Καλώς Ορίσατε Στο Bodybuilders.gr - Κάντε Εγγραφή Και Ελάτε Στην Παρέα Μας! Register

Results 1 to 26 of 26
 1. #1

  Default Διατροφή Bodybuilding - Το Πιο Ισορροπημένο Πλάνο Διατροφής Στον Κόσμο!!

  Διατροφή Bodybuilding - Το Πιο Ισορροπημένο Πλάνο Διατροφής Στον Κόσμο;
  Από τον Tom Venuto, συγγραφέα του Burn the Fat, Feed the Muscle.  Αν έλεγα ότι η διατροφή bodybuilding είναι ο πιο ισορροπημένος, ευέλικτος, και διασκεδαστικός τρόπος διατροφής, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να με θεωρούσαν τρελό.

  Άλλωστε, οι bodybuilders δεν είναι εκείνοι που είναι διαβόητοι για τις άνοστες τροφές που καταναλώνουν (γνωστές και ως «bro foods»), για τον περιορισμό των θερμίδων τους σε άκρως χαμηλά επίπεδα και για τη θυσία της κοινωνικής τους ζωής (δεν τρώνε ποτέ σε εστιατόρια κλπ);;

  Όχι βέβαια...όλα τα παραπάνω αποτελούν μύθους.

  Αν και τέτοιες παραδοχές υπήρξαν εν μέρει αληθείς στο παρελθόν, η πραγματικότητα σήμερα είναι πως το σύγχρονο στιλ της διατροφής bodybuilding είναι ο πιο ισορροπημένος τύπος διατροφικού πλάνου, αλλά και ο πιο αποτελεσματικός.

  Όποιος επιθυμεί να έχει περισσότερο μυϊκή ιστό με χαμηλότερο σωματικό λίπος, καθώς και μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερη υγεία, με τους λιγότερους κανόνες και περιορισμούς, πρέπει να ρίξει μια ματιά σε αυτό...


  Πρώτα, ας επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του Bodybuilding!


  Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μία προδεδικασμένη άποψη για το τι είναι το bodybuilding. Φαντάζονται κάποιον «μπρατσαρά», να το πούμε απλά, όπως τα στερεότυπα που παρουσιάζονται ανα καιρούς σε διάφορα διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση.

  Όταν λέω «bodybuilding» δεν αναφέρομαι στο να γίνει κάποιος όπως ο «μπρατσαράς» της διαφήμισης (εκτός φυσικά, και αν αυτό επιθυμείτε).

  Αυτό είναι μόνο μία όψη, εκείνη του αγωνιστικού κομματιού του bodybuilding, στη κορυφή του επαγγελματικού επιπέδου - μία πολύ μικροσκοπική πτυχή του σύμπαντος του "bodybuilding".

  Θέλετε να χτίσετε το κορμί σας; Να χτίσετε δύναμη; Να χτίσετε μυς; Να χτίσετε τη φυσική σας κατάσταση; Να χτίσετε αυτοπεποίθηση; Αν ναι, τότε ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ BODYBUILDER!

  Πάντοτε πίστευα ότι όποιος τρέφεται υγιεινά και σηκώνει βάρη μπορεί να αποκαλέσει τον εαυτό του bodybuilder.

  Και ποιος δεν πιστεύει ότι το να χτίζεις το σώμα σου είναι ΚΑΛΟ πράγμα; Οπότε σας παρακαλώ, διευρύνετε τον ορισμό της λέξης "bodybuilding" και επιτρέψτε στο μυαλό σας να ανοίξει!


  Η απίστευτη ανάπτυξη και επέκταση της δημοτικότητας του bodybuilding.


  Όταν ξεκίνησα να τρέφομαι και να προπονούμαι ως bodybuilder πριν δεκαετίες, το μόνο που είχαμε ήταν αντρικό bodybuilding και γυναικείο bodybuilding. Σήμερα έχουμε ανδρικό bodybuilding, καθώς και physique & fitness. Οι γυναίκες έχουν ακόμη περισσότερες επιλογές: bodybuilding, physique, fitness, figure, fitness και bikini.

  Στη σημερινή εποχή, δεν μιλάμε απλά για "bodybuilding". Το αγωνιστικό σύμπαν του bodybuilding έχει εξαπλωθεί σε έναν μεγάλο αριθμό νέων "physique sports" και κάθε ένα έχει διαφορετικά επίπεδα μυϊκής ανάπτυξης που ταιριάζουν με τα κριτήρια των κριτών. Αυτό είναι φανταστικό, γιατί τώρα το γενικό κοινό έλκυεται στο άθλημα ακόμη περισσότερο.

  Εκατομμύρια ανδρών και γυναικών θα λάτρευαν να είχαν τον σωματότυπο της κατηγορίας «Men's Fitness» ή «Figure Athlete» αντί για την πιο ογκώδη εμφάνιση των αγωνιστικών bodybuilder. Αλλά ακόμα και σε όλους αυτούς τους αγώνες physique, αν και διαφέρουν σε μυϊκό όγκο/μέγεθος, πάλι βλέπεις τα πιο μυώδη και με χαμηλότερο λίπος σώματα στον κόσμο.


  Πως καταφέρνουν όλοι αυτοί οι bodybuilder και τα μοντέλα fitness να αποκτούν σώματα με τόσο χαμηλό λίπος; Πως αποκτούν τόσο όμορφα σμιλεμένα σώματα;


  Αυτό που έχουν κοινό είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αθλητών που συμμετέχουν στα νέα αυτά "physique sports" τρέφονται με τον ίδιο τρόπο - με την κλασσική διατροφή για bodybuilding.

  Δυστυχώς, οι μεγαλύτερες παρανοήσεις και τα στερεότυπα έχουν να κάνουν με το πώς τρέφονται οι bodybuilder και το πώς αυτό μεταφράζεται στον τρόπο ζωής τους.

  Τώρα περισσότερο από ποτέ λόγω του τρόπου που η παραπληροφόρηση (και προσωπική ιδεολογία) μπορεί να μεταδοθεί στο διαδίκτυο - η διατροφή bodybuilding έχει παρουσιαστεί ως κάποιου είδους καταδίκη.

  Υπάρχει μία τεράστια παρανόηση ότι εμείς οι bodybuilders είμαστε κατά κάποιον τρόπο «φυλακισμένοι» λόγω του πειθαρχημένου τρόπος ζωής μας και ότι χρειαζόμαστε «απελευθέρωση».

  Σας το δηλώνω, αυτό όχι μόνο είναι η απόλυτη ανοησία, αλλά είναι και το εντελώς αντίθετο από την πραγματικότητα.

  Προσωπικά, έχω τη μεγαλύτερη ελευθερία και είμαι ο πιο απελευθερωμένος άνθρωπος σε θέματα φαγητού από όλους όσους ξέρω. Ό,τι κάνω είναι από επιλογή, και δεν έχω «κολλήματα» με καμία τροφή απολύτως.

  Το φαγητό είναι η λύση, όχι το πρόβλημα.

  Και σε ό,τι αφορά τη διατροφή κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για αγώνες (πράγμα που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό), από πότε έπαψε η πειθαρχία να θεωρείται αρετή;

  Πότε, το να κάνεις τα πάντα στο 100% των δυνατοτήτων σου, έπαψε να είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε αγωνιστικός αθλητής για να κερδίσει;

  Πιστεύω ότι η διατροφή για bodybuilding είναι η πιο ισορροπημένη και ευέλικτη διατροφή από όλα τα διατροφικά προγράμματα. Θα μπορούσα να γράψω πολλές σελίδες σχετικά με αυτό, αλλά και μόνο να παρατηρήσει κανείς τι τρώμε, καθιστά το μήνυμα σαφές και ξεκάθαρο.


  Επιτρεπόμενες τροφές εναντίον απαγορευμένων τροφών.


  Σε μία πρόσφατη έκδοση της εξαιρετικής μηνιαίας ερευνητικής επιθεώρησης του Alan Aragon, ο Alan γράφει:

  «Η ολική αποφυγή συγκεκριμένων τροφών - ανεξάρτητα του είδους της τροφής - συχνά κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να περικλείουν με ένα πέπλο μυστηρίου τις τροφές - ταμπού που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα «απαγορευμένα». Είναι σαν οι άνθρωποι να γίνονται μικρά παιδιά και πάλι, και κάνουν ό,τι μπορούν για να ανοίξουν ή να σκαρφαλώσουν για να φτάσουν το βάζο με τις απαγορευμένες λιχουδιές αντί να μάθουν πως μπορούν να μετριάσουν την πρόσληψη αυτών.»

  Ακριβώς εκεί ο Alan έχει εντοπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της βιομηχανίας της δίαιτας σήμερα. Σχεδόν κάθε πρόγραμμα δίαιτας - και ειδικά οι εκφοβιστικές διαφημιστικές καμπάνιες στις οποίες στηρίζονται - βασίζονται στην κατονομασία συγκεκριμένων διατροφικών αποδιοπομπαίων τράγων και στην καθολική εξορία τους από τη ζωή σας εντελώς...απαγορευμένα... όπως για παράδειγμα «Οι 5 τροφές που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να τρώτε» και ούτω καθεξής.

  Μαντέψτε. Δεν το κάνουμε αυτό στη διατροφή bodybuilding - αλλά κάποιοι άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν ότι το κάνουμε.

  Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όταν βρίσκομαι στη φάση χτισίματος μυών και διατήρησης, τρέφομαι σε καθημερινή βάση με όλες τις ομάδες τροφών - και ας το πω άλλη μία φορά - τίποτα δεν είναι απαγορευμένο σε ένα διατροφικό πρόγραμμα bodybuilding. Είναι ένα απλό ζήτημα, όπως έγραψε ο Alan, του να μάθει κάποιος πως - και πόσο - θα ελέγξει την πρόσληψη των τροφών του.

  Κάντε τη σύγκριση και δείτε το και μόνοι σας:

  Παλαιολιθική Δίαιτα; Ας υποθέσουμε ότι αποφασίσατε να ακολουθήσετε μία από αυτές τις δημοφιλείς δίαιτες «του ανθρώπου των σπηλαίων» ή του «κυνηγού-τροφοσυλλέκτη». Θέλετε λίγο γάλα ή γιαούρτι ή τυρί; Όχι, κύριε. Δεν επιτρέπεται! Οι πρόγονοί μας άνθρωποι των σπηλαίων δεν έπιναν γάλα, λένε, οπότε ούτε ΕΣΥ μπορείς να το πιεις!

  Δίαιτες Χαμηλών Υδατανθράκων; Κι αν θέλεις λίγη βρώμη για πρωινό; Όχι, δεν μπορείς. Κι αν θέλεις λίγο ρύζι - ένα βασικό τρόφιμο στη διατροφή των μακροβιότερων στον πλανήτη ασιατικών πληθυσμών; Όχι, δεν μπορείς! Μπανάνα; Σίγουρα θα μπορείς να φας ΜΙΑ; ... ΟΧΙ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

  Δίαιτες Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη (GI); Κι αν θέλεις μία ωραία ψητή άσπρη πατάτα μαζί με το κοτόπουλο και τα λαχανικά σου; ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

  Στιλ Δίαιτας Που Χαρακτηρίζει Τη Ζάχαρη Τοξική; Δεν έχει τούρτα γενεθλίων μια φορά το χρόνο, δεν έχει σοκολάτες για του Αγίου Βαλεντίνου, ούτε σπιτικά κουλουράκια της γιαγιάς.... ποτέ.. όχι, όχι, όχι. Δεν υπάρχει «ελεγχόμενη κατανάλωση.» Είναι ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.

  Και δε μπορείς να φας «λίγο δηλητήριο»...

  Δίαιτα Που Υποστηρίζει Ότι Το Σιτάρι Σε Κάνει Χοντρό; «Άσε κάτω το σάντουιτς!» Αλλά μπορείς να φας το κρέας και να το τυλίξεις σε μαρούλι...

  Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα αναφέροντας δεκάδες άλλα διαιτητικά προγράμματα, αλλά φαντάζομαι ήδη μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει. Τα παραδοσιακά προγράμματα απώλειας βάρους έχουν όλα να κάνουν με τη στέρηση πραγμάτων από εσάς - σας κλέβουν την ελευθερία - δαιμονοποιούν ολόκληρες διατροφικές ομάδες - αγνοούν τις δόσεις και τις συνθήκες.

  Στη σύγχρονη διατροφή για bodybuilding, ΟΛΕΣ οι διατροφικές ομάδες αντιπροσωπεύονται και κάθε είδους «σαβουριάσματος» επιτρέπεται αν η δόση είναι μικρή και η κατανάλωση δεν είναι συχνή.

  Φυσικά, υπάρχουν λόγοι υγείας και ιατρικής ανάγκης που αναγκάζουν κάποιους ανθρώπους να αποκλείσουν συγκεκριμένες τροφές. Αν είστε αλλεργικός ή έχετε δυσανεξία σε συγκεκριμένα τρόφιμα, δεν προτείνω να καταναλώνετε εκείνες τις τροφές «με μέτρο». Συχνά λέω στους αναγνώστες μου ότι η δόση είναι που κάνει το δηλητήριο.

  Ωστόσο, αν κάποια συγκεκριμένη τροφή είναι αληθινά επιβλαβής για μένα, είναι εύκολο να αποφασίσω ότι η κατάλληλη δόση είναι η μηδενική.

  Συμφωνώ σε αυτό. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για συνθήκες που έχουν να κάνουν με την υγεία ή ιατρικές παθήσεις. Δεν είμαι γιατρός. Μιλάω για την μεταμόρφωση της φυσικής σας κατάστασης, όχι για τη θεραπεία ιατρικών προβλημάτων.


  Γιατί τα προγράμματα διατροφής bodybuilding είναι πιο ισορροπημένα από κάθε άλλο δημοφιλές πρόγραμμα «δίαιτας»;

  Σε ό,τι αφορά τη διατροφή bodybuilding, τι λείπει; Σκεφτείτε το, ποιες διατροφικές ομάδες δεν επιτρέπεται να καταναλωθούν;

  Με τη διατροφή bodybuilding μπορούμε (και αγαπάμε) να τρώμε τυρί, γιαούρτι, τυρί κότατζ και φυσικά γάλα - μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.

  Με τη διατροφή bodybuilding, απολαμβάνουμε κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, οστρακοειδή, ασπράδια αυγών, ολόκληρα αυγά και φυσικά κόκκινο κρέας. Και αν ταιριάζει με τις προσωπικές σας αξίες, μπορείτε να επιλέξετε βοδινό ελευθέρας βοσκής, βιώσιμα θαλασσινά μόνο, ακόμη και βιολογικές τροφές. Μπορείτε να παραλείψετε το κρέας εξολοκλήρου αν θέλετε - Είναι επιλογή σας.

  Φρούτα; Βεβαίως! Φυσικά, κάποιοι αγωνιστικοί αθλητές που τρώνε χαμηλούς υδατάνθρακες είναι γνωστό πως αποφεύγουν τα φρούτα προσωρινώς - αλλά τα φρούτα είναι ένα απαραίτητο κομμάτι του τρόπου ζωής μας.

  Αμυλούχοι υδατάνθρακες και φυσικά δημητριακά ολικής άλεσης; ΝΑΙ! Ακόμη και στη διατροφή πριν τους αγώνες, έχω μέρες που τρώω υψηλούς υδατάνθρακες (το ψωμί και τα ζυμαρικά είναι τόσο νόστιμα!). Τι γίνεται αν δεν θέλετε δημητριακά ή γαλακτοκομικά, και ούτω καθεξής; Κανένα πρόβλημα! Μην τα φάτε! Η ευελιξία λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Στο πρόγραμμα διατροφής bodybuilding, δεν χρειάζεται να φάτε το οτιδήποτε που δεν θέλετε, και ΜΠΟΡΕΙΤΕ να φάτε κάθε φυσικό τρόφιμο που πραγματικά θέλετε!

  Τώρα βέβαια, δεν προτείνουμε να πίνετε αναψυκτικά ή να τρώτε σοκολάτες όλη τη μέρα και εννοείται ότι επεξεργασμένα τρόφιμα χαμηλά σε διατροφική αξία και πλούσια σε θερμίδες δεν πρέπει να είναι τα σταθερά στοιχεία του διατροφικού σας πλάνου. Αλλά ακόμη και με τη "σαβούρα/junk food" έχετε χώρο για ελιγμούς.

  Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, πηγαίνω σε πολύ ωραία εστιατόρια και τρώω ό,τι μου αρέσει. Κρασί; Ναι! Ψωμί; Ναι! Επιδόρπιο; Όχι συχνά, αλλά αν το θέλω, αμέ! Ή μπορεί να βγω έξω και να πάω στη γωνία να πάρω ένα-δυο μεγάλα κομμάτια πίτσας με τυρί!

  Πως είναι αυτό δυνατόν; Εύκολα. Υπάρχει ένας κανόνας "συμμόρφωσης" ενσωματωμένος σε κάθε σωστό πρόγραμμα διατροφής για bodybuilding.

  Για παράδειγμα, αν έχω μία λίστα «σταθερών» τροφών που τρώω κάθε μέρα - τροφές που είναι πλούσιες σε διατροφική αξία, χωρίς επεξεργασία, κυρίως φαγητά ενός συστατικού που δεν βγαίνουν από κάποιο κουτί - την ακολουθώ 90% του χρόνου και το υπόλοιπο 10%, τρώω ό,τι θέλω.

  ΚΑΙ - είναι πιο εύκολο για εμάς που σηκώνουμε βάρη επειδή δουλεύουμε τόσο σκληρά. Όσοι την αράζουν στον καναπέ, δεν μπορούν να έχουν τόση ευκολία. Αν αυτοί που σηκώνουν βάρη, φάνε λίγο παραπάνω, μέρος των επιπλέον θερμίδων μεταφέρεται στους μυς. Αν κάποιος που δεν γυμνάζεται φάει πολύ, όλο το περίσσευμα μετατρέπεται ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ σε λίπος!


  Καλώς ορίσατε στη διατροφή bodybuilding - Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δίαιτα - Είναι τρόπος ζωής!


  Θυμάμαι πως διάβαζα σε ένα editorial του Joe Weider για το περιοδικό Muscle and Fitness, όταν ήμουν έφηβος, που πάντα έλεγε - «το bodybuilding είναι τρόπος ζωής». Είχε δίκιο. Ακόμα και τώρα, 30 χρόνια αργότερα, αυτός είναι ο τρόπος ζωής μου.

  Εσείς; Έχετε κρατήσει τον τρόπο που τρώτε σταθερό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Θα μπορούσατε να το κάνετε; Ή όποια δίαιτα ακολουθείτε τώρα, θα καταλήξει να είναι μία ακόμη ξεπερασμένη μόδα που θα θυμάστε με ντροπή και ενοχές;

  Και τι συμβαίνει με το πρόγραμμα διατροφής bodybuilding κατά την προετοιμασία για αγώνες που ανέφερα νωρίτερα; Ναι, το παραδέχομαι - εκείνη ΕΙΝΑΙ «δίαιτα». Είναι μία αυστηρότερη εκδοχή του διατροφικού πλάνου, αλλά θυμηθείτε ότι αφορά μόνο ένα μικροσκοπικό κομμάτι του κόσμου του bodybuilding και ότι διαρκεί για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πριν την περίοδο των αγώνων.

  Συνήθως, οι δίαιτες που ακολουθούμε πριν τους αγώνες ΕΧΟΥΝ να κάνουν με τη μείωση των υδατανθράκων και άλλους περιορισμούς. Αλλά μαντέψτε! Όταν κατανοήσετε την διατροφή bodybuilding για προετοιμασία αγώνων, όχι μόνο μπορείτε να χάσετε βάρος ή να φτάσετε στο ιδανικό επίπεδο σωματικού λίπους - αν το επιλέξετε, μπορείτε να το πάτε μέχρι τέλους και να γίνετε "κομμάτια" - να χάσετε τόσο λίπος που θα δείτε όλους τους κοιλιακούς σας.

  Οποιαδήποτε δίαιτα μπορεί να σας κάνει απλά να χάσετε βάρος.

  Αλλά καμία δίαιτα δεν μπορεί να σας κάνει φέτες ενώ θα διατηρήσει όλη την άλιπη μυϊκη σας μάζα.

  Η διατροφή bodybuilding είναι απλή και είναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ για αυτό τον ίδιο λόγο - ΕΣΕΙΣ επιλέγετε το επίπεδο περιορισμού που απαιτείται, εξαρτώμενο από το πόσο απαιτητικός είναι ο στόχος σας - είτε αυτός είναι να έχετε καλοσχηματισμένο σώμα για την παραλία, ή να συμμετάσχετε στους εθνικούς αγώνες διεκδικώντας έναν τίτλο σε μια από τις κατηγορίες σωματικής διάπλασης.

  Όπως και να'χει, αυτός ο τρόπος διατροφής σας δίνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ευελιξία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ επιλογές, όχι λιγότερες.

  Αυτό το σύστημα διατροφής για bodybuilding είναι ακριβώς αυτό που έχω χρησιμοποιήσει εγώ ο ίδιος και που διδάσκω σε άλλους εδώ και δεκαετίες (και μέσω του βιβλίου μου Burn the Fat, Feed the Muscle).

  Δεν εφηύρα αυτόν τον τύπο διατροφικού προγράμματος, οπότε δεν μπορώ να λάβω όλα τα εύσημα. Οι πρωταθλητές bodybuilding χρησιμοποιούσαν αυτές τις μεθόδους πολύ πριν τις χρησιμοποιήσω εγώ. Τις έμαθα από τους ΔΙΚΟΥΣ μου δάσκαλους, και απλά τις τελειοποίησα ώστε να ταιριάζουν στον δικό μου τύπο σώματος.

  Τώρα, είμαι εδώ για να μεταδώσω αυτή τη γνώση σε εσάς.

  Να προπονείστε σκληρά και να προσδοκείτε πάντα την επιτυχία!
  Tom Venuto.

  Copyright Μετάφρασης - Bodybuilders.gr
  Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας.
  Προσφορές Συμπληρωμάτων Διατροφής: Εκπτώσεις MyProtein <== Κλικ Εδώ

  "Bodybuilding isn't the thing. It's the thing that gets us to the thing." ~ K.M.

  "Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη της θέλησης ή την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουν. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική μας δύναμη για να χτίσουμε και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Χρειάζεται και μια τεράστια ποσότητα πνευματικής δύναμης, και αυτό είναι που οι υπόλοιποι άνθρωποι πραγματικά ζηλεύουν. Πάρτε το ως κοπλιμέντο, διότι ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος ακολούθων."

  "Just remember that you are doing something that so few people in the world have the will power or determination to do. It takes much more than physical strength for us to build and sculpt our bodies. It takes an enormous amount of mental strength as well, and that's what people are truly jealous of. Take it as a compliment, for you stand out in a crowd full of followers."

  "You got a dream, you gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. If you want something, go get it. Period." ~ Chris Gardner

 2. #2
  Forum Team Kardoula's Avatar
  Join Date
  10-11-04
  Location
  Athens
  Posts
  33,726

  Default

  Eξαιρετικό άρθρο!!!
  Using a moderate weight with a correct form and technique, is much beneficial than swinging heavy weights around. Now! I am not saying that you shouldn't push the envelope & lift heavy. what I am talking about is the quality of the rep which is more important than the weight lifted. - Charles Glass, The Godfather Of Bodybuilding

 3. #3
  Pumping Iron Ακης98's Avatar
  Join Date
  26-01-14
  Location
  Ιωάννινα,Greece
  Posts
  534

  Default

  Ευχαριστούμε Κώστα, πολύ ωραίο άρθρο!!!
  Carpe Diem

 4. #4
  Senior Bodybuilder Δεσμώτης's Avatar
  Join Date
  17-05-15
  Location
  Thessaloniki
  Posts
  4,633

  Default

  Πολυ ωραιο αρθρο και εξαιρετικη δουλεια με την μεταφραση!
  Long long way to the top
  Long way down if you fall
  And it's a long way back if you get lost

 5. #5
  Senior Bodybuilder Secret of Steel's Avatar
  Join Date
  07-01-16
  Posts
  2,446

  Default

  Αυτό το άρθρο όπως και το παρακάτω video του Centopani είναι απελευθερωτικά.

  Γιατί η ζωή δεν είναι μόνο καστανό ρύζι και στήθος κοτόπουλο (από αντίδραση και μόνο έχω να φάω ρύζι κάτι μήνες).

