Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


  
IFBB Mr. Olympia 2016 - Κάλυψη Bodybuilders.gr
15 - 17 Σεπτεμβρίου - Λας Βέγκας, Ηνωμένες Πολιτείες


IFBB Mr. Olympia 2016 - Κάλυψη Bodybuilders.gr

Το παρελθόν συναντά το μέλλον. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τον κορυφαίο αγώνα bodybuilding για τη φετινή χρονιά. Το Mr. Olympia 2016 είναι πλέον εδώ και η αλήθεια είναι πως φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά.

Μόλις πριν λίγους μήνες, και συγκεκριμένα τον Μάιο, ανακοινώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα comeback στην αγωνιστική σκηνή του Mr. Olympia. Μιλάμε για την επιστροφή του θρυλικού bodybuilder Kevin Levrone, του οποίου το τελευταίο Mr. Olympia ήταν το 2003. Το τεράστιο αυτό γεγονός έχει λάβει τεράστια δημοσιότητα, με αρκετούς fan του Levrone και του αθλήματος να λένε ότι έχει τη δυνατότητα να εκθρονίσει τον 5-φορές Mr. Olympia και νικητή τα τελευταία πέντε χρόνια, Phil Heath. Θα καταφέρει ο Levrone να επιστρέψει στην φόρμα που τον έκανε γνωστό και να εντυπωσιάσει για μια ακόμη φορά τους πάντες, φτάνοντας κοντά στον θρόνο του Heath;

Kevin Levrone
Ο Θρύλος Kevin Levrone

Ο Phil Heath, μετά από μία δύσκολη εμφάνιση στο Olympia του 2014 (λόγω αλλεργίας όπως έχει εξηγήσει και ο ίδιος) επέστρεψε πέρυσι πάρα πολύ κοντά στις καλύτερες του φόρμες του 2011 και 2013. Αναμφισβήτητος νικητής για το 2015 αλλά όχι και χωρίς κάποιες αδυναμίες που παραδέχεται και ο ίδιος, όπως π.χ. η πλάτη του.

Όπως έχει πει το σώμα του ωριμάζει συνεχώς και το μαθαίνει όλο και καλύτερα, με αποτέλεσμα η αγωνιστική προετοιμασία του να είναι διαφορετική κάθε χρονιά. Πέρυσι βέβαια ίσως να είχε και λίγο μεγαλύτερη ευκολία στην κατάκτηση του τίτλου, λόγω της μη-συμμετοχής του Kai Greene.

Phil Heath
Phil Heath Στο Mr. Olympia 2015

Και φέτος λοιπόν, ο Kai Greene δε θα συμμετέχει στη μεγαλύτερη σκηνή του bodybuilding. Οι ακριβείς λόγοι είναι άγνωστοι, αλλά όπως έχει πει και ο ίδιος αφοσιώνεται στη μεγαλύτερη εικόνα που έχει στο μυαλό του και δεν εφιστά την προσοχή του σε έναν και μόνο αγώνα (παρεπιπτόντως τον νο. 1 αγώνα bodybuilding παγκοσμίως). Νικητής τριών Arnold Classic φέτος (Ohio, Αυστραλίας και Βραζιλίας) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μελλοντική συμμετοχή στο Mr. Olympia, αλλά οι fan του παραμένουν δυσαρεστημένοι, έχοντας την ελπίδα ότι μπορεί να κερδίσει τον Heath και να πάρει τον τίτλο.

Φέτος επίσης έχουμε μια ακόμη μη-συμμετοχή, εκείνη του Dennis Wolf. Όπως είναι γνωστό, ο Wolf δε θα συμμετέχει στο Mr. Olympia για λόγους υγείας, λόγω ανάρρωσης από εγχείρηση στον αυχένα. Ο μεγάλος λύκος του bodybuilding, θα μείνει εκτός αγώνων για αρκετό διάστημα, με ενδεχόμενη επιστροφή μέσα στο 2017.


Dennis Wolf Με Phil Heath & Kai Greene

Την πόρτα του Heath χτυπάει φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ο ένας και μοναδικός, ο απίστευτος για την ηλικία του, και Mr. Olympia 2008, Dexter Jackson. Στα 46 του χρόνια, φαίνεται να είναι καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά, με 2 μεγάλες νίκες φέτος, μια στο Arnold Classic Αφρικής και άλλη μια στο New York Pro. Πέρυσι έφτασε πάρα πολύ κοντά στον τίτλο, κατακτώντας τη 2η θέση.

Ο ίδιος είπε πως η 2η θέση το 2015 του έδειξε ότι μπορεί και έχει τις δυνατότητες να καταφέρει να κατακτήσει ακόμα έναν τίτλο Mr. Olympia. Το σίγουρο είναι ότι θα τον δούμε πλάι στον Phil Heath για μια ακόμη χρονιά. Με την παραμικρή ανοιχτή ευκαιρία από πλευράς Heath, ο Dexter Jackson είναι ικανός να επαναλάβει ότι είχε κάνει και το 2008, παίρνοντας τον τίτλο μέσα από τα χέρια του Cutler.

Mr. Olympia Dexter Jackson
Ο Mr. Olympia 2008 Dexter Jackson

Θα πρέπει εδώ να μιλήσουμε και για έναν άλλο αθλητή, τον οποίο πολλοί "ειδικοί" του αθλήματος θεωρούν ότι έπρεπε να είχε κερδίσει πέρυσι ή ότι ήταν καλύτερος από τον Phil Heath. Μιλάμε πάντα για τον Shawn Rhoden, ο οποίος έχει καταφέρει μέσα στα τελευταία 4 χρόνια να ανέβει στους 5 κορυφαίους αθλητές του αθλήματος.

