να πεινάσω
  Great Things Never Came From Comfort Zones

 29. #29
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,203

  Default

  Quote Originally Posted by Kardoula View Post
  Οι φωτό του Σταύρου τα λένε όλα. Είναι η απόδειξη αυτών που διδάσκει.

  Τα υπόλοιπα είναι "να χαμε να λέγαμε".  Άντε να μπουνε τα μάγουλα μέσα να γραμμώσουμε, ανυπομονώ να πεινάσω
  Έτσι είναι Ειρήνη μου, δυστηχώς ή ευτυχώς, έτσι είναι...

  Κι εγώ ανυπομονώ!!! Μ' αρέσει αυτή η διαδικασία!!!

  Και θα αναπαράγω αυτό που απάντησα πριν λίγο σε ΡΜ του Αχιλλέα:

  Προτείνω ακριβώς λοιπόν τυπική, απλή προπόνηση υπετροφίας!!! Keep it simple που λέει κι ο Lee Priest!!! Κι εγώ ο ίδιος αλλάζω πολύ αργά με τα χρόνια... έχω πολλά και όλοι έχουμε αδύναμα σημεία... οπότε για να μας δουλέψει το διαφορετικό πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πάμε στο επόμενο στάδιο. Εγώ ο ίδιος που έγραψα το Passage To Vortex το θεωρώ ακατάλληλο και χωρίς νόημα για κάποιον που δεν έχει κάνει τα απλά πρώτα...

  Βλέπεις κάτι τύπους στο γυμναστήριο και κοντράρονται για τον πάγκο, για τις άρσεις θανάτου, για τα καθίσματα, πόσα κιλά κάνει ο ένας κι ο άλλος, αγοράζουν Reebok Crossfit Nano και ξοδεύονται, αγοράζουν συμπληρώματα άχρηστα για το επίπεδο και σωματικά είναι σαν το καλαζάρ ή 22% λιπωμένοι... ε και στα αποδυτήρια όταν με βλέπουν χωρίς μπλούζα και με ρωτάνε πόσα κάνω πάγκο και τους λέω, κολλάνε... γιατί;! Γιατί δεν παίζει ρόλο η δύναμη, παίζει ρόλο ο τρόπος!!!

  Αυτό πιστεύω εγώ, όταν προσθέσουμε στην εξίσωση σωστή διατροφή, αερόβια, ξεκούραση, συμπλήρωση και τελικό στόχο στο 100% που μπορούμε!!!
  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 30. #30

  Join Date
  04-01-12
  Posts
  1,125

  Default

  Quote Originally Posted by Kardoula View Post
  Οι φωτό του Σταύρου τα λένε όλα. Είναι η απόδειξη αυτών που διδάσκει.

  Τα υπόλοιπα είναι "να χαμε να λέγαμε".
  Α, οπότε όποιος είναι γραμμωμένος έχει δίκιο επειδή είναι γραμμωμένος.

  Και φαντάζομαι πως αν εμφανιστεί κάποιος πιο γραμμωμένος, ή με περισσότερους μυες, θα έχει αυτός δίκιο πλεον.

  Οπότε προτείνω να καταργήσουμε τις συζητήσεις, δεν χρειάζεται να διαφωνούμε , αφου κάθε τι περαν φωτογραφιών είναι "να χαμε να λέγαμε", ουτε να βάζουμε (ο)μελέτες που λες και εσύ. Θα ανεβάζουμε απλως φωτογραφίες και λιπομετρήσεις και όποιος θα έχει τα καλύτερα stats/εμφανιση θα επιβάλλει την αποψη του και όλοι οι υπόλοιποι θα την δέχονται. Πλακα πλακα πολύ πιο απλη διαδικασία, ουτε τσακωμοι, ουτε εντάσεις, καθαρές λύσεις.


  Το θέμα πάντως, για να μιλήσουμε σοβαρά, είναι πως ο Σταύρος δεν έχει ανεβάσει εδω μονο φωτογραφίες, έχει ανεβάσει και επιδόσεις στο lifters board. Μαλιστα είχε χρησιμοποιήσει και το strength standards που είχα ανεβάσει και είχε πει πως του είχε βγάλει οτι είναι advanced σε κάποιες ασκήσεις. Εδώ λοιπόν υπάρχουν δύο περίπτωσεις:

  1) είναι ενα γενετικό φαινόμενο, ξεκίνησε δυνατός. Στην πρώτη του προπόνηση, Δευτέρα ήταν, έκανε στήθος δικεφάλους. Παγκο 110 Χ 6 (επίδοση που έχει αναφέρει) και κάμψεις αγκώνων με μπάρα 60 Χ 6 (εκεί εκλεβε λίγο). Μέχρι σήμερα κάνει ακριβώς τα ίδια, απλως στα χρόνια που περασαν έβαλε και μυς και έδιωξε λίπος για να ειναι πιο όμορφος. Το σωμα του άλλαξε επειδή έκανε πεκ ντεκ και εκτάσεις για πλάγια μοιρα

  2) ξεκίνησε αδύναμος και χωρις πολλούς μυς όπως όλοι και στην πορεία κάνοντας βάρη και πιέζοντας τον εαυτο του ανέβαζε την δυναμη του μαζί με την μυικη του μάζα, έκανε ρεκορ σε όλες τις ασκήσεις (είτε σε κιλά είτε σε επαναλήψεις), στην αρχή πιο συχνά, στην συνέχεια πιο αραιά. Αν δεν ανέβαζε την δυναμη του, αν δηλαδή έκανε σήμερα τα ίδια ακριβώς που έκανε στην πρώτη του προπόνηση, σήμερα δεν θα ήταν έτσι όπως είναι αλλά όπως ήταν τότε.

  Ας κρίνει ο καθένας λοιπόν αν η δύναμη ( όχι το powerlifting, η άρση βαρών, το χόκει επι χόρτου) είναι απαραίτητη για το bb, και για το αν μπορεί να διαχωριστεί από αυτό.

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Μυϊκή Υπερτροφία Πρόγραμμα 2015
  By apostolis94 in forum Συμβουλές Για Νέους Με Το Bodybuilding
  Replies: 6
  Last Post: 19-01-15, 03:00
 2. Πλεόνασμα θερμίδων και μυική υπερτροφία
  By Cpted93 in forum Γενικά Θέματα Bodybuilding & Fitness
  Replies: 7
  Last Post: 03-12-13, 18:52
 3. Μυική Υπερτροφία
  By Painless in forum Γενικά Θέματα Bodybuilding & Fitness
  Replies: 19
  Last Post: 19-11-13, 23:41
 4. Είναι "πραγματικά" αναγκαία;
  By ZedCe6 in forum Συμπληρώματα Διατροφής Bodybuilding
  Replies: 3
  Last Post: 06-04-08, 23:41

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
All times are GMT +3. The time now is 09:48.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2020 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
© Bodybuilders.gr - Greek Bodybuilding