 6. #6

  Default

  Quote Originally Posted by Ακης98 View Post
  Ευχαριστούμε Κώστα, πολύ ωραίο άρθρο!!!
  Quote Originally Posted by Δεσμώτης View Post
  Πολυ ωραιο αρθρο και εξαιρετικη δουλεια με την μεταφραση!
  Ευχαριστω παιδια, ειναι ενα αρθρο που πρεπει να διαβαστει απο ολους, ειδικα τους κατακριτες του bodybuilding που δεν εχουν ιδεα για τι μιλανε.
  Προσφορές Συμπληρωμάτων Διατροφής: Εκπτώσεις MyProtein <== Κλικ Εδώ

  "Bodybuilding isn't the thing. It's the thing that gets us to the thing." ~ K.M.

  "Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη της θέλησης ή την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουν. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική μας δύναμη για να χτίσουμε και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Χρειάζεται και μια τεράστια ποσότητα πνευματικής δύναμης, και αυτό είναι που οι υπόλοιποι άνθρωποι πραγματικά ζηλεύουν. Πάρτε το ως κοπλιμέντο, διότι ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος ακολούθων."

  "Just remember that you are doing something that so few people in the world have the will power or determination to do. It takes much more than physical strength for us to build and sculpt our bodies. It takes an enormous amount of mental strength as well, and that's what people are truly jealous of. Take it as a compliment, for you stand out in a crowd full of followers."

  "You got a dream, you gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. If you want something, go get it. Period." ~ Chris Gardner

 7. #7
  Junior Bodybuilder Atlas's Avatar
  Join Date
  04-02-07
  Posts
  176

  Default

  ένα απ'τα καλύτερα άρθρα πάνω στο bbing π έχω διαβάσει!!!!!

 8. #8
  New Member DemGainz's Avatar
  Join Date
  19-03-15
  Location
  Artemida, Greece
  Posts
  42

  Default

  Σε ευχαριστούμε για το άρθρο!
  And when you are about to give up, close your eyes.. remember why you started and keep moving forward!

 9. #9
  Junior Bodybuilder
  Join Date
  20-12-16
  Posts
  220

  Default

  Θα συμφωνήσω ότι η διατροφή bb σε γενικές γραμμές το πάει καλά (για τον οργανισμό γενικά, όχι για τους μυς μόνο), αν και δεν ξέρω αν η καθημερινή κατανάλωση κρέατος είναι σωστή επιλογή (για την καρδιά ή άλλα όργανα, πιο σημαντικά από τους τρικέφαλους)

 10. #10

  Default

  Quote Originally Posted by ttak View Post
  Θα συμφωνήσω ότι η διατροφή bb σε γενικές γραμμές το πάει καλά (για τον οργανισμό γενικά, όχι για τους μυς μόνο), αν και δεν ξέρω αν η καθημερινή κατανάλωση κρέατος είναι σωστή επιλογή (για την καρδιά ή άλλα όργανα, πιο σημαντικά από τους τρικέφαλους)
  Το θεμα του κρεατος που λες ειναι κατι παρα πολυ γενικο. Αλλο να μιλαμε για 2 κιλα μοσχαρι και αλλο για 5 στηθη κοτοπουλου. Ειναι συζητηση που ειναι για αλλο τοπικ βεβαια.
  Προσφορές Συμπληρωμάτων Διατροφής: Εκπτώσεις MyProtein <== Κλικ Εδώ

  "Bodybuilding isn't the thing. It's the thing that gets us to the thing." ~ K.M.

  "Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη της θέλησης ή την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουν. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική μας δύναμη για να χτίσουμε και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Χρειάζεται και μια τεράστια ποσότητα πνευματικής δύναμης, και αυτό είναι που οι υπόλοιποι άνθρωποι πραγματικά ζηλεύουν. Πάρτε το ως κοπλιμέντο, διότι ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος ακολούθων."

  "Just remember that you are doing something that so few people in the world have the will power or determination to do. It takes much more than physical strength for us to build and sculpt our bodies. It takes an enormous amount of mental strength as well, and that's what people are truly jealous of. Take it as a compliment, for you stand out in a crowd full of followers."

  "You got a dream, you gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. If you want something, go get it. Period." ~ Chris Gardner

 11. #11

  Default

  Γεια σας, που μπορώ να βρω σε ελληνική έκδοση το συγκεκριμένο βιβλίο; ευχαριστω

 12. #12

  Default

  Quote Originally Posted by saimon1984 View Post
  Γεια σας, που μπορώ να βρω σε ελληνική έκδοση το συγκεκριμένο βιβλίο; ευχαριστω
  Δεν κυκλοφορει στα ελληνικα. Δες εδω περισσοτερες πληροφοριες: http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=35128
  Προσφορές Συμπληρωμάτων Διατροφής: Εκπτώσεις MyProtein <== Κλικ Εδώ

  "Bodybuilding isn't the thing. It's the thing that gets us to the thing." ~ K.M.

  "Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη της θέλησης ή την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουν. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική μας δύναμη για να χτίσουμε και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Χρειάζεται και μια τεράστια ποσότητα πνευματικής δύναμης, και αυτό είναι που οι υπόλοιποι άνθρωποι πραγματικά ζηλεύουν. Πάρτε το ως κοπλιμέντο, διότι ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος ακολούθων."

  "Just remember that you are doing something that so few people in the world have the will power or determination to do. It takes much more than physical strength for us to build and sculpt our bodies. It takes an enormous amount of mental strength as well, and that's what people are truly jealous of. Take it as a compliment, for you stand out in a crowd full of followers."

  "You got a dream, you gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. If you want something, go get it. Period." ~ Chris Gardner

 13. #13
  New Bodybuilder
  Join Date
  28-12-16
  Posts
  2

  Default

  Ευχαριστούμε για το ωραίο κείμενο! (και η μετάφραση επίσης όντως εξαιρετική)

 14. #14

  Default

  Quote Originally Posted by samba View Post
  Ευχαριστούμε για το ωραίο κείμενο! (και η μετάφραση επίσης όντως εξαιρετική)
  Χαιρομαι που σου αρεσε!
  Προσφορές Συμπληρωμάτων Διατροφής: Εκπτώσεις MyProtein <== Κλικ Εδώ

  "Bodybuilding isn't the thing. It's the thing that gets us to the thing." ~ K.M.

  "Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη της θέλησης ή την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουν. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική μας δύναμη για να χτίσουμε και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Χρειάζεται και μια τεράστια ποσότητα πνευματικής δύναμης, και αυτό είναι που οι υπόλοιποι άνθρωποι πραγματικά ζηλεύουν. Πάρτε το ως κοπλιμέντο, διότι ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος ακολούθων."

  "Just remember that you are doing something that so few people in the world have the will power or determination to do. It takes much more than physical strength for us to build and sculpt our bodies. It takes an enormous amount of mental strength as well, and that's what people are truly jealous of. Take it as a compliment, for you stand out in a crowd full of followers."

  "You got a dream, you gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. If you want something, go get it. Period." ~ Chris Gardner

 15. #15

  Default

  Πολυ καλο κειμενο!

 16. #16
  New Member Αποστόλης's Avatar
  Join Date
  16-04-11
  Location
  Θεσσαλονίκη
  Posts
  73

  Default

  ένα απ'τα καλύτερα άρθρα που έχω διαβάσει ποτέ!!

 17. #17
  Junior Bodybuilder unlimited's Avatar
  Join Date
  25-10-10
  Posts
  172

  Default

  εξαιρετικό κ καταρρίπτει πολλούς μύθους γύρω από το bbing.

 18. #18
  Pumping Iron mjf's Avatar
  Join Date
  25-08-12
  Location
  Athens
  Posts
  333

  Default

  Βρε Κώστα, αφού έκανες την αρχή με ένα απόσπασμα, δε το παίρνεις σερί να το μεταφράσεις όλο;;;;
  Αστειεύομαι εννοείται!!!
  Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε πολύ για τη μετάφραση!!!
  ''εν οίδα ότι ουδέν οίδα​''

 19. #19
  Senior Bodybuilder
  Join Date
  27-08-08
  Location
  Athens, Greece.
  Posts
  2,179

  Default

  Εξαιρετικο άρθρο και μετάφραση , συγχαρητηρια Κώστα

 20. #20
  New Member ekouk1969's Avatar
  Join Date
  16-06-16
  Location
  Shanghai
  Posts
  5

  Default

  Επειδή καθημερινά κάνω workout στις 04 30 το πρωί στην συνέχεια κάνω διατροφή, μετά την προπόνηση whey, bcaa (μέσα στην προπόνηση) , multivitamins και Ω3 μέσα στην ημέρα φαγητό κάθε τρεις ώρες, τα αποτελέσματα πράγματι είναι καλά η μόνη μου μεγάλη ερώτηση είναι το πρωί στις 15 45 να φάω κάτι ή όχι ? Λόγω του ότι είναι πολύ νωρίς πίνω PRE WORKOUT για να μου δώσει ενέργεια αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω και φαγητό μαζί, μερικές φορές φτιάχνω protein bars δικές μου από oats, φυστικοβούτιρο ,whey και λίγο almond milk χωρίς ζάχαρη είναι σωστό κάτι τέτοιο ή όχι ???

 21. #21
  New Member ekouk1969's Avatar
  Join Date
  16-06-16
  Location
  Shanghai
  Posts
  5

  Default

  Το άρθρο είναι φανταστικό !!!!!

 22. #22

  Default

  Quote Originally Posted by ekouk1969 View Post
  Το άρθρο είναι φανταστικό !!!!!
  Να'σαι καλα φιλε μου!
  Προσφορές Συμπληρωμάτων Διατροφής: Εκπτώσεις MyProtein <== Κλικ Εδώ

  "Bodybuilding isn't the thing. It's the thing that gets us to the thing." ~ K.M.