Με τρίτες θέσεις το 2012, 2014 και 2015, είναι ένας από τους πολύ επικίνδυνους αθλητές για τον Heath, διότι έχει και αυτός όλες τις δυνατότητες να κερδίσει τον τίτλο με το παραμικρό "στραβοπάτημα" του 5-φορές Mr. Olympia.

Shawn Rhoden
Shawn Rhoden Στο Mr. Olympia 2015

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να μιλήσουμε για τον Αιγύπτιο γίγαντα, τον βαπτιζόμενο από σχεδόν όλους ως μελλοντικό Mr. Olympia, Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay. Είναι ένας αθλητής ο οποίος κυριολεκτικά σοκάρει όταν ανεβαίνει επί σκηνής. Ανάλογο όγκο στην ιστορία του bodybuilding έχουμε δει από ονόματα όπως ο Ronnie Coleman και ο Dorian Yates. Είναι ένας πραγματικά σπάνιος αθλητής, ο οποίος έχει καταφέρει τα τελευταία 3 χρόνια να βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο.

Το 2012 κατέκτησε το Amateur Olympia και μέσα σε ένα χρόνο, στο Mr. Olympia 2013, είχε βγει στην 8η θέση! Την επόμενη χρονιά κατέκτησε την 7η και πέρυσι με εμφανείς βελτιώσεις παντού και ειδικότερα στο conditioning, κατάφερε να πάρει την 5η θέση. Από το 2015 δεν τον έχουμε ξαναδεί σε αγωνιστική φόρμα αλλά κάποιες τελευταίες του φωτογραφίες λίγες εβδομάδες πριν το Mr. Olympia δείχνουν ότι είναι σε καταπληκτική κατάσταση.

Ο Μελλοντικός Mr. Olympia Mamdouh Elssbiay
Ο Αιγύπτιος Γίγαντας Στο Περσινό Mr. Olympia

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και τον κυρίαρχο της συμμετρίας, τον αθλητή που όλοι θέλουν να δουν να κερδίζει το Mr. Olympia λόγω της απίστευτης καλαισθησίας που βγάζει το σώμα του, τον Cedric McMillan. Φέτος, με μια νίκη και 2 δεύτερες θέσεις πίσω από τον Kai Greece στα Arnold Ohio και Αυστραλίας, φαίνεται πως έχει βρει τη "μαγική συνταγή" για το φορμάρισμα που του έλειπε τα τελευταία χρόνια. Εάν καταφέρει να είναι σε top φόρμα, είναι και αυτός ικανός σε μεγάλο βαθμό να κυνηγήσει τον Heath για την πρωτιά.

Cedric McMillan
Cedric McMillan Έτοιμος Για Το Mr. Olympia 2016

Όπως και να'χει, φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά, με συναρπαστικές συμμετοχές και όλους τους αθλητές να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους για μια θέση στην ιστορία του αθλήματος.

Η ιστοσελίδα μας θα βρεθεί για μια ακόμη χρονιά στο Las Vegas, για την κάλυψη του ιστορικού αγώνα, με φωτογραφική ανταπόκριση από το Mr. Olympia και από πολλά άλλα event του Olympia Weekend 2016. (για την κάλυψη μας από το Mr. Olympia 2015 πατήστε εδώ). 

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν φέτος στον αγώνα, είναι οι εξής:

Phil Heath, ΗΠΑ
Dexter Jackson, ΗΠΑ
Shawn Rhoden, ΗΠΑ
Mamdouh Elssbiay, Α
ίγυπτος
William Bonac, Ολλανδ
ία
Lukas Osladil, Τσεχ
ία
Josh Lenartowicz, Αυστραλ
ία
Cedric McMillan, ΗΠΑ
Kevin Levrone, ΗΠΑ
Roelly Winklaar, Κουρασ
άο
Steve Kuclo, ΗΠΑ
Nathan DeAsha, Ηνωμ
ένο Βασίλειο
Dallas McCarver, ΗΠΑ
Ben Pakulski, Καναδ
άς
Victor Martinez, Δομ. Δημοκρατ
ία
Akim Williams, ΗΠΑ
Justin Compton, ΗΠΑ
Michael Lockett,
ΗΠΑ
Brandon Curry, ΗΠΑ
Fred Smalls, ΗΠΑ


Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας και στο bodybuilding forum μας για όλα τα νεότερα από το Mr. Olympia και το Olympia Weekend 2016!

Δείτε τις παρακάτω σελίδες μας για όλα τα νέα:

- IFBB Bikini Olympia 2016 - Φωτογραφίες Αγώνα
- IFBB Mr. Olympia 2016 - Φωτογραφίες Τελικών

- IFBB Mr. Olympia 2016 - Φωτογραφίες Prejudging
- Meet The Olympians 2016 -
Φωτογραφίες
- IFBB Mr. Olympia 2016 - Φωτογραφίες & Video Press Conference

- Olympia Webcast 2016: Ώρες Αγώνων & Live Συζήτηση
- Joe Weider's Olympia Weekend 2016 - Forum Συζήτησης Αγώνων

 

 

 

Copyright 2016 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness
.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας.
 


   
 

 
    
    

   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2022 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies