Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 48
    Pumping Iron DORA83's Avatar

Default Αναζήτηση Προπονητή Στίβου

Καλησπερα σας, στα τελευταια 2-3 χρονια περιπου ασχολουμαι με το στηβο ερασιτεχνικα και αισθανομαι οτι εχω κολλησει σις εποδοσεις. Στο τελαιταιο χρονο λογο υγειας αρκετες φορες επρεπε να διακοψω το τρεξιμο με αποτελεσμα να παω πολυ πισω οσων αφορα την αντοχη.
    Παλαιοτερα εκανα μεγαλες αποστασεις ακομα και σε καθημερινη βαση αλλα στους τελευταίους μηνες μετα απο το διαστρεμμα δεν μπορω να ξανακανω τις αποστασεις που εκανα καποτε. Γενικώς προσπαθω να κανω καποιο προγραμμα (χωρις βοηθεια) αλλα προφανως κατι δεν κανω καλα.
    Ενδεικτικα στο easy run κανω 4 χιλ, στη προπονηση αντοχης 8 χιλ, στη προπονηση με μετρια ταχητητα κανω 6 χιλ, και στην μερα με ταχητητες χαλαρα 3 χιλ και μετα 4χ110 μ και μετα χαλαρα 1 χιλ ακομα.
    Απο χρονομετρηση δεν ειναι ασχημο αλλα νομηζω πως θα μπορουσα να κανω και καλητερα.
    Τα 110 μ τα κανω σε 21 δευτερα.
    Και το χιλιαρη σε 5,15
    Για προσοπικους λογους θα ηθελα να βελτιωθω να δω μεχρη που μπορω να φτασω. Και πιστευω για να το πετυχω αυτο χρειαζομαι καποιο προπονητη.

Pumping Iron Quarter's Avatar

Οι όποιες προσαρμογές έχουν επιτευχθεί μετά από μια περίοδο προπόνησης, υποχωρούν (λίγο ή πολύ) μετά από περίοδο απραξίας.

Όταν λες "μέχρι πού μπορώ να φτάσω", τι έχεις στο μυαλό σου;
    Τι στόχο θα ήθελες να βάλεις;
    Να τρέξεις κάποιον αγώνα 3 km, 5 km, 10 km;
    Να μπορείς να τρέχεις πιο γρήγορα τα 100 m ή τα 1000 m;

Με δεδομένο ότι δεν έχεις χρόνια δρομικής προπόνησης πίσω σου (και απ'ότι καταλαβαίνω όχι οργανωμένης), τα περιθώρια βελτίωσης είναι αρκετά μεγάλα, πράγμα που σημαίνει ότι όσο περισσότερη συνέπεια επιδείξεις, σε βάθος χρόνου, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα που θα έχεις. Αρκεί βέβαια να έχεις σωστή καθοδήγηση, να μην έχεις τραυματισμούς (πολύ σημαντικό), να υποστηρίξεις διατροφικά το όλο εγχείρημα κλπ.
    Λάβε υπ'όψιν σου όμως ότι είναι δύσκολο να βελτιωθείς στον ίδιο βαθμό, και στις ταχύτητες και στην αντοχή.
    Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα: εμπλέκονται διαφορετικοί μηχανισμοί παραγωγής ενέργειας, διαφορετικά δουλεύουν οι μύες, είναι διαφορετικά (και αντικρουόμενα) τα ερεθίσματα που θα πρέπει να δώσεις στο σώμα σου, είναι διαφορετικές (και αντικρουόμενες) οι προσαρμογές τις οποίες θα πρέπει να κάνει το σώμα σου, και προφανώς διαφορετική και η προπόνηση. Αν, παρ'όλ'αυτά σου αρέσει και θέλεις να κυνηγήσεις και τα δύο, κάνε το! Πρέπει όμως να ξερεις ότι από κανένα (ταχύτητα και αντοχή) δεν θα πάρεις το καλύτερο που θα μπορούσες, σε σχέση με το αν έκανες μόνο το ένα από τα δύο.
    Last edited by Quarter; 03-09-23 at 10:40.

Quote Originally Posted by Quarter View Post
    Οι όποιες προσαρμογές έχουν επιτευχθεί μετά από μια περίοδο προπόνησης, υποχωρούν (λίγο ή πολύ) μετά από περίοδο απραξίας.

