Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 30 of 74
 1. #1
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Posts
  34,863

  Default 10 Λόγοι Που Δεν Έχετε Δυνατό & Μυώδες Στήθος!

  10 Λόγοι Που Δεν Έχετε Δυνατό & Μυώδες Στήθος!
  Της Ειρήνης Τζάνε  Ο
  ευσεβής πόθος κάθε άντρα που ασχολείται με το bodybuilding είναι να έχει ένα όμορφο και μυώδες στήθος. Οι πιέσεις πάγκου είναι η αγαπημένη άσκηση όλων και μέτρο σύγκρισης δύναμης.

  Παρ'όλα αυτά πολλοί δυσκολεύονται να αναπτύξουν τον θωρακικό μυ. Και στην χειρότερη περίπτωση, καταλήγουν με τραυματισμό -κυρίως- του ώμου.
  Ποια είναι τα λάθη όμως που κάνουμε οι περισσότεροι; Τι μπορούμε να διορθώσουμε και τι να προσέξουμε για να δούμε τον θωρακικό μας να δυναμώνει και να σχηματίζεται;

  Η άρθρωση του ώμου είναι μια ευαισθητη και ευπαθή άρθρωση. Αν και μικρή, συμμετέχει σε κάθε κίνηση του κορμού. Σίγουρα θα έχετε φίλους (ή κι εσείς οι ίδιοι) που στο παρελθόν είχαν τραυματισμό στον ώμο, ή που δεν μπορούν να τους δουλέψουν σωστά λόγω πόνου και έλλειψη εύρους κίνησης.
  Τις περισσότερες φορές, οι τραυματισμοί αυτοί είναι αποτέλεσμα έλλειψης γνώσης του πως να τους προπονήσουν σωστά, λανθασμένη τεχνική, έλλειψη προθέρμανσης, ή απλά "δίνουν πόνο" ανεξάρτητα αν αισθάνονται ενόχληση.
  Μην κάνετε το λάθος να αγνοήσετε τα σημάδια πόνου! Αυτό θα οδηγήσει σε βλάβη του χόνδρου και να πονάτε σε κάθε προπόνηση.

  Οκ.. γιατί μιλάμε για την άρθρωση του ώμου, ενώ το άρθρο έχει θέμα το στήθος;
  Γιατί έχουμε την τάση, να υπερ-εξαντλούμε και να υπερ προπονούμε τους ώμους μέσω της προπόνησης στήθους. Πιέσεις στον πάγκο με ασήκωτα κιλά, επιβάρυνση δευτερευόντων μυικών ομάδων περισσότερο από αυτές που θέλουμε να δουλέψουμε και έλειψη ελαστικότητας, είναι οι κύριοι λόγοι "θανάτου" του ώμου.
  Για να μπορέσετε να δυναμώσετε και να αναδείξετε τον θωρακικό μυ, χρειάζεται να έχετε υγιείς ώμους.
  Δεν προτείνω να χρησιμοποιούμε μηχανήματα στην πλειοψηφία των ασκήσεων. Τα μηχανήματα μας κάνουν πιο "εύκολη" την άσκηση , δεν έχουμε την ανάγκη να ισορροπήσουμε και να συντονίσουμε το βάρος .

  Στα μηχανήματα μπορούμε να σηκώσουμε πολύ περισσότερα κιλά, απ ότι ο μικρός ισσοροπιστής μυς (=ώμος) μπορει΄να αντέξει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ανισσοροπία και αστάθεια του ώμου. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και δουλέψτε τις περισσότερες ασκήσεις με ελεύθερα βάρη!