  "Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη της θέλησης ή την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουν. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική μας δύναμη για να χτίσουμε και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Χρειάζεται και μια τεράστια ποσότητα πνευματικής δύναμης, και αυτό είναι που οι υπόλοιποι άνθρωποι πραγματικά ζηλεύουν. Πάρτε το ως κοπλιμέντο, διότι ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος ακολούθων."

  "Just remember that you are doing something that so few people in the world have the will power or determination to do. It takes much more than physical strength for us to build and sculpt our bodies. It takes an enormous amount of mental strength as well, and that's what people are truly jealous of. Take it as a compliment, for you stand out in a crowd full of followers."

  "You got a dream, you gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. If you want something, go get it. Period." ~ Chris Gardner

 23. #23

  Default

  Πως μου διέφυγε; Εξαιρετικό άρθρο!

 24. #24

  Default

  Quote Originally Posted by The Myth View Post
  Πως μου διέφυγε; Εξαιρετικό άρθρο!
  Απο τα καλυτερα που εχουν γραφτει πανω στη διατροφη bodybuilding, και καταριπτει τους μυθους γυρω απο αυτην.
  Προσφορές Συμπληρωμάτων Διατροφής: Εκπτώσεις MyProtein <== Κλικ Εδώ

  "Bodybuilding isn't the thing. It's the thing that gets us to the thing." ~ K.M.

  "Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη της θέλησης ή την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουν. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική μας δύναμη για να χτίσουμε και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Χρειάζεται και μια τεράστια ποσότητα πνευματικής δύναμης, και αυτό είναι που οι υπόλοιποι άνθρωποι πραγματικά ζηλεύουν. Πάρτε το ως κοπλιμέντο, διότι ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος ακολούθων."

  "Just remember that you are doing something that so few people in the world have the will power or determination to do. It takes much more than physical strength for us to build and sculpt our bodies. It takes an enormous amount of mental strength as well, and that's what people are truly jealous of. Take it as a compliment, for you stand out in a crowd full of followers."

  "You got a dream, you gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. If you want something, go get it. Period." ~ Chris Gardner

 25. #25
  Junior Bodybuilder GIORGOS1987's Avatar
  Join Date
  23-06-18
  Posts
  178

  Default

  Συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε πολύ Κώστα.. Ένα από τα καλύτερα άρθρα για το bodybuilding, που λέει πολλές αλήθειες.. Λέει πράγματα που πρέπει να ξέρουμε τόσο όσοι αγαπάμε το bodybuilding, όσο κι αυτοί που το κατακρίνουν.
  Και μην ξεχνάμε ότι το bodybuilding είναι τρόπος ζωής..

 26. #26

  Default

  Quote Originally Posted by GIORGOS1987 View Post
  Συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε πολύ Κώστα.. Ένα από τα καλύτερα άρθρα για το bodybuilding, που λέει πολλές αλήθειες.. Λέει πράγματα που πρέπει να ξέρουμε τόσο όσοι αγαπάμε το bodybuilding, όσο κι αυτοί που το κατακρίνουν.
  Και μην ξεχνάμε ότι το bodybuilding είναι τρόπος ζωής..
  Αυτο ακριβως!!
  Προσφορές Συμπληρωμάτων Διατροφής: Εκπτώσεις MyProtein <== Κλικ Εδώ

  "Bodybuilding isn't the thing. It's the thing that gets us to the thing." ~ K.M.

  "Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη της θέλησης ή την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουν. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική μας δύναμη για να χτίσουμε και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Χρειάζεται και μια τεράστια ποσότητα πνευματικής δύναμης, και αυτό είναι που οι υπόλοιποι άνθρωποι πραγματικά ζηλεύουν. Πάρτε το ως κοπλιμέντο, διότι ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος ακολούθων."

  "Just remember that you are doing something that so few people in the world have the will power or determination to do. It takes much more than physical strength for us to build and sculpt our bodies. It takes an enormous amount of mental strength as well, and that's what people are truly jealous of. Take it as a compliment, for you stand out in a crowd full of followers."

  "You got a dream, you gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. If you want something, go get it. Period." ~ Chris Gardner

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Τα Καλύτερα Γυμναστήρια Στον Κόσμο!!
  By Musclemar in forum Γενικά Θέματα Bodybuilding & Fitness
  Replies: 7
  Last Post: 15-03-15, 08:47
 2. Per Bernal - Από Τους Καλύτερους Φωτογράφους Bodybuilding Στον Κόσμο!!
  By Musclemar in forum Γενικά Θέματα Bodybuilding & Fitness
  Replies: 20
  Last Post: 25-10-13, 06:40
 3. Replies: 21
  Last Post: 15-09-12, 08:41
 4. Ο Solitude στον κοσμο του....
  By Vsolitude in forum Ημερολόγια Προπόνησης Bodybuilding
  Replies: 15
  Last Post: 15-10-09, 01:18

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
All times are GMT +2. The time now is 21:21.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
© Bodybuilders.gr - Greek Bodybuilding