Όταν λες "μέχρι πού μπορώ να φτάσω", τι έχεις στο μυαλό σου;
    Τι στόχο θα ήθελες να βάλεις;
    Να τρέξεις κάποιον αγώνα 3 km, 5 km, 10 km;
    Να μπορείς να τρέχεις πιο γρήγορα τα 100 m ή τα 1000 m;

Με δεδομένο ότι δεν έχεις χρόνια δρομικής προπόνησης πίσω σου (και απ'ότι καταλαβαίνω όχι οργανωμένης), τα περιθώρια βελτίωσης είναι αρκετά μεγάλα, πράγμα που σημαίνει ότι όσο περισσότερη συνέπεια επιδείξεις, σε βάθος χρόνου, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα που θα έχεις. Αρκεί βέβαια να έχεις σωστή καθοδήγηση, να μην έχεις τραυματισμούς (πολύ σημαντικό), να υποστηρίξεις διατροφικά το όλο εγχείρημα κλπ.
    Λάβε υπ'όψιν σου όμως ότι είναι δύσκολο να βελτιωθείς στον ίδιο βαθμό, και στις ταχύτητες και στην αντοχή.
    Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα: εμπλέκονται διαφορετικοί μηχανισμοί παραγωγής ενέργειας, διαφορετικά δουλεύουν οι μύες, είναι διαφορετικά (και αντικρουόμενα) τα ερεθίσματα που θα πρέπει να δώσεις στο σώμα σου, είναι διαφορετικές (και αντικρουόμενες) οι προσαρμογές τις οποίες θα πρέπει να κάνει το σώμα σου, και προφανώς διαφορετική και η προπόνηση. Αν, παρ'όλ'αυτά σου αρέσει και θέλεις να κυνηγήσεις και τα δύο, κάνε το! Πρέπει όμως να ξερεις ότι από κανένα (ταχύτητα και αντοχή) δεν θα πάρεις το καλύτερο που θα μπορούσες, σε σχέση με το αν έκανες μόνο το ένα από τα δύο.
    Ευχαριστω για την απαντηση σας. Λοιπων παλαιοτερα ειχα ελπιδες καποια στειγμη να παω σε μαραθονιο (υπο προυποθεσεις γιατι δεν ειναι πολυ υποστηριχτικο το περιβαλλον οσων αφορα τις αγωνες), μετα επαθα το διαστρεμμα και αφου σηζητησα το θεμα με το φυσικοθεραπευτη και επειδη εχω μια ηπια χοντροπαθεια στο γωνατο κατεληξα οτι δεν ειναι καλη ιδεα να παω. Οποτε μενουν οι ταχητητες, θα με ενδιαφεραν οι αποστασεις 100, 200, 1000 για ταχητητα.
    Παραλληλα κανω βαρη στα τελευταια 2 χρονια περιπου (στο σπιτι με προγραμμα ονλινε).

Ένα διάστρεμμα δεν είναι κάτι σοβαρό ώστε να σε αποτρέψει από πιο συστηματική ενασχόληση με το τρέξιμο.
    Η Χονδροπάθεια είναι άλλο πράγμα αλλά και πάλι, υπάρχει ένα εύρος έντασης των συμπτωμάτων, οπότε κάθε περίπτωση (χονδροπάθειας) πρέπει να αξιολογείται διαφορετικά.

Για έναν ερασιτέχνη δρομέα, ο Μαραθώνιος είναι όντως πολύ μεγάλο βήμα (με υπέρ και κατά), αλλά από την στιγμή που, όπως λες, κάνεις προπονήσεις των 6-8 km, αγώνες των 5 km είναι απολύτως μέσα στις δυνατότητές σου. Είναι άσχημο που δεν έχεις υποστήριξη από το περιβάλλον σου, αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ερασιτέχνες δρομείς οι οποίοι προπονούνται συστηματικά και συμμετέχουν σε αγώνες, έστω και χωρίς την υποστήριξη της οικογένειας. Είναι σπουδαία εμπειρία η συμμετοχή σε αγώνες. Αφού έχεις την επιθυμία, είναι κρίμα να μην δοκιμάσεις. Σκέψου το!

Όπως σου είπα και παραπάνω, είναι διαφορετική η προπόνηση για ταχύτητα (100, 200m) και διαφορετική για αντοχή (ή ημιαντοχή).

Ένα διάστρεμμα δεν είναι κάτι σοβαρό ώστε να σε αποτρέψει από πιο συστηματική ενασχόληση με το τρέξιμο.
    Η Χονδροπάθεια είναι άλλο πράγμα αλλά και πάλι, υπάρχει ένα εύρος έντασης των συμπτωμάτων, οπότε κάθε περίπτωση (χονδροπάθειας) πρέπει να αξιολογείται διαφορετικά.

