Καλό μήνα σε όλους και καλό καλοκαίρι!
Καλωσορίσατε στο ημερολόγιό μου!
Ξεκίνημα νέου λογκ μιας και το προηγούμενο το είχα αρκετά χρόνια και ήταν καιρός να πέσει ένα φρεσκάρισμα κα μια ανανέωση γενικότερα.Εδώ και 2 μήνες έχω ξεκινήσει αργά και σταθερά την προετοιμασία μου για τους φθινοπωρινούς αγώνες της ifbb. Πλέον κατεβαίνω στην κατηγορία fitness bikini μιας και η κατηγορία που ήδη κατέβαινα τόσα χρονια (body fitness) έχει "ξεφύγει" από θέμα μυικότητας και πήρα την απόφαση να αλλάξω. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αλλάξω ποζάρισμα αλλά και μαγιό (ήδη το φτιάχνω μόνη μου
).
Ημερομηνία και τοποθεσία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά εγώ έχω ως στόχο μέσα Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτώβρη. Τον Αύγουστο κλείνω χρόνο από τον σοβαρό τραυματισμό που είχα στην κλείδα αλλά ευτυχώς κατάφερα να το επαναφέρω σε μυικότητα αλλά και λειτουργικότητα κάνοντας μερικές προσαρμογές στην προπόνηση. Όλα καλά λοιπόν με αυτό!
Βάρη κάνω 5 φορές την εβδομάδα με διαχωρισμό για την ώρα ως εξής
Δευτέρα ώμοι δικέφαλα
Τρίτη πλάτη
Τετάρτη πόδια με έμφαση τετρακέφαλα γλουτό
Πέμπτη οφφ
Παρασκευή στήθος τρικέφαλα
Σάββαρο πόδια με έμφαση μηριαία γλουτό
Κυριακή οφφ
Ξεκίνησα αργά και σταθερά την προετοιμασία ώστε οποιοδήποτε πλατό συναντήσω να έχω το χρόνο να το "αντιμετωπίσω". Επειδή ξέρω το σώμα μου , γνωρίζω τι δουλεύει πάνω του, πόσο πρέπει να το πιέσω και όλα είνα σχεδόν προβλέψιμα
Από θέμα βάρους τώρα είμαι στα 55.8κιλά και υπολογίζω το αγωνιστικό βάρος θα ναι γύρω στα 51 (πανω κάτω..).
Έχω ρίξει πολύ μελέτη για τη νέα κατηγορία, ξεκινάω εντατικά πρακτική σε ποζάρισμα γιατί είναι πολύ βασικό και παίζει καθοριστικό ρόλο το πως θα παρουσιάσεις το "πακέτο" σου.
Από αερόβιες για τώρα είμαι στις 4 χ 45' πρωί με άδειο στομάχι (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή).
Διατροφικά έχω κατεβάσει αρκετά θερμίδες και υδατάνθρακα, ξεκινώντας πολύ συντηρητικά και πηγαίνοντας βλέποντας και κάνοντας.
Αρκετά και τα συμπληρώματα που παίρνω για να ενισχύσουν την ανάρρωση και την ενέργεια που χρειάζομαι.
Όλα αυτά όμως θα τα καταγράψω σε επόμενο ποστ, αυτό τώρα είναι ας πούμε ο πρόλογος και το καλωσόρισμα
Καλή μου αρχή σε αυτό το νέο ταξίδι!![]()
Bookmarks