  Ωραία, πάμε τώρα να δούμε δέκα λόγους για τους οποίους δεν βλέπουμε το στήθος να δυναμώνει και να αναπτύσσεται.
  10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΥΩΔΕΣ ΣΤΗΘΟΣ

  1. Διαλέγετε βασικές ασκήσεις (βλέπε πιέσεις πάγκου με μπάρα), όπου μπορείτε να φορτώσετε τα περισσότερα κιλά, αλλά είναι τόσο βαριά που επιστρετεύετε τους ώμους και τα τρικέφαλα περισσότερο από τον θωρακικό, ώστε να καταφέρετε να σηκώσετε τη μπάρα! Σε όλο αυτό, προσθέστε τον γλουτό που ανασηκώνεται από τον πάγκο (κι από ίσιο καταντάει να κάνετε επικλινή). Το αποτέλεσμα; Καταφέρνετε να δουλεύετε και να αναπτύσσετε περισσότερο κάτω θωρακικό παρά άνω μέρος.
  2. Διαυσταυρώσεις στην τροχαλία - μια πονεμένη ιστορία. Από ανοίγματα, καταλήγουν σε πιέσεις. Το σώμα γέρνει προς τα εμπρός, οι κινήσεις γίνονται με ορμή, προς τέρψην των υπόλοιπων αθλουμένων που βλέπουν πόσα πολλά κιλά κάνετε.
  3. Ο διαχωρισμός προπόνησης είναι έτσι ώστε να επιβαρύνει μυικές ομάδες που συμμετέχουν στο ασκησιολόγιο του στήθος. Για παράδειγμα, μία μέρα δουλεύετε χέρια (άρα επιβαρύνονται τα τρικέφαλα όπου βοηθούν στις πιέσεις στήθους), ή την άλλη μέρα ώμους (όπου δουλεύουν ως δευτερεύουσα μυική ομάδα στις πιέσεις κυρίως του άνω θωρακικού). Αν το στήθος είναι το αδύναμο σημείο σας, φροντίστε να απέχουν 1-2 μέρες από την προπόνηση στήθους.
  4. Κατά τη διάρκεια πιέσεων, ρίχνετε το μεγαλύτερο φορτίο στα τρικέφαλα (και όχι στον θωρακικό) με το να βάζετε τους αγκώνες κοντά στον κορμό. Γιατί τείνουμε να το κάνουμε αυτό; Μα γιατί έτσι έχουμε περισσότερο δύναμη και σηκώνουμε περισσότερα κιλά!
  5. Έχετε αδύναμους συνδέσμους, που βάζουν φρένο στην πρόοδο. Για παράδειγμα αδύναμο υπακάνθιο ή ελλάσον στρογγύλο μυ. Αυτοί οι μικροί μυες, βοηθούν τους ώμους να μένουν εκεί που πρέπει (τραβηγμένοι πίσω). Ή μπορεί να προεξέχει η ωμοπλάτη (πτερυγοειδής ωμοπλάτη), κάτι που οφείλετε σε αδυναμία του υποπλάτιου ή πρόσθιου οδοντωτού μυ. Η λύση για το τελευταίο, είναι να δουλέψετε αρκετά τα πους-απς!
  6. Ο ανταγωνιστής μυς του θωρακικού είναι ο αγαπημένος μας πλατύς ραχιαίος. Πολλοί έχουν την τάση να δίνουν μεγάλη έμφαση με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο δυνατός. Μη ξεχνάμε όμως πως πρέπει να έχει και ευλιγυσία, ώστε να μην είναι εμπόδιο στην αύξηση δύναμης του θωρακικού μυ.
  7. Έλλειψη συγκέντρωσης στην προπόνηση. Το μυαλό πετάει, σκεφτόμαστε τα πάντα εκτός από το να νιώθουμε το μυ που δουλεύουμε.
  8. Αμελείτε/υποτιμάτε την μονομερή προπόνηση. Χρησιμοποιείστε περισσότερο αλτήρες αντί μπάρα. Όλοι έχουμε τη δυνατή μας πλευρά που παίρνει το βάρος της αδύναμης. Ένας καλός τρόπος να αυξήσετε τη δύναμη είναι να δουλεύεται απομονωτικά πριν πάτε στις πιέσεις μπάρας. Δοκιμάστε πιέσεις στήθους με αλτήρες εναλλάξ!
  9. Βάζετε τον πάγκο σε επικλινή στάση, αλλά τοσο ψηλά, όπου μετατρέπετε τις πιέσεις στήθους σε πιέσεις ώμων. Ρυθμίστε τον στις 30 μοίρες, αντί στις 45 που συνήθως το βάζουν οι περισσότεροι.
  10. Χρησιμοποιείετε περισσότερο μηχανήματα αντί ελεύθερα βάρη επειδή μπορείτε να κάνετε περισσότερα κιλά. Αφήστε τον εγωισμό έξω από το γυμναστήριο και εστιάστε στα ελεύθερα βάρη. Στα μηχανήματα βγάζετε από το παιχνίδι τους ισορροπιστές μύες, κάτι που οδηγεί σε ανισσοροπίες. Τα μηχανήματα πρέπει να είναι συμπληρωματικά σε ένα πρόγραμμα, όχι να παίζουν τον κύριο λόγο.