Για έναν ερασιτέχνη δρομέα, ο Μαραθώνιος είναι όντως πολύ μεγάλο βήμα (με υπέρ και κατά), αλλά από την στιγμή που, όπως λες, κάνεις προπονήσεις των 6-8 km, αγώνες των 5 km είναι απολύτως μέσα στις δυνατότητές σου. Είναι άσχημο που δεν έχεις υποστήριξη από το περιβάλλον σου, αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ερασιτέχνες δρομείς οι οποίοι προπονούνται συστηματικά και συμμετέχουν σε αγώνες, έστω και χωρίς την υποστήριξη της οικογένειας. Είναι σπουδαία εμπειρία η συμμετοχή σε αγώνες. Αφού έχεις την επιθυμία, είναι κρίμα να μην δοκιμάσεις. Σκέψου το!

Όπως σου είπα και παραπάνω, είναι διαφορετική η προπόνηση για ταχύτητα (100, 200m) και διαφορετική για αντοχή (ή ημιαντοχή).
    Δηστηχως παρ ολο που θα ηθελα να παω καποια στειγμη σε κανα αγωνα δεν γυνεται λογο περιβαλλον ακομα και το τρεξιμο το βλεπουν σαν χασιμο χρονο. Θα σας πω πως ειναι τα πραγματα και πειται μου αν γυνεται τιποτα ετσι.
    Στην διαρκεια της σχοληκης χρονιας (με της προηποθεση να ειμαι ελευθερη το πρωι) κανω 4 προπονησεις στηβου την εβδομαδα, τα βραδια 4 φορες την εβδομαδα κανω βαρη με προγραμμα. Οταν δεν εχουμε σχολειο μενουν μονο οι προπονησεις με βαρη που το παω στα 5 (προσθετω και 1 αεροβιο).
    Το προβλημα ειναι οτι καθε φορα που αρρωσταινει η μικρη κολλαει και εμενα (εχω χρονια αναπνευτηκα και παιρνω αγωγη) κατι που με παει πολυ πισω στη αντοχη η τυχαινει ενα τραυματισμο. Το θεμα με το με το αστραγαλο εγυνε πριν 4 μηνες και το ποδι μου δεν ειναι ακομα τελεια (ψηλοπονακια, και λιγο πρηξημο) για 1,5 μηνα δεν ετρεξα καθολου και απο τοτε δυσκολευομαι να κανω τα χιλιομετρα που εκανα πριν (στα χρηστουγεννα εκανα και 14 χιλ την φορα στα long run). Τωρα το πολυ 8 βγαινει αλλα ειμαι πτωμα μετα...
    Απο διατροφη νομηζω παω σχετικα καλα.

Έκανες και long run; Με εκπλήσσεις! Μπράβο!
    Παρ'όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητάς σου, το παλεύεις! Εύγε!
    Με την θέληση που έχεις, θα ήσουν η χαρά του προπονητή!

1,5 μήνας είναι μεγάλο διάστημα για αποχή από τρέξιμο. Φυσιολογικό είναι που έχεις πάει πίσω.

4 μήνες από το διάστρεμμα και επιμένουν οι ενοχλήσεις; Υποθέτω ότι το παγώνεις μετά από κάθε προπόνηση.

Αφού μου λες ότι έκανες μέχρι και 14 km, λογικά η χονδροπάθεια δεν είναι περιοριστικός παράγοντας, για να ασχοληθείς με το τρέξιμο αντοχής, όχι μαραθώνιο προφανώς.
    Η προπόνηση ταχυτήτων, που προφανώς είναι σε εντάσεις κοντά στο 100%, κρύβει κινδύνους, μυοσκελετικά. Αν το nickname σου παραπέμπει και στην ηλικία σου, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Έκανες και long run; Με εκπλήσσεις! Μπράβο!
    Παρ'όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητάς σου, το παλεύεις! Εύγε!
    Με την θέληση που έχεις, θα ήσουν η χαρά του προπονητή!

1,5 μήνας είναι μεγάλο διάστημα για αποχή από τρέξιμο. Φυσιολογικό είναι που έχεις πάει πίσω.

4 μήνες από το διάστρεμμα και επιμένουν οι ενοχλήσεις; Υποθέτω ότι το παγώνεις μετά από κάθε προπόνηση.

