Χαίρετε. Ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις και για να μην ανοίγω ξεχωριστά θέματα είπα να τις ρωτήσω όλες εδώ.
1. Κάνω γυμναστική 3 φορές την εβδομάδα...ΌΧΙ bodybuilding όμως (έχω υπόβαθρο σε γιόγκα) και γενικά έχω λεπτό σκελετό ακόμα και όταν ήμουν φουλ γυμνασμένη (για τα δικά μου γούστα δηλαδή αλλά και στην πράξη πέταγα δεν με κούραγε η γυμναστική παλιά το έκανα για πλάκα είχα φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο) δεν σήκωνα ποτέ πολύ βάρος. Και έχω ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΟΠΩΣΗ ....με 3 φορές την εβδομάδα μόνο! Κάνω μηχανήματα και ασκήσεις με λάστιχα ή απλές ασκήσεις. Και είμαι τόσο πτώμα που δεν μπορώ να κάνω γιογκα πχ άλλες 3 φορές την εβδομάδα. Είχα περάσει και covid αλλά δεν νομίζω να ναι αυτό το θέμα και πριν κολλήσω είχα αρκετή κόπωση. Και έτσι θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο συμπλήρωμα που να μπορεί να με βοηθήσει. Εχω ακούσει για την κρεατίνη αλλά δεν ξέρω αν θα με κάνει πιο μυώδη από ότι είμαι κάτι που δεν θέλω.
2. Είδα ένα βιντεο ότι αν θες δύναμη πρέπει να κάνεις πιο γρήγορες επαναλήψεις με πιο μεγάλο βάρος ενώ αν θες όγκο αργές επαναλήψεις στην επαναφορά και γρήγορες στην κανονική κίνηση. Θέλω να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι όντως ισχύει. Γιατι στα χέρια πχ δεν θέλω να πάρω όγκο αλλα θέλω πιο πολύ να χτίσω δύναμη.
3. Συμβαίνει κάτι περίεργο. Οταν ήμουν ελάχιστα γυμνασμένη κατά τον Γενάρη και είχα και περισσότερο λίπος από ότι τώρα οι κοιλιακοί μου ήταν πολύ γραμμωμένοι, αλλά γενικά έχω εκ φύσεως 11 lines αλλά με λίγη γυμναστική έμοιαζαν και τρομερά δυνατοί οι κοιλιακοί μου, δεν ειχα 6 pack ποτε ομως και δεν θελω να κανω! Αφου με κοίταζε και ο κόσμος στο σημείο αυτο, και ενας φιλος μου μου λεει οι κοιλιακοι σου μοιαζουν τοσο δυνατοι. Το εβλεπα και εγω. Εκανα καποια ομαδικα προγραμματα που ειχαν κανονικους κοιλιακους μεσα ή και σανιδα που φερνεις ένα ένα ποδι μπροστα. Αλλά από όταν δοκιμασα κοιλιακους πιλατες ειχα πιαστει τις επομενες μερες πολύ και πιστευα πως ειναι πολύ πιο δυσκολοι και δουλευουν καλύτερα και ετσι αρχισα να κάνω αυτους. Οι επιδόσεις μου πρέπει να έχουν βελτιωθεί γιατί δεν με κουράζουν πλεον οι κοιλιακοι πιλατες ουτε πιανομαι και τους κανω με μεγαλυτερη ευκολια. Αλλά οι κοιλιακοι μου μοιαζουν λιγοτερο δυνατοι και γραμμωμένοι απο πριν! Ενώ έχω χάσει λίπος και απο πάνω, η μέση μου συνεχίζει να ναι λεπτή δηλαδή. Τι φταίει; Αλλα όταν ξαναπηγα μια φορα σε ομαδικο πρόγραμμα ένιωσα οτι οι κανονικοί κοιλιακοι ισως με δυσκολεύουν περισσότερο πλέον...οπότε μάλλον δουλεύουν διαφορετικούς μυς οι κοιλιακοι πιλατες; Και πρέπει να συμπεριλάβω και αυτούς για να γίνουν οι κοιλιακοί μου δυνατοί όπως πριν; Βέβαια με την κόπωση που ανέφερα πιο πανω δεν ξέρω αν ετυχε να μαι κουρασμένη ή αν οντως μειώθηκαν οι επιδόσεις μου. Επίσης αν κανω πχ σανιδα που κανουμε μια καμπουρα στην πλάτη δεν νοιωθω την ενεργοποιηση τοσο καποιον μυών που παλια ένιωθα να δουλευουν ! Σαν να μην χρειάζεται να ενεργοποιησω αυτους τους μυς γιατι καποιοι αλλοι κανουν την δουλεια. Σορρυ αν λεω βλακείες...εμπειρικά τα λέω.
Bookmarks