  Αποφύγετε λοιπόν αυτά τα δέκα λάθη, κάντε ποιοτικότερες τις προπονήσεις σας και δείτε το στήθος σας ακριβώς όπως το ονειρεύεστε!
  Last edited by Kardoula; 25-06-14 at 19:32.

 2. #2
  Advanced Bodybuilder Paulos123's Avatar
  Join Date
  21-01-13
  Location
  Αττικη,Νεα Μακρη
  Posts
  1,126

  Default

  Συγχαρητήρια Ειρήνη για το εξαιρετικό άρθρο!

 3. #3
  Junior Bodybuilder Teofit's Avatar
  Join Date
  17-09-12
  Posts
  191

  Default

  Πολύ ωραίο και χρηστικό άρθρο. Μπράβο Ειρήνη σε ευχαριστούμε!!

 4. #4
  Junior Bodybuilder
  Join Date
  03-06-14
  Posts
  112

  Default

  Απλα πραγματα που ξεχναμε και μετα παραπονιομαστε για αλλη μια φορα απαντασ στα πιο σημαντικα ερωτηματικα που μπορει ν εχει ενας bodybuilder! Συγχαρητηρια ειρηνη!Διαπιστωσα και εγω το λαθος μου!45 μοιρες παντα ειχα τον επικληνη και για αυτο μ επιανε παντα ωμους!

 5. #5
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Posts
  34,863

  Default

  Σας ευχαριστώ παιδιά, χαίρομαι που σας φάνηκε χρήσιμο!
  Καλές προπονήσεις να χουμε

 6. #6
  Forum Team Mazda 6's Avatar
  Join Date
  18-02-06
  Location
  Chania, Crete, Greece.
  Posts
  19,309

  Default

  Θα το τυπώσω σε φυλλάδιο να το μοιράζω κάθε Δευτέρα, που είναι παγκόσμια ημέρα στήθους, στο γυμναστήριο!!!

  Πέρα από την πλάκα, θα χρειαζόταν!!!

  Ειρήνη ευχαριστούμε πολύ!!!
  Άχι και χιόνι να 'μουνα στα όρη του Αλικάμπου,
  να λιώνω να ποτίζουνται τα λούλουδα του κάμπου...

  Αλίκαμπος, Αποκόρωνας, Χανιά, Κρήτη!!!

 7. #7
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Posts
  34,863

  Default

  Όντως η Δευτέρα είναι η μέρα που όλοι "παίζουν βυζιά" (για να μιλάμε και τη μπιλντέρικη διάλεκτο )
  Ευχαριστώ πολύ Σταύρο!