Αφού μου λες ότι έκανες μέχρι και 14 km, λογικά η χονδροπάθεια δεν είναι περιοριστικός παράγοντας, για να ασχοληθείς με το τρέξιμο αντοχής, όχι μαραθώνιο προφανώς.
    Η προπόνηση ταχυτήτων, που προφανώς είναι σε εντάσεις κοντά στο 100%, κρύβει κινδύνους, μυοσκελετικά. Αν το nickname σου παραπέμπει και στην ηλικία σου, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς.
    Οποτε δεν εχει ταχητητες.... Δεν εχω ομως την αντοχη για μεγαλες αποτασεις, οχι ακομα τουλαχιστων. Αλλα ακομα και ετσι τις ταχητητες τις χρειαζομαστε ετσι δεν ειναι, για να ειμαι πιο γρηγορη σινολικα.
    Οσο για το πισμα αυτο το εχω στα σιγουρα. Τα χρηστουγεννα εκανα μια επεμβαση κηλης και κολλησα κοβιδ και ημουν εκτος προπονησης για 3 εβδομαδες, μετα επανηλθα στη ταχητητα και την αντοχη, επαθα λαρηγητηδα-υγμορητηδα εκτος προπονης παλι, μετα το διαστρεμμα εκτος για 1,5 μηνα. Για να συνερχομαι απο αυτο το παλευω ακομα. Τι να πω μαλλον η τυχη δεν ειναι με το μερος μου αλλα δεν το βαζω κατω.

Quote Originally Posted by DORA83 View Post
    Δεν εχω ομως την αντοχη για μεγαλες αποτασεις, οχι ακομα τουλαχιστων.
    Η βασική αντοχή χτίζεται, είναι θέμα χρόνου, και έχοντάς την, προπονείσαι στοχευμένα για να βελτιωθούν άλλες παράμετροι (δρομική οικονομία, ταχύτητα στο αναερόβιο κατώφλι κλπ).

Αλλα ακομα και ετσι τις ταχητητες τις χρειαζομαστε ετσι δεν ειναι, για να ειμαι πιο γρηγορη σινολικα.
    Και ναι και όχι! Μια βασική ταχύτητα (ως φυσική ικανότητα) προφανώς είναι απαραίτητη, αλλά για την δρομική ταχύτητα μετράνε περισσότερο άλλα πράγματα, όπως αυτά που έγραψα παραπάνω.

Pumping Iron

Από ότι μας γράφεις έχεις κάποια μυοσκελετικά προβλήματα (χονδροπάθεια- λίγο ασαφές) και χρόνια προβλήματα με το αναπνευστικό σου + Covid, που σε πολλούς ανθρώπους μπορεί να αφήσει υπολειπόμενα προβλήματα. Το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων σημαίνει σημαντική καταπόνηση για τον οργανισμό. Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι ένα ποσοστό μαραθωνοδρόμων μετά τους αγώνες έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, γιατί από το stress του αγώνα ''πέφτει'' το ανοσοποιητικό.
    Αν θέλεις να ασχοληθείς με το τρέξιμο κάνε τις απαραίτητους ελέγχους και να συμβουλευτείς τους γιατρούς σου ή κάποιον άλλο γιατρό που να ασχολείται με τον αθλητισμό. Μην ακολουθείς συμβουλές από το Internet.

Quote Originally Posted by g_dask View Post
    Από ότι μας γράφεις έχεις κάποια μυοσκελετικά προβλήματα (χονδροπάθεια- λίγο ασαφές) και χρόνια προβλήματα με το αναπνευστικό σου + Covid, που σε πολλούς ανθρώπους μπορεί να αφήσει υπολειπόμενα προβλήματα. Το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων σημαίνει σημαντική καταπόνηση για τον οργανισμό. Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι ένα ποσοστό μαραθωνοδρόμων μετά τους αγώνες έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, γιατί από το stress του αγώνα ''πέφτει'' το ανοσοποιητικό.
    Αν θέλεις να ασχοληθείς με το τρέξιμο κάνε τις απαραίτητους ελέγχους και να συμβουλευτείς τους γιατρούς σου ή κάποιον άλλο γιατρό που να ασχολείται με τον αθλητισμό. Μην ακολουθείς συμβουλές από το Internet.
    Η χοντροπαθεια ειναι πολυ ηπια δεν φαινεται καν σε ακτινογραφια απλως σε μαραθονιο θα το φοβομουν κιριως για να μην χειροτερεψει. Εχει κατι πονακια σε συγκεκριμενες κινησεις και μερικες φορες το αισθανομαι σαν να φευγει το γονατο αλλα αυτο ειναι ολο. Τα αναπνευτηκα ειναι αλλα εχω βρογχικο ασθμα απο μικρη και σε καθημερινη βαση χρεισιμοποιω εισπνοες (για προφυλαξη), σε ιωσεις η λογο αλλεργια υπαρχει κυνδυνος για παροξυνση και γενηκως τις ιωσεις τις παιρναω πιο βαρια απο το μεση ορο. Περιεργος το κοβιδ πολυ ηρεμα το περασα δεν ειχα καν βηχα. Με παρακολουθει πνευμολογος και μαλιστα απο τοτε που αρχισα το στηβο η αναπνευτηκη μου ικανοτητα εχει βελτιωθει θεαματικα (στη σπιρομετρηρη πλησιαζω το 100%).

