Originally Posted by
Musclemar
Καλως ορισες στην παρεα!
Χωρις να ειμαι γιατρος ή ειδικος πανω στο θεμα, θα σου πω 2 πραγματα που εχω μαθει απο την εμπειρια μου.
Πρωτα απ'ολα ΒΓΑΛΕ απο το μυαλο σου οτι δε θα μπορεσεις να κανεις παλι βαρη. Θα μπορεσεις, με σωστες ενεργειες πανω στο θεμα που εχεις. Επισης ΒΓΑΛΕ απο το μυαλο σου τη λεξη εγχειρηση μια δια παντως. Οι εγχειρησεις στη σπονδ. στηλη εχουν τεραστιο ποσοστο αποτυχιας. Και οταν λεω τεραστιο, το εννοω. Αυτο δεν το λεω εγω, το λενε ιδιοι γιατροι που κανουν εγχειρησεις για κηλες κλπ. Απαξ και αφαιρεθει κομματι απο τη σπονδ. στηλη, τελος. Δεν επαναφερεται και τα προβληματα πολλαπλασιαζονται.
Σε γιατρους πηγες, εκανες ολες τις εξετασεις που χρειαζονται υποθετω, μαγνητικες, κλπ.
1ον και κυριον. Φυσιοθεραπειες εχεις κανει? Και αν ναι, ποσες και τι ειδους? Ποσο χρονων εισαι?
2ον. Ξεκινα γυμναστικη. Εστω περπατημα ή ποδηλατο!! Μη καθεσαι ακινητος, ειναι οτι χειροτερο για το σωμα και τη σπονδυλικη μας στηλη.
3ον. Θα πρεπει να δωσεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ βαρος στην καθημερινη σου ζωη. Πως στεκεσαι, πως καθεσαι, πως κοιτας την οθονη, πως βλεπεις τηλεοραση, πως βαζεις το κεφαλι σου στο μαξιλαρι καθε βραδυ. Μικρες λεπτομερειες, ΥΨΙΣΤΗΣ σημασιας για αυτο που αντιμετωπιζεις.
4ον. Οταν ξεκινησεις γυμναστικη παλι, οτι ασκησεις κανεις, θα πρεπει να τις κανεις με ΤΕΛΕΙΑ φορμα/τεχνικη. Το cross δεν ειναι και τοσο γνωστο για την τελεια τεχνικη στις ασκησεις. Οποτε θα σου προτεινα να ασχοληθεις με πιο αυστηρες προπονησεις, που θα σε κρατησουν υγιη.
Bookmarks