 8. #8
  Senior Bodybuilder giannis_84's Avatar
  Join Date
  05-10-09
  Location
  Greek bb Mecca
  Posts
  1,814

  Default

  Quote Originally Posted by Mazda 6 View Post
  ..κάθε Δευτέρα, που είναι παγκόσμια ημέρα στήθους..
  χαχαχα Πραγματικά...
  Όσο για το εξαιρετικό άρθρο της Ειρήνης είμαι σίγουρος πως και απέξω να το μάθουμε, πάλι ο έμφυτος ανδρικός εγωισμός ορισμένων από εμάς δε θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε σωστά, αλλά απλά θα κοιτάξουμε να σηκώσουμε όσα περισσότερα κιλά μπορούμε! Ο διαλυμένος δεξιός μου ώμος μαρτυρά όσα προανέφερα..

  Ειρήνη ευχαριστούμε και πάλι..
  Last edited by giannis_84; 25-06-14 at 19:55.
  "Don't bitch at me when your results aren't there, don't tell me your program sucks... Your program's just fine, YOU suck!"
  Μερα χωρις γυμναστηριο, ποσο χαμενη πηγε..!
  ...Albums are on!

 9. #9

  Default

  Ωραιο αρθρο! 2 πραγματα που θα ηθελα να προσθεσω: α) Οι περισσοτεροι αθλουμενοι ξεχνανε τα 2 σημαντικοτερα κομματια της ασκησης και απλα κουνανε τα χερια τους πανω κατω. Τα 2 αυτα κομματια ειναι πρωτον το ανοιγμα του θωρακικου ωπου εχουμε ενα εξαιρετικο stretch των μυων και δευτερον το κλεισιμο ωπου τα χερια βρισκονται πανω απο το σωμα και εκει πρεπει παντα να πιεζουμε δεξι/αριστερο μυ μαζι με βαθυ contraction. Βεβαια αυτο συνεπαγεται με μειωση των κιλων σε αρκετα μεγαλο βαθμο και την εκμαθηση των ασκησεων απο το μηδεν. β) Οι ασκησεις με μεγαλη κλιση, ανω των 45 μοιρων δηλαδη, εχουν και αυτες τη θεση τους για τη βελτιωση του ανω στηθους, ειδικα εκει που φτανει ο θωρακικος στις κλειδες. Θελει ομως πολυ αργες κινησεις, λιγα κιλα, για να μπορουμε να αισθανθουμε αυτο το ανω κομματι του στηθους να δουλευει. Σιγουρα θα μπουν και οι ωμοι μεσα στην κινηση, αλλα για καποιον που θελει λιγο περισσοτερη δουλεια στο κομματι του ανω στηθους, οι μεγαλες κλισεις μπορουν να κανουν θαυματα.
  Μεγάλες Εκπτώσεις Συμπληρωμάτων Διατροφής <==== Πατήστε Εδώ!

  --------------------------------------------------
  - M.Sc.
  - ISSA BODYBUILDING Specialist
  - NSCA Certified Personal Trainer
  - NASM Certified Nutrition Coach


  "Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη της θέλησης ή την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουν. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική μας δύναμη για να χτίσουμε και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Χρειάζεται και μια τεράστια ποσότητα πνευματικής δύναμης, και αυτό είναι που οι υπόλοιποι άνθρωποι πραγματικά ζηλεύουν. Πάρτε το ως κοπλιμέντο, διότι ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος ατόμων που μόνο ξέρουν να είναι ακόλουθοι."

  "Just remember that you are doing something that so few people in the world have the will power or determination to do. It takes much more than physical strength for us to build and sculpt our bodies. It takes an enormous amount of mental strength as well, and that's what people are truly jealous of. Take it as a compliment, for you stand out in a crowd full of followers."