Μετα απο αυτα εχω και κατι στεναχορο να πω, το ενα το μωρο γατακι που φροντηζω αυτο το περιοδο μας αφησε χθες. Ηταν το πιο μικρο απο ολλα με εντερικα θεματα αλλα στρωθηκε αρχισε να τρωει ξηρη τροφη εχει παρει πολυ βαρος. Πριν 2 μερες ηταν καλα και την επομενη μερα εφυγε χωρις να προλαβω να κανω τιποτα σχεδον. ημασταν αποκλεισμενη και τελως παντων εκανα οτι μπορουσα αλλα δεν ηταν αρκετο.

Μετα απο αυτα εχω και κατι στεναχορο να πω, το ενα το μωρο γατακι που φροντηζω αυτο το περιοδο μας αφησε χθες. Ηταν το πιο μικρο απο ολλα με εντερικα θεματα αλλα στρωθηκε αρχισε να τρωει ξηρη τροφη εχει παρει πολυ βαρος. Πριν 2 μερες ηταν καλα και την επομενη μερα εφυγε χωρις να προλαβω να κανω τιποτα σχεδον. ημασταν αποκλεισμενη και τελως παντων εκανα οτι μπορουσα αλλα δεν ηταν αρκετο.
    Λυπηρό...
    Έκανες ό,τι μπορούσες πάντως!
    Μακάρι να ήταν όλοι ευαισθητοποιημένοι όπως εσύ.

Είσαι στο Βόλο; Πήλιο;

επειδη δεν ειχα αλλη επιλογη σαν τελευταια προσπαθεια εκανα το κτηνιατρο δινοντας ορο, θερμοφορο, μαζασ στη κοιλια μπασ και συνελθει αλλα το κακομοιρο δεν ειχε δυναμες ουτε να βγαλει φωνη. Θα χρειαζοταν να παρει φαρμακα οξυγονο και ισως τοτε να τα καταφερνε αλλα που να τα βρω αυτα εδω που εβρισκα αυτα η πως να εφτανα μεχρη το κτηνιατρο που μπορει να τα κανει αυτα. Και ειχε και ενα σκληρο πραγμα στη κοιλιτσα του που σαν αποφραξη εμοιαζε, δεν ξερω. Να σημειωσω δεν ειμαι κτηνιατρος, μπορω να κανω την νοσοκομα αν εχω οδηγιες αλλα εος εκει.

Απο προπονηση ειμαι στο απολυτο μηδεν μιας και δεν εχουμε νερο ακομα και κανω οικονομια με το βροχινο που μαζευτηκε. Παλι καλα που πλεον εχουμε ρευμα. Και ναι ειμαι στο Βολο, καπως εκτος πολης.

Forum Team Kardoula's Avatar

Δώρα το να βλέπεις μια ψυχούλα να χάνεται και να μη μπορείς να το βοηθήσεις είναι άσχημο συναίσθημα και το έχω περάσει
    κι εγώ δυστυχώς πολλές φορές..
    Να σου πω ένα ευχάριστο έτσι για να φτιάξει και η ψυχολογία λίγο.. Πριν 5 μέρες στο εξοχικό που είναι τώρα οι
    γονείς μου, επεσε στο πηγάδι κατα λάθος μια γατούλα (ουτε χρονιάρα..) Μη ρωτας πως έγινε, τρυπωσε απο μια λαμαρίνα
    που είχαν γιατι το πηγάδι δεν ειναι σε καλή κατάσταση και θα το χαλάσουμε.
    Απόγευμα το αντιλήφθηκε η μητέρα μου, δεν μπορουσε να το εντοπισει και να κανει κατι. Την αλλη μερα το πρωι
    φωναξε πυροσβεστική. Επεσε σε 2 πολύ καλούς φιλόζωους, 2 ώρες πάλευαν, το γατί ηταν γατζωμενο κρεμασμένο τοσες ώρες
    για να επιβιώσει.. Δοκιμασαν διάφορα, τελικα εριξαν 2 σεντονια δεμενα , περιμεναν 20 λεπτα και το γατι κρεμαστηκε απο αυτο
    και το ανεβασαν..
    Εκτος αυτου, ο ενας απο τους 2 πυροσβέστες, είδε ένα απο τα μικρα γατια που εχουμε εκει με τη μανα τους και το πηρε να το
    υιοθετησει (για την κορουλα του). Θα το εχουν στο σπιτι, θα περασει ζωή ζάχαρη.
    (σορρυ για το οφφ τόπικ).

Με τόσα που ακούμε εσχάτως, σχετικά με κακοποίηση ζώων, αυτό το περιστατικό αποτελεί λόγο ελπίδας. Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά!

Με τόσα που ακούμε εσχάτως, σχετικά με κακοποίηση ζώων, αυτό το περιστατικό αποτελεί λόγο ελπίδας. Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά!
    Εχω σοβαραες αμφιβολιες για αυτο δηστηχως. Χθες ο ανδρας μου μου βρηκε στην ακρη του χωραφιου μας μεσα σε ρεματια 7 σακουλακια δεμενα καλα, τα δυο τα ανοιξε το ενα ειχε ενα κουταβι και το αλλο ενα γατι τα υπολοιπα δεν ειχε κουραγειο να τα ανοιξει. Ηταν νερκα εδω και μερες και αυτος ο .... να μην πω τι τωρα που εφταξιαν το δρομο και ανεβαινει αμαξη βρηκε την ευκαιρια να τα πεταξει. Και δηστηχως δεν ειναι πρωτη φορα η δευτερη που το κανει το βρηκε συστημα. Θα κανουμε καταγελεια αλλα δεν ξερω αν θα ασχολουνται καν....

Quote Originally Posted by Kardoula View Post
    Δώρα το να βλέπεις μια ψυχούλα να χάνεται και να μη μπορείς να το βοηθήσεις είναι άσχημο συναίσθημα και το έχω περάσει
    κι εγώ δυστυχώς πολλές φορές..
    Να σου πω ένα ευχάριστο έτσι για να φτιάξει και η ψυχολογία λίγο.. Πριν 5 μέρες στο εξοχικό που είναι τώρα οι
    γονείς μου, επεσε στο πηγάδι κατα λάθος μια γατούλα (ουτε χρονιάρα..) Μη ρωτας πως έγινε, τρυπωσε απο μια λαμαρίνα
    που είχαν γιατι το πηγάδι δεν ειναι σε καλή κατάσταση και θα το χαλάσουμε.
    Απόγευμα το αντιλήφθηκε η μητέρα μου, δεν μπορουσε να το εντοπισει και να κανει κατι. Την αλλη μερα το πρωι
    φωναξε πυροσβεστική. Επεσε σε 2 πολύ καλούς φιλόζωους, 2 ώρες πάλευαν, το γατί ηταν γατζωμενο κρεμασμένο τοσες ώρες
    για να επιβιώσει.. Δοκιμασαν διάφορα, τελικα εριξαν 2 σεντονια δεμενα , περιμεναν 20 λεπτα και το γατι κρεμαστηκε απο αυτο
    και το ανεβασαν..
    Εκτος αυτου, ο ενας απο τους 2 πυροσβέστες, είδε ένα απο τα μικρα γατια που εχουμε εκει με τη μανα τους και το πηρε να το
    υιοθετησει (για την κορουλα του). Θα το εχουν στο σπιτι, θα περασει ζωή ζάχαρη.
    (σορρυ για το οφφ τόπικ).
    Με τοσα που βλεπω αυτο ειναι πολυ σπανειο σχεδον εξεραιση.

Δώρα 10410 είναι ο αριθμός για καταγγελίες κακοποίησης ζώων. Αν υποψιάζεστε ποιος μπορεί να είναι μπορείτε να τον καταγγείλετε ανωνυμα τηλεφωνικά.
    Karma is a bitch..

Στάλθηκε από το SM-A326B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξερουμε ποιος μπορει να ειναι αλλα μαλλον δεν ειναι απο το χωριο (φυτοκο) αλλα λεμε να βαλουμε καμια καμερα ωστε να πιαστει οποιος και να ειναι και να εχουμε και αποδειξεις. Εχουμε και ενα γείτονα πρωην αστυνομικό ας βαλει και αυτος και ενα χερακι. Τι να πω. Θυμαμαι ακομα και πριν 5-6 χρονια πριν βρηκα και εγω στο ιδιο σημειο 7 κουταβια δεμενα σε σακουλα στην ρεματια εκεινα ηταν ζωντανα. απο τοτε εχει αλλαξει μοτιβο.

Βάλτε κάμερες να τον βρείτε να τελειώνει η υπόθεση. Να του κόψουν και πρόστιμο 3000 ανά ψυχή που σκοτώνει γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν δυστυχώς αυτά τα κτήνη.

Στάλθηκε από το SM-A326B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σχεδον 2 εβδομαδες δεν εκανα προπονηση στηβο και επιτελουσ αυριο θα εχω ευκαιρια να κανω κατι λιγο (40λεπτα περιπου, οσο διαρκει η προπονηση της κορης μου). Το δημλημα μου τι ειναι καλητερο ετσι μετα απο την απουσια. Το easy run η κατι αλλο. Βαρη εκανα κανονικα (4 φορες την εβδομαδα) και μια φορα την εβδομαδα αεροβια (HIIT). Σημερα για παραδειγμα εκανα ωμους και κοιλιακους. Αυριο θα εχω ποδια (απο βαρη). Στο στηβο τι να κανω; Σκεφτηκα 4 χιλ χαλαρο τρεξιμο αλλα δεν ειμαι σίγουρη.

Με αποχή 2 εβδομάδων, καλύτερα να κάνεις easy run. Θα μπορούσες, μέσα στο easy run, χωρίς διακοπή, να προσθέσεις κάποια διαστήματα πιο έντονου τρεξίματος (όχι σε ρυθμό 100ριού!). Ενδεικτικά, σε τρέξιμο 4 km, μπορείς να παρεμβάλλεις σκόρπια, 3-4 μονόλεπτα, στα οποία θα ανεβάζεις ρυθμό και αμέσως μετά θα επανέρχεσαι στον ρυθμό του easy. Βάλε τα μονόλεπτα μετά τα πρώτα 10 min του easy.

Να πω την αληθεια η αεροβια μου κατασταση ειναι αθλια σε συγρηση με το πως ειναι στα καλητερα, και ειναι θεμα αναπνευτηκου οποτε πρεπει να προσαρμοσω την αγωγη (αφου μηλησω με το πμευμονολογο που με παρακολουθει).
    Λιοπων η προπονηση εκανα 10 λεπτα με ηρεμο ρυθμο αλλα ακομα και αυτο μου βγηκε με μεγαλο ζορη (δεν υπηρχε περιπτωση να πω μια προταση πανω στο τρεξιμο). Μετα προχορησα σε μονολεπτα εντονου τρεξιμο (με την ταχυτητα που θα εκανα και το χιλιαρη) με μισω λεπτω περπατημα αναμεσα στα σετ, 3 καταφερα να κανω (με αρκετη δυσκολια και ενα ηπιο συρυγμο λογο το ασθμα). Στη συνεχεια εκανα 800μ χαλαρα. Μρτα την προπονηση ειχα και κατι πονακια στο αστραγαλο (το χτηπημενο). Τωρα θα στρωθω να κανω τα βαρη που ειναι το σημερινο, να κανω κατι καλα τουλαχιστων.

Αυριο αν εχω την ευκαιρια θα κανω λιγο στηβο (40 λεπτα το πολυ), τι μου προτεινεται να κανω.; Αμα το αντεχω αναπνευτηκα σκεφτομουν να κανω 10 λεπτα ζεσταμα και 20-30 λεπτα μετρια ταχητητα. Απο βαρη σημερα εχω χερια και κοιλιακους και αυριο full body. Γενηκως τα βαρη τα κανω το βραδυ (αφου εχει κοιμηθει η κορη μου) αλλιως δεν βγαινει.

Αφού έχεις ενοχλήσεις στον αστράγαλο, καλύτερα να μην ανεβάσεις ταχύτητα, τρέξε πιο χαλαρά (easy run).

Η αεροβια μου κατασταση θελει αρκετη δουλεια ακομα. Εκανα 4 χιλ σημερα (10 γυρους), τα πρωτα 7 σε ελενγχομενα χαλαρη με μετρια ταχητητα, τα υπολοιπα 3 σε αργο ρυθμο. Βασικα προσπαθουσα να ελενγχω την αναπνοη μου να ειναι σταθερη και να εχω μια σταθερη ταχητητα. Ολλη οι προπονηση κρατησε 31 λεπτα.
    Σημερα εχω μια προπονηση ακομα χωρις βαρη αυτη τη φορα. Αυριο η την κυριακη (θα δω πως θα βγει) εχω HIIT με βαρη.
    Επομενη φορα θα τρεξω η την δευτερα η την τριτη.
    Μηπως στη επομενη φορα θα επρεπε να κανω ταχητητες; Long run απο την τριτη και μετα μπορω να κανω που θα εχω (θεωρητικα παντα) περισσοτερο χρονο.
    Σημερα δεν ειχα κανενα θεμα με το αστραγαλο, αν και στις ταχητητες μπορω να ξαναβαλω ναρθηκα αμα πιστευετε πως εχει νοημα.

Συγνώμη 28 λεπτα μου πηρε να κανω τα 4 χιλ. Τωρα κοιταξα καλητερα...

Βασικα προσπαθουσα να ελενγχω την αναπνοη μου να ειναι σταθερη και να εχω μια σταθερη ταχητητα.
    Μην προσπαθείς εκβιαστικά να ακολουθήσεις συγκεκριμένο ρυθμό στην αναπνοή σου. Το σώμα πάντα βρίσκει τον κατάλληλο ρυθμό αναπνοής, ανάλογα με την ένταση της προσπάθειας.

Τελικα και αυτη η εβδομαδα θα κυλησει οπως και το προηγουμενο δηλαδη 3 δευτερα τεταρτη παρασκευη απο 30- 35 λεπτα στηβο, και 5-6 φορε την εβδομαδα βαρη (εξερταται ποσες δυναμες εχω). Απο αυτες τις 5-6 φορες με τα βαρη το ενα ειναι αεροβιο (HIIT). Ετσι πως ειναι τα πραγματα μεχρη να ανοιξουν τα σχολεια ετσι θα παμε...

Τελειωσε και το σημερινο τρεξιμο. Εκανα 10 γυρους (400μ ο στηβος) χαλαρα. Μετα συνεχησα με ταχητητες 100μ χ 4 αναμεσα στα σετ ηρεμο περπατημα για 1 λεπτο περιπου. Τα πρωτα 2 πηγαν καλα το 3ο σχετικα καλα, το 4ο χαλια και απο αντοχη και απο ταχητητα (το εβγαλα αλλα δεν μπορεσα να κρατησω την ιδια ταχητητα μεχρη το τελος). Μετα απο αυτο εκανα κανα 2 γυρους για χαλαροση και τελος. Σημερα οφφ απο βαρη (αλλιως το σχεδιασα αλλα ειμαι πτωμα), επομενη φορα θα τρεξω στην τεταρτη. Τι να κανω; Easy run η tempo; Οπως και να ειναι εχω 40 λεπτα χρονο...

Καλησπερα σας,
    τελικα χθες ειχα περισοτερο χρονο οποτε ηταν ευκαιρια να κανω long run (8χιλ με χαμηλη μετρια ταχητητα αλλα τελως παντων), επησης χθες δεν εκανα βαρη λογο κουρασης. Σημερα easy run (4 χιλ) με μετρια ταχητητα. Ξερω οτι θα επρεπε να εχω πιο χαμηλη ταχητητα αλλα τοτε δεν θα μου εβγαινε το 4 χιλ που εχω βαλει στοχο.
    Επησης στο τρεξιμο στης ταιλευταις μερες αρχησα να φοραω τη ναρθηκα (ηπια στηρηξη) προλητικα κυριως. απο βαρη εχω γλουτους σημερα αλλα λογο κουρασης μαλλον με bodyweight θα κανω σε συνδιασμο με λαστιχο.
    Πιστευεται πως με αυτο το μοτηβο θα φτασω πουθενα η το κανω τελειως λαθος. Δηλ στο στηβο λεω να κανω κατι σαν κυκλικες προπονησεις
    δευ - tempo
    τρι - easy
    τετ - ταχητητες
    πεμπ - easy
    παρ - long run
    Σαββατοκυριακο ξεκουραση απο στηβο. Παραλληλα ειναι και τα βαρη που αμα βγει θα τα κανω 4 φορεσ την εβδ. (ανω κορμο-κοιλιακους, κατω κορμο, γλουτους, full body)
    Τι λετε; Να αλλαξω τιποτα;

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)