Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Τα 12 Χαρακτηριστικά Των Πρωταθλητών Bodybuilding
Τα 12 Χαρακτηριστικά Των Πρωταθλητών Bodybuilding
By Tom Venuto, Συγγραφέα Του Βιβλίου Burn the Fat, Feed the Muscle.
29 Μαρτίου 2014


Τα 12 χαρακτηριστικά των πρωταθλητών bodybuilding.

Μια φορά στο τόσο συναντάς κάποιον bodybuilder που είναι πολύ διαφορετικός. Εκπέμπει μία μυστηριώδη ισχύ, δύναμη, και χάρισμα που σπάνια το βλέπει κανείς. Ίσως να μην μπορείς να συγκεκριμενοποιήσεις τι είναι εκείνο που κάνει αυτό το άτομο να ξεχωρίζει, αλλά κάτι ιδιαίτερο υπάρχει πάνω του σίγουρα. Είναι πρωταθλητής.

Οι σκεπτικιστές θα έλεγαν ότι είναι τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κάνουν αυτούς τους αθλητές καλύτερους από τους υπόλοιπους, αλλά αν είχατε την ευκαιρία να μελετήσετε μία ομάδα αυτών των εξαιρετικών αθλητών, θα βρίσκατε ότι όλοι τους έχουν συγκεκριμένα ξεχωριστά κοινά χαρακτηριστικά που οι «χαμένοι» δεν διαθέτουν.

Όλοι κάνουν συγκεκριμένες δράσεις κάθε ημέρα. Όλοι τους έχουν παρόμοιο τρόπο σκέψης και συστήματα αξιών. Όλοι μιλούν με τον ίδιο τρόπο. Όλοι τους έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους. Όλοι τους έχουν συγκεκριμένες συνήθειες. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που τους κάνουν να διαφέρουν από τους αποτυχημένους.

Ποιες είναι οι ιδιότητες που κάνουν αυτούς τους ανθρώπους τόσο ξεχωριστούς; Και γιατί είναι τόσοι λίγοι αυτοί που τις έχουν ενώ οι περισσότεροι δεν τις έχουν; Αυτή η λίστα με τα 12 χαρακτηριστικά θα περιγράψει ποιες ιδιότητες ξεχωρίζουν τους νικητές από τους χαμένους. Αν καλλιεργήσετε αυτά τα χαρακτηριστικά στον εαυτό σας, μπορείτε κι εσείς να γίνετε πρωταθλητής και θα εξελιχθείτε με μία αύρα ισχύος και δύναμης που θα σας φέρει στον δρόμο της επιτυχίας στο bodybuilding.

Τα 12 Χαρακτηριστικά των Πρωταθλητών Bodybuilding:

1. Οι πρωταθλητές σκέφτονται θετικά και πιστεύουν στον εαυτό τους.

Αναμφίβολα η πιο σημαντική ιδιότητα που είναι κοινή σε όλους τους πρωταθλητές είναι η ακλόνητη πεποίθηση ότι θα επιτύχουν. Οι πρωταθλητές πάντα βρίσκουν το θετικό σε κάθε περίσταση. Ό,τι εμπόδια και να συναντήσουν, πάντοτε συνεχίζουν να σκέφτονται θετικά. Χωρίς αυτοπεποίθηση, πίστη στις ικανότητές σου, και θετική πνευματική διάθεση, έχεις οδηγήσει τον εαυτό σου σε ήττα προτού καν ανέβεις στην σκηνή.

2. Οι πρωταθλητές οραματίζονται τις επιτυχίες τους.

Οι πρωταθλητές κατανοούν την σημασία της θετικής νοερής οπτικοποίησης ή του οραματισμού. Οι bodybuilders που είναι πρωταθλητές οραματίζονται ακριβώς πως θέλουν να φαίνονται τα σώματά τους, βλέπουν τον εαυτό τους να στέκεται πάνω στη σκηνή και να λαμβάνει το βραβείο της πρώτης θέσης, και νοερά κάνουν πρόβα κάθε άσκηση με κάθε ζωντανή λεπτομέρεια. Το κάνουν αυτό ξανά και ξανά στο μυαλό τους, εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες φορές πριν αυτό γίνει φυσική πραγματικότητα.