  "You got a dream, you gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. If you want something, go get it. Period."
  ~ Chris Gardner

 10. #10
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Posts
  34,863

  Default

  Πολυ ωραια σημεια!
  Θα θελα να αναφέρω και ένα "τρικ" που κάνω (τόσο σε μένα αλλά και σε άτομα που κάνω πέρσοναλ) που βοηθάει ακριβώς στο πρώτο σκέλος που αναλύεις :
  Κρατώντας ελαφριούς αλτήρες, κάνουμε πιέσεις, ΧΩΡΙΣ να σφίγγουμε τους αλτήρες, απλώς τους ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΜΕ στην παλάμη. Αυτομάτως μεταφέρουμε την επιβάρυνση στον θωρακικό, θεωρώντας τα χέρια απλώς τα "ζύγια".
  Όσο για το δεύτερο σημείο, πολύ εύστοχο! Πιστεύω πως εφαρμόζεται καλύτερα σε μέσους/προχωρημένους αθλουμενους, καθως οι αρχάριοι έχουν την τάση να κάνουν μηχανικά ακόμα τις ασκήσεις.

  Το άρθρο αυτό απλώς "έξυσε" την επιφάνεια του θέματος. Μπορούμε να βρούμε άλλους 10 λόγους

 11. #11
  Senior Bodybuilder No Fear's Avatar
  Join Date
  19-07-06
  Posts
  4,795

  Default

  Μπραβο Ειρηνη,φοβερο αρθρο!

 12. #12
  Junior Bodybuilder
  Join Date
  03-06-14
  Posts
  112

  Default

  υπαρχει καποιο βιντεο που διαθετετε που εχει αναλυτικα τη τενικη στις πιεσεις στηθους στους παγκους??γιατι διακρινω καποια λαθη που κανω με αυτα τα λεγομενα

 13. #13
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Posts
  34,863

  Default

  Eυχαριστώ πολύ Γιάννη!(no fear)
  Γιάννη (giannaros7) δες το βίντεο εδώ


 14. #14
  Pumping Iron Ακης98's Avatar
  Join Date
  26-01-14
  Location
  Ιωάννινα,Greece
  Posts
  534

  Default

  Να πω κι εγώ πως το άρθρο είναι καταπληκτικό ...και επί της ευκαιρίας να εκφράσω λίγο ένα προβληματισμό που έχω.Όταν εκτελώ ανοίγματα είτε σε ίσιο πάγκο είτε σε επικλινή νιώθω ένα λίγο έντονο τράβηγμα στον δεξί πρόσθιο δελτοειδή όταν κατεβάζω τους αλτήρες,και παρατηρώ πως το δεξί μου χέρι φτάνει πιο γρήγορα στην αρχική θέση σε αντίθεση με το αριστερό(στο αριστερό δεν νιώθω κανένα τράβηγμα).Κάποιες σκέψεις στο οποίο μπορεί να οφείλεται αυτό το πρόβλημα;Κάθε φορά προσπαθώ να ελέγχω βήμα βήμα την στάση,έχω φωνάξει ακόμα και άτομο για να δει αν τυχόν κάνω κάποιο λάθος αλλά δεν ξέρω που δεν κάνω σωστά την κίνηση.Να πω και κάτι που ξέχασα,ανεξάρτητα με τα σετ κάποιες επαναλήψεις μπορεί να βγουν οκ χωρίς κανένα πρόβλημα και σε κάποιες υπάρχει αυτό το θέμα.Περιμένω τα φώτα σας!!Καλό βράδυ
  Last edited by Ακης98; 26-06-14 at 02:01.

 15. #15

  Default

  Πολύ ωραίο κείμενο! Μακάρι να γινόταν κάτι αντίστοιχο για τα χέρια, αφού εγώ εκεί έχω το πρόβλημα, στο στήθος είμαι μια χαρά...

 16. #16
  Junior Bodybuilder
  Join Date
  31-03-12
  Posts
  123

  Default

  Ευχαριστούμε για το πάρα πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικότατο άρθρο. Μακάρι να τα είχα διαβάσει αυτά ένα χρόνο πριν. Εγώ που την έχω ήδη πατήσει και το πρόβλημα δεν έχει φύγει τελείως, παρά τις επισκέψεις μου σε ορθοπεδικό και φυσικοθεραπευτές, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;

 17. #17
  Advanced Bodybuilder aggelos92's Avatar
  Join Date
  02-04-13
  Location
  Aθήνα
  Posts
  1,032

  Default

  Πολυ ωραιο αρθρο!!
  Pain is WEAKNESS leaving the body.....

 18. #18
  Senior Bodybuilder George239's Avatar
  Join Date
  15-09-12
  Location
  Cyprus
  Posts
  1,451

  Default

  Άλλο ένα άριστο άρθρο από την Ειρήνη με την αμεσότητα και εκφραστικότητα που την διακρίνει.
  "Συμπηκνωμένη" γνώση μαζί με πολύ εύστοχες παρατηρήσεις και σχόλια από τα άλλα παιδιά.
  Μπράβο Ειρήνη
  "Όταν σκέφτεσαι ότι ίσως δεν μπορείς, έχεις δίκιο. Δεν μπορείς"
  Henry Ford

  "The mind always fails first, not the body.
  The secret is to make your mind work for you, not against you"

 19. #19
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Posts
  34,863

  Default

  Ευχαριστώ πάρα πολύ!
  Παλεύω όσο μπορώ να συνεισφέρω και η χαρά μου είναι μεγάλη όταν έστω και ένα παιδί μπορει να βοηθηθεί και να κάνει ποιοτικότερες τις προπονήσεις του!
  Σκοπός μου είναι να μεταδίδω όσο γίνεται απλά και κατανοητά τη γνώση. Δεν είμαι παντογνώστης, υπάρχουν άτομα που ξέρουν πολλά περισσότερα. Γι αυτό και υπάρχει το φόρουμ και η πολυφωνία γνώσης!!

  Quote Originally Posted by Ακης98 View Post
  Να πω κι εγώ πως το άρθρο είναι καταπληκτικό ...και επί της ευκαιρίας να εκφράσω λίγο ένα προβληματισμό που έχω.Όταν εκτελώ ανοίγματα είτε σε ίσιο πάγκο είτε σε επικλινή νιώθω ένα λίγο έντονο τράβηγμα στον δεξί πρόσθιο δελτοειδή όταν κατεβάζω τους αλτήρες,και παρατηρώ πως το δεξί μου χέρι φτάνει πιο γρήγορα στην αρχική θέση σε αντίθεση με το αριστερό(στο αριστερό δεν νιώθω κανένα τράβηγμα).Κάποιες σκέψεις στο οποίο μπορεί να οφείλεται αυτό το πρόβλημα;Κάθε φορά προσπαθώ να ελέγχω βήμα βήμα την στάση,έχω φωνάξει ακόμα και άτομο για να δει αν τυχόν κάνω κάποιο λάθος αλλά δεν ξέρω που δεν κάνω σωστά την κίνηση.Να πω και κάτι που ξέχασα,ανεξάρτητα με τα σετ κάποιες επαναλήψεις μπορεί να βγουν οκ χωρίς κανένα πρόβλημα και σε κάποιες υπάρχει αυτό το θέμα.Περιμένω τα φώτα σας!!Καλό βράδυ
  Αν είσαι δεξιόχειρας, τότε το δεξί χέρι είναι περισσότερο δυνατό από το αριστερό. Άρα πιο γρήγορα θα επανέρχεται. Πρόσεξε μήπως το βάρος που χρησιμοποιείς είναι παραπάνω. Στη συγκεκριμένη άσκηση θελει μετρια επιβάρυνση. Επίσης πρόσεξε μην υπερεκτείνεις τα χέρια, γιατί απο ενα σημειο και μετά φευγει απο το παιχνιδι ο θωρακικος. Φαντασου ως κινηση, λες και θες να αγκαλιασεις εναν κορμο δεντρου.
  Ισως να αφηνες την ασκηση για ενα διαστημα. Δεν ειναι σων κ καλα πως πρεπει να εχεις ανοιγματα στο προγραμμα στηθους. Βαλε πους απς, βαλε βυθισεις στο διζυγο, κανε μονομερη σετ (πχ κανε πιεσεις στηθους καθε χερι εναλλαξ.. ΦΟΒΕΡΗ ασκηση!!!)

  Quote Originally Posted by noname15 View Post
  Ευχαριστούμε για το πάρα πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικότατο άρθρο. Μακάρι να τα είχα διαβάσει αυτά ένα χρόνο πριν. Εγώ που την έχω ήδη πατήσει και το πρόβλημα δεν έχει φύγει τελείως, παρά τις επισκέψεις μου σε ορθοπεδικό και φυσικοθεραπευτές, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;
  Μειωσε βαρος, ανεβασε επαναληψεις. Κανε αποκλειστικα με αλτηρες, ξεχνα τη μπαρα. Με την παραμικρη ενοχληση, σταματα την ασκηση!! Ξεκουραση, συμπληρωματα για αρθρωσεις και υπομονή.

 20. #20
  Pumping Iron Ακης98's Avatar
  Join Date
  26-01-14
  Location
  Ιωάννινα,Greece
  Posts
  534

  Default

  Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη για την απάντηση θα το εφαρμόσω να΄σαι καλά!!

 21. #21
  Junior Bodybuilder
  Join Date
  31-03-12
  Posts
  123

  Default

  Ευχαριστώ για την απάντηση Ειρήνη!

 22. #22
  Senior Bodybuilder Leo 11's Avatar
  Join Date
  27-06-11
  Location
  Cyprus
  Posts
  14,554

  Default

  χαχαχαχχαα!!!! τελειο το αρθρο της Θειας για τα βυζια!!!!!!!!!!!!!!!

  ...αλλα εγω απο μικρος τα τραβαγα...γιαυτο δεν εχω θεμα!!!!
  Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
  sanguine tuo...

 23. #23
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Posts
  34,863

  Default

  Quote Originally Posted by Leo 11 View Post
  χαχαχαχχαα!!!! τελειο το αρθρο της Θειας για τα βυζια!!!!!!!!!!!!!!!

  ...αλλα εγω απο μικρος τα τραβαγα...γιαυτο δεν εχω θεμα!!!!
  χαχαχαχαχαχαχα!!! Γεια σου ρε λύκε λεβεντιά! Σ'ευχαριστώ!

 24. #24
  Banned New Member
  Join Date
  14-05-14
  Location
  Κορωπί
  Posts
  52

  Default

  Πολύ καλό άρθρο και συμβουλές ιδίως για αρχάριους στο χώρο.Εγώ ξέρω άτομο που όταν παίζει στήθος κάνει τις επαναλήψεις γρήγορα,κοφτές και σε στυλ "πιστόνι" (πολλοί το κάνουν).Παρ'όλα αυτά το στήθος του είναι το καλύτερο του σημείο και χωρίς φάρμακο μάλιστα.Ο καθένας είναι διαφορετικός τελικά.

 25. #25
  Pumping Iron HoHe's Avatar
  Join Date
  14-06-12
  Location
  Εδω!
  Posts
  678

  Default

  Πιστευω οτι ειναι και θεμα γονιδιων, αν καποιος δε παιρνει πολυ στο στηθος.
  Εχω δει παιδια στο γυμν/ριο που εχουν μονο στηθος και "παραπονιουνται" για πλατη/χερια κτλ, και αλλους, οπως κι εγω, που παιρνουμε ευκολοτερα σε ολα τα υπολοιπα εκτος απο το γαμ***νο το στηθος!!

  Οπως και να'χει ειναι καλο το κειμενο σου Ειρηνη, ειδικοτερα για τους αρχαριους!

 26. #26
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Posts
  34,863

  Default

  Δεν μιλάμε για τα άτομα που γενετικά είναι ευνοημένα. Το άρθρο απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους αλλά και σε όλους εμάς, ως υπενθύμιση


  Quote Originally Posted by Petros1990 View Post
  Πολύ καλό άρθρο και συμβουλές ιδίως για αρχάριους στο χώρο.Εγώ ξέρω άτομο που όταν παίζει στήθος κάνει τις επαναλήψεις γρήγορα,κοφτές και σε στυλ "πιστόνι" (πολλοί το κάνουν).Παρ'όλα αυτά το στήθος του είναι το καλύτερο του σημείο και χωρίς φάρμακο μάλιστα.Ο καθένας είναι διαφορετικός τελικά.
  Πολύ σωστά! Αν είμασταν όλοι ίδιοι, θα είχαμε βγάλει την Βίβλο του Bodybuilding και θα την ακολουθούσαμε κατά γράμμα.
  Γι αυτό και στο άθλημά μας δεν έχουμε κανόνες, αλλά αρχές! Παίρνουμε αυτές τις αρχές και τις ράβουμε πάνω στα δικά μας μέτρα. Πειραματιζόμαστε, δοκιμάζουμε, κρίνουμε και πρωτίστως μαθαίνουμε το σώμα μας.

 27. #27
  Senior Bodybuilder George239's Avatar
  Join Date
  15-09-12
  Location
  Cyprus
  Posts
  1,451

  Default

  Quote Originally Posted by Kardoula View Post
  Ένας καλός τρόπος να αυξήσετε τη δύναμη είναι να δουλεύεται απομονωτικά πριν πάτε στις πιέσεις μπάρας. Δοκιμάστε πιέσεις στήθους με αλτήρες εναλλάξ!
  Ειρήνη να κάνω μια ερώτηση?
  Πως μπορούμε αυτό να το εντάξουμε στην ρουτίνα του στήθους αυτό?
  Δηλαδή αν έχουμε να κάνουμε 5 σετ στον επικλινή, να κάνουμε π.χ. 3 σετ μπάρα και 2 αλτήρες εναλλάξ ή το αντίθετο?
  Ή να κάνουμε (πάλι π.χ.) 2 σετ αλτήρες συνεχόμενα και μετά 3 σετ μπάρα?
  Ή δεν παίζει ρόλο και δοκιμάζουμε και ότι μας βολεύει?
  Ή το ψάχνω πολύ και..."διυλίζω τον κώνωπα"?
  "Όταν σκέφτεσαι ότι ίσως δεν μπορείς, έχεις δίκιο. Δεν μπορείς"
  Henry Ford

  "The mind always fails first, not the body.
  The secret is to make your mind work for you, not against you"

 28. #28
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Posts
  34,863

  Default

  Καλησπέρα Γιώργο,

  τις πιέσεις εναλλάξ μπορείς να τις κάνεις ως ξεχωριστή άσκηση μόνη της. Εκεί που θα έκανες πιέσεις με αλτήρες σε επικλινή με τον κλασικό τρόπο, κάνε εναλλάξ. Δες το βίντεο. To ίδιο μπορείς να κάνεις και σε μηχάνημα.


 29. #29
  Advanced Bodybuilder djastral232's Avatar
  Join Date
  11-06-09
  Posts
  947

  Default

  Εμένα με έχουν βοηθήσει αρκετά οι αλτήρες, ειδικά όταν είδα το παρακάτω video κ κατανόησα πως πρέπει να γίνεται σωστά η κίνηση.

  Η λεβεντιά είναι μια πληγή
  που πάντα αίμα τρέχει
  Θε μου και πώς τηνε βαστά
  εκείνος που την έχει.

 30. #30
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Posts
  34,863

  Default

  Ωραίο βίντεο, ευχαριστούμε Στέλιο!


 
Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Replies: 185
  Last Post: 20-03-12, 00:12
 2. Replies: 1
  Last Post: 08-12-11, 04:10
 3. Replies: 31
  Last Post: 28-06-11, 17:04

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •