Χαίρετε στα μέλη,
Είμαι μέλος εδώ και σχεδόν 14ετία κι έχω μάθει πολλά διαβάζοντας εδώ με τις ώρες. Κακήν κακώς, δεν είχα νιώσει ποτέ την ανάγκη να συνεισφέρω με νήμα ή σχόλιο, πέρα από τώρα, μήπως γλιτώσω κάποιον απ' τα όσα έπαθα εγώ και η γυναίκα μου.
Είμαι 37 χρονών και γυμνάζομαι και χρησιμοποιώ συμπληρώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος απ' τα 18 μου. Έχω πειραματιστεί τόσο με ακριβές όσο και με τις πιο φτηνές πρωτεΐνες (myprotein, bulkpowders, nutrisport, self). Έχω αγοράσει πρωτεΐνες κοντά στη λήξη τους. Έχω μάλιστα χρησιμοποιήσει και ΜΕΤΑ τη λήξη τους χωρίς προβλήματα (χρυσές εποχές, από nutrisport.it, που έκλεισε εδώ και αρκετά χρόνια, για όσους γνωρίζουν. Από εδώ το έμαθα παρεμπιπτόντως. Αρκετές φορές που ξέμενα από whey και ήμουν σε κακή οικονομική κατάσταση κατέφευγα σε ασπράδια αυγού από σπασμένα αυγά 1.5? την καρτέλα, τα οποία παστερίωνα και τα έπινα, όπως ήταν με τα πρωτόζωα να κρέμονται σαν μακαρόνια απ' τα χείλη μου. Αλβουμίνη σκόνη από πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής έκανα κρεμούλα κι έτρωγα γιατί αν χτυπηθεί με νερό γίνεται σαπουνάδα. Επιπλέον μυρίζει σαν καμένο λάστιχο. Έχω χρησιμοποιήσει υδρολυμένες πρωτεΐνες χαμηλών daltons (500) από protein factory, οι οποίες είναι θεόπικρες και μυρίζουν σαν μασχάλη. Έχω φτάσει σε σημείο να χτυπάω μισοβρασμένο συκώτι χοιρινό (1? το κιλό) στο μπλέντερ και να το πίνω στις πολλές φτώχιες μου.
ΠΟΤΕ μου δεν είχα την αναγούλα που μου προκαλεί αυτή η μ****** που πουλάει και εισαγάγει το bodybuilding club!
Παραθέτω τα όσα έχω γράψει στην αξιολόγηση μου στο Google:
ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ! Ούτε καν απολογούνται. Δεν σέβονται τον πελάτη! Ο υπεύθυνος, ως ανεύθυνος που είναι, δεν δέχεται κανένα σφάλμα στο προϊόν που ο ίδιος εισαγάγει και ρίχνει όλο το φταίξιμο στον πελάτη. Είναι αγενέστατος μάλιστα, υποτιμά τη νοημοσύνη σου και δεν σε αφήνει να αρθρώσεις πρόταση, διακόπτωντας σε επανειλημμένα.
Και υπόκειμαι σε αυτή τη συμπεριφορά όντας πελάτης τους 19 χρόνια!
Αναφέρομαι πιο συγκεκριμένα στην πρωτεΐνη Cybernetics 100% super whey. Μια φορά την είχα αγοράσει το 2018 έχοντας τα συμπτώματα που θα αναφέρω παρακάτω και μια φορά ξανά φέτος ΚΑΤΟΠΙΝ παρότρυνσης κι εγγύησης ενός πωλητή στο κατάστημα της Καλλιθέας.
ΚΑΙ το 2018 ΚΑΙ το 2021, τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου κι ένας φίλος μου, είχαμε ΝΑΥΤΙΑ, ΑΝΑΓΟΥΛΑ, ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΕΜΕΤΟ! ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ! Όσες φορές κάναμε το λάθος να πιούμε αυτή την πρωτεΐνη ως προ-προπονητικό ρόφημα, χάσαμε την προπόνηση μας γιατί αρρωσταίναμε.
Ο υπεύθυνο-ανεύθυνος, ρίχνει ΟΛΟ το φταίξιμο σε εμάς λέγοντας ότι δεν έχουμε ανοχή στη λακτόζη που περιέχεται! Κι επιμένει ενώ του εξηγούμε ότι δυσανεξία στη λακτόζη δεν έχουμε και καταναλώνουμε γάλα καθημερινά χωρίς προβλήματα κι επίσης πίνουμε ανά καιρούς άλλα σκευάσματα συμπυκνώματος πρωτεΐνης ορού γάλακτος (whey protein concentrate), τα οποίο περιέχουν αρκετή λακτόζη, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Κάτι ακόμα που παρατήρησα είναι ότι η εν λόγω πρωτεΐνη δεν αποκτά δυσοσμία όταν μένει στο σέικερ για κάποιο διάστημα, πράγμα που έχουν κοινό όλες οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος, από τις ακριβότερες ως τις πιο προσιτές σε τιμή, που έχω χρησιμοποιήσει ανά καιρούς. Πράγμα που συνιστά χρήση πολύ ισχυρών συντηρητικών.
Απορώ πως αυτό το πράγμα έχει λάβει έγκριση από τον ΕΟΦ.
ΥΓ: Ακόμα έχω ένα δίκιλο που δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσω, εκτός αν στοκάρω κανέναν τοίχο. Όποιος θέλει να πειραματιστεί του τη χαρίζω (με δική του ευθύνη πάντα).
Bookmarks