3. Οι πρωταθλητές περιβάλλουν τους εαυτούς τους με θετικούς ανθρώπους και αποφεύγουν τις αρνητικές επιρροές.

Οι πρωταθλητές κρατούν τους εαυτούς τους μέσα σε μία «φούσκα θετικότητας» και δεν συσχετίζονται με αρνητικούς ανθρώπους, μέρη ή πράγματα. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ το έθεσε κάπως έτσι: «Δεν έχω τίποτα να κάνω με τις αρνητικές σχέσεις. Μένω μακριά από αρνητικές επιρροές. Δεν έχω χρόνο για απαισιόδοξους ανθρώπους που σκέφτονται αρνητικά. Τέτοιοι άνθρωποι θα σε εξαντλήσουν μέχρι να γίνεις κι εσύ όσο απαισιόδοξοι είναι κι αυτοί. Τότε δεν θα έχεις μόνον ένα αλλά δύο χαμένους.»

4. Οι πρωταθλητές θέτουν στόχους.

Οι πρωταθλητές συνειδητοποιούν ότι αν δεν ξέρουν που πηγαίνουν, εκεί ακριβώς θα καταλήξουν˙ στο πουθενά! Οι πρωταθλητές θέτουν με συνέπεια μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους. Από τους καθημερινούς στόχους που αφορούν την προπόνησή τους μέχρι μακροπρόθεσμους σκοπούς που έχουν να κάνουν με την καριέρα τους, οι πρωταθλητές σχεδιάζουν συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους που έχουν προθεσμία.

5. Οι πρωταθλητές «καίγονται» από επιθυμία να επιτύχουν.

Οι πρωταθλητές δεν έχουν απλά στόχους, αλλά επιθυμούν διακαώς να τους επιτύχουν. Ο Ρόμπερτ Κόλλιερ, περιέγραψε συνοπτικά την ιδέα της επιθυμίας με πολύ όμορφο τρόπο στο κλασικό βοηθητικό βιβλίο του 1926, με τον τίτλο Secret of the Ages. Είπε, «Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να επιθυμήσουν κάτι με αρκετή ένταση. Δεν ξέρουν τι είναι και πως είναι να νιώθεις και να υλοποιείς αυτή την έντονη, πρόθυμη, γεμάτη πάθος και λαχτάρα, επίμονη, απαιτητική, αχόρταγη επιθυμία που συγγενεύει με την επίμονη, διακαή, αφόρητη επιθυμία του ανθρώπου που πνίγεται για μία ανάσα αέρα, ή (την επιθυμία) του ανθρώπου που έχει χαθεί στην έρημο για μία γουλιά νερό, ή (την επιθυμία) για ψωμί και κρέας που έχει ο άνθρωπος που λιμοκτονεί.» Οι πρωταθλητές «καίγονται» από επιθυμία. Το θέλουν και το θέλουν πολύ.

6. Οι πρωταθλητές είναι πειθαρχημένοι και συνεπείς.

Οι πρωταθλητές ζουν και αναπνέουν τον τρόπο ζωής του bodybuilding όλο το χρόνο. Δείχνουν δέσμευση και πειθαρχία στην προπόνηση και τις διατροφικές πρακτικές. Γνωρίζουν ότι στο bodybuilding δεν υπάρχουν εποχές για ξεκούραση και η επιτυχία δεν έρχεται σε μία νύχτα. Οι πρωταθλητές δεν χάνουν ποτέ μία προγραμματισμένη προπόνηση και δεν χάνουν ποτέ γεύμα. Οι πρωταθλητές bodybuilder είναι πιθανώς οι πιο αφοσιωμένοι αθλητές σε οποιοδήποτε άθλημα.

7. Οι πρωταθλητές έχουν επιμονή.

Οι πρωταθλητές, δεν παραιτούνται ποτέ, μα ποτέ. Ο Τόμας Έντισον ήταν η επιτομή της επιμονής: Διεξήγαγε 10.000 πειράματα μέχρι να βρει τελικά το λεπτό σύρμα που θα καιγόταν μέσα στην ηλεκτρική λάμπα. Οι πρωταθλητές bodybuilder προσεγγίζουν την κλήση τους με την ίδια επιμέλεια που θα είχε ένας Έντισον. Γνωρίζουν ότι αν επιμείνουν για αρκετό καιρό, στο τέλος θα επιτύχουν.

8. Οι πρωταθλητές μαθαίνουν από τις αποτυχίες τους.

Οι πρωταθλητές δεν βλέπουν τις ήττες ως αποτυχίες, τις βλέπουν ως διδακτικές εμπειρίες. Όταν ρωτήθηκε πως ένιωσε όταν απέτυχε 10.000 φορές, ο Τόμας Έντισον απάντησε, «Δεν απέτυχα, έμαθα 9.999 τρόπους που δεν λειτουργούν.» Οι πρωταθλητές ξέρουν ότι δεν έχουν αποτύχει μέχρι να παραιτηθούν˙ αλλά μόλις τα παρατήσουν, τότε έχουν αποτύχει. Ένας πρωταθλητής βρίσκει να πάρει μάθημα από κάθε φαινομενική ήττα και βρίσκει τρόπους να εξελιχθεί μέσα από αυτήν.

9. Οι πρωταθλητές έχουν απίστευτη δύναμη εστίασης και συγκέντρωσης.

Οι πρωταθλητές θέτουν στόχους και έπειτα διατηρούν τη συγκέντρωσή τους εκεί σαν ακτίνες λέιζερ. Έχουν την ικανότητα να κρατούν πάντα στο μυαλό τους τον μακροπρόθεσμο στόχο ενώ εστιάζουν 100% σε αυτό που κάνουν εκείνη τη στιγμή. Αν παρατηρήσετε έναν πρωταθλητή να προπονείται, θα προσέξετε ότι δεν δίνει καμία σημασία στο περιβάλλον του. Το 100% της εστίασης και συγκέντρωσής του είναι σε αυτό που κάνει. Μοιάζουν σχεδόν σαν να έχουν γλιστρήσει σε κατάσταση ύπνωσης. Αυτή η κορυφαία φυσιολογική και ψυχολογική κατάσταση συχνά αποκαλείται «η ζώνη» ή πάω με το «ρεύμα». Οι πρωταθλητές μπορούν να βρεθούν σε αυτήν την κατάσταση αυτόματα και συνειδητά. Όταν έρχεται η ώρα να προπονηθούν, κλείνουν τα πάντα απ’ έξω και συγκεντρώνονται σε αυτό που κάνουν.

10. Οι πρωταθλητές έχουν μία βαθιά αγάπη και απεριόριστο ενθουσιασμό για το άθλημα.

Για έναν χαμένο, η προπόνηση και η δίαιτα είναι δουλειά και καταναγκαστικό έργο. Για έναν πρωταθλητή, η προπόνηση και η δίαιτα είναι μια αγάπη, μια χαρά, και ένα πάθος. Οι πρωταθλητές έχουν ενθουσιασμό γι’ αυτό που κάνουν˙ δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι να ‘ρθει η ώρα για την καθημερινή τους προπόνηση. Ο ομιλητής Τομ Χόπκινς είπε κάποτε, «Δουλειά είναι αυτό που κάνεις ενώ θα προτιμούσες να κάνεις κάτι άλλο.» Οι πρωταθλητές κάνουν αυτό που αγαπούν, οπότε γι’ αυτούς δεν είναι καθόλου δουλειά, είναι διασκέδαση!

11. Οι πρωταθλητές πασχίζουν για μία συνεχή και απεριόριστη βελτίωση.

Οι πρωταθλητές δεν ικανοποιούνται ποτέ με το στάτους κβο και δεν αναπαύονται ποτέ στις δάφνες τους. Οι πρωταθλητές στοχεύουν σε μικρές βελτιώσεις κάθε μέρα με κάθε τρόπο. Οι πρωταθλητές έχουν ανοιχτό μυαλό και ψάχνουν πάντα καλύτερο τρόπο για να κάνουν πράγματα. Αν και οι πρωταθλητές προσπαθούν για περισσότερα, επίσης συνειδητοποιούν ότι η επιτυχία είναι ένα ταξίδι, οπότε χαίρονται την κάθε στιγμή και απολαμβάνουν το κάθε βήμα της διαδρομής.

12. Οι πρωταθλητές εργάζονται πολύ σκληρά˙ είναι πρόθυμοι να κάνουν το επιπλέον βήμα.

Θετική σκέψη, ξεκάθαροι στόχοι, οπτικοποίηση, επιθυμία, επιμονή, και ενθουσιασμός είναι ζωτικής σημασίας, αλλά χωρίς δράση και σκληρή δουλειά, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι άχρηστα. Ο Έντισον είπε, «Η επιτυχία είναι 98% ιδρώτας και 2% έμπνευση.» Οι πρωταθλητές εργάζονται σκληρά. Οι πρωταθλητές είναι συνεπείς στις δράσεις τους και είναι πρόθυμοι να κάνουν πράγματα που οι χαμένοι δεν κάνουν. Οι πρωταθλητές πάνε στο γυμναστήριο ακόμη και αν νιώθουν ότι δεν θέλουν να πάνε.

Οι πρωταθλητές μένουν πάνω στο ποδήλατο ακόμη 15 λεπτά, ακόμη και αν έχουν εξαντληθεί. Οι πρωταθλητές κάνουν 5 επιπλέον επαναλήψεις όταν οι χαμένοι έχουν ήδη σταματήσει. Οι πρωταθλητές είναι σταθεροί στη διατροφή τους ενώ οι αποτυχημένοι λυγίζουν και «κλέβουν». Οι πρωταθλητές έχουν την προθυμία να προπονηθούν πέρα από τα όρια του πόνου ενώ οι αποτυχημένοι παραιτούνται μόλις αρχίσουν να πονούν.

Εν συντομία, οι πρωταθλητές κάνουν πάντα το επιπλέον βήμα.


Σχετικά Άρθρα Και Συζητήσεις:
-
10 Μέθοδοι Για Αυξημένη Απόδοση Στο Γυμναστήριο

- Αθλητικός Οραματισμός Και Τα Οφέλη Του Στο BodybuildingCopyright 2014 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Γενικά Άρθρα Για Body Building Και Γυμναστική
  Η Νοοτροπία Στο Bodybuilding Είναι Το Παν Για Όλα
  5 Μοναδικές Συμβουλές Επιτυχίας Στο Bodybuilding
  10 Μέθοδοι Βελτίωσης Της Σύνδεσης Μυαλού & Μυός
  Οδηγός Διατροφικής Επιβίωσης Για Τις Γιορτές
  Η Δύναμη Του Bodybuilding Των Γενεών
  10 Μέθοδοι Για Αυξημένη Απόδοση Στο Gym - 2o Mέρος
  10 Μέθοδοι Για Αυξημένη Απόδοση Στο Γυμναστήριο
  Πρόγραμμα «Πιλότος» Για Προπόνηση Bodybuilding
  Δέκα Κανόνες Για Αρχάριους Με Τα Βάρη/Bodybuilding
  Εισαγωγή Στη Σωματική Διάπλαση - Bodybuilding
  Αρχαίοι Έλληνες, Γυμναστική και Bodybuilding
  Αποφυγή Υπερ Προπόνησης Για Bodybuilders
  Αξιολόγηση Burn the Fat, Feed the Muscle
  Πως Να Αυξήσετε Το Μεταβολικό Σας Ρυθμό
  Bodybuilding & Δυσανεξία Στη Λακτόζη
   
 

 
    
    

   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2023 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies